Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי ביקור בסופר היום, יש לי אחד שכנראה לא יבחר כהזוי ביותר בשרשור (אולי הנפוץ ביותר).

המשפט"אני לא בשלב של רוורס"

הסיטואציה: יום שישי במרכז השכונתי, המון מכוניות ובלאגן. בחורה צעירה מנסה להיכנס לידי לחניה (חניה במאונך). יש מקום שם בערך לפיאט 500 והבחורה בלי להתבלבל מנסה להיכנס עם אוקטביה בנסיעה קדימה ואני צועק לה שתעצור כי עוד 37 מ"מ היא שורטת לי את הפגוש.

המלצתי לה לנסות להיכנס ברוורס והתשובה היתה... " אני לא בשלב של רוורס".

ביקשתי ממנה לחזור קצת אחורה ולתת לי לצאת בשביל שהיא תדפוק מישהו אחר. למזלי היא הסכימה.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

לצערי, מבחינת המדינה מספיק לדעת לתפעל את הרכב בצורה בסיסית, לטענת המדינה מספיק לצבור ניסיון לאחר קבלת רישיון הנהיגה. היה פעם ניסיון לבדוק חובה לקרוס נהיגה מתקדמת יותר כפי שנעשה בסקנדינביה אבל בגלל שטבלאות האקסל לא הראו ירידה בתאונות הדרכים של צעירים, החליטו שאין ממש צורך בזה גם אם זה אומר שיש על הכביש (רבים) כאלו שהם "לא בשלב של לרוורס". אתמול עקפתי מימין יאריס ישנה שנתקעה על הנתיב השמאלי מותך שלושה למרות שהכביש היה ריק. צפרתי לה קלות והיא בלי להתבלבל צפרה לי ממושכות כאילו שאני לא בסדר. 

דרך אגב, לטענת משטרת ישראל היא חליקה בשנת 2019 כ-48,000 דוחות על אי שמירה על הימין. באופן אישי המספר הזה הפתיע אותי, אבל זה עדיין פחות מחמישית מהדוחות על מהירות (278000) למרות שזו העברה הנפוצה ביותר המשפיעה באופן ישיר על הגורם מספר אחת לתאונות - סטייה מנתיב (גם אם הכוונה היא בעיקר סטייה לנתיב הנגדי). 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש אנשים על הכביש ששכחו את כל מה שלמדו בתיאורייה בשניה שעברו אותה ואין להם חצי מושג על חוקי תנועה בסיסיים. לפני כמה שנים בתוך העיר מישהו עצר באמצע הנתיב ליד קיוסק. הכביש דו-כיווני עם פס הפרדה רציף בין הנתיבים בנקודה ההיא (זה היה קצת אחרי פניה ימינה). כשצפרתי לו, קיבלתי בחזרה צעקות של "מה אתה רוצה יש לך מלא מקום לעקוף". בלית ברירה חציתי את הקו והמשכתי לנסוע, אבל אם היה שם שוטר אני הייתי משלם את הדין על זה, לא האידיוט.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

לא קרה לי בתור נהג אלא רק הנוסע, 

פקק לפני כיכר, מישהו נדחף ועוקף את כול התור כולל את הרכב שנסענו בו. הנהג דופק לנהג החוצפן מבט זועם, הנהג הנדחף מבקש לפתוח חלון ואומר לו "פעם הבאה, אתה" 

• מצחיק 2
פורסם

קצת לפני הכניסה לשכונה שלי יש עלייה חדה ואז ירידה חדה. כביש דו סטרי עם נתיב אחד לכיוון, וכמובן קו הפרדה רצוף לאורך כל הדרך.

אני מגיע ב12 בלילה אחרי משמרת מת להתקלח ולישון, ורואה יונדאי איי20 חדשה עומדת על הנתיב שלי עם אורות חירום ובפנים יושבים שני אנשים. אני מהבהב שעה (לא צופר כי 12 בלילה וחראם) ורואה שהאוטו לא זז. הפעלתי גם אורות חירום ויצאתי מהאוטו כדי לגלות שיושבת שם ילדה בת 18 שמחכה לחברה שלה עם חבר שלה. הסברתי לה שהיא חוסמת נתיב ושאין לי שדה ראייה קדימה + קו הפרדה רצוף אז אני לא יכול לעקוף. התגובה שלהם הייתה "מאיפה לנו לדעת שזה מפריע לתנועה?"... 🤷‍♂️

• מצחיק 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בן של שכנה, שלר גר בבניין, חנה בחניה שלי. לא מכיר אותו ואת הרכב שלו.
מתקשר למשטרה שיעשו איתור בעלים.
שכן בפליאה: "בשביל זה התקשרת למשטרה? היית מחנה בחניה שלי! "
אני: "אבל איך יכולתי לדעת שזה אתה?
שכן: "לפי מספר הרכב שלי"
וואו.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"למה עקפת אותי בכיכר? אסור לך לעקוף אותי בתוך כיכר!" -נהג שנכנס בי כששנינו המשכנו ישר בכיכר דו נתיבית.

• אהבתי 1

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

היו עשרות אם לא מאות. אבל אחד שזכור לי במיוחד:
המתנתי סביבות שעה בבנק, דקה אחרי שקרא לי הפקיד -מכריזים ברמקולים "בעל רכב x מספר x נא להגיע להחניון בדחיפות אתה חוסם.
טוב, זה הרכב שלי.
מגיע לחניה, יש מעבר שמספיק ללא הגזמה למרכבה סימן 4 כולל מקום למכוון.
פניתי לאישה, "את לא חושבת שזה מטומטם להזעיק את בעל הרכב? קטר מסע יכול לעבור כאן!"
מהתגובה שלה נשארתי אדיש, לא היה סבלנות להעצבן אפילו. "מה אתה רוצה?! לא כולם יודעים לנהוג".
הבנתי שאין עם מי לדבר. הזזתי את הרכב, ונכנסתי חזרה לבנק עם פתק לסוף התור...

Sent from my PH-1 using Tapatalk

• מבאס 3

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נסעתי עם חבר ברחוב חד סטרי צר ופתאום באה מולנו נהגת שנכנסה באין כניסה נגד כיוון התנועה. החבר שנהג צפר לה, הבהב לה וזז לתוך חניה של בית כי היא לא הראתה סימני עצירה. מגיעה אלינו, החבר פותח את החלון ואומר לה "את לא רואה שזה אין כניסה? יש חוקי תנועה במדינה הזאת!" והיא עונה העצבים "לא! ב(שם הישוב שבו זה קרה) האדיבות באה לפני חוקי התנועה, חצוף! רואים שאתה לא מפה!" ונסעה משם.

• מצחיק 6

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אינסטלטור כלשהו שחסם את החניה. אחרי שיחת ״אין מצב שאני חונה פה עוד 15 דק׳ ותחנה במקום אחר בינתיים?״, הזיז את הרכב, תוך צעקות ש״תל אביב זו עיר של אשכנזים מגעילים. בירושלים זה בחיים לא היה קורה״.

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

בשנה הראשונה של הרישיון, כחזרתי הביתה בלילה בשעה מאוחרת עמדו בכיכר שבכניסה ליישוב משהו כמו 4-5 נערים שיכורים (בערך באותו גיל שאני הייתי בו באותו זמן 😐).
הם חסמו את המעבר בכיכר וניסיתי להתקדם, תוך כדי צפירה וזחילה עם הרכב עד לס"מ בודדים מהם. כשראיתי שהם לא מתכוונים לזוז, ומנסים לשבור לי את החלונות באוטו עם הידיים פשוט לקחתי רוורס, וידאתי שאין אף רכב מתקרב וחתכתי את הכיכר משמאל.

לא עברה שניה ומגיעה אלי ניידת מאחורה (איפה היא היתה עד אז...), כשהשוטר נוזף בי "למה חתכת את הכיכר?!". רק אחרי שהראתי לו מי נמצא שם, הוא נרגע והלך לטפל בהם. או לתת דוחות על וינקרים בעיקול ימינה, לא יודע...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

לפני כמה זמן נסעתי על הנתיב השמאלי והייתי במהירות גבוהה - מאחוריי מגיח רכב מהבהב צופר מה לא ואני לא זז כי אני לא "זוחל" וגם הייתי באמצע עקיפה.

אחרי עשר שניות הוא בנתיב לידיי פותח את החלון וצועק לי משוגע!! משוגע!!! ואז טס על 140-150בכביש שמותר בו 90.

• משעמם 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

הולך לאכול צהריים עם חבר לעבודה - ממול הכביש עוצר מישהו ושואל - 

השואל - תגיד יש פה איזה חניון באזור? 

אני - כן ממש עוד 50 מטר תיקח שמאלה.

השואל - כמה עולה פה בד"כ שעת חניה. 

אני - 20-25 שקל אני מניח... 

השואל - מוות! מוות! 

עכשיו הבן אדם ישב באלפא 159 TBI חדשה נוצצת ברמת גימור הכי גבוהה שיש. 🤷‍♂️

• מצחיק 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא בדיוק על הכביש, אבל נפוץ מאוד בעיניי אנשים מסוימים בקבוצת פייסבוק מסוימת (חנית כמו ה*אות השביעית בא"ב העברי*), להלל חניה כפולה ו\או עקומה של רכב יקר כי "שיהיה לכם רכב כזה יקר גם אתם תחנו ככה!!!!" (הטעות במילה הראשונה במכוון).

מה אכפת לי כמה הרכב שלו עולה, למה זה לגיטימי בכלל שהוא ירצה לשמור על הרכב שלו ואני עם רכב שעולה "רק" 120 אלף ש"ח לא ארצה לשמור על הרכב שלי?

תמיד התירוצים האלו ש"לתקן דלת אצלו עולה כמו להחליף אצלך חצי רכב". מה אכפת לי?

אם הוא לא רוצה שידפקו לו את הרכב שיחנה אותו בחניה פרטית עם שומרים מצידי.

מה שאותם אנשים לא מבינים זה שבאחוזים, הנזק מאוד דומה וכנראה שלאותו סטודנט שמחזיק פיקנטו שהוא חסך אליה משקל לשקל בעבודה מועדפת, יהיה הרבה יותר כואב בכיס מאשר לאיזה אחד שקנה אוטו במאות אלפי שקלים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...