Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Asfanut כתב:

שעל הנייר לא מעניין אף אחד.

מסכים

לפני 4 דקות, Asfanut כתב:

התכוונתי מבחינת ביצועים בפועל\תחושה.

אני הלכתי לבדוק כי אני דווקא הרגשתי ההפך, מעל 3000 סלד המנוע לי אישית הרגיש הרבה יותר טוב מאשר מנועים אטמוספריים אחרים.

לפני 1 דקה, Doron_Z כתב:

הקליאו הידנית הנפוצה יותר מגיעה עם טורבו ועם 90 כ״ס.

הפאביה במיוחד חזקה יותר באופן משמעותי, אל תשווה בין זמינות ותחושת הכוח של מנועי הטורבו לבין התחושה של מנוע אטמוספרי חלש.

90 או 75 לא מה שיעשה את ההבדל.
לא דובר על מי יותר חזקה, או איפה הכוח יותר זמין, דובר על יחס כוח סוס-משקל.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

דווקא עושה וואחד הבדל בדרגים כאלה חלשים, בטח כשה 90 מופקים ממנוע טורבו.

בתכלס בסוף זה הכל תחושה, יחס כוח סוס - משקל לא אומר הרבה אם בסוף התחושה היא של רכב עגלתי (ואני לא מדבר על ה 208 באופן ספציפי אלא בכלליות) לעומת רכב שנותן תחושה אחרת בגלל כח זמין ונמרץ יותר.

אני אישית נסעתי על הפאביה וזו יחידת כוח נמרצת מאוד בהרגשה, למרות שהרכב מבחינת התנהגות הוא אחד המשעממים.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 8 דקות, Doron_Z כתב:

דווקא עושה וואחד הבדל בדרגים כאלה חלשים, בטח כשה 90 מופקים ממנוע טורבו.

התכוונתי שמבחינת היחס כוח-משקל.
במשוואה הזו יש מקום ל2 פרמטרים, כוח ומשקל.
באולמפיאדה לא מעניין מי הזיע פחות בדרך אל הגמר, מעניין מי הרים הכי הרבה משקל. לכן לוקחים את המקסימום כוח ומחלקים במשקל.

אני יותר ממסכים שאין לנתון הזה משמעות, כי כמו שכתבת יש נתונים יותר מעניינים שיותר משמעותיים כשבאים להבין "איזה רכב חזק יותר", אבל עדיין צריך לדייק בנתונים גם אם הם פחות או בכלל לא רלוונטיים.

פורסם
לפני 21 דקות, Asfanut כתב:

לא בדקתי על הנייר כי זה נתון שעל הנייר לא מעניין אף אחד.

התכוונתי מבחינת ביצועים בפועל\תחושה.

ל 208 האטמוספרית יש נתון מומנט מצוין, מה שחשוב יותר הוא סיבובי המנוע הנמוכים ביחס בהם הוא מושג, זה לענין התחושה והביצועים בפועל. האוטו הזה מרגיש חזק ובמיוחד גמיש יותר מאשר המספרים שלו אומרים. לענין צריכת השמן, אז יסלחו לי כאן הפיינשמקרים שהאוטו שלהם לא אוכל טיפת שמן מאז שנולד ועד יום מותו, ליטר בין טיפול לטיפול, היינו כל 10K או 15K ק"מ,  זה לא רק נורמלי זה בכלל לא רע. להפוך את האוטו בשל כך ל"לא אמין", זו כבר היסחפות מסיבית לכיוונה של השטות.

• אהבתי 2
פורסם

לא יצא לי לנסוע על ה208 בגרסת הבנזין אז אני לא יודע. שיערתי שהיא מרגישה חלשה כי הייתה לי פיקנטו מושכרת במשך חודש עם אותם נתונים בערך שהרגישה איטית ברמה של לזרוק לים, אבל כנראה שטעיתי.

לעניין צריכת השמן - כן, זה לא לגימיטמי לדעתי שרכב בן שנים ספורות עם קילומטראז׳ כל כך נמוך (אבל אחרי הרצה) צורך כזאת כמות של שמן בין טיפולים סטנדרטיים. באף אחד מהרכבים של המשפחה או החברים שבדקתי מעולם לא היה חסר שמן, בטח לא כזאת כמות, וזה כולל גם רכבים עם למעלה מ300K ורכבי טורבו.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

קקטוסולר ידנית

פורסם
רכב בן 3 שעבר 19 אלף ק״מ ומנוע שהוא אפילו לא טורבו שצריך להוסיף לו מעל ליטר! בין טיפול לטיפול לא מוגדר אצלי כאמין מצטער.
הרכב שלי בן 6 עם פי 4 ק״מ ועוד לא יורד מילימטר במפלס בין טיפולים.
צריכת שמן היא לא מדד לאמינות. מדד לאמינות הוא מספר הכניסות הבלתי מתוכננות למוסך.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב החדש!

בנוגע ל208, יצא לי להעביר שבוע עם אחת בפורטוגל עם אותו שילוב מנוע גיר, בסך הכל התרשמתי לטובה מהרכב ואפילו שקלתי אחת לפני שקניתי את הרכב הנוכחי.
לדעתי הרכב לא מרגיש חלש מאוד, ללא ספק לא ברמה של רכבי טורבו מודרניים, אבל בסביבה מישורית הוא הרגיש זריז יחסית ולא זכור לי שצריך למשוך את ההילוכים יותר מדי.
מעבר לזה אבי מתנייד עם קקטוס עם אותו מנוע גיר כ4 שנים עם בערך 150 אלף ק״מ, למעט ממיר קטליטי שהלך יחסית בהתחלה (פגם ידוע שכוסה בתקופת האחריות) הרכב לא סבל מבעיות אמינות כלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

לגבי הספק לק"ג, זה נכון בכללי - כעקרון, ככל שההספק יותר גבוה ליחידת משקל, אז הרכב יותר חזק.

אבל הספק זה ערך מחושב, ואם רוצים לדייק אז מה שקובע את החוזק זה המומנט המקסימלי של המנוע ליחידת משקל (ונשווה את המומנט בין מנועי בנזין, כן? כי בדיזל הסיפור יותר מורכב - כאן גם נכנסת לתמונה הגמישות של מנוע הבנזין מול מנוע הדיזל, אבל זה כבר משהו לנושא אחר).

ואם נחבר את כל ההתרשמויות של אחרים מה-208 האטמוספרי מול פותח השרשור - כנראה יש למנוע של פות"ש (שמכר בינתיים) בעיה במנוע, כלומר קומפרסיה נמוכה בגלל שחיקה של הרינגים.

כתוצאה מהשחיקה היה לו הספק נמוך כפי שהתרשם, וזה גם יכול להסביר את צריכת השמן המוגברת.

פורסם
לגבי הספק לק"ג, זה נכון בכללי - כעקרון, ככל שההספק יותר גבוה ליחידת משקל, אז הרכב יותר חזק.

אבל הספק זה ערך מחושב, ואם רוצים לדייק אז מה שקובע את החוזק זה המומנט המקסימלי של המנוע ליחידת משקל (ונשווה את המומנט בין מנועי בנזין, כן? כי בדיזל הסיפור יותר מורכב - כאן גם נכנסת לתמונה הגמישות של מנוע הבנזין מול מנוע הדיזל, אבל זה כבר משהו לנושא אחר).

ואם נחבר את כל ההתרשמויות של אחרים מה-208 האטמוספרי מול פותח השרשור - כנראה יש למנוע של פות"ש (שמכר בינתיים) בעיה במנוע, כלומר קומפרסיה נמוכה בגלל שחיקה של הרינגים.

כתוצאה מהשחיקה היה לו הספק נמוך כפי שהתרשם, וזה גם יכול להסביר את צריכת השמן המוגברת.

למה נתון מומנט מקסימלי הוא כן מדד להשוואה? אם רכב א' עושה 10 קג"מ ב 4000 סל"ד ורכב ב' עושה 20 קג"מ ב 2000 סל"ד - ההספק בשתי הנקודות (4000 ו2000) יהיה זהה בין שני הרכבים, בלי שום קשר להספק המקסימלי של המנועים.

אני מסכים שמנוע מרגיש יותר נמרץ (והרבה יותר נוח לנהיגה מנהלתית) אם יש הרבה מומנט בסל"ד נמוך, אבל זה לא אומר הרבה לגבי תאוצה מקסימלית.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, ntd כתב:

בבדיקה לפני קנייה שהקונה עשה ההספק יצא 77 כ"ס שזה תקין, הרכב פשוט ככה. על הצריכת שמן ראיתי שגם אחרים התלוננו בפורומים בריטיים.

תמונות של הלאון:

IMG-20200316-WA0025.jpg

IMG-20200316-WA0027.jpg

עריכה אחרונה על ידי Eitann
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם
לפני 12 שעות, nadavd4 כתב:

למה נתון מומנט מקסימלי הוא כן מדד להשוואה? אם רכב א' עושה 10 קג"מ ב 4000 סל"ד ורכב ב' עושה 20 קג"מ ב 2000 סל"ד - ההספק בשתי הנקודות (4000 ו2000) יהיה זהה בין שני הרכבים, בלי שום קשר להספק המקסימלי של המנועים.

אני מסכים שמנוע מרגיש יותר נמרץ (והרבה יותר נוח לנהיגה מנהלתית) אם יש הרבה מומנט בסל"ד נמוך, אבל זה לא אומר הרבה לגבי תאוצה מקסימלית.

לפני 12 שעות, nadavd4 כתב:

המומנט זה הבסיס להשוואה בין מנועים. הספק הוא ערך שמחושב מהמומנט (הספק הוא מומנט כפול סלד). הספק זה בעצם הקצב שבו המנוע עושה את העבודה , שבמקרה של מכוניות זה לסחוב את כל הרכב (וגם מהירות זה סוג של הספק).

זה נכון שההספק ב-2 הרכבים יהיה זהה, אבל המנוע עם ה- 20 קגמ יוכל לסחוב פי 2 משקל, ואם תספק לשניהם את אותם תנאים (אותה תיבת הילוכים/אותו מרכב וכו'), המנוע עם ה- 20 קגמ יוכל לסחוב רכב ששוקל פי 2 באותם תנאים כמו המנוע עם ה- 10 קגמ, או לחילופין לסחוב בקלות את אותו רכב עם אותו משקל, אבל עמוס באנשים, או לסחוב יותר טוב בתנאים קשים (למשל, בשילוב של מזגן ועליה קשה).

מומנט גבוה גם יעזור לרכב להגיע למהירות גבוהה בתנאים יותר קשים (להאיץ בקלות).

לפני 12 שעות, Eitann כתב:

בבדיקה לפני קנייה שהקונה עשה ההספק יצא 77 כ"ס שזה תקין, הרכב פשוט ככה. על הצריכת שמן ראיתי שגם אחרים התלוננו בפורומים בריטיים.

טוב, אז כנראה זה עניין סובייקטיבי - מה שלך הרגיש חלש, לאחרים הרגיש מספיק.

מה שבטוח זה שברכב הזה, ההספק והמומנט יותר גבוהים 🙂

(גם לפי משקל)

תתחדש

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

טוב, אז כנראה זה עניין סובייקטיבי - מה שלך הרגיש חלש, לאחרים הרגיש מספיק.

מה שבטוח זה שברכב הזה, ההספק והמומנט יותר גבוהים [emoji846]
(גם לפי משקל)

תתחדש
לגבי עניין הסחיבה - זה נכון רק אם שני הרכבים יהיו באותו הילוך ואותו סל"ד (שזה טוב מבחינת בלאי רק אם אתה סוחב עגלה/מרכב כבד מאוד באופן קבוע, לא בעלייה מזדמנת).
אם שני הרכבים צריכים להניע את אותה המסה באותו קצב בעליה מסוימת - דרושה אותה "עבודה" באותו פרק זמן, כלומר אותו הספק לכל יחידת זמן. רכב אחד יצרך ללחוץ קצת יותר על הגז כדי לקבל 20 קג"מ, ומכיוון שהספק הוא פונקציה של מומנט וסל"ד - הרכב השני יצטרך להוריד הילוך כדי להגיע לסל"ד גבוה יותר שיניב אותו הספק. בהילוך נמוך יותר יש שימוש במנוף ארוך יותר ולכן המומנט *בגלגל* יהיה זהה.
בסופו של דבר, תתבצע אותה עבודה (וגם צריכת הדלק תהיה דומה, כי שניהם ישרפו כמות דומה של דלק ואוויר).
מבחינת השוואה איזה רכב יותר חזק - זה הרכב עם ההספק המירבי הגבוה יותר ליחידת משקל, לא זה עם המומנט הגבוה יותר ליחידת משקל.
הנה הסבר מצוין בערוץ שבאופן כללי אני מאוד אוהב את הסרטונים שלו:

פורסם
לפני 23 דקות, LeveideM כתב:

תתחדש

מהו טווח המחירים של הלאון?

מרגיש כאילו אנשים מבקשים המון מעל המחירון

הרוב באמת מבקשים מעל המחירון עד שהם מבינים שאף אחד לא ישלם להם על השיפורים שהם עשו. לאון 2014 לדוגמה תעלה בסביבות ה58K.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...