Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Murzilka כתב:

לא יודעת על איזו סוכנות מדובר, אבל אני יודעת שלפחות לחלק כבר נכנסו הדגמים החדשים לתצוגות. 
ככה שזה לא ממש הגיוני שנציג לא ידע מה המחירון של הרכב שעומד בתצוגה, עם מפרט + מחירון צמודים. 

הבוקר בירושלים

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

עד כמה שאני יודע באירופה רוב המכוניות עדיין נמכרות עם שלוש דוושות. מעניין שמצד אחד רוכשי קליאו או פוקוס ממשיכים לקנות אותן עם גיר ידני,
אולי נושא הנוחות לא כזה מפריע להם או שהם פשוט התרגלו, או מעדיפים לחסוך.

מצד שני רוכשי סדרה 3\ג'ולייה\A4 כולם עברו לאוטומט. 

החלק הראשון של ההודעה שלך מאוד מובן, והוא מוסבר ע"י החלק האחרון. במכוניות עממיות, פשוטות, בהן המחיר האבסולוטי והתמורה שמתקבלת עבורו משחקים תפקיד משמעותי, לאירופאים כנראה לא מפריע לוותר על הנוחות של גיר אוטומטי לטובת חסכון במחיר של הרכב, אולי במחירי הביטוח.

ברכבים לא בסיסיים (כי במקום ג'וליה אפשר לקנות אינסיגניה ב-80% מחיר - תמונות למטה, ואלה מחירי בסיס בלי השוואת מפרט שתגדיל את הפער עוד יותר) בהם המוצר עצמו משחק תפקיד הרבה יותר גדול, הלקוחות מגיעים מראש מוכנים לשלם יותר על מותג/נוחות/אבזור/כוח וגם על גיר אוטומטי.

בסופו של דבר, כמו שאמר GhostBuster, יצרניות רכב לא מייצרות מכוניות עם גירים ידניים כי הן מניאקיות ושונאות את גולשים קארספורום או רוצות לעשות דווקא לחובבי רכב. זה בסופו של דבר עניין כלכלי ועסקי, זה קודם הפסיק להיקנות, ורק אחר כך הפסיק להימכר.

image.thumb.png.8451054fbe3a5296727029268b92ad4f.png

image.png.86874b93fa91aed606a046407c2742f5.png

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

גיר רגיל מגביל שימוש במערכות בטיחות ונוחות שהעדרן משפיע על אטרקטיביות הרכב. מין מעגל בעייתי במיוחד במכוניות שאינן "עממיות".

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 14 שעות, Murzilka כתב:

ולא היו רכבים חדשים בתצוגות? 
עד כמה שידוע בסניף חיפה הופיעו הדגמים החדשים כבר שבוע שעבר. 

שלחתי את ההורים לראות את SPORT החדשה.

הם היו וסיפרו שהיא לא היתה בתצוגה, הנציג בכלל לא ידע מה המפרט שלה ושאי אפשר לבצע הזמנות לנסיעת מבחן / לשים מקדמה.

הוא ניסה למכור להם את המילנו (שהיתה בתצוגה) בהנחה של 5K.

פורסם
לפני 13 שעות, פבל כתב:

החלק הראשון של ההודעה שלך מאוד מובן, והוא מוסבר ע"י החלק האחרון. במכוניות עממיות, פשוטות, בהן המחיר האבסולוטי והתמורה שמתקבלת עבורו משחקים תפקיד משמעותי, לאירופאים כנראה לא מפריע לוותר על הנוחות של גיר אוטומטי לטובת חסכון במחיר של הרכב, אולי במחירי הביטוח.

ברכבים לא בסיסיים (כי במקום ג'וליה אפשר לקנות אינסיגניה ב-80% מחיר - תמונות למטה, ואלה מחירי בסיס בלי השוואת מפרט שתגדיל את הפער עוד יותר) בהם המוצר עצמו משחק תפקיד הרבה יותר גדול, הלקוחות מגיעים מראש מוכנים לשלם יותר על מותג/נוחות/אבזור/כוח וגם על גיר אוטומטי.

נכון, אבל זה היה נכון גם פעם. ופעם גרמנים (או צרפתים, או אנגלים) היו קונים סדרה 3 (ואפילו 5) עם גיר ידני. הם היו מוסיפים כסף למנוע חזק יותר, ספק אם היו מוותרים על רוב האבזור האופציונלי אבל חלק משמעותי מהם היה בוחר בגיר הידני. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

נכון, והיום הם אפילו לא מסתכלים לכיוון הגיר הידני בכלל. עובדה בשטח.

באירופה, יותר ויותר ילדים כבר לא מוציאים רישיון בכלל.

גם בארץ ראיתי איזה כתבה בנושא, רק לא זוכר איפה.

אני מבין שזה מבעס אותך, אבל זה המצב.

פעם היו קונים ידני בכמויות, היום זה מוקצה.

בארה"ב גיר ידני הוכח כאחד הכלים הכי טובים נגד גניבת הרכב כי הגנבים פשוט לא יודעים לתפעל אותו, מה שמראה לך לאיזה מצב זה הגיע.

זה גיר שברובו הולך להיעלם, אך כמובן שימשיך ביצרנים ובדגמים ספציפיים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כי פעם הגירים האוטומטיים דרשו הרבה יותר פשרות (ביצועים, צריכת דלק, תגובת דוושה איטי), וגם כי הם היו הרבה פחות נעימים - העברות הילוכים ארוכות ולפעמים תו"כ מכות. אז העדיפו לאכול את החסרונות של גיר ידני (להעביר הילוכים לבד) כדי לא "לאכול" את החסרונות של גיר אוטומטי. 

המצב היום שונה לחלוטין, לגיר אוטומטי אין כמעט חסרונות באופן כללי, וחד משמעית אין לו חסרונות אובייקטיביים. אז אין סיבה אמיתי - אם אתה לא חובב או מחפש לחסוך - לוותר עליו. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
קשה להבין בן אדם שמעדיף gt3rs גיר על פני pdk.
אני לא קונה פוטנציאלי ואולי אין בכלל כזו ידנית (כמו שנכתב כאן) אבל אם כן הייתי רוכש אחת כזו אז בודאי שהייתי מעדיף ידנית.

למה לא?
אני משער שבגלל הייעוד של הרכב אתה חושב שבגלל הביצועים העדיפים ב pdk אז זה מה שהקונה יקנה.
אבל זה לא כך לגבי כולם.
אני במירוץ? רודפים אחרי?
גם אם אני עם הרכב במסלול בזמני הפנוי (מותר לפנטז) אז אני יכול לחיות עם זמן נחות בקטנה בשביל החוויה

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

זה לא בדיוק אותו רכב, אבל זה כן אותו דרייבטריין עם גיר ידני, בזה אתה צודק.

זה אפילו אותה תיבת אוטומטית בתכלס רק עם חלקים שונים בפנים. הקייסינג זהה.

חוץ מזה שה-R גרסה בייצור מוגבל שכל היחידות נמכרו מראש לאנשים מאוד ספציפיים.

אז זה לא שיש לך אופציה להיכנס לסוכנות ולקנות אחת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...