Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התבשרתי לצערי שסוללת היאריס ההיברידית שלי מתה. הרכב עשה 160,000 ק"מ.

במוסך מורשה טוענים שעלות סוללה חדשה כ- 8000 שח (לא כולל עבודה), ואין להשיג בארץ וגם לייצרן חסר. להערכתם דרוש כחודש וחצי עד שהחלק יגיע לארץ לאחר הזמנה....

בקיצור, אכזבה גדולה - גם מכך שסוללה מתה מהר מידי, המחיר יקר, וגם מכך שהיבואן לא טורח להחזיק חלקי חילוף. 

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי לא הארכתי אחריות למצבר.

(מודה  שאני קצת "old fashion" ומתקשה להאמין שהאחריות אכן תתפוס באם אזדקק לה. במקרה הזה מציעים אחריות כאשר אין אפילו מצבר ספייר בארץ, אז מה שווה האחריות?) 

פורסם (נערך)

שווה את זה שלא תשלם 8 אש"ח על סוללה. וסוללה אפשר להזמין.

אצלי מתה הסוללה בפריוס בקילומטראז׳ דומה.

אני כן הארכתי אחריות, והחליפו לי בלי תשלום.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה עלות הרחבת אחריות?

לכמה זמן הארכה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ממש תורם לשרשור. רק תוהה - כמה דלק/כסף חסכה הסוללה במהלך 8 שנים, בקיזוז 8000 ש"ח?

כמו מנורות לד שחוסכות חשמל אבל עולות ביוקר, או מזגני אינוורטר שחוסכים בצריכת החשמל, אבל תיקונם יקר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אם אני זוכר נכון זה עולה 200 שקל בשנה לא?

אני לא מבין את ההיגיון של לא להאריך אחריות...בצר לי.

אין שום קשר בין זה שצריך לחכות חודש וחצי (מבאס ולא הגיוני) לבין האחריות, עכשיו אתה תשלם וגם תחכה.

בחודש וחצי הזה אני מניח שאפשר לארגן רכב חלופי מהיבואן או מהביטוח שלך

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

410 ש"ח הרחבת אחריות. (באוריס) זה משהו שלא  מוותרים עליו בשום מצב.

שללתי כמה רכבים שמורים בהחלט, בגלל חוסר הרחבת אחריות. 

yuvk

לא כולם רוכשים רכב היברידי משיקולי חיסכון בדלק. (אני למשל שעושה בקושי 10K בשנה)

פורסם

מודה שטעיתי כשלא הארכתי את האחריות.

ננסה לחשב כמה כסף חסכה הסוללה... מחירה 8000 שח, מחיר העבודה (2000 שח עבודה במוסך יבואן?) סה"כ 10,000שח ל 160,000 ק"מ.

נניח שהרכב ההיברידי חוסך כ- 30% מעלות הדלק. נניח שיאריס רגילה צורכת 1 ליטר ל- 13 ק"מ. נניח שמחיר ליטר הוא 6 שח בממוצע.

סה"כ עלות דלק ליאריס רגילה:

160,000 / 13 * 6 = 73846 שח

חסכון של 30% הוא 22153 שח.

כלומר בהנחה שסוללה עולה 10,000שח ומתה לאחר 160,000ק"מ הרכב ההיברידי עדיין זול יותר ב- 12153שח.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה רכשת את הרכב ישירות מהיבואן כשהוא היה חדש, אז גם שילמת על הדגם ההיברידי יותר.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החלפת סוללה היברידית לא חייבת להעשות אצל היבואן בטח לא ברכב בגיל הזה שאינו מבוטח.

יש לא מעט סדנאות המתמחות שיפוץ וחידוש של סוללות היברידיות במחיר זול בהרבה ממחיר סוללה חדשה.

הנה דוגמא (אין לי קשר למקום, ואין לי נסיון איתם) 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...