Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העובדה שכל שרשור שני בקארספורום מתעסק ב״נו כבר מתי אפשר כבר לחגוג עם קניות בגלל איזו הוזלה/קריסה״

מצביעה באופן ברור על כך שלא יהיו שום הוזלות ולא יהיו שום קריסות.

לציבור יש עדיין כסף, ולמי שאין כסף - עדיין יש ריביות אפסיות.

בסך הכול שיהוק, הקפאה קלה, ומשם המשך חגיגת קניות כרגיל.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני 11 דקות, colauti 9 כתב:

האם החברות (יבואנים)  מזמינות מלאי גדול מראש או על בסיס חודשי כלומר כל חודש בחודשו ? 

תלוי ביצרן, ביבואן ובדגם.

בדגמים הפופולריים בד"כ ההזמנות מתוכננות חודשים רבים מראש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, hans כתב:

העובדה שכל שרשור שני בקארספורום מתעסק ב״נו כבר מתי אפשר כבר לחגוג עם קניות בגלל איזו הוזלה/קריסה״

מצביעה באופן ברור על כך שלא יהיו שום הוזלות ולא יהיו שום קריסות.

לציבור יש עדיין כסף, ולמי שאין כסף - עדיין יש ריביות אפסיות.

בסך הכול שיהוק, הקפאה קלה, ומשם המשך חגיגת קניות כרגיל.

זה שייך יותר לעניין הכלכלי ופחות לדיון שלנו אבל,אני מאוד בספק לגבי השורה האחרונה- אולי אני לא מדגם מייצג כי לא הייתי בחל"ת אבל גם לא מרוויח שכר שלא מאפשר השתוללות ואני חי פחות או יותר לפי מידותיי למעט פעם ב 5-7 שנים,שאני מרשה לעצמי לקחת הלוואת מימון לשדרוג רכב (כמובן בהחזר חודשי שאני יכול לעמוד בו).

לאור המס' הגדול של אלו שבחל"ת כרגע וגרוע מכך שככל הנראה קרוב ל 50% מהם כנראה יהיו מפוטרים לדעתי,אנשים יקנו רק את הדברים הבסיסיים הנחוצים,יאלצו להצטמצם ולהדק חגורה ובטח שלא להשתתף בחגיגות קניות למיניהן.

לפני 5 דקות, zvit כתב:

תלוי ביצרן, ביבואן ובדגם.

בדגמים הפופולריים בד"כ ההזמנות מתוכננות חודשים רבים מראש.

אז איך היבואנים הגדולים (מאזדה/הונדה/טויוטה/יונדאי/קיה/פולקסוואגן ) לא יתקעו בדצמבר עם מלאי סגירה גבוהה אם היה קיפאון של כמעט חודשיים במכירות,לא בטוח שבחודש הקרוב אנשים ינהרו לאולמות התצוגה כי מצבם הכלכלי לא בטוח יאפשר זאת ונוסיף את הקומה של חוסר הוודאות בטח ובטח אם אנחנו צפויים לגל שני  של הנגיף לקראת נובמבר ? 

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

@colauti 9 אם גם תקרא במקום רק לכתוב תוכל לקרוא שכתבתי שכל התכנון השתבש ובגלל הפסקת הייצור בחו"ל צפוי דווקא מחסור - ולא עודף. כי רבות מההזמנות העתידיות של היבואנים בוטלו ע"י היצרנים בגלל עצירת הייצור. בנוסף כל עוד היבואן יכול למכור את הרכב כחדש הנזק מהשארותו במלאי - זניח.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

השאלה הגדולה מה המלאי בפועל כרגע אצל היבואנים מול הצפי לירידה במכירות ואם בכלל ניתן לכמת ב % את הנזק ואת הירידה הצפויה במכירות לאור המצב כרגע (של חודשיים קיפאון גם אם לא יהיה גל שני) וגרוע מכך,אם חלילה יהיה גל 2.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש כרגע אי ודאות בשוק - ולכן כל יבואן וכל צרכן יכלכל את מעשיו לפי הבנתו וראות עיניו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

בינתיים אני לא רואה באתרים של ה-"0" ק"ם, ירידות מחירים.

לאחר בדיקה באתרים, CARCOST, CARCLICK, MOTODEAL, על רכבים קטנים ומשפחתיות, המחירים נשארו די זהים, בהתאם לירידת הערך שלהם לפי חודשי עלייה לכביש, ולא בהתאם להתקדמות המגפה.

כמובן שלקוחות פוטנציאליים,{מחושבים}, יהססו לפני קניית רכב בתקופה כזו של אי וודאות, לגבי חיסון, תרופה, או חשש מהתפרצויות שיגיעו. אם יגיעו, ומקווה שלא. 

אך לפי המצב בשטח, אני רואה הרבה זלזול בהתנהגות, אי שמירת מרחק, במיוחד בסופרים, מסכות שתלויות על הסנטר, ולא מכסות את מקורות העברת הנגיף, וגם האופוריה בדבר כמות החולים החדשים היומית, הנמוכה, שהיא תוצאה של יחס ישיר לכמות הבדיקות היומית.  

כרגע חברות האינטרנטיות של ה-0 ק"ם משדרות "עסקים כרגיל" מבחינת תמחור רכבים.

אבל לא לשכוח שהחברות הללו עם סוג של "תיווך" בין הלקוח, לחברות הליסינג הגדולות ש"רעבות" כרגע למזומנים, ומהר.

למרות המחירים "הרשמיים" שמפורסמים באתרי ה-"0" ק"ם, ולאחר קבלת פרטי החברה שמוכרת את הרכב, כבר בשיחות טלפוניות ישירות מול החברות הללו ניתן להשיג הנחות לא רעות בכלל  על מגוון סוגי רכבים, שמפורסמים באתרי המתווכים.

אז ירידות מחירים, זו עובדה קיימת, רק לא באופן רשמי.

מניסיון אישי?

ועל איזה רכבים הציעו הנחה?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvit כתב:

ZVIT כתב:

כל האתרים שהזכרת הם אתרים שלא מחזיקים מלאי, אלא מפרסמים דגמים שנמצאים במלאי של מישהו אחר (או לא נמצאים) זאת אומרת שבהרבה מהמקרים אתה תבחר רכב באתר ויתקשרו אליך כדי להגיד שאין את הרכב שבקשת במלאי, וינסו למכור לך מה שקיים במלאי.

בנוסף - האתרים הללו ממש לא מתעדכנים ברזולוציה כזאת שאפשר להסיק מהם משהו על מצב השוק.

רשמתי יותר למטה בתגובה שלי, שהאתרים הללו הם סוג של "תיווך", בין הלקוח לחברות הליסינג, שבבעלותם הרכבים נמצאים.

AVI 1234

קבלתי הנחה כבר בטלפון על טויוטה קורולה ההיבריד מייבוא מקביל.

גם על מיצובישי ASX, סיטרואן קקטוס, וקיה סטוניק.

ההבדל במחירים בין אתר ה"מתווך" לבין חברת הליסינג, היה בין 2000 ל-5000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

זה רק מוכיח את טענתי שהאתרים הללו לא משקפים דבר.

ולגבי טויוטה קורולה הברידית בשל ריבוי היבואנים והדגמים קשה להשוות בין הצעות מחיר שונות, והמחירים משתנים כל יום כמעט.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

לדעתי בגלל שהרבה שכירים ועצמאיים נפגעו/ איבדו מקור הכנסה , 

יתכן שכאלו שרכשו רכב חדש ויקר בהלוואות כאלה ואחרות יתקשו לעמוד בהחזר וינסו למכור את הרכב במהירות.

כמו כן חברות הליסינג תקועות עם מלאים עצומים של רכבים שעובדים החזירו לפני הזמן עקב חלת/פיטורין 

או במלים אחרות :לדעתי השוק הולך להיות שוק של קונים , ככל הנראה יהיה קשה למכור רכב בזמן הקרוב והמוכרים יצטרכו להתגמש כדי למכור. לעומת זאת מי שיש לו כסף בכיס ורוצה לקנות רכב חדש בלי למכור את הישן, ככל הנראה יהנה ממבחר ומחירים טובים גם בעסקאות פרטיות.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הייתה כתבה, שחברת "כלמוביל" תקנה רכבים חדשים בחזרה מ"מפוטרי הקורונה", או מהאנשים אשר רכשו רכב חדש מתוצרת יונדאי\מיצובישי, שיצאו לחל"ת ואינם יכולים לשלם עבור הרכב החדש.

כמובן , לאחר הורדות לפי לוי יצחק.[ק"ם, מצב הרכב, ועלייה לכביש].

מדובר ברכבים שנרכשו ישירות אצלהם, ולא יד 1 "0" ק"ם.

ה-"מבצע" הנ"ל מתייחס לרכבים שנרכשו, לא יותר מחצי שנה אחורנית,[לדבריהם].

פורסם

לא מדובר על כלי רכב שנרכשו כבר, אלא רק אלה שירכשו מעכשיו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אף אחד לא יכול לנבא מה יהיה כי כמות המשתנים פשוט גדולה מידי.

לגבי המבצעים אל תשכחו את שינויי שערי המטבע והפטור מארנונה ל 3 חודשים. זה מוזיל עלויות די משמעותית ויכול להיות שחלק יגולגל ללקוח במטרה להיפטר ממלאי.

נכון שהיתה עצירה אבל זה לא אומר שבעוד 3 חודשים הכמות הזו תתכבה עם הרכישות המוגברות (עובד שהיה בחלת והחזיר רכב יצטרך רכב עכשיו).

בקיצור, צריך לחכות ולראות ולא לשכוח שירידה בחדשות תגרור ירידה במשומשות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה יכול להיות מאד מעניין הוא דווקא שוק רכבי היוקרה בייבוא אישי. 

לפי הכתבה הזאת שוק ההלוואות בארה"ב עומד בפני משבר גדול מאד. מה שנחשב פה לרכב יוקרה, שם סתם רכב עממי. סביר שיצוצו שם עסקאות מפתות על כלי רכב מעניינים כמו מוסטנג, קמארו ודגמים הברידיים שונים כמעט חדשים בגיל ובמחירים שיאפשרו לישראלים שהפרוטה בכיסם לממש את חלומם בזול.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

כאמור, ביקרתי אתמול בסוכנות סקודה כדי להתעניין בפאביה. לא רק שאינה קיימת במלאי, אלא לא צפויה לחזור בחצי השנה הקרובה. נשמע כמו בעייה קשה בייצור.

בסוף שנה שעברה, כשהזמנתי את הקארוק, נכנס לסוכנות אדם שהתעניין בפאביה (אין לי מושג אם מדובר בדגם קיים או חדש). לא היה רכב בתצוגה, והוא נענה שאין צפי להגעת הרכב בחודשים הקרובים, ואני אסתכן ואומר שנדמה לי שאפילו אמרו שלא תגיע בכלל. כך שזה לא בדיוק קשור לקורונה.

• תוכן חדש...