Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהקורנה תקפה אותנו לפני כחודשיים נשארתי בבית כמו רוב עם ישראל. בגלל העבודה שלי מהבית והעובדה שאשתי עובדת חיונית (שעל הדרך ביצעה כבר את כל מה שהיה צריך מחוץ לבית) גרמו לכך שה E350 שלי נשארה בחניה תקופה מאוד ארוכה, לא היה חכם מצדי אבל פשוט שכחתי להתניע את הרכב מפעם לפעם.

כפי שאתם מנחשים, המצבר התפגר לי. אני קצת מאוכזב מכך שוורטא כחול (הסדרה היותר יוקרתית/איכותית) של 74 אמפר/שעה החזיק לי רק כ 6 שנים. המצבר נמצא בתא המטען ולא בתא המנוע כך שאינו חשוף לטמפרטורה גבוהה כך שצפיתי ליותר, כמו הוורטה הכחול שלי שהיה מותקן ב C הישנה ששרד כמעט 9 שנים. בפעמים הבודדות השהייתי צריך את הרכב בשבועות האחרונים השתמשתי בבוסטר שהיה לי ברכב ואחרי מספר פעמים פשוט השארתי אות עטוף בבד בתוך הגלגל הרזרבי, כך שההתנעה איתו לקחה עוד 20 שניות...

השבוע החלטתי להחליף אותו כך שהדבר הראשון שעשיתי היה לחפש מצבר של 74 אמפר/שעה עם זרם התנעה של 680 אמפר באינטרנט. חיפשתי מצבר של וורטה או של סטארט-אפ (שזה בעצם אותו מצבר עם מיתוג שונה ואחריות קצרה יותר, שנה במקום השנה וחצי של וורטא).

התוצאות הראשונות בחיפוש של גוגל היו של "מאור מצברים" והופיע שם "סטארט אפ 74 אמפר מ-470 ₪", הקלקה אל הדף (https://izikway.com/product-category/מצברי-סטארט-אפ/) מובילה למסך בו מוצגות תמונות (קטנות, לא ניתן לקרוא מה כתוב על המצבר) של מצברים ובניהם אכן "סטארט אפ 74 אמפר 470 ₪". והפתעה, סטארט אפ 74 אמפר עולה 540 ש"ח... ניסיתי להסביר לבחורה שענתה לי כי המצבר מופיע ב 470 ש"ח אבל לא עזר, היא טענה כי זה לא המחיר אלא 540 ש"ח ואין מה להתווכח. חשבתי כי אולי המחיר המפורסם בדף אינו כולל מע"מ אך מופיע במפורש "המחיר כולל מע"מ".

נו שויין, נקליק על הלינק הבא, של היותר יקרים (https://מצברלרכב.com/product-category/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%98-%D7%90%D7%A4/). מופיע שם "סטארט אפ 72 אמפר מ-480 ₪", גם שני אמפר פחות וגם עוד עשרה שקלים? לא נורא, אני יכול לשרוד את זה. הדף שמגיעים אילו כמעט זהה לדף של "מאור מצברים" וגם בו מוצגות תמונות קטנות של מצברים ובניהם "סטארט אפ 74 אמפר 480 ₪" (הם עשו 'העתק/הדבק' בלי לבדוק אפילו?). טלפון אליהם וגם שם אותו דבר, המחיר המופיע באתר אינו המחיר בו המצבר אכן נמכר...

עשו לי כבר תרגיל דומה בעבר, בו המוצר הופיע בדף האינטרנט במחיר אחד אך בחנות במחיר אחר (שם לפחות ניסו לתרץ כי זה מבצע ישן כשהראיתי להם את התדפיס המסך וזו "טעות תכנותית" לדבריהם...) אבל מה שלא מובן לי הוא למה הם עושים את זה? הרי כשמתקשרים לחנות מגלים מה המחיר האמיתי והלינק המסומן בדפדפן תמיד יזכיר כי ניסו שם לעבוד עלי אז מה הרווח? בכל מקרה שמרתי תדפיסי מסך אם הם פתאום "ישימו לב לשגיאה".

בסופו של דבר קניתי ב 600 ש"ח מצבר וורטא שחור (שהיה מצבר של סטארט-אפ עם מדבקה עליו ואחריות השנה וחצי של וורטא) של 74 אמפר/שעה עם זרם התנעה של 640 אמפר (מתאים לפי ספר הרכב) שנשלח אל הבית שלי והורכב ע"י הטכנאי. אז שילמתי עוד 30-40 ש"ח אבל לפחות למישהו שלא ניסה לעבוד עלי.

בחודשים האחרונים החלפת מצברים נהפכה להרבה יותר נפוצה עקב הנסיבות, עוד מישהו נתקל במקרה כזה?

פורסם

אשריך שמצברים החזיקו אצלך 9 ו-6 שנים (ראיתי שציינת שאחד מהם לפחות, אם לא שניהם - ממוקמים בתא המטען).

זה נתון יפה בכל מצב.

לגבי המחירים שאינם מדוייקים בפרסום - הרבה (מוכרים שונים) מפרסמים אותן תמונות בדיוק וכנראה גם אותן מחירים (שכנראה אינם המחירים האמיתיים). את התירוצים להבדלים במחירים (בפרסום לזה שבפועל) - הם כבר הכינו כנראה מראש.

אגב - את הט.ל.ח אני מאמין שלא שכחו לרשום...

alfa 156 2.5.

פורסם

הסיפור של מאור מצברים מוכר לי משכן אחר. מאור בחור טוב אבל לא עיקבי.

לגבע הוורטה הכחול. גם אני קניתי 74 אמפר ₪680 אבל זה דיי רולטה. הוא מת אחרי שנתיים וקצת והוא החליף מצבר זהה ששרד טיפה יותר . אז 6 שנים זה יופי של מספר. אני מנחש שכיום יש במצבר צ'יפ שהורג אותו מיד בתום האחריות (אייפוד) אז אל תצפה להרבה . צריך המון מזל. זה לא קשור כל כך למדבקה שעליו.

פורסם

הורטה הכחול 74 שלי החזיק 5 שנים, עדיין לא התקלקל. אבל מרוב לחץ שהעסקים נסגרים לתקופת זמן לא ידועה קניתי אחד חדש יום לפני סגירת העסקים במרץ. פחדתי להישאר בלי, אז גם שילמתי הרבה יותר ממך.

המצבר מלפני 5 שנים עם זרם התנעה 680 והחדש 640. מעניין.

WhatsApp Image 2020-06-07 at 10.33.40.jpeg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פות"ש - כתבת "מ-470" ש"ח - וזה בדיוק העניין. במודעה מציינים איזה מחיר מינימום, אבל לא מתחייבים שזה המחיר הסופי או שבכלל יש גג. האם באמת יש מחירון או ששילמת מס אשכנזים? לא יודע. אבל ברגע שכתיב "מ-" או "החל מ-" צפה פגיעה. לא רק בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^^^

אבל אם רשמו "מצבר X החל ממחיר  Y " - ז"א שאני מצפה למצוא את (אפילו את הוורסיה הכי זבל'ה שלו) X במחיר של 470 ש"ח.

(התבלבלת עם הודעות "הנחה של עד 70% " כנראה...).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

זה בדיוק אותו דבר. מן הסתם מלאי אותו דגם שנמכר ב-470 ש"ח נגמר לפני 5 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, save כתב:

הסיפור של מאור מצברים מוכר לי משכן אחר. מאור בחור טוב אבל לא עיקבי.

לגבע הוורטה הכחול. גם אני קניתי 74 אמפר ₪680 אבל זה דיי רולטה. הוא מת אחרי שנתיים וקצת והוא החליף מצבר זהה ששרד טיפה יותר . אז 6 שנים זה יופי של מספר. אני מנחש שכיום יש במצבר צ'יפ שהורג אותו מיד בתום האחריות (אייפוד) אז אל תצפה להרבה . צריך המון מזל. זה לא קשור כל כך למדבקה שעליו. קצת קשה לי להאמין (ולא משתמשים בצ'יפ, היה פעם רכיב שהיה משנה צבע ומתנתק אחרי זמן מסוים שבו הופעל המתח. שימש לתחום את תקופת האחריות בציוד יקר ל X שעות עבודה).

אם זה אינו מופיע במפורש על המצבר אז נראה לי כי זה מהווה טיעון נהדר לתביעה קבוצתית נגד היצרן וקשה לי להאמין כי יקח סיכון שכזה.

אולי נהייתי אופטימי אחרי הוורטא 100 אמפר שלי שהחזיק 9 שנים אבל אני עדיין מצפה ממצברים ברכבים שלי (בכולם המצבר היה בתא המטען) לשרוד 7-8 שנים. מתח הטעינה אצלי (ב E350) כפי שנמדד על המצבר מאוד מדויק ומשתנה בתלות הטעינה וטמפרטורת הסביבה, כמעט ולא בצריכת החשמל הכללית. אני חושב כי אצלי הוא לעולם לא מגיע למצב של עודף מתח (טעינת יתר קטנה אך רציפה) או חוסר מתח (שגורם לזרם התנעה גדול יותר) שמהווים את הסיבות העיקריות למות המצבר.

amosbmw זה בדיוק אותו מצבר שהיה לי, אני חושב שאם לא הייתי שוכח להתניע את הרכב כמעט חודש רצוף הייה סיכוי טוב שהיה שורד...

IDM.thumb.jpg.fdaac0b971699fb9c563ea1e8c0f155a.jpg

טעות שלי, התפלט לי ה'מ-' בדף השני. כתוב במפורש "סטארט אפ 72 אמפר 480 ₪".

פורסם
לפני 13 שעות, save כתב:

אני מנחש שכיום יש במצבר צ'יפ שהורג אותו מיד בתום האחריות (אייפוד) אז אל תצפה להרבה . צריך המון מזל. זה לא קשור כל כך למדבקה שעליו.

לא קיים דבר כזה.

מאיפה בא לך הרעיון הזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מדפסות HP?

פורסם

קניתי הרבה מצברים בשנים האחרונות, בכל רכב שהיה בבעלותי החלפתי מצבר לפחות פעם אחת.

תמיד רכשתי ממקס מצברים (מגיע עד אליך אבל יש גם חנויות בראשלצ ובכפ"ס)

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...