רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
כותרת.. מתוך עניין כללי בנקודת המבט של חברי הפורום.. (לא מדבר על רכב ב2 מליון שקל ולא חייב להיות חדש)
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ביום שישי שהיתי אצל הצמיגאי ומילאתי חנקן. בזמן ההמתנה שלי, הגיע לקוח שטען כי הרכב רועד. הצמיגאי המליץ לו להחליף צמיגים, את כולם. הלקוח לא רצה בהתחלה, אחר כך הוא התרצה. העפתי מבט על הצמיגים של הלקוח. א. כל צמיג היה מחברה אחרת. ב. הצמיג האחורי בצד שמאל, היה במצב ח-ד-ש!!, והלך להיות רזרבי. ג. הלקוח טען שהוא עושה 50K בשנה. מעניין למה הוא התלונן על רעידות....(אני ציני). קצת חלק, לא נורא. זה הצמיג המועדף עלי, באמת שאני לא רואה בו שום תקלה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
אהלן! מתקשה לאחרונה להבין למה מסחריות לא נפוצות יותר בגזרת הרכבים המשפחתיים. מדבר על רכבים כמו רנו קנגו, סיטרואן ברלינגו וכו. חושב שהיתרונות די ברורים לי - תא נוסעים מרווח, תא מטען עצום ונוח לגישה, רובן דיזל אז יש עניין של חסכון בדלק, חלפים זמינים (?).. חוץ מכיעור, מה החסרונות שמונעים ממסחריות כאלה להצליח יותר בשוק הפרטי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני מגיע לא פעם לאזור בשעה הזו לצורך בדיקות במרכז רפואי והשלטים שצרפתי קצת לא ברורים לי. הם מאפשרים חניה רק לתושבי האזור אבל בניגוד לתמרורים הרגילים של חניה בכחול לבן המוגבלת לאזור מסוים, כאן אין כחול לבן או תמרור של כחול לבן/חניה מוסדרת עם הגבלות אלא סימון של אין חניה כללית אבל עם היתר לתושבי האזור. משהו שלא נתקלתי בו. 1. האם מותר בשעה 7 בבוקר לרכב הנושא תג נכה לחנות במקום עם סימון כזה: 2. האם מותר בשעה 7 בבוקר לרכב הנושא תג נכה לחנות במקום עם סימון כזה (מחקתי בכוונה את השלט העליון משום שיש באזור מיקומים אחרים עם שלטים שונים דוגמת זה והם ללא כיתוב של אזור פריקה וטעינה) חשוב להדגיש שמדובר בתמרור שמוצב על רחובות שלמים וחונים בו (באישור) עשרות …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 904 צפיות
שלום לכולם, צריכה לחדש החודש את הביטוח. יש לי I20 2010, אני נוסעת מעט בין 4000-5000 ק"מ בשנה מבוטחת היום בפניקס שהיו תמיד הכי זולים ולשמחתי לא נזקקתי לשרותיהם למרות ששמעתי שהשרות שלהם גרוע. עשיתי הצעות מחיר בליברה והכשרה גו לא יצא זול יותר יש את הראל סוויץ שמרכיבים רכיב של איתוראן ולפי מספר הק"מ שנוסעים ,משלמים . הם הכי זולים ניסיתי להשיגם, המון זמן המתנה ונציג שענה בחוצפה וזה מרתיע אותי מעט. למשהו יש נסיון או שמע עליהם? או הצעה אחרת? אשמח לשמוע חוות דעתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת מאיה2009, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז כן, אני יודע שצריך למלא בצמיג קר (ולא קר מדי, 25 מעלות) אבל בטבלת הלחצים ברכבים שאני מתנייע יש מצב לרכב ריק ורכב עמוס. לדוגמה באחד 32 קדמי ואחורי, ובמצב עמוס 34 בקדמי ו36 אחורי. ברכב אחר זה 2.4 קדמי ו2.6 אחורי, ובמצב עמוס 2.6 קדמי, ו3.6 אחורי. אני בודק וממלא אויר פעם בשבועיים שלושה, אבל לגמרי לא בנוי למילוי אויר כל פעם שאני מעלה שלושה טרמפיסטים. רוב הנסיעות הם מצב לא עמוס, אבל מדי פעם יש נסיעות עמוסות ופתאומיות. אז מה עושים? למלא רגיל? עמוס? איפשהו באמצע? גם אופי הנסיעות הוא ממקומות קרים לרוב, לאיזור חם. יתכנו הפרשים של 50 מעלות על הצמיג באותו יום, כל יום. הפרש טמפרטורות כזה נותן הפרש של כ10PSI לצמיג. אז מה עשינו?
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
אני מחזיק בפיקנטו שנתון 2014 המחירון שלה הוא 35,500 הרכב זולל לי על הביטוח 500 ש"ח בחודש (אני נהג חדש), ועוד בערך 700 ש"ח על הדלק - אז יוצא שהוא זולל לי 1200 ש"ח כל חודש. ועוד לא דיברנו על 2000 ש"ח בכל שנה על הטיפול + טסט. בקיצור, העסק לא זול, ובגלל שאני בקרוב אתחיל ללמוד ולא אוכל להמשיך להרוויח את הסכומים שאני מרוויח כרגע אני לא חושב שזה יהיה הדבר הכי חכם להמשיך לתחזק רכב כל כך יקר. אני חושב על חלופה, ושוקל שתי אופציות, כשהשיקול הוא בעיקר שיקול כלכלי, ומעט בטיחותי. 1. למכור, ולקנות אחד זול יותר. - כך אחסוך גם בביטוח כי לא אבטח אותו במקיף אלא רק בצד ג', וגם בסכום שיישאר לי ממכירת הרכב (מס הכנסה שוחטים?) 2. למכור, ולהביא אופנוע השאלה פשוטה: מה…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, מסקרנן אותי דבר מה מסויים, נניח ואני נוהג עם הפיקנטו שלי באוטובאן בגרמניה, נוסע על מהירות נניח 160 קמ"ש, רציתי לדעת אם במזג אוויר שכולל רוחות חזקות, ובעיקול קל של הכביש, האם הרכב יכול לקבל "כאפה" מהרוח ולאבד אחיזה\להסתחרר או משהו אחר שיכול להיות מסוכן? דגש ספציפית על דגם הרכב שלי, מכיוון שרכב קטן וקל יחסית עם יציבות לא הכי טובה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
שלום, יש לי מערכת מולטימדיה מסוג 7010b []יש אופציה ל mirror link (התחברות מהפלאפון למערכת) חיברתי כבל usb לאייפון שלי כותב במערכת שהוא מתחבר ומגיע אלי לאייפון הודעה אם לתת אימון אני נותן אימון וסיסמה של האייפון ושום דבר לא משתנה הוא לא מתחבר למסך, מישהו שמכיר את הבעיה ויכול לעזור לי בבקשה!? , תודה
הודעה אחרונה מאת Good111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
חודשיים אחרי שהושקה בגרסה ש"קצת" צעקה "ליסינג" - סקודה סקאלה מקבלת גם גרסה שיכולה מאוד לקרוץ לנו, אנשים שממש הולכים ובוחרים את המכונית שלהם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אזמין רכב חברה ואני די סגור על הסיאט ארונה, השאלה היחידה בגדול מבחינתי זה האם להזמין עכשיו או שלחלופין הייתה הודעה כלשהי מהיצרן שבזמן הקרוב תצא מתיחת פנים וכדאי לחכות קצת? יודע שלרוב יצרנים משיקים דגם מתוח פנים לאחר שנתיים בערך וזה +- משך הזמן שעבר מאז השקתה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
שלום רב רכב של חבר שלי פגע ברכב חונה ומעך לו את כנף הקדמית, כיוון שהם אנשים יראי שמיים השאירו פתק עם פרטים. בעל הרכב החליט פתאום להשקיע ברכבו ולתקן את הרכב והלך לקבל הצעת מחיר לתיקון הרכב החבוט והישן שלו. לפי ההצעה כפי שתראו בתמונות הוא רוצה בערך 2500 ש"ח, שוודאי לי שזה יותר משווי הרכב בכלל. יש לציין שהפגיעה מאיתנו היא רק המעיכה בכנף ולא כל הבלאגן שיש בפגוש הקדמי. האם ההצעה נראית לכם סבירה או שהוא קיבל הצעה לתיקון של כל הפגוש ורוצה להפיל את זה עליו? מה עצתכם לעשות במצב כזה? האם לשלם את מלוא הסכום, האם להציע סכום נמוך יותר או בכלל לפנות לביטוח? נשמח לעצה, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
לפני שנתיים התחדשתי בפעם הראשונה ב V40. השבוע באופן בלתי צפוי שדרגתי את הרכב שלי לדגם חדש יותר. הרכב הוא מדגם Cross Country 4X4 T5 שנת 2019 שעבר 17K ק"מ. הרכב הגיע לסוכנות המכירה של מאיר טרייד מלקוח שהחליף לרכב חדש. מדובר ברכב נדיר שלא נמכרו ממנו כמויות רבות ובנוסף זוהי השנה האחרונה שבה נמכרה ה V40 כך שרכבים חדשים יותר לא יהיו. הרכב כולל רשימה מאוד ארוכה של תוספות: מנוע 245 כ"ס, גיר אייסין 8 הילוכים, 4X4, כסאות עור בתפעול חשמלי + זיכרונות, גג פנורמי, בלימת חרום אקטיבית, תיקון סטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי רכב בשטח מת בצדדים ותנועה צולבת מאחור, חניה אוטומטית, משוטי העברת הילוכים מאחורי ההגה, פנסי פול לד, מערכת סאונד משודרגת של הרמן, כניסה והנעה ללא…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
2018 כבר בפתח, ונראה שהיבואנים לא ממש מזדרזים לכלול במפרטים מערכות בטיחות מקוריות שהיצרנים מציעים. עדיין מעדיפים את הפיתרון החביב על משרד התחבורה: התקנת מובילאיי מקומית. הבהרה: באותם מקרים בהם אין עדיין אופציה למערכות מקוריות של היצרן שנותנות מענה לסטייה מנתיב, ושמירת מרחק, אז כברירת מחדל, מערכת מוביל איי בהחלט נותנת מענה סביר ועדיפה על כלום. אבל חוששני שציבור הרוכשים עדיין לא מודע מספיק לאופציות המקוריות והעדיפות שהיבואנים מונעים ממנו בדגמים רבים אחרים! במיוחד כאלה שבחו"ל כבר נמכרים עם מערכות אקטיביות שאמורות לייתר את הצורך במובילאיי. לפיכך, אני מציע שנפרסם רשימה מסודרת של כל הדגמים שנמכרים כיום. הרשימה תחולק לשלוש קבוצות: 1. "הקבוצה הירוקה". דגמים שמיובאים כ…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
לא מזמן גיליתי אתרי השכרת רכב בנילאומיים ופלא פלא נראה שגם במקרה של השכרת רכב גונבים אותנו בארץ (אני זוכר שהשכרתי רכב מיני לסופ"ש באזור ה200 ש"ח ליום) כשמחפשים במקורות בינלאומיים פתאום המחיר יורד פלאים כאן למשל ניתן לראות הצעה של באדגט ליונדאי טוסון ב125 ש"ח ליום כולל ביטוח תאונות. משלמה סיקסט למשל אפשר להשכיר קיה פיקנטו ב13$ ליום (בערך 45 ש"ח). ריצית לשאול את חברי הפורום האם זה אמיתי ומה אתם חושבים? מחירי השכרה כאלו זולים יותר ממחירים של תכניות ליסינג תפעולי
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני טס לבולגריה בעוד שבועיים לטיול קצר של 3 ימים. שוקל לשכור רכב (אגב זה זיל הזול, רכב פשוט כמו C3 יוצא 30 יורו כולל ביטול השתתפות עצמית). אני חושש קצת מעניין השלג ורמת תחזוקת הכבישים. אני מכיר את המדינה ויודע שלא תמיד מטפלים בשלג וסיכוי סביר להתקל בכביש מושלג או גרוע מזה - עם מים קפואים. יש פה אנשים שהתנסו בחוויה כזאת ויכולים לשתף? עד כמה זה מסוכן לנהג הלא מנוסה בתנאים כאלה? לא בא לי להתעסק כל הטיול בזה שדפקתי את האוטו כי איבדתי שליטה באיזה רגע קריטי...
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
השבוע תידלקתי 95 במחיר של 6 ש"ח לליטר, בעוד תחנות אחרות המחיר היה כ 6.60-6.50 ש"ח לליטר. איך הפער כה גדול? שמעתי פעם לגבי איכות הדלק,אך מנגד שמעתי שיש בדיקות יומיות בתחנות ten. האם יש מידע מבוסס ולא רק השערות? איך יכול להיות שמוכרים פחות מהמחיר שמפורסם בתקשורת לליטר 95 בשירות עצמי ואיך הפער כה גדול?
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
הסיפור שלי עם מכוניות התחיל בערך בגיל 6 בערך כשקיבלתי את הדגם הראשון שלי, פורשה 911 1/64 של מז׳ורט. מאז האוסף הלך וגדל. מבחינת הרכבים שהחזקתי, לא הצלחתי לממש את האהבה הזאת. כמעט כולם היו בליסינג מהעבודה וכולם היו משעממים חוץ מהקסרה 2 ליטר 2001 שהייתה הרכב הכי "ספורטיבי" שהיה לי. ואז החיים קרו, לבנות קריירות, 2 ילדים שנולדו והגירה לקנדה. קניית רכב החלומות הייתה בעדיפות מאוד נמוכה, אבל מאוד. מה שכן, לפני המעבר לקנדה החלטתי למכור את האוסף שלי שלקח לי כ25 שנים לאסוף, הייתי צריך לשחרר עדי להמשיך הלאה. קנינו לאישתי סנטה פה 2010 עם מנוע 3.5 ליטר ו 276 כ"ס. רכב חזק אבל רחוק מלהיות ספורטיבי. אני לעומת זאת הסתפקתי בסיוויק 2011 שסיפקה את כל מה שאני צריך, חוץ מהחלומות שלי. לאח…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בדיוק חשפו דגם חדש, הGV80 https://www.caranddriver.com/news/a30371537/genesis-gv80-photos-info/?utm_medium=social-media&utm_campaign=socialflowFBCD&src=socialflowFBCAD&utm_source=facebook&fbclid=IwAR00tZKCSOiEielIPvvqtz9QoHriPLGjrp-rEoKJzWrRLVcXPLxPS6JEm9g אני עני מדי לדאצ'יה, אבל הוא ניראה דיי מעניין, והוא אשכרה מבוסס על הנעה אחורית. סביר להניח שיגיע עם מנוע 2.5 טורבו עם 280 כ"ס ותיבת 8 הילוכים דו מצמדית, חתיכת מאמץ מצד יונדאי.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 775 צפיות
שלום. ברשותי דייהטסו סיריון יד שלישית עם שלט שהועבר אלי מהמוכר. השלט הפסיק לעבוד אחרי כמה חודשים. ניגשתי לחנות מנעולים, המוכר בדק את השלט ואמר לי שהבעיה היא לא בסוללה אלא בשלט עצמו ואין לו דרך לשכפל את השלט כיוון שהשלט שברשותי לא תקין. מישהו יודע איפה באזור כפר סבא/רעננה/הוד השרון ניתן לתקן שלט מהסוג הזה או לחילופין לקודד חדש? בנוסף, האם כשהשלט לא תקין צריך מערכת חדשה הכוללת מוח? אשמח להמלצות ומחירים. תודה רבה! צ'ו
הודעה אחרונה מאת OranRoer, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיה קרניבל 2006 עברה תאונה עם פתיחת כריות אוויר, מעט פגוש קדמי נפגע וחצי סרן משוחרר. פרט לכך לא נראה שהייתה פגיעה. האם רכישת רכב זהה, מאותו שנתון, עם תקלת ראש מנוע והשתלת המנוע מהרכב המושבת מהתאונה הנה הרפתקה אפשרית או בגדר חלום רחוק? Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום חברים לאחרונה רכשתי רכב ברומניה - BMW E92 ידני רכב ראשון שלי מחוץ לגבולות ישראל, והתכנון בהמשך להתקדם לרכבים יותר מעניינים. כרגע עם דירה ורכב בבוקרשט אני יכול להתחיל לממש חלום ישן שלי - לטייל עם הרכב הפרטי כאוות נפשי כמעט ללא גבולות (תרתי משמע). הטיול הראשון מתוכנן בחודש הבא והיעד הוא איסטנבול, דרך בולגריה כ660 קילומטר ו7.5-9.5 שעות נהיגה, תלוי בעומסי תנועה. ברומניה הביטוח חובה+צד ג' מגיע עם 'גרין קארד' (הפוליסה שתקבלו רשומה על נייר ירוק) שתקף בכ46 מדינות - כל אירופה + טורקיה, סרביה, מונטנגרו, רוסיה, אוקראינה, מקדוניה וכו'. אפילו ישראל ברשימה! מצרף פרטים שאולי יעזרו לחבר'ה כאן בהמשך מהמידע שהשגתי עד כה: 1) למי שאין ביטוח חובה אירופא…
הודעה אחרונה מאת nir1957, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 994 צפיות
ערב טוב. יש למישהו מידע לגבי תאריך השקה? או כל מידע אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת Tomerv, -
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בעקבות היענות קצת נמוכה בפעם הקודמת, ההכרזה הפעם היא טנטטיבית ובהתאם למזג האוויר. אם הוא לא יאפשר, נבטל. לכן הפעם גם לא נזמין יבואנים - ותצטרכו להסתפק בטויוטה פריוס פלאג-אין איתה אני אגיע (אם לא יהיו שינויים). אז, לרגל השנה החדשה, ניפגש במקום הקבוע שלנו (הלח"י 2, בני ברק - "מפגש קארספורום" בווייז) ב-3.1.2020. בשעה 14:30. זהו. נתראה. יאללה ביי. בינתיים
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 4 תגובות
- 763 צפיות
בעלים יחסית חדש של רכב מהסוג הזה... המתלה שלו דבר ראשון מאד קשה, שזה בסדר ואני אפילו מעדיף, אך על כביש עירוני משובש הוא גם מאד רועש. לא מדובר בנקישות (כמו שבד"כ נוקש כשיש משולש משוחרר או גומיות מוט מייצב גמורות) אלא פשוט ברעש של המכות של הכביש המשובש בתוך תא הנהג. אחרי ישור קו כולל, משולשים, ציריה, תפוחי הגה... מבחינת ה"למטה" שלו הכל בית מרקחת שם. רציתי לשאול האם גם אתם חווים זאת עם הלנסר... אני מגיע מפורד פוקוס 2008, שהיתה מאד מאד מאד שקטה עם בידוד מצויין. זה קצת רכב תובלה מבחינת רעשי כביש משובש. חוץ מזה, רכב מדהים. מהו נסיונכם ?
הודעה אחרונה מאת Silencer23, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 440 צפיות
אתמול הייתה אצלנו בעבודה הרצה במשך שעתיים בנושא נהיגה תחת השפעה - הכוונה למסיחי נהיגה - אלכוהול, עייפות, סמים (גם קלים, כמו קנביס רפואי) או הסובבים ברכב. את ההרצאה העבירה עו"ד אלה שוורצמן. האתר שלה הוא http://www.ella-law.com ההרצאה היתה מלווה בסרטונים ובמידע חווייתי, הייתה עוצמתית מאודורבת חשיבות. ההרצאה אינה קלה, והיא מעבירה את המסרים העיקריים בצורה ישירהומוחשית. לא ניתן להישאר אדישים מול המראות הקשים, ומול העובדות המזעזעות, למשל עלבני נוער הנוהגים בהשפעת אלכוהול וסמים ובלי רישיון. אני קיבלתי אתמול סטירת לחי, וטוב שכך בהרצאה ולא ח"ח בכביש. חשוב לי לציין שאין לי שום קשר למעבירת הקורס ואתמול ראיתי ושמעתי עליה פעם ראשונה. ליאור.
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 612 צפיות
אני רואה במוסכים מרכזיים, במחסן, הם פותחים ספר במחשב וניתן לראות את הרכבים מפורק לגורמים ואת המק"ט של כל חלק וחלק. מדי פעם אני רואה, קצת נדיר, ספר כזה של רכב כלשהו. איפה מוצאים דברים כאלה?. למשל, אני מעוניין במידע כזה בנוגע לפיג'ו 508 שלי.
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אם עשיתי תאונה מכמה אחוזים זה אובדן להלכה? ואם הגעתי לאחוזים האלה חברת הביטוח יכולה להגיד לי שהיא לא מסכימה לאובדן להלכה? והאחוזים כוללים גם ירידת ערך?
הודעה אחרונה מאת door2005, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נהג שנתפס במהירות של 242 קמ"ש, באמצעות אקדח הלייזר. טען שנסע 155 קמ"ש, בעוד העו"ד שלו בדק מהי המהירות המקסימלית של הרכב מול היצרן. המהירות המקסימלית 230 קמ"ש, העו"ד לקח הצהרה שלא בוצע שיפורים לרכב. הזמין מומחה שבחן את שתי המערכות (הממלז + הליידאר) לקראת המשפט, גילה שהפעולה שלהן עשויה לפגוע בדיוק המדידה של המכמונת המשטרתית. הממל"ז פועל באורך גל סביב 930 ננו. הליידאר של הוולוו פועל באורך גל דומה מאוד, 932. הפרש כזה עלול ליצור מצב שהלייזר המשטרתי יקלוט לא רק את ההחזר מהקרן ששיגר, אלא גם את שידור הלייזר שיצא מהמכונית ולכן תתקבל מדידה שגויה, בלי שהמכשיר יזהה את הטעות ויתריע אודותיה למפעיל. בנוסף עלו ספקות נוספים בתיק, לצעד האזהרה מצד יצרנית הממל"ז :…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
חווית נהיגה במרצדס 1 2
מאת damnt-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, מישהו פה שיש לו מרצדס או שיצא לו לנהוג על מרצדס ויכול לחלוק את חווית הנהיגה שלו? משלמים על מותג יוקרה או שיש תמורה אמיתית וגבוהה תמורת מה שמשלמים עליו? והאם חוויתם יותר מדי מבטים של נהגים אחרים כלפיכם? ואילו הייתה לכם היכולת הכלכלית לרכוש לילדכם בן ה-17-18 מרצדס חדשה, בהגיעו למעמד הוצאת רישיון הנהיגה, הייתם עושים זאת?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,326 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- Albetx
- Jack457
- ELI001
- zaf
- אליה
- גולדן191
- MIHAEL
- שימי 85
- Yuvalino
- Lexicon
- nio