Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז התחלתי לעבוד במקום קצת מרוחק מהבית אבל בלי פקקים במסלול הנסיעה. לאור זאת נפטרתי מהקטנוע לטובת אופנוע שטח (לפנאי) והתחלתי לחפש רכב שישמש אותי ליומיום.

עיקר הדרישות: ג'יפון עם יכולות שטח אמיתיות, בגאז' מרווח יחסית וחסכוני בדלק.

אחרי שהתרגלתי לצריכת הדלק בC1 שהייתה לי ולצריכת הדלק בספייסטאר של אשתי קשה לי להסתכל על רכבים שצורכים מעל ליטר ל15 ק"מ. 

הג'יפון היחיד שיש לו יכולות שטח וחסכון בדלק באותה משוואה זה הדאסטר אבל הדאסטר היה מחוץ לתקציב.

חבר טוב שיש לו גראנד ויטארה 2.4 מוסבת לגז גרם לי לחשוב על קניית רכב לא בהכרח חסכוני שעונה על הדרישות ולהסב אותו לגז וכך התחלתי לחקור את העניין.

הגעתי למסקנה שארכוש פורסטר ואבצע הסבה לגז מיד לאחר הקניה.

בקשר לסובארו:

חיפשתי תקופה פורסטר שיכנס בתקציב, כל רכב שראיתי בלוחות נפסל כבר בשיחת הטלפון. מסתבר שפורסטר בסביבות ה30K שקל זה פורסטר במצב די גמור עם קילומטראז' מאוד גבוה. הרכב שנמצא היה באופן מפתיע דווקא במגרש בחדרה, בשיחת הטלפון התרשמתי לטובה ואף בתמונות הוא נראה שלם ובלי הפתעות. לפני הנסיעה ביקשתי ממכר שעבד בסמל"ת שאין הפתעות, קיבלתי תשובה שהרכב נקי לפי הנתונים אצלם ויצאתי לדרך.

בדקתי את הרכב עצמאית, הנזק העיקרי היה בוקסות משולשים קרועות. רכשתי את הרכב במקום ונסעתי הביתה.

הרכב נוח לי מאוד, ישיבה גובה יחסית (בטח לעומת רכבי המיני שעליהם לרוב נהגתי), צריכת דלק סביבות 1 ל10, מזגן מצויין.

בטיחות: 6 כריות אוויר, ABS, מערכת בקרת יציבות שניתנת לניתוק בלחיצת כפתור.

מבחינת איבזור: בקרת שיוט, חימום מושבים, מושבים מתכווננים לגובה, מערכת מולטימדיה לא מקורית, מתזי שפריצרים לפנסים (באמת יש צורך בזה?). לא רע למודל 2008.

החיסרון העיקרי - אין אפשרות לבטל כרית אויר צד נוסע לטובת כיסא תינוק.

בגדול, הרכב מספק לנו את הצריכים מצויין. יש מקום לעגלה וגם לציוד רב, כשרוצים לטייל בשטח אפשר בקלות והרבה מעבר לשבילי קק"ל.

בקשר למערכת הגז:

משום שגז יבש יותר מבנזין, הויכוח העיקרי בהסבות לגז הוא האם להתקין משמנת שתקרר את שסתומי הפליטה שעם גז הם מתחממים יותר ויש סכנה של נסיגת שסתומים. היום רוב המתקינים טוענים שאין צורך במשמנת וגם יצרני מערכות הגז טוענים שלא צריך משמנת. לצורך קירור השסתומים מכוונים את מחשב המערכת להזרים מעט בנזין באופן קבוע או תחת עומס. לאחר שנודע לי על 2 פורסטרים עברו מעל 260,000 ק"מ על גז בלי משמנת החלטתי להתקין בלי משמנת אצל מתקין ששמעתי עליו המלצות. כיום יש בארץ מתקין אחד שטוען שחובה משמנת וגם מחיר ההתקנה אצלו יקר משמעותית.

מבחינת יתרונות הגז זה ברור - עלות התידלוק. ליטר גז עולה היום בין 2.1 ל2.9.

החיסרון הוא שמיכל הגז מתיישב במקום בגלגל הרזרבי. יש כאלה שמוותרים על הגלגל וקונים ערכת תיקון, זה פחות רלוונטי למי שמטייל בשטח. אני התקנתי עריסת אלומיניום שמתחברת לקורות האורך המקוריים וקשרתי אליה את הגלגל הרזרבי. עם הגלגל על העריסה צריכת הגז אצלי היא 1/8-8.5 בלי העריסה הצריכה הייתה 1/9-9.5 לפני ירידת מחיר הבנזין בחודש האחרון מחיר הגז היה כחצי (בחישוב גס) ממחיר הבנזין, כך שהתקבלה צריכה של 1/16 במונחים של מחירי הבנזין.

עלויות התקנה - רוב המתקינים מבקשים היום סביב ה5500 כולל מעמ" וכולל בדיקה של מכון התקנים. יש מקומות לא מורשים שלאחר ההתקנה הם לא מעבירים בדיקה של מכון התקנים. בלי בדיקה זו המערכת לא תירשם ברשיון הרכב והרכב לא יעבור טסט.

לסיכום, קניית הרכב המדובר והתקנת המערכת ענו לי במדוייק על הדרישות.

שתיגמר הקורונה ונחזור במהרה לטייל 🗺️

IMG_20200417_063643_(1).jpg

IMG_20200417_062844__01.jpg

IMG-20200226-WA0036 (1).jpg

IMG_20200417_062615_(1).jpg

• אהבתי 3
  • מעניין 2
פורסם

סיכום מעניין,

תודה,

מה לגביי ההגבלות החלות על רכב עם מערכת גז שכזו?

האם בימי הקיץ החמים, יש מערכת שמקררת את הבלון?

פורסם

תתחדש ותהנה,
לי יש מאליבו 2009 מנוע 3.5 שהסבתי לגז לפני שנתיים נהנה מכל רגע,
רק תשים לב איפה אתה שם גז יש מקומות שהגז שלהם מלוכלך וסותם את הפילטרים מהר,
ודרך את אותו פילטר שבטיפול 10 מחליפים לך ב 150 אתה יכול לקנות במחיר הזה 10 יחידות ולהחליף לבד עניין של שתי ברגים

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

האם מורגש הרעש של הגרון והגלגל? יש שריקה?

פורסם
לפני 12 שעות, ozal5 כתב:

סיכום מעניין,

תודה,

מה לגביי ההגבלות החלות על רכב עם מערכת גז שכזו?

האם בימי הקיץ החמים, יש מערכת שמקררת את הבלון?

קיימת הגבלת חניה בחניון תת קרקעיים, פרט לחניונים חדשים בהם יש מערכת איוורור מתאימה. לי זה לא רלוונטי, בטח לא ביומיום.

לגבי המיכל - אין שום צורך לקרר אותו כמו שאין צורך לקרר את מיכל הבנזין ברכב.

לפני 11 שעות, Pecan כתב:

האם התקנת מערכת כזו פוגעת באמינות המנוע לאורך זמן?

כמו שהזכרתי, יש את עניין השסתומים שעלולים להישחק מחום גבוה. למניעת מצב זה מכוונים את המערכת שתזרים מעט בנזין תחת עומס (בדר"כ ב3000 סל"ד) לקירור השסתומים.

לפני 10 שעות, Guest דניאל כתב:

האם מורגש הרעש של הגרון והגלגל? יש שריקה?

באופן מפתיע שום רעש. זה היה החשש שלי ולשמחתי הגגון שקט לחלוטין.

• תוכן חדש...