Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני אענה לך בתור תושב אילת, כבר 20 שנה,{חיפאי לשעבר}, שנוסע לפחות פעם בחודש מאילת לחיפה, לביקור ההורים.

כמו שהמליצו לך כאן, תגיע לצומת פרדיס דרך כביש החוף, ותעלה למעלה, ובסוף תתחבר עם כביש 6 לכיוון דרום.
כדי להימנע מפקקים כמה שאפשר, יש לצאת בשעות הערב המאוחרות מהצפון, או בלילה, או בשישי אחר הצהריים, או ביום שבת. אל תשכח לתדלק FULL לפני כן, בדיקת שמן, מים, ואוויר בגלגלים.
הנסיעה {בצורה נורמלית} אמורה לקחת לא יותר מ 4.5 שעות מהיציאה מחיפה,{איזור מת"ם}, ועד נקודת הביקורת באילת. 
השעות שתיארתי הם שעות "מתות", גם בכביש 6 וגם בכביש הערבה. 
אני אישית,{למרות שהרוב לא יסכימו איתי}, אבחר בכביש הערבה. כביש "מצפה רמון" מלא בעיקולים, סיבובים, עליות, ירידות, ובקיצור, מבחינתי הוא אינו נוח, לנסיעה כזו. במיוחד בלילה.
כדי "להתרשם" מהנוף זה בסדר.. אבל לא כדי להגיע מנקודת A ל B, נטו.
אז בסך הכל אתה יורד את הירידות של "סדום" עד צומת הערבה, ובחזרה אתה עולה אותם. בלי הרבה דרמה, ובשעות מתות יחסית.
הדרך חזרה, גם. יציאה בלילה, או ביום שישי אחר הצהריים, או בשבת בבוקר מוקדם ככל האפשר. אם תצא בשבת מאוחר יותר, יהיו שיירות של רכבים שייצאו מאילת באותו כיוון נסיעה, ואם הראשון יחליט שהוא "מלך הכביש" או יגרור משהוא, או סתם ייסע 70 קמ"ש, יהיה לך בעייה.
היה והחלטת לצאת מאילת לכיוון צפון, בחמישי בבוקר, אתה תצטער על זה, ותזכור את היום הזה הרבה שנים. מנסיון.

כחיפאי שנוסע לאילת אחת לשנה בערך מסכים עם הרוב.
אני אישית מעדיף את מצפה רמון על כביש הערבה, הפיתולים דווקא עוזרים לשמור על עירנות והנוף שווה את זה, במיוחד אם זה פעם ראשונה.
לגבי החזרה ביום חמישי , הכל תלוי חמישי שעבר חזרתי מאילת, יצאתי מהמלון ב9:40, בשעה 14:05 הייתי בבית עם המזוודות,בנסיעה מנהלתית ולא מתגרזנת ( עם תינוקת בת שנה באוטו).
מחבד פקקון קטן בירידה מ6, הדרך פשוט זרמה.
ושמע לי אל תלחץ, קח את זה כמו נסיעה רגילה, מלבד לישון טוב לפני, אין הכנות מיוחדות.
כל זה בתנאי שהרכב מתוחזק ומטופל.
אל תדאג מתחנות דלק שתראה שאתה על רבע מיכל תתדלק בתחנה הקרובה, לא חסר תחנות בדלק.
אם תיצא עם פול ,אני מתאר לעצמי שאתה יורש עם רכב מיני, סביר שבנסיעה נורמלית אתה תעשה את כל הנסיעה על מיכל אחד, ואז גם תהנה מתדלוק ללא מעמ באילת.
למעשה כל הנסיעות שלי עד היום מחיפה היו עם מיכל אחד. (כריזמה, איוניק,i25,איביזה 2011,איביזה 2013, איביזה 2003, מאזדה 3 ופגו 206 פלוס)
בנסיעה בין עירונית נורמלית רוב הרכבים יהיו חסכוניים מבדרך כלל

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

אגב, עצה קטנה ללא קשר לאיזה מסלול תבחר,

בשלב מסויים הדרך מתחילה לשעמם, או להרדים, מדבר גדול וקו ישר שלא נגמר,

אל תשכח, מלבד לתקינות הרכב, שמור על ערנות, כמובן, תישן בצורה טובה לפני הנסיעה,

בכבישים האלה יש הרבה ״חכמים״ אל תתפתה ל-״תחרויות״ למיניהם או ״עקיפות״ כאלה ואחרות תוך אדרנלין גבוה, הכבישים האלה מלאים בניידות של משטרת התנועה, הרוב סמויות ומקצתן גלויות,

יש לפעמים צלמים של המשטרה שתופסים אותך במצלמה וניידת שממוקמת כמה מטרים קדימה, כבר מחכה לבואך, יש שימוש בהמון אמצעים, תתפלא, גם מהאוויר, תלוי באיזה יום נפלת, תלוי בהמון פרמטרים של משטרת התנועה, תנהג בזהירות, תהנה מהנסיעה עם בת הזוג, מוזיקה טובה וקפה לידך, אל תכנס לשום סיכון, לא גופנית ולא ברישיון הנהיגה שלך.

נסיעה טובה ומהנה!

• אהבתי 1
פורסם

אישית אני מעדיף את צפה רמון. עד כדי כך שכבר שכחתי איך נראה הקטע המרכזי של כביש הערבה.

מעדיף לצאת לפנות בוקר, כדי לצמצם את הנהיגה בשעות החמות. מתכנן עצירות כל שעה וחצי - שעתיים, נניח באזור ב"ש, בצפםה רמון (תמיד מתדלק, כיון שהתחנה הבאה היא בקטורה (אם נוסע דרך 90) או באילת (אם דרך 12).

הקטע המשעמם ביותר הוא כביש 6. הנהיגה בנגב אינה מאתגרת מדי, והנסיעה דרך מצפה רמון ממש לא קשה. ביציאה מהמכתש לדרום יש אפילו סרגל של איזה 10 ק"מ שלעתים מכונה "המישר". עם זאת ממליץ לך, כמי שלא מכיר את הדרך, לתכנן עצירות קצרות  לתצפית במצפה רמון (יש מצפור מיד אחרי הקשר ביציאה לכיוון אילת) וליד הבסיס הצבאי לפני הירידה לכיוון 90 (גם מצפה מסודר, שכחתי את שמו). 

בנסיעה האחרונה שלי נסעתי דרומה דרך 12 ועצרתי לאיזה שעתיים לטיול בקניון האדום. מומלץ. גם בכביש הערבה יש כמה אתרים, עבור עליהם בעת תכנון הנסיעה. 

לדעתי כדאי שתתכנן את היום הראשון והיום האחרון כימי טיול, לא כנסיעה מ-א ל-ב. בחר לך אתרים לטייל בהם - ולהגיע לאילת אחה"צ או לפנות ערב. זה שאפשר לעשות את הדרל ב-4-5 שעות זה לא אומר שכדאי לעשות זאת, לדעתי הקדש את היום לביקור באתרים. כמוכן אל תסע באותה דרך, למשל כיוון אחד דרך 40 ו-12 וחזרה דרך 90 ו-40 או הלוך דרך 90 ו-12 וחזור דרך 90 ו-40 או דרך 90 ו-25 או אפילו 31.

מבחינת תדלוק לא אמורה להיות בעיה, אם כי אישית אני נוהג לתדלק בהלוך במצפה רמון (מעדיף מיכל מלא לקטע ה"נטוש") ובחזור ביציאה מאילת (בגלל המחיר). מה שחשוב הוא להחזיק ברכב 2-3 בקבוקי מים ולקחת כמה סנדביצ'ים או פירות או חטיפים כדי להפיג את השעמום והרעב, אם אתה יוצא מוקדם בבוקר הוסף גם תרמוס קפה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@Psdd עדיין לא משך אותי ותאמין לי שגם את הגברת זה פחות מושך😅.

@Crazy motorcycle האמת אני יורד עם הונדה סיוויק, מנוע 1.8 ככה שרוב הסיכויים טנק אחד לא יספיק לי כל הדרך הזו לאילת וכן אצטרך לעצור באמצע. השאלה איפה הכי כדאי לי? האם בסוף כביש 6 לפני שאני מתחיל את כביש הערבה באיזור ב"ש תהיה לי תחנת דלק?

@ozal5ברור לי, אני נוהג כחוק ואף פעם לא מתפתה לעשות שטויות. לגבי העייפות זה נלקח בחשבון, תרמוס עם קפה יהיה מוכן לידי עם פלייליסטים של שירים שיעירו אותי וכמובן איזה משהו מתוק בצד שיעלה לי את הסוכר. בלי קשר ארצה לעצור, אולי באמצע כביש 6 לשירותים ולאחר מכן בתחנת דלק הבאה שאני מקווה שיש בסוף כביש 6.

@sperial אני מבין את כל מי שמעדיף את מצפה בגלל הנופים אבל שוב, הנופים לא מדברים אליי ואני מעדיף לעשות דרך שטיפה יותר מוכרת לי מאשר לנסות משהו חדש כרגע. 

לגבי תדלוק, נצא מנקודת הנחה שאני נוסע דרך הערבה, האם יש תחנת דלק באיזור הירידה מכביש 6/תחילת הכביש של ב"ש כדי שלא אקח סיכונים ואתדלק לפני כל קטע הכביש הזה בערבה? 

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם

מילוי אחד אמור להספיק עד אילת ברכב שלך.

עם הרכב שלי הייתי עושה הלוך (בית/מרכז) ובחזרה לאילת (במידה ולא נגעתי ברכב בבית)

כלומר: 680 קילומטר על טנק אחד בודד, כולל עוד כמה נסיעות בעיר אילת. 

אבל אם אתה לא מכיר את הרכב שלך מבחינת צריכת דלק באופן מדויק, מלא מעט בבאר שבע.

לא במצפה רמון, יקרים, ולא בכניסה לכביש 90. (צומת ערבה)

• אהבתי 1
פורסם

יוגב, אתה יודע לסמן לי במפה על איזו תחנה אתה מדבר בדיוק? אשמח לעזרה שלך כי אני בהחלט מעדיף לתדלק ולהיות בראש שקט כל הערבה מאשר לנסוע בחשש להיתקע באמצע

פורסם

כל התחנות בדרך עד באר שבע, ובמשך. (עושים סקר דרך נסיעה, היום זה פשוט -שלטים עם מחיר בולט)

במצפה רמון לא כדאי, בכניסה לערבה תחנת דלק (צומת הערבה) לא להעז להיכנס.

פורסם

פחות ממליץ לנסוע דרך מצפה רמון, דרך כביש הערבה יותר נחמד לדעתי והסיבובים יותר קלים לנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, yogev20 כתב:

לא במצפה רמון, יקרים, ולא בכניסה לכביש 90. (צומת ערבה)

אם תבדוק את המספרים תבין שהם זניחים. הנחה של 20 אג' לליטר, שהיא הנחה גדולה, תגיע לפחות מ-10 ש"ח לכל הנסיעה. וגאוגרפית מצפה היא מקום טוב גם לעצירת קפה ופיפי.

כיום יש במצפה על הכביש הראשי לפחות 2 תחנות כך שיש תחרות מסויימת.

פות"ש, למרות דעתך על נופים אני ממליץ לך לעצור ל-10 דקות במצפה רמון לפני הירידה למכתש ולעוד 10 דקות במצפה הר עיט. תגלה עוד צד יפה של העולם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברכב שלך בנהיגה במהירות החוקית בדרכים השונות לאילת, 
מיכל הדלק שתמלא בקרבת הבית יספיק עד להגעתך לאילת.
אתה תתפלא כיצד ההונדה סיוויק שלך חסכונית בדלק בדרך בין עירונית.

כל בחשבון שבאם תעשה שימוש באפליקציות הניווט השונות (וויז, גוגל, iGO וכו.),
קיימת אפשרות שישתנה מסלול הנסיעה שתוכנן על ידך מראש 
בהתאם לעומסי התנועה או חסימה כבישים עקב תאונות דרכים
שיהיו רלוונטיים רק במהלך מועד הנסיעה בפועל.

פורסם

יש פה נקודה שלא עלתה בנוגע לכביש הערבה, בעיקר בדרך חזרה בעליות- משאיות. יש על הכביש לא מעט משאיות, ובמידה ונתקעת מאחורי אחת- קטע עליה שהיה אמור לקחת 12 דקות עלול לקחת 40 בקצב זחילה מתסכל. יש קטעי כביש חד נתיביים ארוכים.

ממליץ בחום על כביש רמון, ולו רק מהסיבה הזו (למרות שיש כמובן עוד, כמו שציינו פה)

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...