Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובה שלי מתייחסת להיברידים של טויוטה. ברכבים אלה יש שנ מצברים:

א. המצבר הראשי, במתח של יותר מ-200 וולט, שלו יש שלושה תפקידים עיקריים.

-- להזין ממיר מתח שמייצר כ-600 וולט לשם הפעלת המנוע החשמלי שמניע את גלגלי הרכב;

-- לשמש כסטרטר של מנוע הבנזין;

-- להזין את המטען של המצבר המשני (ראה להלן)

אין גישה למצבר זה (וגם לא רצוי להתעסק עם 200+ וולט...)

ב. המצבר המשני, במתח 12 וולט שתפקידו להזין את מחשבי הרכב, את האורות ואת יתר האבזרים כגון רדיו. זהו מצבר עופרת רגיל, בקיבול יחסית קטן (כי הוא לא נדרש לסובב את הסטרטר של המנוע כמו באוטו רגיל). בגלל קיבולו הקטן הוא יתרוקן תוך מספר שעות אם הרכב יחנה עם אורות דולקים.

כאשר המצבר הזה מתרוקן לא יהיה מתח להפעלת מחשב ניהול המנוע ולכן לא יהיה ניתן להניע את האוטו.

למצבר הזה יש גישה נוחה ולכן במקרה של התרוקנות ניתן להיעזר בכבלי התנעה בשיטה הרגילה. אבל אין צורך בכבלים עבים וכבדים (להזכיר -- לא צריך להפעיל סטרטר) ומספיק לבחור בכבלים דקים כי כל מה שצריך הוא להזין את הזרם הקטן שנדרש לאתחול מחשב ניהול המנוע. ברגע שתחבר באמצעות הכבלים מתח חיצוני של 12 וולט (מרכב אחר) תוכל ללחוץ על לחצן START, מחשב הרכב יכנס לפעולה, הרכב יותנע ומצבר המשני יתחיל להיטען. אזהרה: שים לב היטב לחיבור הכבלים בקוטביות הנכונה!!

המלצתי היא שתקפיד על כיבוי אורות מלא בעת חניה ולא להמתים לסוף חיי המצבר המשני (כ- 4 שנים) אלא להיכנס למוסך כדי שיבדקו את מצבו ולהחליפו לפני שהוא מת. כל הסיפור מסתכם בכ-500 ש"ח שהשקעתם תמנע את התיסכול של רכב שלא מניע.

פורסם
בדרך כלל יש זמזם ברכבים או עם הוצאת המפתח מהסוויץ' האורות נכבים אוטומטית (למעט מצב תאורת חניה). אפילו בלנטרה 96' היה זמזם. במאזדה 2 למיטב זכרוני גם היה זמזם, באוקטביה זה מכבה אורות אוטומטית.

ספציפית לפותח השרשור רכב עם אורות אוטומטיים, לכן לא קל לשכוח אורות שם.

באיזה רכב מודרני היום אין לפחות זמזם?

יש לי זמזם בפג'ו 107, האורות לא מתכבים באופן אוטומטי... התכוונתי שנדיר שאני שוכח את האורות דולקים, מכיוון שיש זמזם.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי קייה נירו (היברידית) האם יכול להניע עם כבלים ממנה רכב אחר עם כבלים? והאם השימוש כמו מרכב רגיל?

פורסם

אני התנעתי הברדיות של טויוטה בגלל מצבר ישן או התקנה מקומית בעייתית

בעזרת סוללת גיבוי שעולה כ 200 ש"ח.

כדי שתהיה נגישה כיוון שיש בעיה לפתוח תא מטען כשהמצבר חלש.

זרקתי את הכבלים.

פורסם
בתאריך 24.2.2017 בשעה 19:01, חן פרחי כתב:

מכונית היברידית אמיתית לעולם לא מניעים.

תמיד היא מתחילה לנוע על חשמל, כשמנוע הבנזין מניע כמו שמניעים מכונית ידנית בדחיפה, ממש כך.

כל זמן שהסוללה הראשית תקינה, לעולם לא יווצרו בעיות הנעה, כי אין הנעה.

ברגע שהיא תתפגר, גם 200 בוסטרים לא יעזרו.

לכן אין שום טעם להחזיק כבלי הנעה.

לא מדויק.

לפעמים יש גם מצבר 12V רגיל (יש לי בפריוס), כך שאם נפרקת גם הסוללה ההיברידית וגם מצבר 12V, אפשר להניע עם בוסטר על מצבר 12V שמתניע את מנוע בנזין שמטעין את הסוללה ההחברידית. ואם לא מצליח להטעין אותה, אז מדליק הודעת שגיאה, נוסע על מנוע בנזין.

קרה לי באותה פריוס, כמה ימים לפני שהסוללה ההיברידית מתה. הרכב פשוט לא נדלק עד שחיברתי בוסטר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...