Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי תאונה עם הרכב שלי פונטו שנת 97 לפני חודש וחצי. חברת הביטוח החליטה שמשביתים את הרכב לשימחתי. שאלו להסכמתי לגבי הסכום שמגיע לי כלומר מחיר מחירון שהיה 21000, הסכמתי בשמחה.

כשהגעתי לקבל את כספי מהסוכן קוזזו לי כך: 1700 ש"ח השתתפות עצמית,

ו3000 ש"ח הביטוח לשנה. כלומר שבפועל יוצא שקיבלתי 16000 האם משהו נתקל בזה? היה עדיף לי

לתקן ולמכור, הייתי מקבל כבר יותר.

נראה לא הגיוני למי מכם בעלי הנסיון אשמח ליעוץ או למי ניתן לפנות תודה מראש

פורסם

נשמע סביר, קרא את הפוליסה.

השתתפות עצמית- למה לא ?

ביטוח לשנה- מה הכוונה ? שילמת את יתרת הפוליסה ? גם זה נשמע סביר.

פורסם

אני לא מבין על מה לוקחים 3000 ש"ח, גם אם לא שילמת את יתרת הפוליסה זה לא משנה כי הרכב כבר מת.

בהנחה שזה איזשהו חוב שיש לך לחברת הביטוח, אז שום פעם אני לא מבין מה הבעיה, הרי עשית בעצמך את החישוב...

קצת יותר פרטים אולי.

צבי.

פורסם

אם חשבת שתקבל 21000 ובסוף קיבלת 16000 כלומר קיזזו לך 5000.

רוב הסיכויים שב5000 לא היית יכול לתקן ולמכור את הרכב. אל תשכח שזהו תיקון של רכב עם טוטאללוסט ואל תשכח שכשתנסה למכור רכב שכזה ערכו ירד מהמחירון אותו ציינת, אם בגלל ירידת ערך בעקבות התאונה (שסי וחבריו) ואם בגלל הקושי למכור רכב לאחר תאונה, השוק ברכבים כאלה דל יותר

פורסם
נראה לא הגיוני למי מכם בעלי הנסיון אשמח ליעוץ או למי ניתן לפנות תודה מראש

כאשר אתה קונה ביטוח מקיף לשנה, אתה משלם סכום מסוים (נניח 3000 ש"ח). זה סכום שנתי שנותן לך ביטוח למשך שנה החל מהיום בו נעשה. נניח שיום אחרי שחידשת את הביטוח אתה עושה תאונה, ואפילו שעדיין לא שילמת שקל (כי נניח התשלומים מהויזה יורדים רק בתחילת החודש) - הרי ברור שתאלץ לשלם את הסכום כולו בכל מקרה! אתה משלם אותו בדיוק בשביל המקרה שתעשה תאונה! (או ייגנב האוטו)

השתתפות עצמית משלמים ממילא בכל תביעה של הביטוח, זה ברור. בשביל זה היא שם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תברר טוב טוב !

לפי מה שאני יודע ישנם שני מצבים.

אחד זה שהרכב הגיע לאחוז מסויים של נזק ואז לפי תנאי הפוליסה הרכב מושבת, חברת הביטוח תקבל

את הרכב שלך, ואתה תקבל את שווי הרכב, ללא ניקוי השתתפות עצמית, והפוליסה שלך הלכה לעולמה, כלומר לא תקפה יותר.

ישנו מצב שנקרא טוטאל לוס לפנים משורת הדין. מצב כזה נוצר כאשר הרכב קרוב מאוד לאחוז

בו מושבת הרכב ואז פונים ללקוח ושואלים אותו אם הוא רוצה בכל זאת להשבית, ואז מנוכה גם ההשתתפות

העצמית בנוסף לאובדן הפוליסה.

יכול להיות גם מצב של פגיעה בצג ג' בנוסף להשבתה שלך, ואז זה כבר תלוי בתנאי הפוליסה.

תבדוק טוב טוב את הפוליסה, ותראה מה התנאים בה.

בנוסף, תן תיאור של המקרה, אולי יוכלו לעזור לך יותר שתהיה תמונה מלאה של המקרה.

פורסם

מצד שני ברור לי הכעס- אם הוא ירכוש מכונית חדשה הוא ייאלץ לרכוש ביטוח מחדש כלומר שילם כפול בשנה הזו, ואם להסיק ממשפט שהיה לי לפני שנים אפילו אי אפשר לתבוע את הסכום הזה אם יש צד שני שאשם בתאונה.

אבל עדיין אין מה לעשות והכל מפורט בפוליסה, לא הדפים הבודדים שמקבלים מהסוכן אלא בחוברת המליאה.

פורסם
רוני, זה לא נכון !

אתה צודק, טעות שלי. לא משלמים השתתפות עצמית במקרה שציינת שהרכב הוא טוטאלוס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כמו שאמרו , חברת הביטוח לא הייתה אמורה לקזז ולוא שקל מהתשלום.

אם אכן הרכב הושבת (בדוק עם החברה) - קיבלת את התשובה.

לגבי הפחתת דמי הביטוח מהתשלום. שוב , אין שום סיבה שחברת הביטוח תיסוג מהסכם התשלומים עליו הסכמתם. אני מניח שהיית אמור לשלם את 3000 השקלים הנוספים אותם קיזזו בתשלומים . אם כן , לפי תנאי העיסקה , אתה יכול לשלם באותם תשלומים , ואין סיבה שיגבו ממך בתשלום אחד (בטח ובטח אם התשלום נעשה בכרטיס אשראי. במקרה של המחאות זה גבולי).

בקש לקבל את יתרת הכסף ואם לא תקבל אותו פנה למפקח על הביטוח.

פורסם

שאלה שקשורה: אם הרכב עבר טוטלוסט, ובכל זאת הבחור משלם את כל הסכום לשנה שלמה, אז הוא יכול להעביר את הפוליסה על הרכב הבא שהוא יקנה (בלי להוסיף כסף), לא ככה? לי זה נשמע מאוד הגיוני.

ההגיון: הבחור משלם על שנה שלמה. אם הרכב נהרס אחרי חודש, נגיד, אז מגיע לו עוד 11 חודש ביטוח מקיף, אותו הוא יכול לבטל (ולקבל המחאה חזרה) או להעביר לרכב הבא.

פורסם
שאלה שקשורה: אם הרכב עבר טוטלוסט, ובכל זאת הבחור משלם את כל הסכום לשנה שלמה, אז הוא יכול להעביר את הפוליסה על הרכב הבא שהוא יקנה (בלי להוסיף כסף), לא ככה? לי זה נשמע מאוד הגיוני.

ההגיון: הבחור משלם על שנה שלמה. אם הרכב נהרס אחרי חודש, נגיד, אז מגיע לו עוד 11 חודש ביטוח מקיף, אותו הוא יכול לבטל (ולקבל המחאה חזרה) או להעביר לרכב הבא.

תקרא שוב את התשובות, אולי תבין...אם הרכב הלך טוטאל לוס, הפוליסה לא תקפה יותר!!!

מה לא ברור כאן?

פורסם

ההגיון שלך קצת עקום.

אתה קונה ביטוח לתקופה לרכב ספציפי.

הביטוח משלם לך על אותו רכב , לפיכך קיים את חלקו בהסכם.

מה אם תקנה עוד רכב ,ותהרוס גם אותו ? ועוד אחד ? ועוד אחד?

על סמך מה תרצה תשלום עליהם?

פורסם

האמת שנשמע לי יקר 3000 ש"ח לביטוח,

לי עלה 3500 לרכב ששווה פי אחד וחצי וזה כולל את החובה.

אם הסכום כולל את החובה את החלק של החובה אתה אמור לקבל בחזרה מחברת הביטוח (או להעביר לרכב הבא).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
האמת שנשמע לי יקר 3000 ש"ח לביטוח,

לי עלה 3500 לרכב ששווה פי אחד וחצי וזה כולל את החובה.

אם הסכום כולל את החובה את החלק של החובה אתה אמור לקבל בחזרה מחברת הביטוח (או להעביר לרכב הבא).

3500 ש"ח למקיף פלוס חובה? אין מצב.

מה גם שמתי תבינו כבר שמחיר ביטוח מקיף תלוי בפרטים האישיים שלכם והוא לא קבוע! על אותו הרכב יכול להיות שאפילו באותה חברה שני נהגים שונים ישיגו מחירים רחוקים במאות שקלים ואפילו יותר!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...