Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, dorsht כתב:

אז עושים שיעור רענון או שניים אצל מורה נהיגה, חוזרים לנהוג כמו גדולים.

חוץ מזה, מי שקונה רכב בתקציב הזה, צריך להתפשר על דברים מסוימים.

אני באופן אישי הייתי מתפשר על הגודל לטובת רכב צעיר יותר בתקציב.

אפשר לפעול במגוון מישורים.

לעשות שיערי ריענון אם יש לך כבר רישיון על ידני או לעשות השלמה אם יש לך רק על אוטומטי. 

להתפשר על גדול הרכב. 

להתאמץ ולארגן עוד 5000-7000 ש"ח  שקונים לך רכב טוב יותר בהרבה, למשל  לוותר על נסיעה לחו"ל בשביל זה. 

לקחת הלוואה. 

להתאפק ולא לקנות רכב בכלל, להסתדר בתחבורה ציבורים ופעם ב...לשכור רכב לסופשבוע. 

ללמוד קצת מכונאות ולעשות את הטיפולים והתיקונים הבסיסיים לבד מה שמוריד את עלויות האחזקה באופן משמעותי.

אפשר לעשות הרבה דברים אבל לא כולם רוצים או מוכנים לעשות את זה רק בשביל לקבל אוטו קצת יותר חדש.

יש רישון על אוטומטי, יש 10.000 ש"ח, רוצים אוטו קטן. מחפשים, מוצאים משהו סביר וקונים. זהו. לא כל אחד רוצה להפוך את זה לפרוייקט. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

השאלה גם איזה רכב ידני. 

קליאו ופנדה(דור 2) כן, אבל ספארק, אלטו ו-107 הם רכבים זבל שמלבד שנתון, הם גרועים יותר מיאריס או סיריון מלפני 15 שנה. 

לא חסרים רכבים ידניים במסגרת התקציב הזה.

קליאו, פנדה, אולי גרנדה פונטו גם כן.

אני לא חושב שספארק כזו גרועה במסגרת התקציב הזה.

חוץ מזה, אלטו או 107 ייתנו אמינות טובה למדי בתקציב הזה עם גיר ידני, בשילוב של צריכת דלק טובה ורכב קטן.

אני לא חושב שזו בחירה כזו גרועה ב-10 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא חסרים רכבים ידניים במסגרת התקציב הזה.

קליאו, פנדה, אולי גרנדה פונטו גם כן.

אני לא חושב שספארק כזו גרועה במסגרת התקציב הזה.

חוץ מזה, אלטו או 107 ייתנו אמינות טובה למדי בתקציב הזה עם גיר ידני, בשילוב של צריכת דלק טובה ורכב קטן.

אני לא חושב שזו בחירה כזו גרועה ב-10 אלף ש"ח.

אלטו, 107, 108, אייגו וכל הקטנות מאותה המשפחה הן בעלות אמינות מצוינת וצריכת דלק של קטנוע. מומלצות מאוד.

אני באופן אישי לא התחברתי לחד מצמדי. בכלל. לכן בעבורי הידני אופציה מעולה.

פורסם

אני גם לא מתחבר לרובוטי חד מצמדי, אבל למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר זה לא אמור להפריע יותר מדי.

בעיר זה יכול להיות נסבל, אבל הייתי מעדיף כבר לנהוג על ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי הכותב התעלם מהרבה דגמים משפחתיים שאחזקתם לא תהיה יקרה יותר מכלי הרכב שהוא בהיא בכתבה שלו.

מאזדה 3 שנת 2007 כבר נמכרת במחירים מתחת ל-10K ומגיעה כבר עם 6 כריות אוויר ובקרת יציבות.

גם פוקוס 2008 תוכל להיות שלכם בפחות מעשירית.

אישית יש לי פוקוס שנת 2006 כבר שלוש שנים, שקניתי ב-9000 ש"ח, ואין לילדיי תלונות (למעט צריכת דלק קצת גבוהה) מאז יישור הקו נכנסת לטיפולים בלבד (כתבה בקרוב)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הוא התעלם מכל הדגמים המשפחתיים שאפשר לקנות בסכום הזה. אני חושב שלמרות שזה לא צויין בפירוש, הסקירה הייתה על מכוניות קטנות.

במשפחתיות יש מבחר די גדול.

פורסם
בתאריך 8.4.2020 בשעה 13:58, David17 כתב:

יש סיבה לזה שמבין כל הרכבים הישנים שנוסעים על הכביש, כמעט כולם הם או דייטסו, טויוטה, יונדאי, מזדה וכו...

למה אני לא רואה פיגו' 307 בת 15 שנה? למה אני לא רואה פולקסצווגן פולו או גולף בנות 15 שנה?

כי ברוב המקרים היו תקלות רציניות שהיו יקרות יותר משווי הרכבים והם ירדו מהכביש.

ולרכבים יפנים היו פחות תקלות יקרות ואם כבר כן אז היה הרבה יותר זול לתקן אותם.

ואולי זה גם קשור לקהל אשר רוכש את אותם רכבים וסגנון הנהיגה שלו? רכבים שמרניים לאנשים שמרניים. 

פורסם

לדעתי הכתבה פספסה בענק.

מי שצריך להתנייד לא חייב להתנידד בסופר מיני ומיני, לפעמים הוא נאלץ לעשות זאת במשפחתית.

לכן הייתי אולי מכניס משפחתיות ועושה השוואה נפרדת.

את היאריס לא הייתי מכניס בכלל למשוואה, הן כבר כמעט בנות 20 ונתקלתי בכל מיני תקלות בהן בגיל הזה. הסיריון נותנת תמורה דומה באותו מחיר ושנתון צעיר בהרבה.

הגטס עולה פחות מ10 אלף ברוב המקרים, וצריכת הדלק שלה די קרובה לסיריון אז לא ברור לי למה הצריכת דלק מסומנת כחסרון, סטיגמה חסרת ביסוס.

כן הייתי מכניס משפחתיות עם אמינות ובטיחות נהדרת כמו הלנסר והפוקוס, הפוקוס אגב מבחינתי נותנת vfm מדהים.

פורסם

הקהל שרוכש את הרכבים האלה לא יכול להיות בררן, צריך למצוא רכב במצב סביר ולרכוש אותו, מצב הרכב חשוב יותר מהלוגו על הגריל.

העצות של בוקי (לשקול האם הרכישה חיונית והאם היא ניתנת לדחיה לצורך הגדלת התקציב) נכונות מאד.

הניסיון האישי שלי עם שני בנים שעברו טסט על ידניות ומאז נהגו על אוטומטיות בלבד - אחרי כ-8 שנים נכנסו לידנית (שכורה, בחו"ל), התניעו, שילבו ראשון ונהגו כאילו זה הדבר הכי טבעי בשבילם. החשש הרבה יותר גדול מהקושי האמיתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מוותר על הגטס והיאריס, רוב הרכבים שנתקלתי בהם/שמעתי עליהם מהדגמים האלו הגיעו לשלב שבו מגיעות תקלות זיקנה מציקות שקורות לכל רכב ללא קשר לסמל אותו הוא עונד.

במקומם אפשר היה לציין רכבים מקטגוריות גדולות יותר, למשל פורד פוקוס ומאזדה 3 דור ראשון.

אני גם חושב שהיה מאוד לא אחראי מצד הכותב להתעלם לחלוטין מנושא הבטיחות, אנחנו לא חיים בהודו. בוודאי שאפשר למצוא מכוניות עם נתוני ריסוק סבירים לחלוטין בתקציב הזה, למשל הפוקוס.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם

כיוון שהייתי בסיפור של החלפת רכב בתקציב קרוב ממש לא מזמן, ובתור בחורה שמתעקשת על אוטו' בלבד, ועם העדפה מובהקת לסופר מיני האצ' בבית, אוסיף את השני סנט שלי. 

אם כבר ללכת על רכבים מתחילת שנות ה2000 עם בטיחות ירודה, ממש לא רואה סיבה לשלם על יאריס את המחירים שמבקשים עבורן. נשמע לי מופרח לחלוטין. בשביל ABS ושתי כריות אוויר פונטו ספייס עשתה עבודה נהדרת ובפחות מחצי מחיר. 

כשהתחלתי להרהר על החלפה, התחלתי מתקציב של 10,000 ש"ח, עם דרישות מאוד נוקשות: 
יד 2 לכל היותר, עד 150 אלף ק"מ, מטופל ורצוי מצב קוסמטי סביר.
הבנתי שאם אני רוצה להישאר בתקציב ועם הפרמטרים הנ"ל, סביר שאאלץ להתפשר על נושא הגודל\מרכב. 

האופציות שעלו בחיפוש (פה יש לציין שהדרישה הייתה לרכב דיילי, בסיסי, שיספק שקט תעשייתי ויהיה חדש ומתקדם יותר מהפונטו):
יונדאי אקסנט צה"ל סטייל (וריו מקבילה)

פולו עד 2008

ניסן טידה סביב 2010

סיריון

לנסר

מאזדה 3 מהשנים הראשונות (ESP הופיע רק בדור השני, החל מ2009)

סוזוקי ליאנה

מאמינה שעם קצת פשרות בגזרת היד\ק"מ\ידיים פרטיות, ניתן כנראה להכניס פיאסטה 2010, מאזדה 2 אקטיב לרשימה. 

לקראת הרכישה הוחלט להעלות את התקציב, להקשיח את התנאים מבחינת בטיחות (ESP חובה, דגם כמה שיותר חדש מבחינת שנת השקה) ולצמצם את הפשרות. אבל זה כבר נושא לשרשור אחר. 

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לפני שבועיים הוטלה עליי משימה למכור קורולה שנת 2000 של קרוב משפחה שהפסיק לנהוג.
יד 2 עם 177 אלף קמ, צבע ירוק מזעזע, מצב מכני מצויין עם היסטוריה מלא במורשה, המחירון היבש היה 8500, משוקלל 9400, נמכרה ב8500 לראשון שבא לראות (תוך שבוע מהפרסום, במהלך הבלגאן עם הקורונה).
אני בחיים לא הייתי קונה דבר כזה אבל יש לרכבים האלה מעריצים מושבעים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מעניין אותי מה תגידו על המצב הבא:
חבר טוב קנה סיטרואן C5 דור שני, שנת 2007, לטענתו ב- 4,000 שקלים. מצב מכאני סביר, עם המתלים ההידראוליים (?) שעולים ויורדים תקין.

הרכב באמת נוסע טוב, נסענו איתה מרכז- צפון וחזרה מספר פעמים תוך פחות משבועיים, נהגתי עליה מחיפה עד נצרת והיא מרגישה תקינה. מקריאה בפורום על הרכב, אחרי שראיתי מה הוא קנה, הסתבר לי שהיא יותר אמינה מהסטיגמה שיש עליה ושסך הכל הרכב בסדר, בטח ביחס למחיר שבו נרכש. אז נכון, גיר AL4 עם 4 הילוכים, ספינת טכנולוגיה ישנה, מצב חיצוני זקוק לצבע חדש, אבל...  4,000 שקל. ויש טסט ל 10 חודשים.

למה כתבתי את כל זה:

כי 3 שבועות לאחר מכן, מכר את אותה סיטרואן לקרוב משפחה שהתלהב ממנה ובמקומה קנה...קורולה שנת 2001🤦‍♂️. כששאלתי לפשר הצעד הזה, טען ש "היא יותר אמינה" ושהוא מחכה לילד שעתיד להיוולד ואין לו אפשרות לבעיות ברכב.

אני הסברתי לו שלדעתי הוא טעה כאן, אבל הוא בשלו. אני טענתי שבמקרה הזה הסיטרואן טובה יותר. למה להחליף רכב די מודרני, נוח, גדול, בעל  6 כריות אוויר ובקרת יציבות, ברכב ישן ממנו ב- 6 שנים, בעל 2 כריות אוויר בלבד וללא בקרת יציבות שאומרים שהיא מצילת חיים. בטויוטה הוא כבר צריך אישור בלמים לטסט, בסיטרואן עוד היה לו זמן לזה, הוא הרבה יותר קרוב ל 2 טסטים בשנה ובכלל, אם הייתי מחכה לילד הייתי שם את הבטיחות של הרכב לפני האמינות.

מה אתם אומרים?

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
בתאריך 10.4.2020 בשעה 10:02, EliC25 כתב:

לדעתי הכתבה פספסה בענק.

מי שצריך להתנייד לא חייב להתנידד בסופר מיני ומיני, לפעמים הוא נאלץ לעשות זאת במשפחתית.

לכן הייתי אולי מכניס משפחתיות ועושה השוואה נפרדת.

את היאריס לא הייתי מכניס בכלל למשוואה, הן כבר כמעט בנות 20 ונתקלתי בכל מיני תקלות בהן בגיל הזה. הסיריון נותנת תמורה דומה באותו מחיר ושנתון צעיר בהרבה.

הגטס עולה פחות מ10 אלף ברוב המקרים, וצריכת הדלק שלה די קרובה לסיריון אז לא ברור לי למה הצריכת דלק מסומנת כחסרון, סטיגמה חסרת ביסוס.

כן הייתי מכניס משפחתיות עם אמינות ובטיחות נהדרת כמו הלנסר והפוקוס, הפוקוס אגב מבחינתי נותנת vfm מדהים.

צריכת דלק של שתיהן לא כל כך להשוואה.

היו גטס עם מנועי 1350-מטחנות דלק ובלי אבזור בטיחותי כמעט.

גטס 1600-גם לא חסכוני עוד איכשהו קצת בטיחותית.

גטס 1400-סביר ולא יותר.

נהגתי על כל גרסאות הפחנוע הזה ובכל אלו הכי טוב היה 1:11-12 בינעירוני.

הסיריון של אחי הקטן להשוואה אוכלת 1:12-13.

ולמה ? היא רכב זריז בהרבה מהגטס הכבדה,עצלה והשתיינית,תחזוקה שפוייה בהרבה ומכלולים פשוטים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כתבה מעניינת ודיון עוד יותר חחח
רק לפני חודש התחדשתי בהונדה סיוויק 2008 5 דלתות (נכון, גיר רובוטי) שעלתה לי 16K. 
וזה היה אחר שהסיטרואן C4 שהיתה אצלי 3 שנים התחילה לעשות בעיות, אבל קניתי אותה ב8K  וכמעט שלא היו לי בעיות איתה (עד עכשיו, מערכת הצתה או משהו כזה שגרמו לי לתקן ולמכור ב-5K) 
אז, אני מסכים שאפשר לקנות אוטו יפני ואמין אבל ישן מאוד במחיר כזה, אני העדפתי C4 ולא התחרטתי.

עכשיו עם האוטו החדש, שגם הוא ישן יחסית, אני מקווה שארץ המוצא לא תאכזב...

אופציה נחמדה בנוסף לכל מה שכתוב פה - פיזו 301 (הן לא ממש טובות, אבלב10-15 אפשר לקבל 2012 או משהו כזה) וגם ליאנה וB3 שנורא התלבטתי איתן.

• תוכן חדש...