רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 767 צפיות
שלום לכולם, רכשתי viofo a119 v.3 ואני מחפש מתקין שיעשה עבודה טובה ונקיה בהתקנתה וחיבורה לתיבת הפיוזים. אשמח לקבל המלצה על מתקין מומלץ באיזורי. תודה מראש. Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
עדכון: המפגש יתחיל בשעה 15:00, אבל חלק מהאנשים יתחילו להגיע כבר ב-14:30. ההודעה המקורית: סוף סוף נגמרו החגים המזור***ם האלה ואפשר לחזור לשגרה נורמלית. מפגש קארספורום קרוב יתקיים ב-8.11.2019, בנקודה הכבר-כמעט-קבועה שלנו: מתחת לגשר ברחוב הלח"י, בני ברק (או: "מפגש קארספורום" בווייז). בגלל המעבר לשעון חורף, אני מציע הפעם שתי שעות התחלה - 16:00 כמו עד עכשיו או 15:00 לטובת שומרי השבת שיוכלו לקבל עוד שעה עם אנשים ומכוניות ומגניבים/ות. השעה הסופית תפורסם מספר ימים לפני המפגש ותיקבע לפי כמות המצביעים בסקר. נתראה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע אם למיצובישי אאוטלנדר החדשה יש בקרת שיוט אדפטיבית שיודעת לעצור לגמרי ולהידרך מחדש ללא צורך בהאצה עד ל 40 קמ"ש?
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
נתקלתי בכביש ברכב שמספר הרישוי בן 7 הספרות שלו מחולק בפורמט "מקורי" - XXX-X-XXX. נראה מעין חיקוי לתבנית לוחית הרישוי של כלי רכב חדשים בני 8 ספרות. האם מותר ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חשבתי שיכול להיות נחמד לסכם תקופה של 10 שנים על מאזדה 5. זאת אומנם לא היתה אותה המכונית לכל אורך התקופה וגם רמת הגימור שונה לחלוטין מזו שנמכרת בישראל אבל אולי בכל זאת... דברי פרידה. מאזדה 5 – היית טובה אלי. כל הרכבים היו "ליסינג" ולא בבעלות פרטית. את הראשונה קיבלתי ב 2010 כשהגעתי לאי. ירקרקה, ילידת 2006 (דור ראשון) עם בערך 60 אלף ק"מ. גיר 4 הילוכים, מחשב דרך אין, קרוז אין, מזגן אחורי אין, דלתות חשמליות.... ניחשתם גם אין! היה סאנרופ שמגיע כסטנדרט ורדיו מקורי מאפן. שרדנו יחד 5 שנים ובערך 80 אלף ק"מ. מבחינת אמינות, בשנה השביעית – רעידות בעמידה – הוחלפו תושבות גיר. בשנה השמינית רעשים מהמתלים, שלבסוף נפתרו ע"י מוט מיצב. שנה תשיעית (לחיי הרכב) – נזילה קט…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חברי הפורום היקרים, היום הגעתי עם אבי למרכז המסירות של אחת מהיבואניות. ברשותכם לא אחשוף כרגע את פרטי היבואן בשל העובדה כי בזמן כתיבת שורות אלה טרם מוצה ההליך למול היבואן ואין בכוונתי לעשות שיימינג או להוציא את דיבתו של מאן דהוא ללא עוול בכפו. לאחר מסירת הרכב שעברה חלק (דאגתי לבדוק את הרכב לעומק, אבל כפי שתראו בהמשך כנראה שפספסתי) וההגעה הביתה, הבחנתי לצערי בפגם/עיוות בצבע בדלת הנהג, ספק צביעה בעייתית, ספק שכבת לכה לא תקינה וספק פגיעה שקרתה בארץ ותוקנה באופן רשלני (נראה ממש כמו טפטוף של צבע/לכה. בעצה אחת עם נציג המסירות שבנו למרכז המסירות על מנת שיתעד את הפגם, הרכב נלקח למוסך היבואן הצמוד ופחח המוסך ניסה לשפר את המצב עם פוליש אך ללא הואיל. הובטח לנו שהמידע יועב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
קיה חשפה קרוסאובר אורבני שמבוסס על ה־CEED, שימוצב בין הסטוניק לספורטאז'. יגיע עם הנעה קדמית בלבד (ללא AWD), עם מנועי בנזין ודיזל בשלב ראשון, והיברידי בהמשך. ע"פ הכתבה במאקו, ה־XCEED יגיע אלינו בסוף השנה או בתחילת השנה הבאה. רוצים לראות עוד תמונות, כולל של הבפנוכו? בבקשה. לטעמי נראית ממש טוב. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
מסקרן אותי לדעת. כיצד זה עובד באירופה?, קנדה?, ארה"ב?. האם הרישוי הוא פעם בשנה? או שנתיים? האם יש מבחן לרכב?, באם יש, מה כולל המבחן?. האם יש דברים שצריכים לחתום\להתחייב לגביהם? מה קורה אם אתה נפסל?, האם צריך לעשות מבחן חוזר?.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נושא שמופיע גם כאן לא מעט בפורום. החשש מכניסה למוסך - https://cars.walla.co.il/item/3326900 השאלה הבסיסית שעמדה בבסיס הסקר הייתה האם קיים חשש בהכנסת הרכב למוסך. התשובות היו חד משמעיות - 94 אחוזים מהנשאלים אמרו שהם בהחלט חוששים מכך. מבין הסיבות המרכזיות לחשש זה ציינו את עלות הטיפול (56 אחוזים), חשש מפער בין המחיר ההתחלתי לסופי (12 אחוזים) ו-20 אחוזים חששו מאיכות הטיפול עצמו. פרט מעניין : שוק המוסכים משתנה ואנו רואים שהנאמנות למוסך יורדת ככל שהגיל יורד. הם בודקים יותר, משווים יותר באמצעים דיגיטליים ומסתמכים פחות על בני משפחה וחברים". אנחנו כאן על מנת להרגיע
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
והסיפור ההזוי התחולל לפני זמן מה במכון טסטים בארצינו. הרכב נכנס לטסט פעם ראשונה, ונכשל על צינוריות בלם בלויות או שקר כלשהו אחר. אני לא מבין בקומבינות והמצאות, וגם צינוריות בלם נשמע רציני. הרכב נשלח למוסך רשמי, והוחלפו בו חוץ מצינוריות גם אוסף חלקים כיד הדמיון הטובה. אוקיי. חזרתי למכון ובידי אישור מוסך רשמי על הטיפול שבוצע, כפי שדרש מכון הטסטים. אני נכנס למשרד ובידי האישור, ונותן לפקידה. הפקידה מסתכלת בו ארוכות, וקוראת לטסטר שגם יסתכל. ואז שניהם מסתכלים עלי ושואלים: "יש לך עט שחור?" אני: "מה?" הם, "עט שחור". טופס האישור רשום בעט שחור, והמוסך לא מילא בטופס את מספר השילדה. חשוב מאוד שיהיה בטופס את מספר השילדה. הם היו מוכנים למלא בעצמם את המספר (רשום ברשיון הרכב..), א…
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5635105,00.html#autoplay
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
רכשתי רכב יד שניה שהיה בבעלות של חברה אך לא הופיעה ברישיון שהרכב שימש לליסינג ("השכרה/השכר") לאחר העברת הבעלות הופיעה בצד דף הרישיון שהרכב הוא "השכרה/השכר" . האם מישהו נתקל בזה האם יש סיכוי שמדובר בטעות? Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בסוף השבוע נתקלתי בצבר יחסית גדול של נהיגה רשלנית, פרועה וחסרת כל מודעות לסביבה. המשותף לכל הארועים היה נהגי ונהגות ליסינג . (אבל לא יחודי להם). מקרה ראשון, מגרש החניה של מרכז ספורט המשמש גם מתחם גני ילדים הנמצא בסמוך ודיירים בבניינים סמוכים. למגרש כניסה מרחוב אחד ויציאה ברחוב אחר, שגם משמשת ככניסה לאזור החנייה שמול המועדון. החניון ממוקם על גבעה ומפותל ולכן מסומן ומשולט כיוון התנועה בו באופן ברור ובולט. המעבר בחניון מפותל וכולל פניות של 130 ו 180 "חצי עיוורות" . זה לא מונע מכמה מהבאים להתעלם משילוט אין כניסה לנסות להגיע מחלקו העליון של חניון לחלקו התחתון בחיפוש חניה פנויה. מכיוון שאני גר במרחק הליכה מהמקום חציתי רגלית את מגרש החניה, ואז.. הנהגת הראשונה שהופיעה בנ…
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ב"מאיר" מתכוננים ליום שאחרי העלאת המס על רכבי יוקרה הברידיים וה-XC60 T4 נמצא בדרכו לישראל המחיר הצפוי 298000 ש"ח נראה שבמחיר הזה הצרכנים יאלצו לוותר על בקרת השיוט האדפטיבית (וחבל שכך)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר בלנסר שלו הלך המנוע עקב נזילת מים והתחממות. הרכב בן 13 עם סביב ה 180 אלף קילומטר, לכול היותר שווה 7 אלף, והחלפת המנוע תעלה בין 5 ל-6 אלף. לחבר לא אכפת על מה לנסוע כול עוד זה מביא אותו מ-א ל-ב ללא בעיות. ההתלבטות היא אם להשקיע 5-6 ברכב ישן שאולי(ואולי לא) יתחיל להראות בעיות וסימני זקנה. או לזרוק אותו לפח הקרוב, ולקנות רכב צעיר יותר בסביב ה-30 אלף ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, הרכב שלי תומך בAA והחיבור אליו עובד חלק, אבל, כשאני מפעיל את אפליקציית הווייז דרך AA קיים ניתוק של הGPS מידי כמה דקות, כך שה"חץ" שמסמן את הרכב בדרך על המפה הופך לנקודה שאיננה ממוקמת במיקום המדויק על המפה... התהליך הזה קורה כל כמה דקות ואז הווייז מתאפס על הדרך וממשיך בניווט. זו לא בעיית קליטת לוויון, כי כשאני מפעיל את הוויז בנייד מבלי לחבר לAA הוא עובד מעולה.. כנראה משהו בממשק ביניהם. מישהו נתקל? יודע איך ניתן להתגבר? תודה!
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים יש במקרה מישהו עם יונדאי גטס פה ובמקרה יש לו מעמד שנתפס במזגן ? אני שואל כי קניתי מעמד אלחוטי של שאיומי שלא יושב לי טוב שם הוא כל פעם זז למטה... אז לפני שאני קונה אחר רציתי לדעת אם פשוט הפתחי אוורור לא מצליחים להחזיק מעמדים ?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 1 תגובות
- 619 צפיות
מקווה שזו שאלה בפורום הנכון. כמו בכותרת. מופיעה החלונית הזו בצבע כחול, והיא מסתירה חלק מהמפה או מקומות שמאפשרים פניה, ימינה או שמאלה. נכנסתי ובחרתי את סוג הרכב, אבל היא עדיין מופיעה שם, והיא מפריעה. לא ניתן לראות את סימון הרכב,{בצורת החץ} איך מעלימים אותה? כמו כן לא מצאתי הסבר באתר שלהם, וגם לא בפורום "וויז". גם בחיפוש בגוגל. מישהו יודע ויכול להדריך, איך מעלימים את זה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני בן 23, מחזיק ברשיון נהיגה ידני B מזה שנה (ונוהג על אוטומט באופן קבוע). בקרוב אצא לטיול הגדול שלי למזרח, לתקופה של בין 3 ל6 חודשים, ולאחרונה התעורר בי חשק עז לעשות רשיון לאופנוע - כדי שלא אהיה מוגבל בטיול ואוכל להשכיר אופנוע ולהנות מן העצמאות והניידות עד הסוף. עכשיו, בכל מה שקשור לכביש אני אדם די פחדן - אני נוהג זהיר. לא אוהב להתפרע ומאוד מפחד מן הסיכון הפיזי שכרוך בנסיעה על אופנוע. כל עוד אוכל להרשות לעצמי לנחזיק רכב אעדיף אותו על פני אופנוע, אבל בטיול כולם נוסעים על אופנוע (גם ללא רשיון) ואני לא רוצה להיות המעפן הזה שלא עולה על אופנוע כי אין לו רשיון. אני ממש מתלבט, חושש גם מן הכבישים של המזרח ולא רוצה לעשות שם תאונה. הרי בכביש אתה לא לבד ואפשר להסתדר גם עם ת…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- 1 תגובות
- 782 צפיות
האמת, לא חשבתי שהם יצליחו לעשות אותה עוד יותר יפה.
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
הכוונה למערכת שעובדת בפקקים ועד למהירויות שיוט (נניח שעד 130 קמ"ש מספק) אני יודע בודאות על סובארו XV ועל אאודי Q2. יש עוד?
הודעה אחרונה מאת HGo, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מחפש לשכור רכב לתקופה של חודש (מעבר בין רכבים עד שאמצא רכב שמתאים לי) ורכב הכי פשוט כגון אלטו בקטגוריה a לתקופה של חודש עולה מינימום 2600-2500. לא נוסע הרבה וגג 50. קילומטר ליום. תחבורה ציבורית לא באה בחשבון כיוון שאין תחבורה ציבורית באזור שלי טהיא תאריך לי את הדרך משמעותית.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שאלת אוטובוס 1 2
מאת רפי לין-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
מי יודע מה זה שלושת ה"קופסאות" האלו, שעל גג האוטובוס?. אני רואה אוטובוסים כאלו של מטרופולין. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 852 צפיות
לבקשת רשיון יבוא אישי לרכב טויוטה יש להגיש בטבלה את כל נתוני זיהום האוויר, ומציעים להוציא אותם מהאתר של ה - EPA בארה"ב, קיבלתי מסמך מפורט מהיצרן של כל נתוני זיהום האוויר של המכונית הספציפית המבוקשת, אבל למשרד התחבורה זה לא טוב. הם רוצים שאמלא את עשרת המספרים בטבלה שהם דורשים ואין לי מושג איך להוציא את המספרים משלל הנתונים הנדרשים לטבלה. צירפתי את הטבלה ואשמח אם מי שיודע יוסיף את הערכים הנדרשים. תודה לכל העוזרים [TABLE=align: right] [TR] [TD]תוצר [/TD] [TD]דגם [/TD] [TD]שנת רישום [/TD] [TD]סוג תקינה [/TD] [TD]סוג הדלק [/TD] [TD=colspan: 10](g/mileנתוני הפליטות ) [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 5]נסיעה עירונית ((City [/TD] [TD=colspan…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הגיע זמן הטסט (ינואר) וכרגיל אני משלם חודשיים לפני הזמן באינטרנט והולך לעשות, גם הפעם בנובמבר או דצמבר. גם בדרך כלל אני נוסע למכון טסטים לא דווקא הקרוב אלי, אלא לזה שאני יודע שלא עמוס מידי ושלא מכשילים על סתם, וגם על הדרך נסיעה יותר ארוכה על מנת לחמם את הממיר. (כ-20 דקות נסיעה). לקחתי את הטופס רישיון רכב שהדפסתי במדפסת, ותעודה ביטוח ונסעתי למכון. בהגיעי למכון הפקידה לקחה את הטפסים, צילמה את הרישיון נהיגה ופתאום אומרת לי, אוי, אתה צריך מדבקה של 2021, אין לנו. התבאסתי. אמרתי לה שלא משנה לי מדבקה, רק לעבור את הטסט. והיא בשלה אי אפשר בלי מדבקה. בינתיים הביאה תגבורת עוד מישהי ואמרו לי שאי אפשר כי מזינים את המספר של המדבקה. שאלתי מתי מגיעות מדבקות? היא ענתה שהשבוע …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
שלום לכולם, ברצוני לשתף אתכם בחוויה טרייה ביותר. אנחנו משפחה דתייה שיצאה לעשות שבת אצל ההורים, מכיוון רחובות למרכז. 2 הורים, 4 ילדים קטנים, רנו גרנד סניק 2013 מעמיסים ונוסעים. הטעות הראשונה - יוצאים בשעה מאוחרת לקראת שבת, קצת פחות משעה. נוסעים בזריזות, לפי "תמרורי השבת" שהראש שלי המציא. כביש 431, נסיעה זריזה ופתאום נשמעה פגיעה קטנה של חפץ מסויים ברכב, ממשיכים, אלא שהרכב לא נוסע אותו הדבר, מעט רועד ומשמיע רעשים. עצרנו בשוליים, יוצא לבדוק מה קרה, ואכן, בורג נחמד, ענק, עם שייבה עליו, וראש גדול (כזה שפותחים עם בוקסה, לא עם פיליפס) תקוע בגלגל. מה עושים?ממשיכים... נוסעים יותר בזהירות, שומעים רעשים מהגלגל אבל מקווים שהבורג סותם את החור. מס' דקות של נסיעה ו...ה…
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נסעתי עם רכב יונדאי i20 בן 3 (וכמה ימים), לעשות טסט, בהנחה שהוא עובר בקלות, בקושי עשה 30,000 , מה כבר יכול להיות לא תקין?, בטסט טענו שהבלם יד לא בסדר, פונה למוסך יבואן יונדאי, בא המוסכניק ואומר, חיזקתי את הקפיץ, אבל צריך להחליף את הקליפר וזה יעלה כ- 3,000 ₪, בהלם, יצאתי בלי לתקן, בחשבונית נרשמו דברים שהמוסך כן עשה, אבל לא עניין הקפיץ, בחניה של הבית הבלם יד מרגיש יותר קשה לנעילה, באותו יום הודעה מהמוסך, ירד במחיר וגם עשה הנחה של 70% (בלק פריידי?) לתיקון, חשבתי אם אני כבר בשופינג, נראה מה מוסכים אחרים חושבים, ובמקביל נזכרתי בהרגשה של בלם היד בחניה. נסעתי למקום בו עשיתי את הטסט, אבל הטסטר אמר שבלי אישור של מוסך שאכן "נגעו" בבלם היד, אין אפשרות אפילו לבדוק, צריך להזין מספר …
הודעה אחרונה מאת SPB, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 945 צפיות
אם זה קשור לפורום משפטי בבקשה להעביר. אני עובד במקום מסוים שלידו יש מפעל של כביסה, יש לו 3 ארובות שפולטות כל מיני גזים, שמתי לב שעל הרכב שלי יש סימנים לבנים על הסאן רוף, בשמשה הקדמית למעלה ומסביב ( איפה שיש השחרה), חלונות וגם שמשה אחורית, בדקתי גם רכבים אחרים של אנשים שעובדים איתי וגם להם יש את הסימנים הלבנים האלה. יש מה לעשות משפטית עם הדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 3 תגובות
- 977 צפיות
בג'יפ שלי אין קליטת GPS מזה כחודש, של שום מכשיר סלולארי , השינוי שעשיתי הוספתי מצלמת דרך שאותה כבר הוצאתי, רעיונות לסיבה? אגב מחוץ לרכב הכל לבסדר, מרגע כניסתו לתוך הרכב , אין קליטת GPS תודה
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 2 תגובות
- 701 צפיות
הי, ברשותי מאזדה 3 2007 עכשיו יש לי ברכב מערכת אזעקה בשם ביפר המערכת עבדה מספר חודשים והכל היה תקין, קמתי יום אחד ניסתי לנעול את הרכב מהדלת של הנהג מבפנים עם הכפתור אבל זה נועל רק את הדלת של הנהג לא את כל הדלתות אם אני נועל או פותח את הפגז זה פותח את כל הרכב או סוגר הכל, ניתקתי את האזעקה העניין אותו דבר. מה זה יכול להיות? יש פיוז למנוע של הנעילה חשלמי? הוא יושב בדלת המנוע יש מישהו מכיר או יודע אם יש לו פיוז?
הודעה אחרונה מאת ben159644,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,550 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BoazB11
- Mr.Hybrid
- Pavlik
- פיני חד
- tan tan
- גולדן191
- פלוני אלמוני21
- IsraCar
- yovel673
- ofer-1973
- ypz
- zibib