Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY קארט

Erel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, שמי אראל.

כבר המון זמן עם הגו'ק בראש של המוטוריקה (וכרגע מחזיק באלפא מיטו חביבה).

לאחר המון זמן שחולם על בניית כלי בעצמי ברמה חביבה ההתלבטות היא בין הכביש לשטח.

מבין שלא ניתן לעלות עם הכלים הללו על הכביש בצורה חוקית ולכן השאלה שלי היא כזאת-

בהנחה שאצליח ואכן יבנה כלי ברמה טובה האם יהיה ניתן לעלות איתו על אחד מן המסלולים בארץ (בעיקר מסלולי קארטינג) כמובן שעם תשלום מסודר וביטוחים+ שטויות ורשיונות אם אכן אצטרך?

בנוסף אם הדבר אכן אפשרי אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי לתקנות, דרישות וכו... לדבר זה כיוון שלא מצאתי יותר מדי מידע ברשת.

אם דבר זה לא אפשרי כנראה שאכן אלך על השטח הפראי😉

בנוסף כל מידע טכני שיש למישהו, עצות, הערות והארות יתקבלו בשמחה.

תודה רבה!

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם

שלום,

גם לי יש רעיון כזה, יותר בכיוון של קרטינג לשטח. אני לא ממש מתכנן לעלות איתו לכביש אלא להסיעו ע"ג נגרר.

לעיניינו של דבר, יש באתר של משרד התרבות והספורט (כל הכבוד למירי :)) פירוט של כל מה שצריך בכדי להשיג רשיון לרכב תחרותי

https://www.gov.il/he/service/request_permanent_license_for_competitve_vehicles

פורסם

תודה רבה!

כבר קידם אותי.

אבל השאלה היא איך אני אמור לספק להם מס' שלדה אם אני בונה אותה בעצמי...

לא יודע למה, אבל הקארט לשטח נראה כאילו הוא שובר עצמות.

ויותר מזה, בתכלס כל זמן שהכלי פשוט וללא מתלים ודברים מיוחדים מה שקובע את הגובה זה הגובה שבו תקבע את הציר הקדמי והאחורי והצמיגים שאתה שם.

אפשר ממש לראות שצמיגי השטח גדולים פי 1.5 מצמיגי קארט (כביש).

היום עשיתי דיי הרבה שיעורי בית, בעיקר בתחום ההנעה (בעזרת כמה חבר'ה מקבוצות שונות) והתובנות הן כאלה:

אם ארצה לשים מנוע עם גיר אוטומטי (של קטנוע כלשהו) זה יוכל להתאים, אך יהיה גדול יותר, כבד יותר ולא תהיה לי שליטה על ההילוכים כלל.

אם אמצא מנוע חצי אוטומט (מה שדיי נדיר בארצנו) אוכל להעביר הילכוים בעצמי אך ללא קלאץ, אלא להתקין ידית העברה בלבד.

והאלטרנטיבה הטובה ביותר לדעתי היא לשים מנוע עם גיר ידני, לשים דוושת קלאץ וידית העברה וכך לחסוך מקום ואוכל לשים מנוע גדול וחזק יותר כך :) 

הכיוון הוא לחפש מנוע 2 פעימות סביבות ה200 סמ"ק שמשודך לגיר ידני מאופנוע כלשהו.

בנוסף את השלדה אני כרגע בודק על אלטרנטיבות של לעשות משלדת צינורות או שלדה מפרופילים מלבנים. הבעיה היא כרגע שאין לי דרך לכופף צינורות ולכן בודק על מכופף צינורות (אם אכן אמצא כלי כזה במחיר סביר) ואם לא אלך על הפרופיל המלבני עם ריתוכים.

לילה טוב.

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם

עוקב אחרי השרשור..
מקווה שיצא פרוייקט מעניין.
אם חושב על באגי לשטח, הייתי חושב על מנוע של אופנוע החל מ500 סמ"ק מקורר אויר עם גיר ידני.

פורסם
לפני 11 שעות, Erel כתב:

לא יודע למה, אבל הקארט לשטח נראה כאילו הוא שובר עצמות.

הכוונה לבנות שלדה עם יכולת שכוך (קפיצים) - מה שכמובן מסבך את הפרוייקט.

מצד שני אני לא מתכוון להמציא את הגלגל: את הרכיבים ה"נעים"', המתלים/קפיצים/ציריות/גלגלים אנסה להשיג מעולם החלפים של הטרקטורונים/רייזרים, את השלדה ויתר הרכיבים ה"קבועים" אבנה בעצמי.

ישנם אתרים בארה"ב שמוכרים קיטים וחלקי חילוף במיוחד לתחביב הזה. 

לגבי מנוע - גם אני חשבתי לקנות מנוע משומש של אופנוע, כפי שציין tomy669

• תוכן חדש...