Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה כללית לגבי המושג total lost

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אין לי שום רקע טכני, ורציתי לשאול שאלה כללית (לא קשור אלי הרכב שלי בסדר:))

ראיתי אתמול את התאונה של הלמבורגיני , קישור

https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q2/Article-f28ac630505f171027.htm

ותהיתי לגבי האם התיקונים שצריך לבצע שם ברי תיקון, ואז קראתי על המושג טוטאל לוסט.

המושג אומר שאם לתקן את הרכב עולה יותר מערכו אז זה מוגדר כטוטאל לוסט.

אין לי ספק שאם הרכב שלי ששווה משהו כמו 40 אלף היה עם אותו נזק היה מוגדר כטוטאל לוסט, 

אבל כשמדובר ברכב של כמה מיליונים בפועל זה אומר ששווה לעשות בו תיקונים עד כמה מיליונים? 

הגדרה מאוד מתעתעת, אשמח להסברים ומה דעתכם על הנזק שם.

תודה. 

פורסם

טוטל לוס - כאשר מחיר התיקון עולה על 60% מערך הרכב.אסור לתקן ולהחזיר את הרכב לכביש.

יש גם אובדן להלכה ( 40-50% מערך הרכב) כאן משלמים לבעל הרכב מחיר מחירון, אבל לחברת הביטוח מותר לתקן ולהחזיר את הרכב לכביש. מי שקובע - שמאי רכב שמתמצא במחירי חלפים ויודע מה בדיוק צריך לתקן.

אין לי מושג לגבי הרכב הספציפי, האם ניתן לתקן או לא.

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 4 שעות, vladclar כתב:

טוטל לוס - כאשר מחיר התיקון עולה על 60% מערך הרכב.אסור לתקן ולהחזיר את הרכב לכביש.

נכון.

לשאלתך, רכב ששוה כמה מיליונים וניתן לתקנו - יתוקן אם הנזק קטן מ-60% . אז אם גוף הרכב וחלקיו לא נשרפו, רכב שכזה יתוקן גם אם יוחלף חצי אוטו. 

• מעניין 1

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

איפה יתקנו אותו? אני מניח שהוא ישלח לאיטליה לשיפוץ יסודי שלא ישאיר שום סימן. כמובן במחיר הנכון.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש גם אובדן להלכה ( 40-50% מערך הרכב) כאן משלמים לבעל הרכב מחיר מחירון, אבל לחברת הביטוח מותר לתקן ולהחזיר את הרכב לכביש. מי שקובע - שמאי רכב שמתמצא במחירי חלפים ויודע מה בדיוק צריך לתקן.
אין לי מושג לגבי הרכב הספציפי, האם ניתן לתקן או לא.

ישנם עוד מושגים בתחון כגון טוטאלוסט ואובדן להלכה? מעוניין להרחיב את הידע שלי
פורסם

Total loss הוא אבדן שלם של הרכוש. במקרה של רכב בשוק הישראלי מקובל שמדובר בעלות תיקון + ירידת ערך בשעור 60% מערך הרכב (יש גם סעיפים של פגיעה בטיחותית ועוד, נעזוב אותם רקע בצד). רכב עם נזק בשיעור הזה נפסל ו"יורד מהכביש". עם זאת מקובלת גם דרגה יותר נמוכה הקרוי "אבדן להלכה", בד"כ בין 50-60% מערך הרכב, שבו חברת הביטוח משלמת למבוטח את מלוא ערך הרכב, אבל מעבירה את הרכב לתיקון והוא חוזר לשימוש, הרבה פעמים במצב ירוד ובמיוחד לא בטיחותי. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בערוץ היוטיוב B is for Build יש סדרת סרטונים שלמה איך לקחו שלדה שרופה כמעט לחלוטין של למבורגיני הורקאן, ויחד עם עוד כמה חתיכות מרכבים אחרים בוצע פרוייקט אדיר של השתלת מנוע LS, שזה בעצם V8 אמריקאי, עם שני מגדשים, תיבת הילוכים ידנית של גאיירדו (מה שבעצם יצר את אחת ההורקאנים הידניות הבודדות בעולם) וכו.
עכשיו הם עובדים על להלביש בודי של מוסטנג 67 על שלדה ומכלולים של מוסטנג 2015.
בקיצור, אפשר לתקן הכל - בסוף בלמבורגיני זה או קרבון או אלומיניום, אפשר לתקן או להחליף חלקים - זה פשוט המון עבודה. לרוב ברכבים כאלה, ימצאו מי שיבצע אותה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...