Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בשלג בבולגריה בעוד שבוע

gollu
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני טס לבולגריה בעוד שבועיים לטיול קצר של 3 ימים. שוקל לשכור רכב (אגב זה זיל הזול, רכב פשוט כמו C3 יוצא 30 יורו כולל ביטול השתתפות עצמית).

אני חושש קצת מעניין השלג ורמת תחזוקת הכבישים. אני מכיר את המדינה ויודע שלא תמיד מטפלים בשלג וסיכוי סביר להתקל בכביש מושלג או גרוע מזה - עם מים קפואים.

יש פה אנשים שהתנסו בחוויה כזאת ויכולים לשתף? עד כמה זה מסוכן לנהג הלא מנוסה בתנאים כאלה? לא בא לי להתעסק כל הטיול בזה שדפקתי את האוטו כי איבדתי שליטה באיזה רגע קריטי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל אם אתה לא מיומן בנהיגה בשלג(וגם אם כן) דבר כמו איבוד שליטה יכול לקרות.

מעולם לא נהגתי בבולגריה, אבל אני את הפעם הראשונה בשלג עשיתי על קוגה 4wd בנורווגיה - מדינה עם כבישים מעולים ופינוי שלג יעיל והיה ללא כל בעיה.

אחר כך גם נסעתי בגרמניה בשלג(cx5 לא 4wd) ונסעתי מטולוז לאנדורה בשלג כולל טיפוס על הגבעות באנדורה עם אופל קורסה.

בסך הכל לא הגעתי למצבים מסוכנים של איבוד שליטה, צריך נורא להיזהר על הדוושות ולא לבצע תנועות פתאומיות - כל תנועה כזאת עלולה לשלוח אותך לסחרור מהיר.

תוריד מהירות משמעותית תיסע לאט ובזהירות ותדאג לשרשראות שלג כולל הסבר מהחברת השכרה איך מרכיבים אותן(לי לא היה באף אחד מהמסעות אגב - וחוץ מנורווגיה לא היו לי באף רכב צמיגי חורף).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשלג צריך לזכור, אתה יכול לבצע רק דבר אחד כל פעם. או לבלום או לפנות. אי אפשר ביחד. אם הם לא מספקים צמיגי חורף. וזאת מדינה עולם שלישי הייתי מוותר על התענוג

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מחירי ההשכרה זולים כמו שאמרת תשקול לקחת 4x4, ייתן לך יתרון בשלג.

הנעה כפולה עוזרת בהאצות, לא רלונטית לבלימות כי בכל מכונית יש בלמים בכל הגלגלים. בתור מי שחי באזור מושלג שבד״כ מפנים בו את הכבישים די מהר, אם לא מפנים את הכבישים אני לא נוהג. פעם אחת נסעתי על שלג לא מפונה, ניסיתי לעצור בתמרור עצור והרכב עצר באמצע הצומת. למדתי את הלקח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נורא פשוט.

יש צמיגי חורף - תנהג.

אין צמיגי חורף - אל תנהג.

צמיגי חורף מסומנים על ידי פתית שלג.

אל תאמין להבטחות של הסוכנות. תתכופף ותבדוק את ארבעת הצמיגים.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שנים עמדתי בפני התלבטות דומה - בחנוכה הייתי כמה ימים בסופיה והיתה לי מחשבה לשכור רכב ליום - יומיים. אחרי שראיתי את תחזית מזג האויר (המושלגת). נהיגה בשלג, "קרח שחור", כבישים לא מוכרים, רכב לא מוכר שטיב תחזוקתו לא ידוע לי, השתתפות עצמית כזו או אחרת (סוכנות הרכב במלון הציעה רק מרצדס ו-BMW, כיד דמיונו של האוליגרך בעל הנכס), כל אלה הוציאו לי את החשק. הוצאתי את המחשב ומצאתי עוד כמה אתרים בעיר על בסיס תחב"צ ואוטופוס.

דרך אגב, עזוב נהיגה בשלג. ללכת בשלג בלי גליצ'ים על התחת אתה יודע?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנעה כפולה עוזרת בהאצות, לא רלונטית לבלימות כי בכל מכונית יש בלמים בכל הגלגלים. בתור מי שחי באזור מושלג שבד״כ מפנים בו את הכבישים די מהר, אם לא מפנים את הכבישים אני לא נוהג. פעם אחת נסעתי על שלג לא מפונה, ניסיתי לעצור בתמרור עצור והרכב עצר באמצע הצומת. למדתי את הלקח.

נהגתי כמה פעמים על שלג, וזה לא קשה (בניגוד לקרח). הרכב דווקא עוצר יפה מאוד.

צריך צמיגי שלג, מכונית עם ESP, ולנהוג לאט ובזהירות (כמו שאמרו, כל פעולה בנפרד)

קרח על הכביש, סיפור אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות!!

הסוכנות מבטיחה צמיגי שלג.

מצד אחד - ברור לי שהמקומיים נוסעים וזה לא איזו אפוקליפסה. מצד שני - זו מדינה עם כפול נפגעים בתאונות דרכים (האוכלוסיה קטנה מישראל).

אני צריך להגיע לעיר מחוץ לסופיה והתנהלות בתחבורה ציבורית תסנדל אותי ממש.

כנראה שאקח את הרכב ואסע במהירות נמוכה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שנים עמדתי בפני התלבטות דומה - בחנוכה הייתי כמה ימים בסופיה והיתה לי מחשבה לשכור רכב ליום - יומיים. אחרי שראיתי את תחזית מזג האויר (המושלגת). נהיגה בשלג, "קרח שחור", כבישים לא מוכרים, רכב לא מוכר שטיב תחזוקתו לא ידוע לי, השתתפות עצמית כזו או אחרת (סוכנות הרכב במלון הציעה רק מרצדס ו-BMW, כיד דמיונו של האוליגרך בעל הנכס), כל אלה הוציאו לי את החשק. הוצאתי את המחשב ומצאתי עוד כמה אתרים בעיר על בסיס תחב"צ ואוטופוס.

דרך אגב, עזוב נהיגה בשלג. ללכת בשלג בלי גליצ'ים על התחת אתה יודע?

המשפט האחרון מתאר בדיוק את החוויה שלנו כמשפחה ברחובות סופיה, לפני כמה שנים [emoji38] ואכן גם אז רצינו לשכור רכב וויתרנו על החוויה בעקבות השלג
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי מיותר (אני מתאפק לא לומר מטופש) לעשות את השיעור הראשון בנהיגה בקרח במדינה אחרת, בין אם מדובר בטנגנייקה, גרמניה או זימבבוואה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שביט - בארץ אין כל כך הזדמנויות ללמוד נהיגה בשלג. אבל אני מסכים אתך לגמרי - הייתי מעדיף את קנדה או איזה מדינה סקנדינבית, עם הדרכה ראשונית של מקומי מבין עניין, ובכביש סלחני ולא מרוחק מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...