Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד ממליצים בחטיבת המחקר של הבנק, להחליף מיסוי בנזין במס נסועה; לתפיסתם, הדרך לעודד מעבר מנסיעה ברכב פרטי לנסיעה בתחבורה הציבורית היא שיפור השירות של התחבורה הציבורית וייקור הנסיעה במכונית פרטית - משימה שעד כה המדינה נכשלה בה בחלקה הראשון, והצטיינה עד מאוד בחלקה השני

שוב דופקים את החלשים, מה אתם אומרים? 

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יקרה, כמו (כמעט) כל ההמלצות שלהם.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל כך יקר להחזיק רכב בישראל. למה מישהו שם חושב שזו הבעיה?
שהתרכזו בצד השני של המשוואה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

תלוי מה (אם בכלל) יישמו ממהמלצות. אם ישפרו את התחבורה הציבורית לרמה שהיא תהיה אלטרנטיבה עדיפה ע"פ רכב פרטי לרוב האנשים (כן, אני יודע שזה פחות סביר מאשר שהקורונה תעלם מחר בבוקר, זה סתם משחק בנדמה לי) אז די להיפך - במקום להחזיק רכב (או שניים) אפשר יהיה להשתמש בתחבורה ציבורית זולה יותר.

ובוא נסגור את הפינה הזו מראש - מי שרוצה לגור באיזה יישוב קהילתי בגליל ולעבוד בת"א - בכיף, אבל שלא יצפה לתחבורה סבירה. זה לא אפשרי ובכלל לא המטרה.

אם רק יעלו עוד מיסים על רכב פרטי בלי לתת אלטרנטיבה (מה שכמובן יקרה בסוף) ובלי להוריד מיסים אחרים (מה שגם מומלץ ע"י בנק ישראל) - אז ברור שכן. אבל מה ציפית, שידפקו את החזקים?

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • רעיון טוב! 3

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הגבול הוא שלך. לא של המדינה. כרגע יש קורונה ויש גרעון עצום וממש לא מעניין את השלטון שאתה בסה"כ רוצה להתנייד.

שלא תבין, אני בצד שלך אך אל תצפה להבנה מהממשלה.

הם צריכים כסף והם יקחו אותו מכל מקום שאפשר.

• אהבתי 4
פורסם

עוד יחזירו את ההנפצות על חיוב על קילומטרים, משהו כמו אגורה לכל קילומטר.

וכמו ש-asix אמר, יש גרעון, מבחינתם צריך לכסות אותו.

פורסם

למה רק את החלשים?

במעמד הביניים זה לא יפגע אם זה ייצא לפועל?

קודם כל שתהיה פה תחבורה ציבורית נורמלית, עם זמינות גבוהה בשעות עומס, פעילה בשישי, שבת וחגים. (אני חי בסרט)

אחרי זה שיחשבו על הטלת מיסים ואגרות.

כאילו לא מספיק יקר פה להחזיק רכב.

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 10 שעות, pooh-bear כתב:

תלוי מה (אם בכלל) יישמו ממהמלצות. אם ישפרו את התחבורה הציבורית לרמה שהיא תהיה אלטרנטיבה עדיפה ע"פ רכב פרטי לרוב האנשים (כן, אני יודע שזה פחות סביר מאשר שהקורונה תעלם מחר בבוקר, זה סתם משחק בנדמה לי) אז די להיפך - במקום להחזיק רכב (או שניים) אפשר יהיה להשתמש בתחבורה ציבורית זולה יותר.

ובוא נסגור את הפינה הזו מראש - מי שרוצה לגור באיזה יישוב קהילתי בגליל ולעבוד בת"א - בכיף, אבל שלא יצפה לתחבורה סבירה. זה לא אפשרי ובכלל לא המטרה.

לפני שאתה סוגר את הפינה, בא נראה אותך בונה הרבה ובזול (ולא קופסאות שימורים) במרכז שיהיה איפה לגור...
בכל מקרה זה כבר לא סוד גדול שהמדינה קודם לוקחת, אז המיסים על הרכב מפרנסים לא מעט נושאי תפקידים ציבוריים, וכן אני מסכים שאם ישפרו מהותית את התחבורה הציבורית ואת חניוני העצור וסע בכניסה לערים הגדולות באופן טבעי תרד הנסועה במרכז באופן משמעותי....

פורסם

בנו המון, בלא מעט מקומות: ראש העין, פ"ת, קריית אונו, יבנה, כפר סבא, הרצליה, מודיעין, אפילו בת"א עצמה (שרונה והשוק הסיטונאי לשעבר, לדוגמא).

הבעיה היא שכמעט כל הבניה הזו (וגם בניה עתידית) לא באמת נגישה בתחבורה ציבורית. קולגה שלי שגר בפ"ת מגיע למשרד (לפחות לפני הקורונה) ברכב, כי למרות הפרקים, לוקח לו פי שניים זמן להגיע בתחב"צ.

אם אי אפשר לבנות תחב"צ מתפקדת מפ"ת לת"א, בוודאי אח אפשר לבנות תחב"צ מתפקדת ממצפה <חור כלשהו> לת"א. זה גם לא סביר כלכלית. צריך להתקרב בתחב"צ מתפקדת למי שגר באיזורים צפופים.

אני מסכים איתך

פורסם

אם יקרה איזשהוא שינוי כזה - זה יקרה רק אחרי שהרכבת הקלה לתל-אביב תתחיל לפעול. וכרגע מדברים שזה יקרה לא לפני שלהי 2022.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, me5000 כתב:

שוב דופקים את החלשים, מה אתם אומרים? 

מס גודש נגבה מכולם, לא רק מהחלשים. אגב גם עמידה בפקק זה מחיר שמשלמים, רק בזמן ולא במזומן.
אולי כדאי לשאול את החלשים כמה הם מוכנים לשלם כדי לראות את הילד שעה מוקדם יותר בערב?

לפני 16 שעות, farkash7 כתב:

כל כך יקר להחזיק רכב בישראל. למה מישהו שם חושב שזו הבעיה?
שהתרכזו בצד השני של המשוואה.

לפני 16 שעות, makatuvkan כתב:

לפי דעתי, יש גבול לכמות הכסף שאפשר לגנוב מאנשים שבסך-הכל רוצים להתנייד במדינת ישראל.

הכוונה היא לקזז את מס הגודש עם מיסים על דלק

לפני 14 שעות, dorsht כתב:

קודם כל שתהיה פה תחבורה ציבורית נורמלית, עם זמינות גבוהה בשעות עומס, פעילה בשישי, שבת וחגים. (אני חי בסרט)

אחרי זה שיחשבו על הטלת מיסים ואגרות.

כאילו לא מספיק יקר פה להחזיק רכב.

אגרת גודש עובדת גם אם משפרים את התחבורה הציבורית. 

אגב, אגרת גודש מורידה גודש מה שמשפר את יעילות האוטובוסים.

כדי לשפר את התחבורה הציבורית צריך רפורמה בצורה שבה היא מנוהלת, זה לא כזה פשוט פוליטית.

אגב, הטענה "דופקים את החלשים" היא אולי הסיבה למה לא סביר שנראה בישראל אגרות גודש.

אני ממש יכול לדמיין את הישיבה אצל שר האוצר וראש הממשלה:

בשלב הראשון צוות של כלכלנים מציג בצורה מנומקת ומפורטת את יעילות אגרות הגודש ומוכיחים שהן מטיבות עם רוב הציבור (ביחס לכל חלופה אחרת),

זה לוקח מספר שעות.

אחר כך מגיע תורו של יועץ התקשרות והוא אומר משהו בסגנון:

"ביבי, אתה מבין שברוב כלי התקשורת יגידו שאתה שונא עניים ורוצה להעיף אותם מהכביש בשביל חבריך הטייקונים"?

בום (מייק דרופ). 
"אני צריך לחשוב על זה" אומר ראש הממשלה, מכניס את התיקייה עם המחקרים למגירה ועובר לדיון בטחוני. 
הנה בא האבק... 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

ימשיכו להטיל מיסים על רכב פרטי ומצד שני להשאיר תחבורה ציבורית ברמה של מדינת עולם שלישי...

משבר הקורונה הוכיח את הצורך ברכב פרטי ככלי התחבורה היחיד שניתן לסמוך עליו.

פורסם

אי אפשר להתעלם מההשקעה שנעשית בתחבורה הציבורית בשנים האחרונות

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפני 24 דקות, Roycohen1979 כתב:

משבר הקורונה הוכיח את הצורך ברכב פרטי ככלי התחבורה היחיד שניתן לסמוך עליו.

אהם... כן, במקרה של מגיפה כלל עולמית. במקרים אחרים, סבירים יותר - פחות.

לפני 22 דקות, amir74 כתב:

אי אפשר להתעלם מההשקעה שנעשית בתחבורה הציבורית בשנים האחרונות

זה נכון, אבל בגלל שהתחבורה הציבורית פה כל כך מפגרת, הסיכוי שהיא תצליח להדביק את הגידול באוכלוסיה (ואת פתרונות המגורים הסאב-אופטימליים שנבנים פה) בעשור-שניים הקרובים לא מאוד גבוה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...