Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחזיק בפיקנטו שנתון 2014

המחירון שלה הוא 35,500

הרכב זולל לי על הביטוח 500 ש"ח בחודש (אני נהג חדש), ועוד בערך 700 ש"ח על הדלק - אז יוצא שהוא זולל לי 1200 ש"ח כל חודש.

ועוד לא דיברנו על 2000 ש"ח בכל שנה על הטיפול + טסט. בקיצור, העסק לא זול, ובגלל שאני בקרוב אתחיל ללמוד ולא אוכל להמשיך להרוויח את הסכומים שאני מרוויח כרגע אני לא חושב שזה יהיה הדבר הכי חכם להמשיך לתחזק רכב כל כך יקר.

אני חושב על חלופה,

ושוקל שתי אופציות, כשהשיקול הוא בעיקר שיקול כלכלי, ומעט בטיחותי.

1. למכור, ולקנות אחד זול יותר. - כך אחסוך גם בביטוח כי לא אבטח אותו במקיף אלא רק בצד ג', וגם בסכום שיישאר לי ממכירת הרכב (מס הכנסה שוחטים?)

2. למכור, ולהביא אופנוע

השאלה פשוטה:

מה דעתכם על אופציה מס' 1?

לגבי אופציה 2 - כמה עולה בממוצע להחזיק אופנוע מבחינת ביטוח, טיפולים, ודלק? (ללא רשיון A כרגע, אצטרך להוציא).

הערה: ברור לי שזה תלוי איזה אופנוע, 125 או 500? מבחינתי אשמח לדעת את העלויות של גם וגם.

עריכה אחרונה על ידי bar201
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. בכל אופנוע סביר, רק ביטוח החובה יעלה לך לא רחוק מהמקיף של הפיקנטו. תוסיף לזה עלויות של ציוד ואת הסיכון להיפגע, והייתי יורד מהרעיון הזה מהר מאוד אם אתה לא רוכב בתור תחביב / חייב משהו שלא עומד בפקק.

ב. בקטנועי 125 הביטוח כבר יותר סביר אבל מדובר בכלים עירוניים נטו, שלא מחזיקים לעד. אתה יכול לברר מחירי ביטוח באתר של הפול.

ג. רכב זול יותר יכול להיות קצת יותר חסכוני אבל גם יכול להכניס אותך לעלויות תיקונים שיאזנו את המשוואה (אם לא יהפכו אותה). השאלה כמה אתה רגיש באמת למקרה כזה.

ד. אם אין לך איך לשלם את הסכומים האלו, נסה לשקול אופניים חשמליים או תחב"צ. זה מבאס, אבל הרבה יותר זול.

ה. מה קשור מס הכנסה? אין שום תשלום מס במכירת רכב (בוודאי שאם אתה אדם פרטי, לא יודע מה המצב אצל סוחרים).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
א. בכל אופנוע סביר, רק ביטוח החובה יעלה לך לא רחוק מהמקיף של הפיקנטו. תוסיף לזה עלויות של ציוד ואת הסיכון להיפגע, והייתי יורד מהרעיון הזה מהר מאוד אם אתה לא רוכב בתור תחביב / חייב משהו שלא עומד בפקק.

ב. בקטנועי 125 הביטוח כבר יותר סביר אבל מדובר בכלים עירוניים נטו, שלא מחזיקים לעד. אתה יכול לברר מחירי ביטוח באתר של הפול.

ג. רכב זול יותר יכול להיות קצת יותר חסכוני אבל גם יכול להכניס אותך לעלויות תיקונים שיאזנו את המשוואה (אם לא יהפכו אותה). השאלה כמה אתה רגיש באמת למקרה כזה.

ד. אם אין לך איך לשלם את הסכומים האלו, נסה לשקול אופניים חשמליים או תחב"צ. זה מבאס, אבל הרבה יותר זול.

ה. מה קשור מס הכנסה? אין שום תשלום מס במכירת רכב (בוודאי שאם אתה אדם פרטי, לא יודע מה המצב אצל סוחרים).

ג. רכב זול יותר יכול להיות קצת יותר חסכוני אבל גם יכול להכניס אותך לעלויות תיקונים שיאזנו את המשוואה (אם לא יהפכו אותה). השאלה כמה אתה

מה הם עלויות האחזקה של קטנוע 125?

פורסם
אחזקת דו גלגלי בארץ ממש לא זול, ואני מדבר בתור אחד שרוכב רצוף 14 שנה.

אני אשמח אם תוכל להרחיב במספרים.

בסופו של דבר אם אני משלם 500 ש"ח על ביטוח ו700 ש"ח על דלק, ומביא בחשבון שהביטוח לאופנוע יעלה לי אותו דבר אבל הדלק יעלה לי רבע מחיר - אז זה כן יוצא משתלם.

בוא נדבר על עלויות החזקה צפויות של אופנוע 250?

פורסם (נערך)

לגבי ביטוח, כנס לאתר של "הפול" ותראה בעצמך. אני מעריך שחובה וצד ג' ל-250 לא יהיו רחוקים בכלל ממה שאתה משלם היום, כולל מקיף. הדרך הכי פשוטה להוזיל את הביטוח היא לא לעשות מקיף על הפיקנטו.

ב. אחרי ששילמת ביטוח, גש לברר מחיר של קסדה סבירה, מעיל רכיבה וזוג כפפות (א שניים, חורף / קיץ).

ג. אם עדיין לא יצא לך החשק, לך תברר כמה עולה צמיג אחורי לאופנוע.

לדעתי, ואני אגיד שוב, אופנוע זה כלי מעולה בתור תחביב או למי שנוסע המון בפקקים (או שצריך למצוא חניה באיזורים שאין, הרבה פעמים ביום). גם אז, צריך לקחת בחשבון את הסיכון הלא מבוטל וחוסר הנוחות. מי שקונה אופנוע למטרת חיסכון כנראה יתאכזב די מהר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לגבי ביטוח, כנס לאתר של "הפול" ותראה בעצמך. אני מעריך שחובה וצד ג' ל-250 לא יהיו רחוקים בכלל ממה שאתה משלם היום, כולל מקיף. הדרך הכי פשוטה להוזיל את הביטוח היא לא לעשות מקיף על הפיקנטו.

ב. אחרי ששילמת ביטוח, גש לברר מחיר של קסדה סבירה, מעיל רכיבה וזוג כפפות (א שניים, חורף / קיץ).

ג. אם עדיין לא יצא לך החשק, לך תברר כמה עולה צמיג אחורי לאופנוע.

לדעתי, ואני אגיד שוב, אופנוע זה כלי מעולה בתור תחביב או למי שנוסע המון בפקקים (או שצריך למצוא חניה באיזורים שאין, הרבה פעמים ביום). גם אז, צריך לקחת בחשבון את הסיכון הלא מבוטל וחוסר הנוחות. מי שקונה אופנוע למטרת חיסכון כנראה יתאכזב די מהר.

אוקיי קיבלתי.

מה לגבי האופציה הראשונה?

למכור את הרכב ולקנות אחד אחר בשליש מחיר?

הרבה אנשים אומרים לי שאם אקנה רכב ב10-15 אלף אני כל היום אהיה במוסך. לא קצת מגזימים?

פורסם

ביטוח לאופנוע/קטנוע לרוכב חדש יעלה לך לחובה מה שאתה משלם היום על הפיקנטו. במינימום.

קסדה מעיל כפפות שרשרת ומגיני ברכיים זו הוצאה חד פעמית (לשנים הקרובות) ואם לא משתגעים ומתפנקים אפשר לסגוא את הסיפור הזה ב1500-2000 ₪.

השאלה היא כמה אתה נוסע, מה התוואי והקילומטראז.

אםאתה נוסע כל יום 30 ק"מ לכיוון בכביש בין עירוני אז 125 סמ"ק לא יספיק לך. אם אתה נוסע כל יום בתוך העיר בלבד אז מעבר לקטנוע פשוט יחסוך לך המון זמן, המון דלק ועצבים.

חלפים לדו גלגלי זה עניין יקר יותר מלמכוניות, זה נכון. אבל שוב, יש עוד כמה משתנים שתצטרך להכניס למשוואה כדי לקבל תשובה.

בדו גלגלי יש חסרונות ויש יתרונות. לדעתי, בתוך העיר היתרונות עולים על החסרונות כמעט עבור כל אחד.

* נוהג 20 שנה. רוכב קצת יותר :) מחזיק רכב קטן וקטנוע קטן.

פורסם

שוב, דו גלגלי לא זול,

מעבר למה שהזכירו מעלי,

טיפולים יקרים, זה כל 3k או 4k קילומטר, אופנועים כמובן יותר, כולל גלג"ש, צמיגים יקרים, בקיצור עטד יותר לא כלכליים,

הטיפולים לקטנוע, נעים כל, בדרכ"כ טיפול קטן כ400-700 ש"ח, תלוי באיזה קטנוע מדובר, טיפול גדול כ1000, עוד קטן והרביעי ענק שעולה בין 2000 ל4000 תלוי באיזה כלי מדובר, וזה עוד לפני תקלות צמיגים וכו...

וקטנוע קטן בעיר לא יעבור 30-40k בלי שיפוץ מנוע, במקרים נדירים יגיע ל50 וזה עוד בנסיעה רגועה היותר אפילו לא שגרתית.

במקומך כדי לחסוך, הייתי מחפש דייהטסו סיריון בעשיריה במצב טוב, רכב אמין שיעשה את העבודה, קח בחשבון שכדאי לשים אלפיה או שתיים ליישור קו, אם אתה לא יודע איך לחפש אחת שמורה, עדיף שתחפש עזרה ממישהו שמבין.

פורסם

פה אתה בודק את מחיר הביטוח, יוצא כמה אלפי שקלים יותר ממכונית.

https://car.cma.gov.il/

אם כל הנסיעות שלך בתוך העיר ולחנות בחניונים אז אולי 125 סמק יעלה לך פחות.

רוב הסיכוי שלא.

אבל אל תשכח שלא כל דבר אפשר לעשות עם קטנוע, אתה חייב אוטו לפעמים.

אז עם קטנוע אתה צריך לבקש אוטו מההורים לפעמים.

נפחים גדולים בכלל הפיקנטו שלך הרבה יותר חסכוני. טיפולים, צמיגים, ביטוח, צריכת דלק

אייל

פורסם

יש לשים לב שההוצאות "שכבדות לך" - לא יעלמו גם אם תעבור לרכב יותר ישן/זול.

ביטוחים: ביטוח חובה לרכב ישן (עם פחות מערכות בטיחות) לנהג חדש יכול להגיע ל1800-2000 ש"ח, צד ג' יצא לך עוד כמה מאות שקלים, ואולי אפילו יותר.

טיפול וטסט? אם עכשיו יקר לך רכב שעולה לך בשנה 2,000 ש"ח - מה יקרה אם תהיה לך ברכב הישן תקלה של 3,000 ש"ח?

לגבי הדלק,זאת הוצאה סובייקטיבית - כמה שנסעת זה כמה ששלמת...

הפיקנטו לא ידועה כרכב חסכוני - אבל אני בספק אם רכב ישן יהיה יותר חסכוני...

בשורה התחתונה - החיסכון העיקרי שצפוי לך במהלך כזה זה חסכון ירידת הערך (שאותו דווקא לא הצגת בהודעה שלך)

וגם חיסכון זה הוא לא ככ משמעותי מניח שכ-4,000 ש"ח בשנה, אבל מספיק תקלה אחת משמעותית ברכב הישן בשביל לחסל את החיסכון הזה, בלי לדבר על עלויות של רכישת רכב חדש - התרצצויות, בדיקות רכב, ישור קו

בשורה התחתונה יהיה לך הכי זול להישאר עם הרכב שלך, אבל אופציה נוספת היא לוותר על רכב לגמרי.

פורסם
שוב, דו גלגלי לא זול,

מעבר למה שהזכירו מעלי,

טיפולים יקרים, זה כל 3k או 4k קילומטר, אופנועים כמובן יותר, כולל גלג"ש, צמיגים יקרים, בקיצור עטד יותר לא כלכליים,

הטיפולים לקטנוע, נעים כל, בדרכ"כ טיפול קטן כ400-700 ש"ח, תלוי באיזה קטנוע מדובר, טיפול גדול כ1000, עוד קטן והרביעי ענק שעולה בין 2000 ל4000 תלוי באיזה כלי מדובר, וזה עוד לפני תקלות צמיגים וכו...

אהה... לא.

טיפול קטן לקטנוע 125 זה בד"כ החלפת שמן ותו לא. פחות מליטר. 2.5 דקות בעבודה בבית.

טיפול גדול ל125 זה שמן, פילטר אויר (פילטר שמן בדר"כ אין), פלאג. זה לא 1000 ש"ח.

טיפול "ענק" כדבריך זה בנוסף ל"בינוני" רולים רצועה ומשולשים בוריאטור. אולי גם כיוון שסתומים (ואין שם שימסים אז זה עבודה בלבד). זה לא 4000 ש"ח.

יש מדי פעם ברקסים וצמיגים צריך להחליף כל 15,000 ~.

וקטנוע קטן בעיר לא יעבור 30-40k בלי שיפוץ מנוע, במקרים נדירים יגיע ל50 וזה עוד בנסיעה רגועה היותר אפילו לא שגרתית.

יש לך סימוכן למה שאתה כותב?

כי בתור רוכב 24 שנה, מכונאי אופנועים במשך כמה שנים (מקצועי, במוסך) ומטפל שנים בעצמי אני יכול לכתוב כעובדה שמה שכתבת זה שטויות מומצאות.

** נראה לך שאם אחזקה שגרתית של 125 הייתה כ"כ יקרה חברות שליחויות היו ממשיכות להתקיים?

נכון- אפשר להיות פדנט ולעשות הכל לפי הספר ובמוסך, ואפשר לקנות כמה כלים בסיסיים ביותר וללמוד לטפל בבית. קטנוע 125 פשוט מקורר אויר זה אחד מכלי הרכב הכי פשוטים שיש. אבל בשני המצבים לא מגיעים לסכומים הדמיוניים שאתה כותב.

***פות"ש- כשתגדיר מה תוואי הנסיעה שלך תוכל לשקול מחדש. אל תשכח שעם קטנוע אין פקקים, אין לחפש חנייה, אין לשלם על חנייה והחסכון רק מתחיל פה.

פורסם
אוקיי קיבלתי.

מה לגבי האופציה הראשונה?

למכור את הרכב ולקנות אחד אחר בשליש מחיר?

הרבה אנשים אומרים לי שאם אקנה רכב ב10-15 אלף אני כל היום אהיה במוסך. לא קצת מגזימים?

לא מגזימים בכלל ואתה עלול למצוא את עצמך מוציא הרבה יותר על רכב ישן מאשר על הרכב שיש לך היום. כמובן זה מאוד תלוי ברכב אולי תמצא איזה פנינה שמורה מזקן רוסי שכל שבת שוטף את הרכב שטיפה ידנית אצלו בחנייה, אבל בגדול שוק הרכבים המשומשים בארץ הוא מאוד בעייתי.

אני גם לא הייתי ממהר לוותר על ביטוח מקיף. קודם כל אתה נהג חדש ככה שמבחינה סטטיסטית יש לך סיכוי גבוה להיות מעורב בתאונת דרכים. שנית, תבדוק מה הדלתא בין מקיף ובין צד ג'. אולי החסכון לא שווה את הסיכון.

דו"ג עולה לא מעט. מיגון שתצטרך לקנות, מרווחי טיפולים קטנים וביטוח חובה מאוד יקר. מצד שני תחסוך הרבה כסף על חניות וזמן בפקקים. מצד שלישי זה כלי מאוד מסוכן ואיך שאנשים נוהגים במדינה הזאת אופנוע צריך להיות האופציה האחרונה שלך.

איך שאני רואה את זה האפשרויות שלך הן להישאר עם הרכב שיש לך עכשיו + לחפש לקצץ הוצאות בסעיפים אחרים או להעיף את האוטו לחלוטין ולהשתמש בתחבורה ציבורית בתקופת הלימודים.

• תוכן חדש...