Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, online כתב:

יצא לי לנהוג בעיקר בגרמניה אבל הבנתי שגם בצרפת וגם בבריטניה יש כבישים מהירים אולי לא כאלה של 200 קמש אבל עדיין(בבריטניה כמובן מתורגם למהירות של קמש)

כך או כך 90 קמש לכביש בין עירוני זה ביזיון

בגרמניה אין מגבלת מהירות רק בכשליש מהדרכים המהירות, וגם אז יש מהירות "מומלצת" של 130 קילומטרים לשעה. בנוסף, יש מגבלת מהירות לרכב כבד, ומגבלות מהירות זמניות ונקודתיות (עם אכיפה קפדנית) עקב עבודות בדרכים, תנאי מזג-אוויר וכיוצא באלו. מה שגם שלא כולם ששים לנצל את היעדר המגבלה: אני זוכר שראיתי פעם מדד של מהירות ממוצעת בקטע לא-מוגבל בגרמניה, וזה היה משהו כמו 150 קילומטרים לשעה. אגב, הקטעים הלא-מוגבלים (גם עם כל הסייגים שציינתי) מסתמנים כקטלניים משמעותית מהקטעים המוגבלים, ויש קריאה בשיח הפוליטי הגרמני להחיל גם עליהם מגבלת מהירות קבועה.

בצרפת יש מגבלת מהירות של 130 קילומטרים לשעה (עם טולרנס של 10% באכיפה) ו-120 בעתות גשם. בבריטניה יש מגבלת מהירות של 113 קילומטרים לשעה, עם טולרנס אכיפה דומה. מגבלת המהירות בכביש בינעירוני דו-מסלולי היא כתשעים קילומטרים לשעה בכל המדינות הללו, ולמעשה ברוב העולם. זה שיש כמה נתיבים בכל כיוון וגדר הפרדה לא הופך את הכביש אוטומטית לדרך מהירה.

לפני כשעה, dorsht כתב:

באופן מפתיע, בכבישים מהירים בפולין מותר לנסוע 140 קמ"ש.

נכון, זו אחת ממעט מאוד מדינות שיש בהן מגבלת מהירות גבוהה כל כך. זה קיים בעִראק ובולגריה וכן בכמה כבישים ספציפיים באוסטריה, סלובקיה וסעודיה. לא בדיוק מדינות שהייתי רץ ליטול דוגמה מהן בכל הקשור לתעבורה, אגב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
  • אהבתי 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מי שעוקב אחרי מוסך רון בפייסבוק רואה שלאחרונה הוא מעלה סרטונים על כל מיני שיפורים כאלה ואחרים. שיפורים שלרוב הם באיכות ירודה ופוגעים בבטיחות הרכב, הנהב והסביבה.

אותו קצין רכב די מדבר שטויות, אבל לא חסר רכבים על הכביש שהם מהווים סכנה לכולם בגלל שדחפו להם איזה חלק עלאק משופר שנקנה בעלי אקספרס.

והכי מצחיק, שברוב הזמן מדובר בנהגים צעירים שלא באמת יודעים לנהוג ולא באמת יודעים להגיע למגבלות של קיה פיקנטו, אבל רצים לשדרג לאון FR.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, shachar187 כתב:

ברוב הזמן מדובר בנהגים צעירים שלא באמת יודעים לנהוג ולא באמת יודעים להגיע למגבלות של קיה פיקנטו, אבל רצים לשדרג לאון FR.

בוא רק נבדיל בין "מגבלות" במובן של יכולות דינמיות לבין "מגבלות" של מהירות בקו ישר, כן?

את רוב הנהגים הללו לא מעניין מה הרכב עושה בפיתולים. הם רק רוצים לצאת למסע צלב אל עבר קצה הסקאלה בקו ישר, שזה יחסית לא כזה קשה, בלי תלות מיוחדת בסוג הרכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני 46 דקות, shachar187 כתב:

מי שעוקב אחרי מוסך רון בפייסבוק רואה שלאחרונה הוא מעלה סרטונים על כל מיני שיפורים כאלה ואחרים. שיפורים שלרוב הם באיכות ירודה ופוגעים בבטיחות הרכב, הנהב והסביבה.

אותו קצין רכב די מדבר שטויות, אבל לא חסר רכבים על הכביש שהם מהווים סכנה לכולם בגלל שדחפו להם איזה חלק עלאק משופר שנקנה בעלי אקספרס.

והכי מצחיק, שברוב הזמן מדובר בנהגים צעירים שלא באמת יודעים לנהוג ולא באמת יודעים להגיע למגבלות של קיה פיקנטו, אבל רצים לשדרג לאון FR.

א. זה שאנשים כאלה או אחרים מציגים, מפרסמים או אפילו מתקינים שיפורים ירודים ו/או לא בטיחותיים (ואני בספק שרון הוא אחד מאותם אנשים), לא אומר שקצין בוחנים צריך להציג את אותם שיפורים ירודים כאופציה היחידה שמתקיימת. היה ראוי שהוא יתן קרדיט לאנשים שמשפרים בכובד ראש ועם המון כבוד לרכב ולמשתמשי דרך אחרים. 

ב. כדי להגיע למגבלות של לאון FR צריך להניע אותה ולסובב את ההגה, אפשר גם בעמידה במקום. היא כבר תכנס לתת היגוי :lol:

• מצחיק 4

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 57 דקות, חן ג. כתב:

בוא רק נבדיל בין "מגבלות" במובן של יכולות דינמיות לבין "מגבלות" של מהירות בקו ישר, כן?

את רוב הנהגים הללו לא מעניין מה הרכב עושה בפיתולים. הם רק רוצים לצאת למסע צלב אל עבר קצה הסקאלה בקו ישר, שזה יחסית לא כזה קשה, בלי תלות מיוחדת בסוג הרכב.

ברור שהיבט הדינמי.

בקו ישר גם אפשר לשים סלע על הדוושה והתוצאה לא תהיה יותר מדי שונה חחח 

פורסם

בד"כ מטרת השיפור היא לא בהכרח עבור מהירות סופית גבוהה יותר.

הם מעוניינים בתאוצות הביניים.

רכבים משופרים מגיעים למהירויות של 200 קמ"ש באותו הזמן שלרכב משפחתי ממוצע לוקח להגיע ל100 ואפילו פחות.

הורדת הילוך, לחיצה בריאה על דוושת הגז והרכב כבר שם ומאוד מהר.

זה מפתה וגורם לנהגים האלה לנהוג במהירויות גבוהות בכבישים לא סלחניים.

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

זה אותו קצין/בוחן שגם חוקר תאונות? עם רמת הסקת מסקנות כזאת, אני מתחיל לחשוש.

אכן אוסף ציטוטים מפדח, עוד באמצע קריאת הכתבה עשיתי => 🤦‍♂️

בנוגע לשאלה הראשונה של פותח השרשור - יש שלל רכבים בארץ שמגיעים ל-260 קמ״ש ״על השעון״,

או במילים אחרות, בסביבות 240-250 קמ״ש בפועל, בלי שום שיפור, כמו שהם יצאו מהמפעל.

לא מרצדס ולא פרארי.

יש אפילו איזה מיניוואן כזה זמין בארץ עם 7 מקומות, בלי רעשי רוח...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 1 דקה, banji man כתב:

זה מפתה וגורם לנהגים האלה לנהוג במהירויות גבוהות בכבישים לא סלחניים.

לא לא לא, היותם אידיוטים מטומטמים גורמת להם לנהוג במהירויות גבוהות מדי בשביל הכישורים שלהם בכבישים לא סלחניים.

אני מכיר כמה אנשים עם מכוניות הרבה יותר חזקות מלאון עם "מערכת AEM" (עוד הברקה של קצין הבוחנים), ובכבישים ציבוריים הם נוהגים כמו סבתא שלי. במסלול הם משחררים את הקוף, אבל לא בכביש. בטח שלא בצורה לא אחראית.

• אהבתי 1

פורסם

גם אם היה להם את כל הכישורים שבעולם, יש כבישים שהסיכון בהם מאוד גבוה ופשוט צריך לדעת להרגיע.

אני אפילו לא מדבר על פניות. זה יכול להיות הכביש הכי ישר בעולם וסלילה סופר איכותית.

מספיק שלכביש הזה יש יציאת עפר לשטח חקלאי

ואיזה טרקטור שצץ שהרכב ב200...

S60 Rdesign

פורסם

כישורים=מהירות.

אם אתה נוסע יותר מהר משתוכל לשלוט ברכב בצורה מוחלטת (נכון לכל קטע כביש), אתה נוהג מעבר לכישורים שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 30 דקות, פבל כתב:

כישורים=מהירות.

אם אתה נוסע יותר מהר משתוכל לשלוט ברכב בצורה מוחלטת (נכון לכל קטע כביש), אתה נוהג מעבר לכישורים שלך.

אתה מדבר על מודעות עצמית,

ספק אם קיימת אצל כאלה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...