Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יחי ההבדל הקטן בין מנוע וגיר שמזיזים את הרכב ממקום למקום לפנס, כשאפשר לבחור בין תיקון ב10 ש"ח לתיקון ב1000 ש"ח.

כמו שכבר כתבתי, מדובר ברכב משומש בן 10 ולא בחדש ששם זה לא משנה.

הבנתי, אנחנו מיחסים חשיבות מופרזת לנשימה.

ברכב שנוסע פחות מ10k ק"מ בשנה זה באמת לא כזה חשוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי כ4 שנים בהן התניידתי על רכבי יוקרה שכורים החלטתי (בהמלצת רואה החשבון) לרכוש לעצמי רכב שישמש אותי לשנה-שנתיים.

לא הייתה לי הגבלה תקציבית של ממש ולבסוף רכשתי 4 רכבים אבל זה סיפור אחר.

בכל מקרה, הרבה זמן שהתלבטתי עד שצמצמתי את רשימת הדרישות ובשבילי זה ממש קשה להחליט.

מה שהיה הכרחי:

עיסוי במושבים

חימום וקירור במושבים

התנעה מרחוק

נוחות נוחות נוחות, רכב שיהיה נעים לשהייה של כ6 שעות ביום.

תא מטען נוח לטעינה

בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת לשמירת נתיב

אמינות סבירה

וככה סיימתי עם S550 ששבתה אותי בגלל שילוב הצבעים וכל מה שיש ברשימה

מבחינת אמינות, יש לי הכרות טובה עם מרצדס ולמעט טיפולים סדירים יקרים מאוד כל דבר שנוטה להתקלקל אני יכול לסדר לבד.

מה שקצת הציק לי אחרי הרכישה היא השאלה אם הייתי צריך לקנות את הS קופה או אולי את המייבאך, אבל שטויות, עוד איזה שנה וקצת נשתדרג.

שבוע אחרי הרכישה הזאת החלפתי את הטנדר בראם 3500 חדש, דרישות? יכולת גרירה :)

בנוסף הוחלפה הקאמרי הייבריד שמשמשת את המזכירה בGL550 (כי צריך שיהיה גם רכב עם 7 מושבים), לאחד ממנהלי העבודה שלי אשר מצפה לילד שני מצאתי Q7 חביבה.

בכל מקרה, אני חושב שלכל רכב יש ייעוד, לי אישית לקח קצת זמן להבין איך להמנע מרכישות אימפולסיביות.

haters will hate

פורסם

פנסים זה לא צמיג בחתך נמוך או ספוילר מאחור שזה באמת העדפה אישית ואינם משפרים אספקט הקשור לנסיעה ברכב, פנסים זה אביזר בטיחות פונקציונלי ברכב ופנסים טובים בלילה משפרים את שדה הראיה ואכן יש הבדל מורגש בין פנסי לד לבין פנסי הלוגן פשוטים.

אני מחזיק ברכב חדש בין שנה עם פנסי לד וברכב משומש בין 9 שלצערי יש לו פנסי הלוגן פשוטים, הלוואי שהיה ברכב הישן את האפשרות להחליף את הפנסים לפנסי לד כי אחרי נסיעה ברכב החדש בלילה אתה מרגיש שאתה עיוור עם פנסי ההלוגן ברכב הישן.

טסלה 3 2022

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שלד מספק תאורה טובה יותר, זה לא הדיון בכלל. הנושא זה עלות תיקון של דבר טריוויאלי כמו פנס ברכב משומש. אתה יכול לדעת כמה יעלה פנס לד בעוד 10 שנים, כשהמקורי ישרף? אולי באמת גרושים ואולי לא.

פורסם

אתה יכול להעריך שלא יעלה הרבה כי הטכנולוגיה נהיית זולה עם הזמן-אם לפני עשור ראית כאלה בדגמי קצה אז היום יש גם במאזדה 2.

העלות התיאורטית של מחשב כריות אוויר לא מונע ממך לרכוש רכב עם כאלה?או מחשב ABS וכו'.

למה דווקא מחיר תיאורטי של פנסים עוד עשור "שבר" אותך?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יכול להיות שזה ההבדל בין נורות הלוגן שאתה קונה הכי גרוע בהום סנטר או אייס ב-30 שקל, ומחליף לבד במקסימום חצי שעה, ופתאום זה רכיב אלקטרוני שצריך להחליף מכלול שלם במוסך?

כמובן שאתה כנראה תחליף 20 נורות עד שתחליף מכלול LED, אבל אנשים נוטים לשכוח הוצאות קטנות רצופות (כמו 40 שקל לחודש על סלולר) ולזכור הוצאות גדולות יותר גם אם הן נדירות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש היום מכוניות שגם כדי להחליף בהן נורת הלוגן פשוטה צריך לגשת למוסך. הכל תלוי בכמה פנס כזה יעלה ומה יהיה אורך החיים הממוצע שלו. כמה עולה פנס קדמי במאזדה2?

אם בגוף תאורה אחד משולבים גם אורות דרך, גם איתות , drl ואור חניה. גם אם נשרף אחד מהם, עדיין כנראה שנצטרך לקנות פנס שלם.

פורסם

אצלי יש פנסי קסנון (אפילו לא LED), תכף האוטו סוגר 3 שנים אצלי (משמע חורף / קיץ תמיד אורות מעבר דלוקים, תמיד) ולא הוחלפו

בולוסטר ההלוגן המקוריים החזיקו שנה, אחרי זה Philips החזיקו כ-7-8 חודשים בממוצע (שאני קניתי והחלפתי, למרות שהרכב ליסינג), פעם אחת באמצע החורף הזמנתי את אלדן להחליף, שמו נורות שהחזיקו בקושי חודשיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי נורות הלוגן מחזיקות כבר 5 שנים. זה כנראה תלוי בתדירות השימוש ובאיכות הנורה.

אין ספק שלד מחזיק פי כמה מזה. היתרון של לד היה יכל להיות אבסולוטי לצרכנים אם לא היה צריך להחליף את כל הפנס אלא רק את הלד השרוף, אבל ליצרן זה טימטום לעשות כזה דבר.

פורסם

אצלך 5 שנים,אצל המגיב מעליך חודשיים,אז נניח שמחליפים נורות פעם בשנה.

תעשה את החישוב על הזמן הזה.

לגבי אמינות של לדים,ראיתי לא מעט קיה סיד עם הפס לדים מהבהב או חצי דולק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נניח אתה מחליף נורה ראשית פעם בשנה ב50 שקל. נניח שפנס לד עובד 10 שנים בלי שום בעיה.

בשביל להיות בעלות דומה לנורות הלוגן פנס שלם צריך לעלות 500 שקל. זה כמובן מחיר לא הגיוני בעליל כי גוף תאורה קדמי לרכב עולה פי 2 מזה אם לא יותר.

פורסם

בינתיים הוא עולה פי 2 יותר.

כשנהיה ביקוש המחירים נוטים לרדת+פירוקיות+יצורי אפטרמרקט.

ושוב,מדובר פה על הפרש של 2000 שקל על פני עשור שתורם אקטיבית לבטיחות שלך במידה והיית חסר מזל לחלוטין וכל ה4 הלכו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שתקנה כזה דבר כמו מנורה מפירוק שאין לך מושג כמה תחזיק? מעבר לזה, בדקת כמה עולים פנסים רגילים מפירוק? או שתקנה חדש מהיבואן או שתזמין משהו תחליפי. לא משהו שניתן להשיג על הדרך בתחנת דלק.

פורסם

שוב,בעוד 10 שנים רוב הסיכויים שהמחירים ירדו.

אתה גם קונה אלטרנטור מפירוק ומנוע לחלונות בדלתות,או שגם פה ברכב המושלם יש את הידית הזו שמסובבים כי היא לא מתקלקלת?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלטרנטור וסטרטר משפצים ומחדשים ומנוע לחלון אני אישית מעדיף חדש.

• תוכן חדש...