Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שקרא את הפוסט על הגיר מלפני שבוע...אם אני עם צמיגים 195/55/16 ואני אחליף למידה של 205 רק בעובי הצמיג, השאר אותו דבר. יש מצב שזה יוריד לי את הסל"ד בהילוך האחרון בעת שיוט רגיל ב- 120 נניח? 

אני יודע שזה לא חוקי ובעיות במקרה שחס וחלילה משהו קורה, אבל רוצה להבין אם זה יכול לעזור. וגם האם זה לא יפגע בבטנה של בית הגלגל ויצור לי רעשים? 

פורסם

שינוי כזה אכן יגדיל את קוטר הגלגל וישנה את יחס ההעברה הסופי. כתוצאה מכך הוא גם יגרום למד המהירות ולאודומטר להראות ערכים נמוכים מדי. שינוי הקוטר גם משפיע לרעה על גיאומטרית המתלים, הם תוכננו לצמיג בקוטר מסויים. כאשר מחליפים לצמיגים במידה יותר גדולה בד"כ משתמשים בחתך יותר נמוך כדי שקוטר הצמיג לא ישתנה באופן משמעותי.

פורסם (נערך)

אתה צריך למצוא את מידות הצמיגים המאושרות  לרכב שלך, יתכן שזה יהיה קשור גם להחלפת החישוקים. החלפת מידת הצמיג למידה שאינה מאושרת לדגם הרכב אינה חוקית.

בוא נתייג את מומחה הפורום לעניין @kompy

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אתה צריך למצוא את מידות הצמיגים המאושרות  לרכב שלך, יתכן שזה יהיה קשור גם להחלפת החישוקים. החלפת מידת הצמיג למידה שאינה מאושרת לדגם הרכב אינה חוקית.

בוא נתייג את מומחה הפורום לעניין @kompy

אם הבנתי נכון, ברבו30 מודע לכך ששינוי קוטר הגלגל אינו חוקי, אבל הוא רוצה לעשות זאת כדי לפצות על השינוי ביחס ההעברה שנעשה כאשר תיבת ההילוכים הוחלפה ברכבו. אני מבין את ההגיון, אבל נסיון לאזן את הבעיה שנוצרה ע"י יצירת בעיה אחרת הוא לא רעיון טוב, בלי קשר לחוקיות.

פורסם (נערך)

2 דברים:

1. תחפש הוראת רישום רלוונטית לגבי הרכב שלך, מצויין שם בדיוק אילו מידות מאושרות לך.

במידה והמידה אינה מאושרת, כנראה תכשל בטסט השנתי שלך.

2. לפי המחשבון הזה, הזיוף במד המהירות אינו גדול.size.thumb.jpg.3dfd942248741591e673e266bc09b057.jpg

עריכה אחרונה על ידי ArikM
תיקון

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 27 דקות, ArikM כתב:

2 דברים:

1. תחפש הוראת רישום רלוונטית לגבי הרכב שלך, מצויין שם בדיוק אילו מידות מאושרות לך.

2. לפי המחשבון הזה, הזיוף במד המהירות אינו גדול.

מה שברבו30 מחפש הוא זיוף גדול, בכוונה, כדי "לתקן" את יחס ההעברה של תיבת ההילוכים. לכן כל החלפת צמיגים שתביא לשינוי ישהוא מקווה לו בהכרח תביא לזיוף משמעותי בספידומטר. אין שום סיכוי שהחלפה כזו תהיה חוקית, כי במידות שמאושרות ע"י יצרן הרכב מנסים למזער את ההבדלים האלו ככל האפשר.

פורסם
לפני 45 דקות, ArikM כתב:

2 דברים:

2. לפי המחשבון הזה, הזיוף במד המהירות אינו גדול.size.thumb.jpg.3dfd942248741591e673e266bc09b057.jpg

מה זה האתר הזה, יש קישור אליו? אפשר להסביר את הנושא של ה- revs? מה פשר המספרים שם 513, 504...

לפני כשעה, eladts כתב:

שינוי כזה אכן יגדיל את קוטר הגלגל וישנה את יחס ההעברה הסופי. כתוצאה מכך הוא גם יגרום למד המהירות ולאודומטר להראות ערכים נמוכים מדי. שינוי הקוטר גם משפיע לרעה על גיאומטרית המתלים, הם תוכננו לצמיג בקוטר מסויים. כאשר מחליפים לצמיגים במידה יותר גדולה בד"כ משתמשים בחתך יותר נמוך כדי שקוטר הצמיג לא ישתנה באופן משמעותי.

אם אני אשים צמיג 205 בחתך נמוך יותר, זה פחות ישפיע על גיאומטריית המתלים ועדיין יעזור לי עם הסל"ד בהילוך הסופי?

לפני 17 דקות, eladts כתב:

מה שברבו30 מחפש הוא זיוף גדול, בכוונה, כדי "לתקן" את יחס ההעברה של תיבת ההילוכים. לכן כל החלפת צמיגים שתביא לשינוי ישהוא מקווה לו בהכרח תביא לזיוף משמעותי בספידומטר. אין שום סיכוי שהחלפה כזו תהיה חוקית, כי במידות שמאושרות ע"י יצרן הרכב מנסים למזער את ההבדלים האלו ככל האפשר.

הזיוף הקטן שרואים בתרשים, לא יועיל לי מספיק בהפחתת הסל"ד?

אני מודע לאי חוקיות שבעניין הזה וברור לי שלא אעבור טסט ככה, יש לי הרבה זמן עד הטסט ובמידה ואעשה שינוי כזה, ברור שאחליף לצמיגים תקניים לפני הטסט.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, BRAVO30 כתב:

מה זה האתר הזה, יש קישור אליו? אפשר להסביר את הנושא של ה- revs? מה פשר המספרים שם 513, 504...

https://tiresize.com/calculator

המספרים שאתה מדבר עליהם הם כמה סיבובים הגלגל יעשה בק"מ אחד. היחס בינהם הפוך ליחס בקוטר הגלגל: ככל שהגלגל יותר גדול, הוא יעשה פחות סיבובים לאותו מרחק. אתה יכול להשתמש ביחס הזה כדי לדעת מה יהיו סיבובי המנוע במהירות כלשהיא אם תשנה את המידות.

לדוגמא, נניח שבמהירות 120 קמ"ש בהילוך הגבוה עם הצמיגים המקוריים אתה על 4000 סל"ד (סתם מספרים שהמצאתי לצורך הדוגמא). אם תשנה את מידות הצמיגים לפי הדוגמא הסל"ד יהיה 4000*504/513 = 3930. כדי להשיג שינוי משמעותי יותר תצטרך שינוי קיצוני יותר במידות, שיגרור גם שינוי משמעותי במד המהירות.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, eladts כתב:

המספרים שאתה מדבר עליהם הם כמה סיבובים הגלגל יעשה בק"מ אחד. היחס בינהם הפוך ליחס בקוטר הגלגל: ככל שהגלגל יותר גדול, הוא יעשה פחות סיבובים לאותו מרחק. אתה יכול להשתמש ביחס הזה כדי לדעת מה יהיו סיבובי המנוע במהירות כלשהיא אם תשנה את המידות.

אין לי מושג איך לחשב את זה. איך אני יכול לדעת על כמה סל"ד אעמוד במהירות 120 קמ"ש? השינוי בצמיג יכול לפגום בהתנהגות כביש של הרכב? לגבי גיאומטריית המתלים, אני גם ככה עם בולמי בילשטיין וקפיצים אייבך שגם הורידו את המרכב קצת, במקום המקוריים, אז אני לא יודע עד כמה צריך להתחשב בגיאומטריית המתלים?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
לפני 1 דקה, BRAVO30 כתב:

אין לי מושג איך לחשב את זה. איך אני יכול לדעת על כמה סל"ד אעמוד במהירות 120 קמ"ש? השינוי בצמיג יכול לפגום בהתנהגות כביש של הרכב? לגבי גיאומטריית המתלים, אני גם ככה עם בולמי בילשטיין וקפיצים אייבך שגם הורידו את המרכב קצת, במקום המקוריים, אז אני לא יודע עד כמה צריך להתחשב בגיאומטריית המתלים?

ערכתי את התשובה הקודמת כדי לפרט איך לחשב. אם הרכב שלך גם ככה מונמך, יש סיכוי שאם תגדיל את קוטר הצמיגים הם ישתפשפו במרכב הרכב. אני מקווה שאין צורך להסביר למה זה לא רצוי.

פורסם
לפני 19 דקות, eladts כתב:

לדוגמא, נניח שבמהירות 120 קמ"ש בהילוך הגבוה עם הצמיגים המקוריים אתה על 4000 סל"ד (סתם מספרים שהמצאתי לצורך הדוגמא). אם תשנה את מידות הצמיגים לפי הדוגמא הסל"ד יהיה 4000*504/513 = 3930. כדי להשיג שינוי משמעותי יותר תצטרך שינוי קיצוני יותר במידות, שיגרור גם שינוי משמעותי במד המהירות.

תודה על ההסבר, אכן זה כמעט לא ישפיע. אני מניח שגם לו החתך היה 45, זה לא היה תורם הרבה. 

לפני 9 דקות, eladts כתב:

ערכתי את התשובה הקודמת כדי לפרט איך לחשב. אם הרכב שלך גם ככה מונמך, יש סיכוי שאם תגדיל את קוטר הצמיגים הם ישתפשפו במרכב הרכב. אני מקווה שאין צורך להסביר למה זה לא רצוי.

כן, אם ה- 205 לא יעזור לי כל כך אז בטח שלא אשים צמיג עבה יותר. ה- 205 לא בטוח שישפשף את הבטנה או משהו כזה אבל מיותר לי לשים אותו. 

אני יכול לעבור למידות חוקיות ומאושרות על ידי היצרן והיבואן אבל כל הפרמטרים משתנים בהתאמה, אז זה לא ישיג את מטרתי. 

למשל: 215/45/17 ו- 215/40/18 מידות חוקיות. 

• תוכן חדש...