Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה הולך להיות סיפור ארוך, מייגע, עם כמה מקדמות, כנראה הרבה עדכונים בהמשך ולא הרבה סדר, אז תהיו איתי (או שלא), ויאללה, מתחילים.

בראשית הייתה ה-106 ראלי. אחד מרכבי ה-it הראשונים שהיו כאן בפורום. כל המי ומי נהגו בה, רכשו אותה, היללו אותה כאילו היא הדבר הכי טוב since sliced bread ודאגו לפמפם את הערך שלה בשוק המשומשות ממש כמו שעשו אחרי זה לקליאו RS, ל-S2K וכהנה חביבות חובבי הרכב. ויכוחים אין ספור, מה לא.

וגם אני רציתי לקנות אחת. מאד. האשם דווקא לא היה הפורום, אלא כתבה בגיליון 94 של מגזין "אוטו", בה הפליא אברהם פורת ז"ל בשבחה. התאהבתי עוד אז - ההעדפה הבולטת שלי להתנהגות כביש כרכיב מס' 1 למה שאני באמת אוהב (גם אם היו צרכים אחרים במרוצת השנים) וחוסר הפשרות שלה, המראה הסקסי וההתנהגות המופתית, כמובן, הביאו אותה למקום גבוה מאד ברשימת ההעדפות למכונית המעניינת הראשונה שהייתה אמורה להיות שלי. אלפיסט הייתי, עודני וגם אהיה (You can take the girl out of the trailer park, but you can't take the trailer park out of the girl), אבל אם הייתי יודע קצת יותר ופוחד קצת פחות, עוד ב-2003 הייתי יכול להיות בעלים של ראלי. לבנה כדת וכדין, ואפילו מדגם 96, עם הגה כוח, כרית אוויר וכמדומני גם ABS. ועוד מחבר פורום. הקניה נפלה על קצה שלדה (לחלוטין טמטום שלי - אם אותו חבר ותיק וכבר לא ממש פעיל קורא זאת במקרה - מצטער, מיי באד). ומאז זה ישב אצלי בראש, בדיוק כמו חד הקרן הנצחי שלי, הלא היא האלפא 75.

כמה וכמה מכוניות עברו אז, בעיקר אלפא רומיאו כמובן, אבל כמו שכתבתי - הראלי ישבה לי בראש, באיזה מקום די נידח אך ידוע.

לפני שנה התחלתי להשתעשע ברצינות במחשבה לקנות רכב יומיומי לצד ה-BRZ, לדילול קילומטראז' ועניין כללי, בעיקר לנסיעות קצרות למשרד ובחזרה. סכום צנוע, אחזקה צנועה וחיוך על הפנים היו עיקר הדרישות. אז נקנתה רנו טווינגו 95. איזי מוסבת (כמו רובן) במצב די טוב, ולאחר יישור קו סיפקה לי כיף איטי אך מיוחד. כעבור מספר חודשים נכנעתי לאחד מבעליה הקודמים שמאד התגעגע אליה וגם איש נחמד במיוחד, ומכרתי. המשבצת הייתה ריקה, והתפתחה דילמה מה לקנות. המועמדות היו פנדה/סיריון/מאטריה, ואז קארמה החליטה להתערב.

חבר פורום רדום, נקרא לו כך, יצר איתי קשר בנושא אחר לגמרי, אבל השיחה גלשה לראלי שלו ומפה לשם נרקמה עסקה. העסקה עצמה הייתה תענוג צרוף - מכיוון שהאוטו לא פורסם וגם אני לא מיהרתי במיוחד לא היה שמץ של לחץ, הגילוי הנאות היה מושלם ומספר ההפתעות היה אפס. העובדה שהרכב היה בשימוש יומיומי כמובן רק עזרה למצבו המכאני הטוב, וכל היתר אפשר לסדר. המכונית במצב מאד קרוב לסטוק (מתלים תואמי מקור סטנדרטיים, בלי שיפורי מנוע והשיפורים היחידים הם מוט מייצב אחורי של דור2 - עבה ב-2 מ"מ מזה המקורי, ומידת צמיגים של 106GTI, כלומר 185/55R14 במקום 175/60R14).

כסוג של אנקדוטה, בתקופת ההמתנה לרכב ראיתי סרטון של דוידה צ'ירוני על הראלי, כאשר בתיאום מושלם הוא בחן אחת שחורה (כמו כלת שרשור זה) ואמר את המשפט הבא:

Screenshot 2019-09-04 22.39.47.png

יש דברים שהם פשוט מכתוב, ולא יעזור. הנה, אפילו דויד(ה) אמר.

לשאלה החשובה באמת - איך היא בנהיגה? מאד קלילה (810 ק"ג לפני מזגן, נניח 825 ק"ג כולל), שלדה מאד מהודקת ומתלים במצב מצוין, זויות גלגול מאד מתונות (באמת, היא די שטוחה מבחינה זו), המון תקשורת דרך השלדה ולא פחות דרך ההגה הלא מתוגבר גורמים להנאה רבה. לא חייבים מהירות בשביל להנות, ואני מוצא את עצמי נוסע בה די לאט, ועדיין מחייך. מהירויות הפניה, מאידך, לא תואמות את גילה ומידת הצמיגים הצנועה שלה, ובירידות מצפת למשל, היכן ששלדה מדברת הרבה יותר מכוח, מצאתי את עצמי עוקף פחות או יותר כל מה שזז באותה עת על הכביש, ותודה על הקטעים בעלי שני המסלולים. שייטת גדולה לא תצא ממנה - 4000 סל"ד בחמישי נותנים לה 110 קמ"ש. הרעש בהתאם, אבל זה לחלוטין חלק מהאופי. היא אפילו די נוחה, ואני לא מצליח להבין למה בזמנו היא נחשבה די קשה ומתרסקת. כנראה שעם המכוניות החדשות והמשקלים העולים שמחייבים מתלים קשים באמת לריסון ראוי, הפרופורציות שלנו השתנו. בצד השלילה - ההגה ארוך, 3.85 סיבובים בין נעילות ויחס מאד איטי של 22.1:1. קוטר הסיבוב אינו מרשים במפתיע, 11.25 מ' למכונית שבקושי עוברת 3.5 מ' הם המון. למרות זאת מאד קל לחנות אותה והגודל (קוטן למעשה) הוא יתרון ממשי בחיי היומיום. המרווח בפנים יותר ממספק, כולל במושב האחורי. עוד נקודה לשלילה היא ידית ההילוכים, עם מהלך קצרצר לצדדים אך ארוך מדי לפנים ולאחור. למרות חסרונות אלה זאת באמת מכונית מהנה מאד ובאמת ולהגיע למשרד עם חיוך מרוח על הפנים זה בונוס מאד גדול. אין שקע מצת - because racecar. עוד מתלבט אם להתקין אחד או להישאר נאמן לסגפנות המקורית. צריכת דלק מתקרבת ל-13 ק"מ/ל', בפירוש מכונית חסכונית.

ועכשיו להליך הבלתי נגמר של יישור הקו. חשוב להבין, שהמכונית רחוקה מלהיות ילדה והיא בת רבע מאה ונרכשה עם 212K ק"מ, כאשר אני מניח שחלק ניכר מהם עברו עליה עם רגל ימין שואפת לכיוון קיר האש. לכן יש בלאי, יש תקלות, יש חוסרים וזה, חשוב מאד להדגיש, ברכב שמצבו הכללי יותר מטוב לשנה ולציפיות.

דבר ראשון ומיד לאחר ההעברת הבעלות נלקח הרכב לאלסקור, שהתקינו לפני אותה רבע מאה את המזגן המקומי בה. המזגן לא פעל (כאמור - היה לעניין זה גילוי נאות מושלם אז זאת לא הייתה הפתעה). הוחלפו מייבש וכפתור הפעלה ונאמר בבחינת גילוי נאות מטעמם שיש סיכוי שיהא צורך גם בהחלפת מדחס, שכן תיתכן דליפת גז גם ממנו, מה שהתגלה כנכון וידרוש החלפה בהמשך.

לאחר מכן נכנס הרכב למוסך אוטו איטליה למספר עבודות חשמל וסידור מתז אחורי. כמו כן הוחלף מצבר לחדש (בוש) לאחר שהקודם נפח את נשמתו.

אזעקה ישנה שהייתה ברכב עשתה צרות באופן די רנדומאלי והוסרה אצל מוהנד החשמליה לרכב במפרץ חיפה.

מנעול דלת נהג שלא עבד אלא בכיוון הפתיחה בלבד נפתר עם WD40 פנימה. בינתיים עובד.

הוחלפו מתזים קדמיים וכוונו במשך (פאקינג) שעה, ימ"ש.

תקלות שקרו לאחר הרכישה:

נשבר מכסה בית נתיכים פנימי, הוזמן באיביי מצרפת, עושה דרכו ארצה בעת זו.

מכסה תא המטען הפסיק להיפתח, אם תרצה השם יטופל בסופ"ש זה.

בתכנון לעתיד, לא בטוח אם בסדר הזה:

ניקוי כל החשמל המיותר שהצטבר עם השנים (צמות ושאריות מערכת, שאריות מערכת אזעקה, מנעולי נעילה מרכזית).

התקנת מצלמת דרך (הוזמנה A119) ו-HU עם דיבורית.

תיקון מושב נהג (רופף מעט) ותיקון ריפוד של המושבים הקדמיים.

החלפת גלגל הגה או תיקון הקיים.

החלפת מתגי איתות/מגבים (איתות שמאלה ואיתות אור גבוה עובדים שלא באופן מיטבי).

הזמנת פילטר אינבוקס של K&N.

השלמת מדבקות חיצוניות לטובת מראה קלאסי.

תיקון/החלפת מדחס מזגן.

תיקון/החלפת רדיאטור חימום.

החלפת צמיגים למידה המקורית, רכישת 5 צמיגים (כולל רזרבי). הרציונל - כרגע הרכב מרגיש לי עם יותר מדי אחיזה, ומכיוון שאני לא מייעד לו שבירת שיאי מסלול, ואני לא רוצה ולא מעוניין להביא רכב בן 25 למצבי קיצון לקצת כיף, אין לי בעיה להוריד אחיזה לטובת קצת שפיל.

מתישהו בעתיד המאד רחוק, אם בכלל - פחחות וצבע.

כמה תמונות, לצאת ידי חובה (אני צלם כמו שהראלי שייטת אוטובאנים):

2019-09-06 08.36.05.jpg 2019-09-06 08.36.15.jpg 2019-09-06 08.36.39.jpg 2019-09-06 16.58.08.jpg

יאללה, תגובות, טענות, מענות, הצעות, דיונים - תרגישו חופשי.

עריכה אחרונה על ידי RK
  • מעניין 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

איזה כיף! נראית נקיה ומקורית - הכי יפה לה ככה לדעתי. ואיזו תמונה משגעת עם הברז מאחורה...

מותר לשאול איך ההרגשה בפניות לעומת הברז? אמנם 20 שנה של טכנולוגיה והרבה כ"ס מבדילים בינהן אבל גם 400 ק"ג.

הוחלפו מתזים קדמיים וכוונו במשך (פאקינג) שעה, ימ"ש.

בכל זאת צרפתיה :lol:

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם
איזה כיף! נראית נקיה ומקורית - הכי יפה לה ככה לדעתי. ואיזו תמונה משגעת עם הברז מאחורה...

מותר לשאול איך ההרגשה בפניות לעומת הברז? אמנם 20 שנה של טכנולוגיה והרבה כ"ס מבדילים בינהן אבל גם 400 ק"ג.

בכל זאת צרפתיה [emoji38]

תודה!

ההרגשה דומה ושונה בעת ובעונה אחת. העיקרון דומה (התנהגות חדה ונשלטת, מהירות פניה גבוהה, אפשרות לשלוט על המכונית עם דוושת הגז), דרך הביצוע שונה, בכל זאת הנעה קדמית מול אחורית. גם ההגה הארוך מכריח לעבוד יותר, סוג של תרגול מתמיד לעבודת הגה נכונה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תתחדש ותהנה.

לגבי הכיסא, לרוב זה חיזוק ברגים וזהו. עבודה של 10 דקות.

במנעול הדלת אחרי ריסוס ה WD40 כדאי מאוד לקחת לחץ אויר ולהעיף את השמן שנשאר. הוא מדביק את האבק בתוך המנעול ועושה יותר צרות לטווח הארוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתחדש!

לא הייתה עוד מכונית שגרמה לכמות תעבורה בפורום כמו 106 ראלי, בזמנו כל שירשור שני פה בערך דיבר על האוטו הזה.

הייתה ממש תרבות 106 ראלי.

פורסם

רציני, דוגרי, אשכרה - לא מבין כמה שיכור צריך להיות מי שקונה גרוטאת פיג'ו מתחילת שנות ה 90'...:drinking:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש לי תחושה שאני מכיר את הבעלים הקודמים שפרסם מדי פעם את הרכב.

אין שקע מצת

מוזר ביותר,בדוק את הכפתור המוקף בעיגול פה :2019-09-06 08.36.39.jpg

עדיין לא שמעתי על בעלים של 106 ראלי שרוצה לרדת מידה , במיוחד שיש לך SDRIVE על האוטו.

במידה ותצטרך חלקים / ייעוץ כלשהו אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי , יש לי דיי הרבה ניסיון עם הדגם הספציפי הנ"ל.

תתחדש ותהנה 8)

פורסם
יש לי תחושה שאני מכיר את הבעלים הקודמים שפרסם מדי פעם את הרכב.

מוזר ביותר,בדוק את הכפתור המוקף בעיגול פה :[ATTACH=CONFIG]524923[/ATTACH]

עדיין לא שמעתי על בעלים של 106 ראלי שרוצה לרדת מידה , במיוחד שיש לך SDRIVE על האוטו.

במידה ותצטרך חלקים / ייעוץ כלשהו אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי , יש לי דיי הרבה ניסיון עם הדגם הספציפי הנ"ל.

תתחדש ותהנה 8)

קודם כל תודה!

היוקו שעל האוטו מאד ותיקים וידרשו החלפה בטווח הנראה לעין ממילא. כמו שכתבתי, אני לא צריך את האקסטרה אחיזה ומעדיף אוטו שיהיה יותר "משחק" מאשר שתול, ועכשיו הוא מאד שתול לטעמי.

החלק המוקף בעיגול הוא המקום בו יש מצת בדגמים אחרים של ה-106.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

סיכום מדוייק לסיבות שאנחנו הקשישים עוד מאוהבים בקטנות האלה, עם כל הכ"ס והברזל שבא עלינו, לעיתים, לטובה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חלום של אוטו. יהיה לנצח ברשימה של ה-must שלי ללא קשר למצב כלכלי. בטוח שאעקוב כדי לדעת איך זה להחזיק אותה כדיילי לטווח הארוך. כי כאמור, מידע לגבי היכלות שלה והאיכויות שלה לא חסר. מה שחסר זה סיקור ארוך טווח כרכב דיילי כאמור.

פורסם
לגבי הכיסא, לרוב זה חיזוק ברגים וזהו. עבודה של 10 דקות.

ראיתי, ישבתי ובכיתי בתוך האוטו - הכסא דורש שיפוץ.

הבטחתי לך את הטלפון של איגור מרטרו קאר בחולון 054-4337593

Sent from my Motorola Dynatac 8000x using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...