Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

אם אתה רכשת את הרכב ישירות מהיבואן כשהוא היה חדש, אז גם שילמת על הדגם ההיברידי יותר.

לא הרבה יותר.

ההבדל בין יאריס היברידית ליאריס רגילה ברמת גימור דומה זה משהו כמו 6 אש"ח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, ההבדל בעלות הרכישה בין הדגם הרגיל להיברידי הוא בערך כמחיר הסוללה (סדר גודל של 10,000 שח).

לפי החישוב שהצגתי, בהנחה והסוללה מתה לאחר כ- 160,000 ק"מ עדיין הרכב ההיברידי זול יותר.

(באופן אישי, הרכב שלי עדיין עובד עם מצבר 12V מקורי ובלמים מקוריים. ברכב שאינו היברידי נדרש להחליף בלמים ומצבר 12V לפחות פעם אחת בתקופה זו. כלומר יש כאן עוד כ- 3,000 שח חסכון ברכב היברידי)

פורסם
לפני 5 דקות, CX25GTI כתב:

מציע לנסות לחפש סוללה במגרשי רכב לפירוק .

מפירוק הייתי רוכש רק אם מדובר בדגם חדש יחסית (ואני לא יודע אם הסוללה מתאימה) לרכוש סוללה שיצאה מרכב בשנתון דומה לזה של פות"ש - זה לרכוש צרות של מישהו אחר.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אפשר להכניס למשוואה גם ריבית על הכסף ועוד גורמים שלא חשבנו עליהם (האם אגרת רישוי שונה? פרמיית הביטוח?). אבל המסקנה שלי היא שלקנות רכב שיקר ב-10000 ש"ח ע"מ להנות מחיסכון בדלק בתקופת השימוש די מתקזז עם העלות הנוספת. שוב, כמו מנורות לד או מזגני אינוורטר.

:turn-l:
פורסם

הייתי שמח לשמוע אם מישהו מבין חברי הפורום היקרים מכיר/התנסה בשירות שבו מחדשים/משפצים סוללה היברידית קיימת. 

קיבלתי הצעה של כ- 4000שח לפני מע"מ לשיפוץ הסוללה הקיימת.

פורסם

תבדוק מה השיפוץ כולל. בעיקרון מה שרגיש לזמן אלו התאים, BMS או שמת בבת אחת או שאפשר להמשיך להשתמש בו, אין ממש פואנטה בלהחליף את כל היחידה.

במידה ומדובר על 4000 להחלפת תאים- אחרי התהליך הסוללה תתפקד כחדשה לכל דבר. אין סיבה לשלם כפול מזה על יחידה שלמה.

פורסם
לפני 7 שעות, niro123 כתב:

מודה שטעיתי כשלא הארכתי את האחריות.

חסכון של 30% הוא 22153 שח.

כלומר בהנחה שסוללה עולה 10,000שח ומתה לאחר 160,000ק"מ הרכב ההיברידי עדיין זול יותר ב- 12153שח.

החישוב שלך והסכום של 12,153 שח מתייחס ל-8 שנים.

זה בערך חיסכון של 1,500 שח לשנה.

לא סכום פעוט, אבל החיסכון בדלק הוא לא תמיד הרכיב המשמעותי באחזקת רכב,

בהתחשב בירידת ערך/ביטוח/תקלות/אחזקה שוטפת ושאר ירקות.

לגבי החסכון בבלמים ורפידות, יכול להיות שזה משמעותי אבל זה תלוי בנהג ואופי הנסיעה.

דבר נוסף, יש תופעה מרגיזה של נהגי היברידיות שנראה כאילו הם מתרכזים בחסכון בדלק, ולא במצב התנועה.

כבר נתקלתי בכביש החוף בטור מכוניות שנשרך מאחורי נהג היברידית שכנראה נוהג על הקשקש.

לפחות תודה על השירשור, אין סיכוי שאני אקנה היברידית ללא הארכת אחריות

-

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Pika007 כתב:

תבדוק מה השיפוץ כולל. בעיקרון מה שרגיש לזמן אלו התאים, BMS או שמת בבת אחת או שאפשר להמשיך להשתמש בו, אין ממש פואנטה בלהחליף את כל היחידה.

במידה ומדובר על 4000 להחלפת תאים- אחרי התהליך הסוללה תתפקד כחדשה לכל דבר. אין סיבה לשלם כפול מזה על יחידה שלמה.

השאלה אם לא עושים את זה כמו שאוהבים לעשות "שיפוץ גיר" בארץ - לקחת כמה סוללות דפוקות ולהרכיב מהן אחת קצת פחות דפוקה.

אם מחליפים את כל התאים קומפלט לחדשים - סבבה.

אם שמים תאים של סוללה משומשת אחרת - עדיף שלא, כי סיכוי טוב שהסוללה ה"משופצת" לא תחזיק כמו סוללה חדשה, וסיכוי טוב שבקרוב תמות שוב, יום אחרי שתיגמר האחריות על השיפוץ.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

אם מחליפים את כל התאים קומפלט לחדשים - סבבה.

זה לא יקרה.

העלות של כזה דבר תהיה יותר גבוהה מאוד.

רוב הסיכויים שיאתרו את  התא שכשל ואותו יחליפו, והסוללה כולה תמשיך לעבוד עוד כמה שנים

-

פורסם (נערך)

מצד אחד אין סיבה לא להשתמש בתאים חדשים- הטויוטה האלו בשנתונים לפני 2019 משתמשות ב Ni-Mh. אלו תאים מ-מ-ש זולים. ב 144 וולט ו 6 אמפר רכישה עצמאית של תאים תהיה בסביבות ה 700 דולר (לצרכן פרטי!) סה"כ, אז 4000 ש"ח נשמע כמו עלות נורמלית להחלפת תאים לעניין.

מצד שני- אנחנו בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
ספוילר

יחליפו תא מקולקל, בתא משומש שפורק מסוללה 'תורמת איברים'

אף בעל מקצוע בארץ לא יחליף את כל התאים לחדשים.

זה שיפוץ של הסוללה,

סביר להניח שזה משהו דומה לסרטון הזה:

https://youtu.be/yRO3PiRVCpE

אם יתמזל מזלו, אז המשפץ ישים תא חדש שהוזמן מחו"ל.

אבל גם יכול להיות שיבחרו באופציה הזולה,

וישימו לפות"ש תא משומש שפורק מסוללה של רכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם (נערך)

לדעתי אין מה לבזבז כסף או זמן על שיפוץ. אחרי 8 שנים, גם אם תחליף כמה תאים תקולים זה לא יעזור הרבה כי בשלב מסוים יהיו עוד תאים שידרשו החלפה.

מעבר לכך, הסוללות האלו עובדות באופן כזה שמיישר קו עם התא החלש ביותר, כך שאם יש לך תאים ישנים הסוללה לא תאגור מספיק חשמל ומנוע הבנזין יעבוד הרבה יותר.

תבדוק כמה יעלה לך להחליף את הסוללה בטויוטה אילת. כשמדובר על סוללות יקרות יותר של רכבים גדולים הפער יכול להגיע לכמה אלפים, אם יש לך כוח ליסוע עד לשם. אגב, עד שתהיה סוללה במלאי אתה יכול למחוק את השגיאה עם Torque, כך שהמערכת ההיברידית לפחות תעבוד בינתיים. הרכבים האלו מתנהגים באופן קצת שונה כשהמערכת מושבתת.

עריכה אחרונה על ידי yehonatan
פורסם
לפני 3 שעות, outnex כתב:

אני בספק גדול שהסוללות בטיוטה חדשות ניילון בסכום הזה.
לדעתי זה שיפוץ.

אני החלפתי באוריס סוללה היברידית שהגיעה מיפן תוך שבועיים,

אני הסרתי את הניילון.

בוצע במסגרת אחריות - 299 ש"ח לשנה (לא היה רצף אבל עשיתי פוליטיקה והצלחתי לקבל 12 חודשי ביטוח בטויוטה)

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...