Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב רכב לא נתן זכות פנה שמאלה במקום שאסורה פניה שמאלה נכנס לנתיב שלי וגרם לתאונה חוץ מנזק לרכב שלי לא נגרמה לי חבלה או משהו.

הרכב הפוגע אין לו ביטוח צד ג'. בתחלה היא נכון מצידו לשלם את עלות התיקון של הרכב שלי אבל מאז הוא נסוג מזה.

יש לי צילום וידאו של האירוע ותיעוד ממקום התאונה שמוכיח את אשמתו.

לי יש רק ביטוח חובה וצד ג'.

מה אני עושה את מי אני תובע ודרך מי ?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

אופציה א' - מכניס למוסך, מבצע הערכת שמאי ומתקן על חשבונך, שולח לבחור דרישה לתשלום, ואם אינו משלם תובע בתביעות קטנות.

אופציה ב' - מפעיל את הביטוח המקיף שלך, מתקן את הרכב, תובע את הפוגע על סכום ההשתתפות העצמית ואבדן הנחת העדר תביעות.

אופמיה ג' - כמו אופציה ב', אבל משאיר לחברת הביטוח להגיש תביעה ( על כל הנזק) ואם היא זוכה התביעה שלך תמחק.

באיזה דרך לבחור? תלוי במידת הנזק, ביכולת ובנכונות שלך לבצע את התיקון בלי לערב את הביטוח ולהמתין כמה חודשים לקבלת הכסף מהפוגע ובנכונות חברת הביטוח לתוע את הבחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז רק אופציה א' של sperial רלוונטית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מביא שמאי, מתקן על חשבונך, שומר קבלות ואישורים ואובדן ימי חופש והערכות שמאי ואובדן ערך וכו וכו

אח" כ שולח לרכב הפוגע דרישה לתשלום אולי אפילו כמכתב מעורך דין, תציין גם שהאירוע צולם בוידאו.

במידה ולא ישלם ולא תגיעו לעמק השווה תאלץ לגשת לבית משפט (אולי תביעות קטנות תלוי בסכום התביעה) ובית המשפט יאלץ אותו לשלם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכל המגיבים.

בגלל המצב שלי שיש לי ביטוח חובה וצד ג' ואין לי מקיף האם זה היה משנה אם יש לו ביטוח צד ג' או מקיף ?

השאלה היא האם ההתנהלות שלי הייתה בכל מקרה אותו דבר אני הייתי הולך למוסך מביא שמאי מתקן על חשבוני ותובע אותו/חברת הביטוח שלו עצמאית לא דרך חברת הביטוח שלי ?

JVC KW-AVX836

פורסם

כן, אם היה לו צד ג' או מקיף היית יכול לתבוע את הביטוח שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה שלך שבן אדם שאין לו ביטוח צד ג' הוא ככל הנראה בלי כסף או מישהו שאין לו בעיה להסתבך.
בנוסף לזה שהוא בלי צד ג הוא פונה שמאלה במקום שאסור - בקיצור נשמע טיפוס מפוקפק.

אם אכן זה הטיפוס כנראה שגם אם תתבע אותו יהיה לך קשה לקבל את הכסף (ויש מקרים שבכלל קשה להגיש תביעה כי הבן אדם נעלם).

אני חייב לציין שאני כמוך - רק עם צד ג וחובה והסיפור שלך גורם לי לחשוב פעמיים 😬

תעדכן אותנו איך מתקדם האירוע
ושיהיה המון בהצלחה

פורסם

אכן נשמע כמו טיפוס מפוקפק.

להגיש תביעה לבחור כזה יהיה לך קשה כי עד שתגיע איתו לבית משפט יקח המון זמן ואחרי הפסק דין לא בטוח שהוא ישלם בכלל.

אני ירשום לך סיפור שקרה עם חבר שלי. לחבר שלי יש שכן שאוסף ברזל והוא טיפוס עברייני.

יום אחד הוא נכנס לחנייה עם ברזלים על האוטו שלו (טנדר) ושרט קשות את הרכב של חבר שלי. חבר שלי שאל אותו למה הוא לא שם לב ודרש ממנו לתקן את הנזק.

ההוא  אמר לו משהו בסגנון "טוס לי מהעיניים" , חבר שלי הלך להגיש תלונה במשטרה ותבע אותו בבית משפט לתביעות קטנות.

ביום שההוא קיבל את התביעה הוא שם קפוצון על הראש ניגש לרכב של חבר שלי עם אלה ושבר לו את כל החלונות עם השמשה. ואמר לחבר שלי שאם הוא לא יוריד את התביעה זה ימשיך בצורה לא ממש יפה.

חבר שלי ניגש למשטרה ובגלל שאין מספיק ראיות (הבחור היה עם קפוצון ולא ראו אותו) אין להם אפשרות להתערב.

הוא ביטל את התביעה ותיקן הכל על חשבונו ועבר דירה.

פורסם

נתנאל אתה מדבר על טיפוס עבריין של ממש ואני מקווה שזה לא הסיפור של פותח השירשור...
בכל מקרה האופציה הטובה ביותר זה לתקן לבד לתבוע ולקוות לטוב...

פורסם (נערך)

כן בינתיים זה מה שעשיתי בא שמאי לראות את הנזק של הרכב והמוסך יתן הצעת מחיר לתיקון לשמאי ולפי זה יתן הערכת נזק לפי זה.

זה קצת לא מעודד לשמוע מה שאתם אומרים שזה יכול להיות בעייתי אם לא ירצה לשלם גם אחרי תביעה.

לא נראה לי טיפוס עברייני נראה לי יותר טיפוס קמצני, הרכב שלו רכב מתחת ל 10 אלף נראה לי כנראה רצה לחסוך את כמה מאות שקלים לביטוח.

אעדכן לאן זה מתפתח

עריכה אחרונה על ידי As-21

JVC KW-AVX836

• תוכן חדש...