Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיתוף הרגשה רעה על הכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נהגתי מראשון לכיוון כביש 42 ואיך שאני נכנס לנתיב אני צריך להשתלב לשמאל לכיוון רמלה, אותתי כי אני מנומס ומאותת, מה שידעתי שהאיתות שלי גורם לאנשים באותו הנתיב שאני רוצה לעבור ללחוץ על הגז, זה קסם אנשים נוסעים רגיל (נגיד) ואיך שאני מאותת הם פתאום מ70 קמש עוברים בשניה ל130 קמש העיקר שאני לא יכנס, ואמרתי לעצמי הפעם אני לא אדחף ( כי אנשים פשוט לא נותנים הזדמנות להכנס לנתיב) אמרתי אני אעשה ניסיון לראות מי יתן לי...

אז לא מפתיע שהגעתי למצב שכבר נגמר לי הנתיב והייתי חייב להשתלב וזה אחרי שעשר מכוניות (ספרתי כן ספרתי) לא נתנו לי להשתלב כי זה מוריד מהכבוד שלהם כנראה לתת לבנאדם שמאותת ולא נדחף בכוח, להשתלב.

האם יש עוד נהגים עם מוח על הכביש? האם יש עוד נהגים שלא האגו שלהם מחזיק בהגה? האם יש עוד אנשים מנומסים ונורמלים על הכביש?

אני כל היום על הכביש, ואני לא רואה כאלה בכלל...אבל אני עדיין מקווה שיש כאלה שלא ראיתי, אפילו בודדים. גם זה בסדר.

פורסם

תשמע, אני לא חושב שזה בהכרח אגו. אם אני בתור נהג רואה אדם מאותת ולא מראה סימנים שהוא רוצה להיכנס, כן, אני אמשיך כרגיל ולא אבלום.

אבל זה לא כי אני ברברי או רשע מרושע, אני פשוט לא אעצור את כל התנועה מאחוריי כי חשבתי שאולי הוא רוצה ואולי הוא בכלל מאותת בטעות.

לא כל מי שמשתלב בתנועה הוא נדחף, צריך לדעת לקרוא ולשדר התנהגות כביש. אם בנאדם מראה סימנים שהוא רוצה לעבור, אני אתן לו ולא אלחם איתו. אם בנאדם מאותת וממשיך בשלו, גם אני אמשיך בשלי וכולם ימשיכו בשלהם, כולל נורת האיתות.

מעבר נתיב נכון צריך להיות זריז, תוך כדי התאמת המהירות לנתיב החדש ומבלי להפריע לתנועה באותו הנתיב. אם אתה פשוט מאותת ומחכה או לא מתאים את עצמך למהירות, מה לעשות, אף אחד לא רוצה אחד כזה לפניו.

• רעיון טוב! 2

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לא מדוייק. לעתים התנועה זורמת בקצב שבו בלי התחשבות לא תהיה אפשרות להשתלב.

לפני רבה שנים למדתי משהו:

"בכביש תהיה זונה - תן לכולם להכנס". אני משתדל ליישם את זה כל עוד לא מדובר בסיכון שלי ושל מי שסביבי. להגיד שמצליח ב-100% - אי אפשר. אבל משתדל.

מי שמרגיז אותי הם דווקא אלה שסוטים בלי לאותת. בדרך כלל קל לצפות אותם, אבל גם כאן יש הפתעות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש נהגים (לא אומר שזה המקרה, רק שיש כאלו) שמגיעים לנתיב השתלבות לכביש שהמהירות הממוצעת בו היא, נניח, 100 קמ"ש, ובמקום להאיץ ל-100 קמ"ש ( או יותר, אם צריך) ולמצוא את המקום הנכון להשתלב, הם נתקעים ב-70 קמ"ש ומחכים שמישהו יאט ל-70 קמ"ש ויפנה להם את הדרך. זה לא עובד - כדי להשתלב בכביש אתה צריך לנסוע במהירות הממוצעת בו. זה הרבה פחות קשור לאיתות, והרבה יותר להפרש מהירויות.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 2 דקות, pooh-bear כתב:

יש נהגים (לא אומר שזה המקרה, רק שיש כאלו) שמגיעים לנתיב השתלבות לכביש שהמהירות הממוצעת בו היא, נניח, 100 קמ"ש, ובמקום להאיץ ל-100 קמ"ש ( או יותר, אם צריך) ולמצוא את המקום הנכון להשתלב, הם נתקעים ב-70 קמ"ש ומחכים שמישהו יאט ל-70 קמ"ש ויפנה להם את הדרך. זה לא עובד - כדי להשתלב בכביש אתה צריך לנסוע במהירות הממוצעת בו. זה הרבה פחות קשור לאיתות, והרבה יותר להפרש מהירויות.

פות"ש מדבר על נתיב יציאה, לא השתלבות, ומתלונן על כך ש"עושים לו דווקא". לא דבר בלתי מקובל במקומותינו.

הסיפור של האצה בנתיב השתלבות שונה. מי שמכיר נהיגה בגרמניה, למשל, מכיר את הנהגים שמנצלים את נתיב ההאצה לכל ארכו כדי לעשות מה שאתה כותב. נחנו רגילים לנתיבי האצה הרבה יותר קצרים, שלא מאפשרים את ההאצה למהירות התנועה הזורמת. אישית במצבים האלה אני נוהג לעבור לניב האמצעי\שמאלי על מנת לאפשר השתלבות, אבל לא תמיד הדבר אפשרי. וכמובן יש כל אותם חולמיש שנזכרים להשתלב בשניה האחרונה. בולט לי בין כניסת הסתדרות צפון ליציאת ידין בכביש 22 - יש שם נתיב השתלבות \יציאה ויש הרבה נהגים שנוסעים בו כאילו נכנסו בהסתדרות צפון ומתכוונים לצאת בפז, ובשניה האחרונה, במההירות נמוכה ממהירות התנועה הזורמת, נדחפים שמאלה באופן חד. הוסף לכך את אלה שנוסעים בשמאלי ונדחפים 3 נתיבים ימינה כי נזכרו לצאת בשניה האחרונה, והכאוס מוחלט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בודדים הם נתיבי ההשתלבות בארץ שלא מאפשרים להגיע למהירות התנועה הממוצעת, בדרך כלל זה נתיבים עם תחנת אוטובוס ובדיוק מישהו עצר להוריד/להעלות נוסע. כל רכב מודרני מסוגל לפתח מהירות במרחקים האלה, עיקר הבעיה בנהגים שלא לוחצים מספיק על הגז או חושבים שברגע שהם יגיעו לקצה הנתיב הם ישתלבו ושמישהו אחר כבר ישבור את הראש. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אין מה לעשות, בכביש לפעמים צריך לדעת להיות חוצפן. תאותת ותיכנס בכוח, אף אחד לא ייכנס בך בכוונה. הוא ייתן ברקס ובלית ברירה יאפשר לך להשתלב. 

• משעמם 1
  • מבאס 1
פורסם

הקלסיקה היא, כמובן, מחלף זכרון. נתיבי האצה של בערך 10 מ', וגם לפניהם עיקול שלא מאפשר האצה. 

אישית אני סובל מהכניסה מקרית ביאליק ל-22 דרום. לא פעם רואים שם רכבים שנאלצים לנסוע על השוליים כדי להשתלב.

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה לא עניין של חוצפה, כשרוצים להשתלב בתנועה (בין אם זה נתיב האצה לכביש מהיר או מעבר נתיב) צריך לנסוע במהירות התנועה. למי שנוסע לאט יותר מהתנועה יהיה מאוד קשה להשתלב, והוא גם מסכן את כל הנהגים.

כשאתה נוסע באותה מהירות אתה לא מהווה מטרד כשאתה משתלב - הנהג שנותן לך להשתלב כמעט לא צריך להאט. אם אתה איטי יותר משמעותית, הרבה נהגים לא יאטו באופן משמעותי רק לכבודך.

המון אנשים לא מבינים את העובדה הפשוטה הזו, בין אם כי הם פוחדים לנסוע מהר, חושבים שזה לא בטוח או כי הם שומרים על החוק בדווקנות, וככה מסכנים את עצמם ואת הסביבה.

• רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 2 שעות, Adani כתב:

תשמע, אני לא חושב שזה בהכרח אגו. אם אני בתור נהג רואה אדם מאותת ולא מראה סימנים שהוא רוצה להיכנס, כן, אני אמשיך כרגיל ולא אבלום.

אבל זה לא כי אני ברברי או רשע מרושע, אני פשוט לא אעצור את כל התנועה מאחוריי כי חשבתי שאולי הוא רוצה ואולי הוא בכלל מאותת בטעות.

לא כל מי שמשתלב בתנועה הוא נדחף, צריך לדעת לקרוא ולשדר התנהגות כביש. אם בנאדם מראה סימנים שהוא רוצה לעבור, אני אתן לו ולא אלחם איתו. אם בנאדם מאותת וממשיך בשלו, גם אני אמשיך בשלי וכולם ימשיכו בשלהם, כולל נורת האיתות.

מעבר נתיב נכון צריך להיות זריז, תוך כדי התאמת המהירות לנתיב החדש ומבלי להפריע לתנועה באותו הנתיב. אם אתה פשוט מאותת ומחכה או לא מתאים את עצמך למהירות, מה לעשות, אף אחד לא רוצה אחד כזה לפניו.

כמובן שהתכוונתי לכך שברגע שאני מאותת אני מנסה להכנס, לא סתם מאותת, אבל אנשים דופקים גז ונדחפים בכוח למרות שרואים שאני מנסה להשתלב, 99 אחוז האנשים הם כאלה, כמובן שאם אני רואה מישהו מאותת ''סתם'' אני אמשיך בנסיעה שלי ולא אעצור את התנועה

לפני כשעה, damnt כתב:

אין מה לעשות, בכביש לפעמים צריך לדעת להיות חוצפן. תאותת ותיכנס בכוח, אף אחד לא ייכנס בך בכוונה. הוא ייתן ברקס ובלית ברירה יאפשר לך להשתלב. 

לא מסכים, אני גם חוצפן בכביש שאין ברירה, וכשאני רואה שאנשים דופקים גז רק כדי לא לתת לי לעבור שחס וחלילה לא יפסידו רכב או שניה מהחיים שלהם, אז אני נכנס...ואז מה קורה? הם מצפצפים כמו משוגעים ומסתכלים עליך כאילו אתה לא בסדר. ויש המון המון המון המווןןןןןן כאלה...

אני בחיים מחוץ לרכב לא איזה צדיק נסתר, כל אחד יש לו את המינוסים שלו, אבל אם אני יכול להגיד לזכותי משהו, שעל הכביש אני נוהג ממש ממש כמו שצריך, אחד לאחד לפי החוק לא מתפרע, נוסע על מהירות מותרת לא לאט מידי לא מהר מידי, משתלב בכיכר מהר ולא מעכב תנועה בקיצור יודע לנהוג, אני 13 שנה על הכביש בלי עבירה אחת, ולא זה לא בגלל שלא תפסו אותי עדיין, אלא בגלל שאני באמת בסדר..כשאני עולה על הכביש אני דבר ראשון חושב על זה שיש לי ילדים ואישה לחזור אליהם הבייתה...ומרגיש שאף אחד לא חושב כמוני..

קרה לי מקרה שפניתי ימינה והיה לי נתיב השתלבות, השתלבתי רגיל ומאחורי היה איזה 30 מטר מאחורי נהג חולה נפש ששם גז מה זה גז פול של הפול של הגז שראה אותי משתלב, צפר כמו בהמה חתך אותי עצר לידי וצרח עליי את נשמתו, הייתי בהלם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, pooh-bear כתב:

מגיעים לנתיב השתלבות לכביש שהמהירות הממוצעת בו היא, נניח, 100 קמ"ש, ובמקום להאיץ ל-100 קמ"ש ( או יותר, אם צריך)

באמת בנתיב האצה עדיף להאיץ למהירות העולה במעט על זו של התנועה אליה משתלבים: לאבד חמש קילומטרים-לשעה אפשר מהר יותר מאשר לצבור אותם...

לפני 1 שעה, damnt כתב:

תאותת ותיכנס בכוח, אף אחד לא ייכנס בך בכוונה.

אנשים נכנסים באנשים גם בלי שום כוונה, כך שלא הייתי מהמר על זה...

לפני 3 שעות, Adani כתב:

מעבר נתיב נכון צריך להיות זריז

לא. ככל שההשתלבות היא בזווית יותר קהה, כך יותר קל להשתלב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ב״זריז״ אני לא מדבר על לשבור הגה לתוך הנתיב הנגדי, אין כאן קשר לזווית.

מה שאני מתכוון זה לשני דברים:

א. לא להתמהמה ולחכות שעה שמישהו יעמוד ויחכה לך, אלא להבין מתי אפשר ולעבור.

ב. לא להימרח שעה בנסיעה על שני נתיבים, לעבור נתיב באסרטיביות. אם החלטת והתחלת לעבור, תעבור. 

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Adani כתב:

בלא להימרח שעה בנסיעה על שני נתיבים, לעבור נתיב באסרטיביות. אם החלטת והתחלת לעבור, תעבור. 

אז בדיוק, שלא.

מנצלים את כל אורך נתיב ההאצה ועוברים נתיב בזוית הקהה ביותר האפשרית. ככה הכי קל להשתלב.

נכון באופן כללי למעברי נתיב (לפחות לשמאל).

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה כנראה חושב שאני מתכוון למעבר אגרסיבי וזה לא נכון. יש הבדל בין לעבור בצורה בטוחה לבין להימרח על שני נתיבים שעה מהתלבטות וחוסר ביטחון.

אני מבין מה אתה אומר ואני לא חושב בצורה שונה, אין לי כוח להסביר את עצמי יותר מזה.

• תוכן חדש...