Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסחריות DFSK

Buki
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין לציין שמהתרשמותי נראה שבתחום האוטובוסים, לאחר שהיתה חדירה משמעותית מאד של אוטובוסים תוצרת סין (בעיקר יוטונג, אך גם גולדן דרגון וקינג-לונג), על חשבון היצרנים הישראלים והאירופאים, לאחרונה חברות ההסעה חוזרות לרכוש אוטובוסים של אלו האחרונים.

האם התברר שהמחיר הראשוני הזול לא משתלם לאורך זמן? יש למישהו נתונים?

דיברתי עם הנהג שעושה את ההסעות שלנו בעבודה ושאלתי אותו מה דעתו על האוטובוסים הסיניים,

הוא טען שאם שומרים עליהם הם בסדר בשנים הראשונות, אבל הם פחות עמידים לריבוי נהגים (לדעתי הוא התכוון לריבוי נהגים שלא אכפת להם מהאוטובוס), כי האוטובוס שלו למשל צמוד אליו מאז שהוא עובד באותה חברה וניכר שהוא שומר עליו, נוהג רגוע וכו'.

מצד שני יש את נושא המחיר.

כמה שזכור לי (זה מה שנאמר לי בכל אופן), אלו המחירים: הסיניים עולים 750 אלף ש"ח, מרצדס עולה 1.2 מיליון ומאן או וולבו עולים בערך 2 מיליון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחרונה רוב המפעילים הפרטיים חוזרים לאוטובוסים עם מרכב ישראלי או ספרדי.

הסינים נרכשים יותר בתחבורה הציבורית, כנראה בגלל המכרזים החדשים שדורשים צי אוטובוסים צעיר יותר (פעם היו יכולים לשמש עד 15 שנה לתחבורה ציבורית) וכבר לא נדיר לראות היום אוטובוסים של תחבורה ציבורית שיוצאים מהשירות בני פחות מ-10 שנים, לכן הם מעדיפים את הסיני.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מעניין לציין שמהתרשמותי נראה שבתחום האוטובוסים, לאחר שהיתה חדירה משמעותית מאד של אוטובוסים תוצרת סין (בעיקר יוטונג, אך גם גולדן דרגון וקינג-לונג), על חשבון היצרנים הישראלים והאירופאים, לאחרונה חברות ההסעה חוזרות לרכוש אוטובוסים של אלו האחרונים.

האם התברר שהמחיר הראשוני הזול לא משתלם לאורך זמן? יש למישהו נתונים?

האיכות של האוטובוסים הסיניים נמוכה מהאוטובוסים האירופאים, אצל חברות ההסעה הבינוניות והקטנות חוזרים לאוטובוסים אירופאים בגלל שאוטובוס סיני קשה מאוד למכור כיד שניה לעומת אוטובוס אירופאי, כך שאת המחיר הזול של הרכישה מתקזז עם חוסר היכולת למכור את האוטובוס הישן.

כאשר יהיו שלדות של יצרנים סינים עם מרכב ישראלי/אירופאי יכול להיות שהחברות הבינוניות והקטנות שוב ינסו את האוטובוסים הסיניים.

פורסם

האוטובוסים שהגיעו עד היום מסין הגיעו מושלמים.

היום יש ניסיונות של יצרן אחד להרכיב אוטובוס על שלדה סינית בארץ עם מנוע דיזל, אני לא יודע אם יש כבר אוטובוסים על הכביש.

יש בנוסף הרכבה של אוטובוסים חשמליים עירוניים בארץ (עד היום היו מגיעים מורכבים)

פורסם

מצד שני יש את נושא המחיר.

כמה שזכור לי (זה מה שנאמר לי בכל אופן), אלו המחירים: הסיניים עולים 750 אלף ש"ח, מרצדס עולה 1.2 מיליון ומאן או וולבו עולים בערך 2 מיליון.

הפער בין מרצדס לשאר נשמע מוזר. לפי זה היינו רואים הרבה יותר אוטובוסים של מרצדס לעומת מאן וולוו. לא זה המצב.

לאחרונה רוב המפעילים הפרטיים חוזרים לאוטובוסים עם מרכב ישראלי או ספרדי.

הסינים נרכשים יותר בתחבורה הציבורית, כנראה בגלל המכרזים החדשים שדורשים צי אוטובוסים צעיר יותר (פעם היו יכולים לשמש עד 15 שנה לתחבורה ציבורית) וכבר לא נדיר לראות היום אוטובוסים של תחבורה ציבורית שיוצאים מהשירות בני פחות מ-10 שנים, לכן הם מעדיפים את הסיני.

לפי המכרז האחרון שקראתי, הדרישה היא עד 10 שנים או 850,000 ק"מ, המוקדם מביניהם.

פורסם

יש סיבה כנראה, אולי מרצדס פחות אמינים או סוחבים פחות טוב?

ממה שאני יודע פעם (ברמה של שנות ה-80) המרצדסים סחבו פחות טוב.

קשה להאמין שיצרן שיש לו יכולת לייצר מכוניות מאוד חזקות לא יודע לייצר אוטובוסים שיסחבו כמו שצריך, אבל קטונתי, אני לא נהג אוטובוס אלא ניזון ממידע שקיבלתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא נראה לי שיש כזה הפרש בין וולוו למרצדס - למרות שה-OC500 למיטב הבנתי הם דגם יחסית בסיסי בשלדות של מרצדס.

לגבי יצרנים ומרכבים.

יש אוטובוסים של מאן וסקניה על מרכב סיני - במספרים קטנים בחברות הפרטיות.

יש שלדות חשמליות סיניות על מרכב ישראלי - של גולדן דרגון.

ובחברות הפרטיות יש יצרנים אירופאים על מרכב ספרדי - אירייזר, וולוו על מרכב סנסדגוי ובשנים האחרונות יוצא לי לראות גם מרצדס oc500 על מרכב ספרדי.

בתחבורה הציבורית התחילו לעלות אוטובוסים עירוניים של איסוזו שמיוצרים בטורקיה.

פורסם (נערך)

כול האוטובסים מיוצרים משלדה ומרכב נפרדים או שיש יצרנים שמיצרים אוטובסים עם שלדה אחודה, כמו רכב פרטי?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
On 3.3.2020 at 14:11, zaf said:

הטרנזיט העדכני יפה יותר :wink:

מסתבר שאפשר לייצר מכוניות מסחריות יפות (יחסית) מבלי להפחית ביכולת העמסה או פונקציונליות.

ft.jpgוגם בפנים

ford_transit_custom_sport_38.jpg

גם לא רע בכלל לנהוג בו (במגבלות הפורמט)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 20.10.2019 בשעה 12:36, itsik170 כתב:

המסחרית של dfsk הגיעה גם לסיבוב קודם בשנת 2013 ע"י ייבואן טויוטה:

57123360.jpg

מצאתי אצלי קטלוגים מאוטומוטור 2010 או 2011, אז הרכב הוצג תחת מותג DFM והיבואן היה ב'. ג'י מוטורס. לא חושב שהם הביאו בפועל מכונות מעבר לרכב הדגמה שהוצג בתערכוה. 

K01.thumb.jpg.1dcf65d0d162073a5d357240d0f2d610.jpg

769134401_K01Specs.thumb.jpg.d0742de39a085a38eb0ae1d3fe5e33ef.jpg

K02.thumb.jpg.3790a2cca40d9fde62a4a8b51410e779.jpg

109083_K02Specs.thumb.jpg.b697435dc59acd70d82eea3d010d71c0.jpg

K05.thumb.jpg.c45c118be77aa163cf44961973a5859f.jpg

705023168_K05Specs.thumb.jpg.052e97e215f369fe184c74fb931edad3.jpg

פורסם

באו רק לאוטומוטור, שיווק לא התחיל בסוף - אותו זמן גם נמכרו מסחריות מתחרות של פיאג'יו שהיו מבוססות על דייהטסו הייג'ט

• תוכן חדש...