Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

אגב, אגרת גודש מורידה גודש מה שמשפר את יעילות האוטובוסים.

כדי שהיא תוריד גודש היא צריכה קודם כל לקבל אמון בחזרה מהציבור.

עד אז הגודש לא יירד.

וכרגע אני יכול להבין את אלו שנוסעים עם רכב ולא בתחבורה ציבורית.

באופן אישי גם אני עשיתי את המעבר הזה, מההסעות של מקום העבודה לרכב פרטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הויכוח על תרומתה של אגרת גודש והשפעתה על הפקקים הוא מעניין. 

בלונדון אני יודע שהיא הצליחה לצמצם את הגודש לתקופה מסוימת, ונטען שבלעדיה המצב היה גרוע יותר. אבל כנראה שהיא דורשת התאמה ועדכון מתמשכים.

מה שמאוד יפה שם, זה שהכסף ממנה הולך היישר לtfl - שמחזירה אותו לציבור דרך השקעה בשבילי אופניים, תחבצ ותחזוקה של דרכים.

ללא ספק יש המון מה לשפר בתחבצ בארץ (בלי לגעת בנושא של תחבצ בשישי שבת שלא אמור להיות רלוונטי לנסיעות לעבודה וחזרה של רוב האוכלוסיה).

לדעתי אם זה לא יקרה (ווזה קורה מאוד לאט, עם חוסר יכולת של המדינה להוציא פרויקטים מורכבים בתחום לפועל בזמנים סבירים) - אזרחים פשוט יספגו את זה כעוד מס. ולכן הייתי מאוד שמח לראות אגרת גודש שכל הרווח ממנה הולך בחזרה לשיפור התחבצ במדינה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בלונדון אני יודע שהיא הצליחה לצמצם את הגודש לתקופה מסוימת, ונטען שבלעדיה המצב היה גרוע יותר. אבל כנראה שהיא דורשת התאמה ועדכון מתמשכים.

מה שמאוד יפה שם, זה שהכסף ממנה הולך היישר לtfl - שמחזירה אותו לציבור דרך השקעה בשבילי אופניים, תחבצ ותחזוקה של דרכים.

ללא ספק יש המון מה לשפר בתחבצ בארץ (בלי לגעת בנושא של תחבצ בשישי שבת שלא אמור להיות רלוונטי לנסיעות לעבודה וחזרה של רוב האוכלוסיה).

לדעתי אם זה לא יקרה (ווזה קורה מאוד לאט, עם חוסר יכולת של המדינה להוציא פרויקטים מורכבים בתחום לפועל בזמנים סבירים) - אזרחים פשוט יספגו את זה כעוד מס. ולכן הייתי מאוד שמח לראות אגרת גודש שכל הרווח ממנה הולך בחזרה לשיפור התחבצ במדינה.

יש טד ששכנע אותי כמה אגרות גודש יכולות לשנות פה דברים:

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Gorpi כתב:

לגמרי. לא רק שהתחבורה הציבורית לא עובדת בסופי שבוע אלא שלפעמים היא עשויה להיות מושבתת בגלל גחמות של פוליטיקאים כמו שקרה במשבר הקורונה.

או כי כל האתתים/נהגים קמו חולים בוקר אחד.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הם לא מספיק יצירתיים בבנק ישראל. מה עם גביית מס על מכירת רכב משומש? מה עם תשלום מס שנתי לעיריה באחוזים משווי הרכב? שני הרעיונות ההזויים האלו הם מציאות במדינת Taxachusetts בארה״ב בה אני מתגורר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, amir74 כתב:

אי אפשר להתעלם, זה לוקח זמן אבל זה יקרה ובסוף אנשים לא יחשבו בכלל לקחת את הרכב.

יש צורך לסגור פער של עשרות שנים, פרויקטי תשתית כאלה גדולים לא מתחילים אתמול ומסתיימים מחר.

בינתיים שלא יתקעו לנו מיסים נוספים על כלי רכב כדי לעודד תחבורה ציבורית שתהיה קיימת בעוד 20 שנה.

אתם רוצים שאוותר על הרכב היום תתנו לי פתרון להיום.

פורסם

בסופו של דבר אגרת הגודש די מקבילה לאגרת כבישים. גם בכביש 6 או מנהרות הכרמל נאגר מידע על הנסיעות שלך.

גביית אגרת כבישים באמצעות התקני GPS מקובלת בעולם המערבי הדמוקרטי, אפילו בגרמניה שכל כך מקפידה על שמירת הפרטיות אגרת האוטובאהן נגבית באמצעות התקנים אלה. אבל אפשר לגבות גם באמצעות מצלמות ו-LPR כמו בכבישי האגרה.

אבל - תנאי להפעלת אגרת גודש היא הפעלת תחבורה ציבורית ראויה. ובנושא הזה אנחנו בפיגור של עשורים, וייקח עשורים לסגור אותו. ודרך אגב, למי שהתלונן על משך בניית המסילה ב-431, להזכיר שפרוייקטים כאלה אורכים זמן רב בכל מדינה מערבית. אצלנו לא משתמשים בשיטות הסיניות של פינוי אוכלוסיה בכוח לטובת פרוייקטים כאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

רק אני רואה פה עוד שר-משרד-מנכ"ל ואפס כסף שחוזר לציבור?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

חד משמעית.

אבל בארץ קשה מאוד להתגבר על הציניות ולמצוא את היכולת להאמין שמשהו יכול לשרת את האזרחים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 23.7.2020 בשעה 16:44, SlowRide כתב:

מעודד אותך לא להשתמש ברכב בשעות העומס, שזה חוסך הרבה יותר זיהום כשיושבים על זה. מכונית שנוסעת והתנועה זורמת מזהמת פחות מאשר בעמידה של שעות בפקק. זה הרבה יותר טוב מסתם מס על הדלק, לדעתי לפחות. איך לגבות את זה, כבר סיפור אחר.

נכון, אבל יש גם צד שני. מחיר הדלק הוא משהו שלמדינה קצת קשה יותר לשחק איתו מבחינה ציבורית אבל אגרה על כל נסיעה? זה החלום הרטוב של נערי האוצר. הם יכולים לתמחר כל דקה משעות היום, כל כביש, כל מרחק, איך שרק ירצו. הם בטח יספרו לך שהאגרה נקבעת בזמן אמת ואם אתמול הכנסת יעד לוויז והמחיר שהוצג היה X, מחר הוא יהיה X+שקל. לא תיסע? בטח שתיסע. 

פורסם
בתאריך 22.7.2020 בשעה 21:48, me5000 כתב:

עוד ממליצים בחטיבת המחקר של הבנק, להחליף מיסוי בנזין במס נסועה; לתפיסתם, הדרך לעודד מעבר מנסיעה ברכב פרטי לנסיעה בתחבורה הציבורית היא שיפור השירות של התחבורה הציבורית וייקור הנסיעה במכונית פרטית - משימה שעד כה המדינה נכשלה בה בחלקה הראשון, והצטיינה עד מאוד בחלקה השני

שוב דופקים את החלשים, מה אתם אומרים? 

זה לא יקרה-סתם בלון

מת על טיולי שטח

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, ch2856 כתב:

נכון, אבל יש גם צד שני. מחיר הדלק הוא משהו שלמדינה קצת קשה יותר לשחק איתו מבחינה ציבורית אבל אגרה על כל נסיעה? זה החלום הרטוב של נערי האוצר. הם יכולים לתמחר כל דקה משעות היום, כל כביש, כל מרחק, איך שרק ירצו. הם בטח יספרו לך שהאגרה נקבעת בזמן אמת ואם אתמול הכנסת יעד לוויז והמחיר שהוצג היה X, מחר הוא יהיה X+שקל. לא תיסע? בטח שתיסע. 

מה ההבדל בין זה להעלאת מחיר הדלק (כלומר המס על הדלק) כשמתחשק להם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מיסוי הדלק אחיד בכל הארץ. מס נסועה ואגרת גודש דיפרנצנאליות לפי מקום וזמן, מה שיאפשר שימוש בהם לצורך השפעה על נתיבי ושעות הנסיעה, ובטווח הרחוק גם על מקומות מגורים ומרכזי תעסוקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תחשוב שמחר מעלים את הבלו ל-10 שקלים, הפגנות, יוקר המחייה, כתבות, ידיעות, ראיונות בתקשורת, עושקים את האזרח... לעומת זאת מחר מעלים לכל מי שנוסע מהרצליה לנתניה ב-10:22 בבוקר את אגרת הנסיעה ב-20 אגורות, ביום אחר ב-30 אגורות לכל מי שנוסע ב-9:11 בבוקר מראשון לציון לתל אביב... שקט תעשייתי. זה הרי מס צודק כפי שכולם צועקים, חייבים להילחם בפקקים, בזיהום האוויר... קוראים לזה אידיוט שימושי. אתה יודע מי צועק הכי חזק נגד רכבים? מי שאין לו רכב. 

• תוכן חדש...