Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז עקב המצב לנהוג כמעט ולא יוצא לי.

בינתיים רשמים ראשונים בנהיגה:

ההגה שהיה דיי טוב השתפר מעט, ה-Turn-In מצוין (מניח שלצמיגי 215/45R18 ברידג'סטון טורנזה יש יד ורגל בעניין), היא מרגישה מעט פחות קשיחה מקדימה (ה-GVC+ מפצה, ומאפשר קצב יותר גבוה בפניות למרות שהמתלים מעט רכים יותר), לא להתבלבל, זה לא רכב רך, הוא לא על הצד הנוח, הוא עדיין קשיח יותר מהרבה מתחרות, אבל קצת פחות קשיח מהדור הקודם.

מאחור אגב ההבדל משמעותי יותר, היא משמעותית יותר נוחה, ואני מקבל לכרגע את הטענה של מאזדה שהחלפת המתלה הרב-חיבורי מאחורה בקורת מתח מאפשר להם כיול יותר טוב, אבל אני עדיין לוקח את זה בערבון מוגבל כיוון שלא ישבתי במושב האחורי הרבה ובמספר מתארים של באמפרים ושינויי גובה באספלט וכו'. לכרגע אני נותן קרדיט.

מערכת הבלימה האוטונומית בכיול "מוקדם" (כלומר בלימה מוקדמת) מרגיש קצת "היסטרי", אבל אני מעדיף להתחיל מהכיול הזה ולעבור לבינוני באם ה"היסטריה" תהיה יותר מדי פעמים.

בינתיים המערכת הופעלה פעם אחת עקב רכב איטי שעבר מהנתיב השמאלי לפניי, הבעיה שהמערכת לא ידעה שבדיוק 5 מטרים קדימה תיכננתי לעבור לנתיב פנייה ימינה (כלומר ימינה מהנתיב עם הרכב האיטי), אבל היא לא קוראת מחשבות, וגם לא מתייחסת למצב האיתות לפני הבלימה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1
  • מעניין 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי מדובר במכונית מצויינת.

הקודמת הייתה טובה, אבל החדשה עושה הכל טוב יותר.

מודה שלקח לי קצת זמן להתרגל לעיצוב, משהו בפרופורציות עדיין לא שלם לי אבל גם הסדאן וגם ההאצ'בק נאות וייחודיות.

תא הנוסעים נראה ומרגיש מצויין, הנדסת אנוש ברמה גבוהה מאוד, דיי נטולת פאשלות, ואיכות החומרים וההרכבה מצויינת.

יחידת ההנעה כיפית ואפילו לא מאוד מענישה בצריכת דלק וסביר להניח שתשמור על רמת אמינות גבוהה, למרות שמבחינתך כרכב ליסינג זה פחות מעניין.

האמת שאם לא המחיר הגבוה הייתי שמח לאחת כזאת בחניה, למרות חיבתי לתצורת האצ'בק כנראה שהייתי בוחר בסדאן בגלל העיצוב. אבל המחיר השאיר אותה מחוץ לטווח שלי.

פורסם

אני עדיין לא סגור על ההאצ'בק, בזוויות מסוימות היא נראית מצוין, בזוויות אחרות קצת עב"מ, הסדאן נראית שלמה יותר.

הנדסת האנוש אכן מצוינת אבל כתבתי כמה דברים שלגמרי היו יכולים להביא קרוב יותר לשלמות.

במצב נורמל יחידת ההנעה מרגישה גם כן שלמה, עדינה, זורמת, במצב ספורט מרגישה כיפית.

קצת מוקדם לדבר על צריכת דלק (אפילו לא 1000 ק"מ, ועם הקורונה קשה לדעת מתי נגיע לזה בכלל) בינתיים באיזור 1:10, לא חסכוני, אבל דייקת יפה - לא מאוד מענישה :)

האמינות דווקא מאוד חשובה לי, למרות שזה לכאורה ליסינג, רכב חלופי זה מבחינתי תקורה שלא בא לי עליה, ולפרק למשל את המצלמה זה פרוצדורה לא הכי כיפית.

המחיר אכן גבוה, אבל התמורה גם היא גבוהה לטעמי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אהבתי את הכתיבה, כל הכבוד על ההשקעה

לי יש את ההאצ', לפני הרכישה באמת התלבטתי בין הסדאן להאצ', הסדאן נראה יותר אלגנטי, לעומת ההאצ' שהוא במראה יותר ספורטיבי

מקדימה לדעתי ההאצ' הרבה יותר אגרסיבי עם הצבע השחור (לעומת הכסוף בסדאן)

בכל אופן כרגע מאד מבסוט מהאוטו, חוץ מזה שצריך לכבות בכל נסיעה את ה iStop :)

פורסם

תודה רבה 😀

אכן לא ציינתי את ההבדל בגריל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי שכן עם ההאצ׳ בגימור ספיריט, המראה שלה גדל עלי עם הזמן, עם הסאנרוף והגריל מקדימה היא נראית ממש טוב לדעתי, יותר מיוחדת מהסדאן שדי מזכירה את הדור הקודם.

פורסם

הסדאן כמעט ושמרה על הקווים מהצד - אבולוציה, מקדימה ומאחורה - רבולוציה.

ההאצ' עברה רבולוציה גם מהצד עם ההאצ'בקיות בזווית מתונה יותר ולא 90 מעלות כמו הדור הקודם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כתיבה יפה ועניינית.

אני גם מחזיק בהאצ' ספיריט החדשה וכמו רבים גם אני התלבטתי קשות בין ההאצ' לסדאן.

לבסוף לקחתי את האצ' ואני לא מתחרט לשנייה (גם לי לקח זמן לעכל את העיצוב הייחודי שלה אבל עכשיו היא יפיפיה בעייני).

צריכת הדלק אצלי היא בסביבות 11.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (בערך חצי עירוני וחצי בינעירוני)

דברים טובים:

אחיזה באמת מצויינת כמו שנאמר, ישיבה נוחה מאד, מערכת הסאונד מצויינת ואיכות חומרים לא פחות ממדהימה בעייני.

מצב הספורט כיפי והשידוך של התיבה הפלנטרית למנוע 2 הליטר הוא מצוין (מומלץ למי שאוהב גרגורי מנוע בסל"ד גבוה). אוסיף שגם אם לא מאמצים אותו, יש מספיק כוח.

אהבתי שיש ידיות מאחורי ההגה (פאדל שיפטרס) לשליטה על העלאה והורדה של הילוכים.

דברים פחות טובים:

מגבים - התרשמתי שהמערכת של המגבים "ניגוב על פי צורך" שפועלת על פי כמות הגשם שיורדת טיפל'ה מזייפת - על אף ששמתי אותה על רמת הרגישות הגבוהה ביותר עדיין מרגיש לי כאילו החלון מתמלא בקצת יותר מדי מים טרם הניגוב מתבצע.

שדה הראייה - אציין שצריך לקחת בחשבון ששדה הראייה בהאצ' הוא פחות טוב מהסדאן הודות לחלון האחורי הצר יחסית והזווית החדה שלו, חלונות צד צרים בדלתות האחוריות וקורות C מסיביות (על עיצוב משלמים בפרקטיקה) - אבל לאחר חודשיים וחצי של נסיעה יומיומית איתה, זה לא נורא בכלל - יש איתור שטחים מתים, מצלמת רוורס ואם מכוונים את המראות נכון אז יש כיסוי נרחב (הן די רחבות).

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה רבה

בחו"ל משבחים מאוד את מערכת הסאונד האופציונלית של BOSE שלא עלתה לארץ.

מערכת הסאונד הקיימת לדעתי מצוינת, אבל כפי שכתבתי בדיון אחר, יש לי בעיות שמיעה מאובחנות.

מה שאפשר לומר בצורה אובייקטיבית זה שהעבירו את הרמקולים הגדולים מתחתית הדלתות הקדמיות פנימה יותר ליד הרגליים, כך שהרבה יותר קל לקבע אותן ויש הרבה פחות תנודות ו"רעש" מציק.

לגבי החיישן גשם - היא קצת "מאחרת" גם ברמת הרגישות הגבוהה ביותר, אם כי יש כאן שיפור ביחס לדור הקודם.

עוד בנושא מגבים עוד לא ירדתי לעומק העניין, אבל השפריצרים לא משפריצים ישירות על השמשה, נראה שהם משפריצים לתחתית השמשה ואז המגבים לוקחים את מי השמשות ומנקים את השמשה איתם, מגניב.

עדיין לא עיכלתי את העיצוב של ההאצ'בק, אבל היא לא מספיק נפוצה כדי שאוכל להתרגל למראה... בינתיים ראיתי אותה רק באולם התצוגה, את הסדאן ראיתי פה ושם קצת.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

השפריצרים נמצאים על המגבים עצמם ולכן נעים עם המגב.

שים לב שכדי להרים את המגב, למשל כשמנקים את החלון כבר אי אפשר סתם להרים כי המוטות של המגבים יפגעו במכסה המנוע.

יש צורך להביא אותם למצב החלפה ע"י לחיצה 3 פעמים על כפתור start-stop בלי ללחוץ על הברקס (שלא יתניע) ואז להרים מעלה את ידית המגבים 2 פעמים.

כדי להחזיר את המגבים למיקומם הרגיל, יש ללחוץ 2 פעמים על כפתור start-stop(שוב בלי ברקס) ואז להרים מעלה את ידית המגבים 2 פעמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

סימנתי לעצמי לראות את הסרטון מאוחר יותר. תודה רבה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...