Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר שקיפות של מוכר רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, EliC25 כתב:

לפני מספר  ימים בעל הרכב מתקשר שוב לאמא של החבר ומודיע שהוא מוכן להתגמש ולסגור במחיר שהיא רצתה. היא שוכחת בכלל מהעניין עם השמשה ומתקשרת אליי לבשר על המחיר. הזכרתי לה את העניין עם השמשה והם מגיעים להסכם לפיו היא תשלם לו 1000 שח יותר והוא יפעיל את הביטוח שמשות שלו.

סתם שאלה - אם הוא כבר הסכים למחיר שהיא ביקשה, למה צריך לתת לו עוד 1000 ש״ח על זה שהוא מפעיל את ביטוח השמשות שלו? הרי זה לא עולה לו כסף וגם לדעתי לא גורר אובדן היעדר תביעות.

ציטוט

Fast forward היא נוסעת לעשות העברת בעלות בתום לב, אחרי שאני בדקתי את הרכב לפני כשבועיים והוא ענה על דרישותיהם ועבר את בדיקתי. 

במקרה עברתי ליד ביתם בדרך חזרה מהעבודה הערב וראיתי אותה יושבת באוטו, תוך כדי שאני מסביר לה קצת על האופציות ודרך העבודה של הרכב אני שם לב לשפשוף עמוק מהכנף הימנית אחורית עד לדלת האחורית. שפשוף שנראה שנגרם מעמוד בניין מחוספס. כמובן שהשפשוף לא היה קיים במעמד בדיקת הרכב לפני כשבועיים וכנראה זו הסיבה שהוא החליט להוריד במחיר.

עכשיו, אני מרגיש שהאדם הזה ממש רימה אותה והפיל אותה בפח, למרות שתיקון כזה יעלה קצת יותר מ1000 שח אצל פחח ממוצע.

אתה יכול להיות בטוח ב-100%, או אפילו 50%, שהוא מכר לה את הרכב ככה ושזה לא קרה בתקופה שהרכב אצלה (ללא ידיעתה כמובן)? הרי מדובר בשבועיים אצלו מול כמה ימים אצלה, ההפרש לא כל כך גדול.

ציטוט

האם הייתם פונים למוכר ודורשים ממנו השתתפות בנזק או בולעים וממשיכים הלאה?

אני אישית הייתי מנסה לברר איתו בנימוס אם אכן הרכב חטף מכה אצלו בשבועיים שעברו. אם זה קרה והוא הגון - אולי תקבל ממנו איזה פיצוי. אם לא (מה שיותר סביר) - ממשיכים הלאה.הרי יש סיכוי סביר שהיתה רוכשת את הרכב גם ב-1000 ש״ח יותר (עלות התיקון, לדבריך) בסיבוב הקודם, ובכל מקרה - זה לא צריך למנוע ממנה להנות מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 27 דקות, malcishua כתב:

אתה יכול להיות בטוח ב-100%, או אפילו 50%, שהוא מכר לה את הרכב ככה ושזה לא קרה בתקופה שהרכב אצלה (ללא ידיעתה כמובן)? הרי מדובר בשבועיים אצלו מול כמה ימים אצלה, ההפרש לא כל כך גדול.

היא נסעה ברכב מהבית שלהם לבית שלה, והחנתה. אין לה עמודים בבית אלא חניה פרטית בבית פרטי. הרכב לא אצלה כמה ימים אלא היה אצלה 40 דקות בלבד. לכן אני אומר שב100 אחוז השפשוף נעשה על ידי הבעלים הקודם (שמחנה בחניון תת קרקעי של הבניין שלו - עמודים!)

לפני 28 דקות, malcishua כתב:

סתם שאלה - אם הוא כבר הסכים למחיר שהיא ביקשה, למה צריך לתת לו עוד 1000 ש״ח על זה שהוא מפעיל את ביטוח השמשות שלו? הרי זה לא עולה לו כסף וגם לדעתי לא גורר אובדן היעדר תביעות.

הוא אמר 55 AS IS, ואם אנחנו רוצים שהוא יתעסק עם כל הביטוח והחלפת שמשה אז זה עולה כסף. לחסוך את הכאב ראש.

לפני 50 דקות, markb205 כתב:

בכל הסיפור הזה יש משהו מוזר. 

הקניה התבצעה על סמך הבדיקה שאתה עשית בלבד? 

לא הבנתי מה מוזר בזה?

לפני 51 דקות, R'n'B כתב:

אתה מלווה רכישת רכב של אישה שלא מבינה, תעשה את זה מהתחלה ועד הסוף.

סליחה שיש לי עבודה ועיסוקים אחרים בחיים.

עוזר כמה שאפשר, וזה הכל.

פורסם

מאוד ייתכן שאלמלא היית מציין את קיומו של השפשוף, בעלת הרכב לא הייתה מבחינה בו לעולם.

אני מכיר טיפוסים כאלה, זה לא קשור לגיל. :-)

בקיצור, נשום עמוק ועבור הלאה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני הייתי פונה למוכר, למרות שהוא לא ביצע שום עבירה או הונאה.

גם אני עוזר לקרובי משפחה וגם חברים בייעוץ ובדיקת רכבים לפני רכישה,

כולם מודים לי ואף פעם לא התלוננו.  זה נטו מאהבה.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מצרף פה תמונה של הנזק, אולי זה יסביר קצת יותר מדוע היה קשה להבחין בזה מיד על ידי אישה שלא מבינה כלום ושום דבר ברכישת רכב.

IMG-20200827-WA0049.jpg

פורסם
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

הוא אמר 55 AS IS, ואם אנחנו רוצים שהוא יתעסק עם כל הביטוח והחלפת שמשה אז זה עולה כסף. לחסוך את הכאב ראש.

שמע אלי כואב, אבל למה כבר אשר לצפות ממישהו כזה?
הבנאדם מוכר רכב עם שימשה סדוקה וצריך לשלם לו כסף כדי שיעשה טובה שהוא מפעיל את הביטוח ומתקן אותה. זו שימשה, זה לא שפשוף וזה לא חלון אפילו, שימשה, מבחינתי פי כמה יותר חמור.
מוכר כזה הייתי אומר לו תודה ולהתראות אם הייתי ערס הייתי אומר לו שילך יחפש..

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כן אבל לצערי במצב השוק הרכב באמת היה במצב מעולה חוץ מזה (וחוץ מזה שמדובר בפאקינג אוריס סטיישן)

היסטורית טיפולים מלאה, בלי תאונות, פרטי, קמ נמוך, מצב מכאני טוב וכו וכו

פורסם
מצרף פה תמונה של הנזק, אולי זה יסביר קצת יותר מדוע היה קשה להבחין בזה מיד על ידי אישה שלא מבינה כלום ושום דבר ברכישת רכב.
IMG-20200827-WA0049.thumb.jpg.86d4b49cc316a4ca6bb4c12b922a8c7a.jpg
לא הייתי מתרגש מהשפשוף הזה.
אפשר לנסות להוריד קצת עם פוליש.
ואם זה מפריע עד כדי כך , לצבוע אצל פחח.
ויכול להיות שהשפשוף חדש מלפני פחות משבועיים.
את הקטע עם השמשה אני לא אוהב.
למוכר זה לא היה עולה שום דבר להפעיל ביטוח שמשות ( אבל אולי הוא לא יודע שזה לא פוגע בפרמיה ).
לבעלים החדשים, במידה היא תתבע ביטוח שמשות מיד לאחר הרכישה , יכולים לעשות בעיות ולטעון שהסדק לא מכוסה בביטוח כי הוא היה שם עוד לפני העברת בעלות ותחילת תקופת הביטוח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השפשוף עצמו בכנף חדר עד לברזל כך שצריך למלא ולצבוע לפני שתתפתח שם חלודה. השפשוף טרי מאחר והרכב עצמו נקי אבל עם קצת מים הורדתי שאריות צבע שהיו בשפשוף. 

אני הצעתי להם שיקחו לפחח ויתקנו ב1000 שח וישכחו מהסיפור. כך או כך כפי שציינתי הרכב ישרת אותם ל10 שנים הבאות ככל הנראה.

פורסם

מדוע אתה חושב שנשים בגיל 60 הופכות להיות תמימות? אני אמנם לא אישה ולא בן 60, אבל אלו דברים שלא הייתי מצפה לקרוא על גבי הפורום. אין שום רלוונטיות לגיל שלה ואין שום סיבה לציין את גילה.

תתקדם הלאה, אין שום דרך שתצליח לגרום למוכר להשתתף בתיקון אם הוא יסרב. תעלה צילום, יתכן שניתן להסיר את השריטות עם שיוף עדיף ופוליש. 

להבא תלמד, כשעושים בדיקה לרכב היא תקפה רק לרגע הבדיקה, בין אם בדקת בעצמך או בדקת במכון או במוסך. לכן יש לתכנן את סדר היום באופן כזה שמיידית לאחר הבדיקה, באם שני הצדדים יגיעו לעמק השווה, הולכים ומעבירים בעלות. יש לומר מראש לבעל הרכב שיש בכוונתך לבצע העברת בעלות באופן מיידי לאחר הבדיקה, ואם הוא לא מסכים או טוען שאין לו זמן, לעבור הלאה. 

איך אתה יודע לדוגמא שבעל הרכב, בנוסף לזה שהוא שרט את הרכב בחניה, לא החליף חלקים עם רכב אחר, מיושן יותר במהלך השבועיים? איך אתה יודע שבעל הרכב לא עשה תאונה יותר משמעותית בשבועיים האלו, תיקן את הרכב ובמקרה "שכח" לומר לך?

• רעיון טוב! 3

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אתה צודק, אי אפשר לדעת שום דבר. אבל זה כבר ללכת רחוק. בכל זאת מדובר באדם פרטי שקיבל כבר רכב חדד מהעבודה שיושב בחניה ומת להפטר מה"ישן". התאונת חניה הזו מן הסתם יכולה לקרות לכל אחד אבל הוא בחר להסתיר את זה ולרכב על כך שיש מישהו שרוצה לקנות.

לגבי הגיל - כאיש מכירות יש לי מספיק היכרות עם לקוחות. הצעירים בהם בגילאי 40 ומטה בדרך כלל יחקרו וישאלו שאלות ויבדקו לפני שיוציאו את הארנק. המבוגרים יותר בדרך כלל מאמינים לכל מה שמספרים להם. מעבר לכך, מהיכרות ארוכת שנים עם המשפחה, מדובר באנשים תמימים באופן חסר תקדים, לכן השתדלתי לעזור להם במציאת רכב. במציאות מקבילה הם היו קונים את הi25 ליסינג 2016 עם 150 אלף קמ הראשונה שהציעו להם "חם חם בואו עכשיו לסגור" ב45 אלף במגרש שהם הלכו לראות לפני כמה שבועות.

פורסם

קרה לי פעם: מכרתי את רכבי (עקב שדרוג מסויים). הקונה ראה, התרשם, הורדנו מהמחירון עקב פגמים קלים שנמצאו, סגרנו עיסקה.

נוסעים לדואר הקרוב, הבחור מחכה. אני נכנס לחנייה, ואופס... עיגול בטון נמוך ניצב שם ללא אפשרות לראות.. (החיישן לא צפצף ומצלמה לא היתה)

קלטתי מיד וזינקתי קדימה. התוצאה- שפשוף קל מאחור, והטמבון טיפלה זז לא באופן בעייתי.

אני כמובן הייתי הוגן איתו, ולשמחתי הרבה הוא אמר שלא מפריע לו ולא הוריד לי שקל.

הוא יצא גבר בעיני (יכל לדרוש הורדת 400 ש"ח לערך). אבל לא היה לי שום צד בעולם שלא להראות לו! מה אני רמאי? לא!

• אהבתי 2
פורסם

תנסה לדבר עם המוכר אבל אם הוא מכחיש פשוט תמשיך האלה, לבית משפט כנראה שלא תגיע ואם כל אחד עתבצר בעמדה שלו אין לך מה לעשות. וגם לבית המשפט אין מה לעשות כלכך אולי יפסקו 50 אחוז לכל צד או ירמזו לכם שכדאי יותר להגיע לפשרה.. 

פורסם
לפני 10 שעות, vladclar כתב:

למוכר זה לא היה עולה שום דבר להפעיל ביטוח שמשות ( אבל אולי הוא לא יודע שזה לא פוגע בפרמיה ).

למוכר זה אכן לא עולה כלום מבחינת תשלום, אך כמי שנאלץ בעבר להחליף שמשה, לפחות במקרה שלי 

מדובר היה ביותר מחצי יום לטובת העניין. 1,000 ש"ח אכן לא נשמע סכום מתאים, אך בהחלט יש משמעות 

לכך שהמוכר מבצע את ההחלפה, גם אם כאמור הוא לא משלם עבורה. 

כל זמן שבעל הרכב יידע את הקונה על כך שיש סדק בשמשה, אני מאמין גם שאלי יידע אותה כי ההחלפה 

לא עולה כסף דרך חברת הביטוח - לכן היות והכל ידוע, גם אם המחיר גבוה, לטעמי לא פה טמונה הבעיה.

אני דווקא חושב שמדובר בחוסר הגינות מצד המוכר בכך שלא יידע אותה על הנזק שהתווסף לרכב מאז 

שבדקה אותו - לא יודע כמה אשמה, אם בכלל, יש לו ברמה החוקית - אך ברמה המוסרית, לטעמי מדובר 

בהתנהגות לא ראויה.  

פורסם

זה כל הסיפור ?
בשביל ההרגשה הטובה תעשה לה קצת פוליש ותתקן 2-3 שריטות עם מכחול בצבע לבן של הרכב - ושלום על ישראל... מזה לעשות סיפור ?
כבר חשבתי שכל הכנף והדלת מרוחים פנימה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...