רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
אהלן, הייתה לי היום שיחה עם עובד מוסך מסויים לגבי מערכות Start + Stop. הוא אומר שברכב האישי שלו, כל פעם שהוא מניע - דבר ראשון מבטל את המערכת הזו. לטענתו, המערכת, בטווח הארוך, גורמת לנזק למנוע (משהו עם תזוזת הצילינדרים בלי שמן, אם כי אולי אני חוטא בציטוט לא נכון), ושהחיסכון בדלק שולי עד לא קיים. האמנם?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
קליטת GPS ב Waze 1 2
מאת yorng-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, הרבה פעמים קורה לי שאין קליטת ג׳י פי אס במהלך נסיעה, כך שאני לא מוצא את עצמי ולוקח הרבה זמן עד שהוא מחשב את המסלול. האם הבעיה היא באפליקציה, במכשיר עצמו או ברשת הסלולר שאני מנוי אליה? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
https://www.usatoday.com/story/money/cars/2019/10/30/fiat-chrysler-automobiles-psa-peugeot-fca/4095112002/ לא רואה מדוע מישהו ירצה להתמזג עם הכשלון פיאט-קרייזלר. דריסת רגל בארהב? אני בספק שזה יעבוד. אין ל PSA רכבים אמריקאיים. עוד יכול להבין איכשהו מיזוג עם קרייזלר בלבד. אבל למה צריך את פיאט?
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
קיה ספורטאז' טורבו חוזר 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
עם אותו מנוע, שתי רמות אבזור, ומחיר הרבה יותר אטרקטיבי (הייתי כותב פה, אבל אז לא תכנסו לכתבה...), לספורטאז' טורבו יש סיכוי לא רע להחזיר את הדגם לראש טבלת המכירות ולקחת את הבכורה מאחיו.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותי רכב מיושן שלא שילמתי עבורו כבר פעמיים טסט(חצי שנתי)ונצבר לי חוב של 1250 ₪,עכשיו אני רוצה ללכת למשרד הרשוי ולהוריד אותו מהכביש לצמיתות, האם חובה עלי קודם לסגור/לשלם את החוב במלואו בדואר/אינטרנט/רשיומט לפני שאני בכלל פונה למשרד הרשוי בבקשה להורדה מהכביש?
הודעה אחרונה מאת much, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הי, אני צריך להחליף צמיגים לרכב, וגיליתי ביד 2 קטגוריה שלמה לצמיגים עם ציונים של מדדי איכות: https://tires.yad2.co.il/ ראשית מאיפה הגיעו הדירוגים האלו? האם זה אובייקטיבי ומופיע על גבי הצמיג עצמו, או בחברה? שנית לגבי הדירוג של צריכת הדלק (A-G) האם מישהו יודע מה ההבדל באמת על צריכת הדלק עם צמיג שהוא A וכזה שהוא G? האם ההשפעה אכן ניכרת או שאנחנו מדברים על חצי קילומטר(A-1/14, G-1/13.5) בין שתי הקצוות? כי אם לקנות לפי ארץ יצור, והמדדי איכות, רוב הצמיגים יותר טובים ממישלין ואפילו קונטינטל(בעיקר היפנים)
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 1 תגובות
- 568 צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להגשים חלום ולנהוג ברכב הנ״ל, ראיתי לפני מספר שבועות שהדגם החדש של הרכב הופיע באתר של Sixt במינכן אך כרגע הוא נעלם משם, התכנון הוא לנהוג ברכב בחופשה בחו״ל, חשבתי על כיוון גרמניה בשילוב של טיול בהרים לסנובורד למספר ימים בודדים, היכן ניתן למצוא את הרכב? יש המלצות למקומות אחרים באירופה שיש להם את הרכב להשכרה הכוללים הרי שלג? מעוניין רק בגרסה הידנית אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קיבלתי את טופס תשלום רשיון הרכב, יונדאי 2014 עם מובילאיי בהתקנה מקומית של היבואן. קבעו לנו רמת אבזור בטיחותי 3. אין שום פירוט על הטופס למה. שנה שעברה זה היה 4. שנה לפני - 5. ההורדה בשתי רמות משמעותה ייקור במאות שקלים של רשיון הרכב. ניסיתי להבין למה ירדה הרמה. לפי האתר אכן אמורה להיות לנו רמה 5. בקרת סטייה מנתיב + ניטור שמירת מרחק + זיהוי הולכי רגל + מצלמת רברס + חיישני חגורות = ניקוד 5. ניקוד של 5 אומר רמת בטיחות 5 (יש ברכב 6 כריות אויר). התקשרתי למוקד של משרד הרישוי. המוקדנית וגם האחראית היו נחמדות ושירותיות, אבל לא ידעו להסביר איך הרמה נקבעת. הפתרון שהוצע הוא ללכת לאחד מסניפי משרד הרישוי. למה ירדה רמת האבזור הבטיחותי?
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 650 צפיות
אחרי שהניסיון הקודם לא ממש המריא, ננסה שוב והפעם עם חדשות מהעולם: ירין שטרן מסיים שלישי תחת גשם כבד באיטליה. גשם כבד שטף את סוף שבוע המרוצים השישי של אליפות ה-G1 Series, במסלול ואראנו די מלגרי שבצפון איטליה. לליגה הצטרפה תוספת בדמותו של לוקה פיליפי, נהג המרוצים האיטלקי, שניצח בעבר את אליפות ה-GP2, התחרה במרוצי האינדיקר בארה"ב ובמרוצי הפורמולה E. כבר מהאימונים ביום שבת פקד את המסלול באיטליה גשם שלא פסק. במהלך האימונים היתה מלחמה צמודה על הובלת טבלת הזמנים בין לוקה פיליפי, מיגל מאטוס וירין שטרן. ביום המרוץ (ראשון 3.11) שטף את המסלול גשם עז שלא עצר. מקצה הדירוג היה קשה ביותר כשכל הנהגים התקשו להחזיק את הרכב תחת שליטה גם בישורות. בסופו של המקצה מיגל מאטוס סיים …
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהו שיודע או עשה ביטוח יודע כמה עולה לבטח את הרכב הזה מודל 2019? בכל האתרים לא הצלחתי לקבל הצעה חוץ מוובי שנתן הצעה אחת מופרכת של 17,000₪... Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 920 צפיות
היי חברים, מקווה שזה המקום הנכון לפרסם את הפוסט הזה. הסיפור הוא כזה. להורים שלי היה מיצובישי לנסר 2018, הם הלכו לסוכנות וביצעו טרייד-אין עבור סקודה אוקטביה שנת 2015. ההורים הלכו ועשו בדיקה בקומפיוטסט, אחרי שבוע בהערך האוטו התחיל לקרטע ונכנס למוסך ונאמר שהלך "גלגל תנופה" - להבנתי זה הגיר. בנוסף במוסך אמרו שלא היה ניתן לחזות דבר כזה וזה קורה. כרגע האוטו במוסך ואני לא יודע מה לעשות ואיך לעזור. מישהו נתקל במשהו דומה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לכולם צריכה להחליף 4 צמיגים לרכב. משיטוט באינטרנט ושיחות עם פנצ'ריות אמרו לי שמישלן הוא הכי טוב, אבל בהתאם גם המחיר. סיני הרבה אמרו להתרחק. הבנתי שיש גם קוריאנים ובכל סוג יש מלא דגמים. מאחר והבנתי שהשוק פרוץ ויש הרבה זיופים, אשמח לדעת מה כדאי לרכב מהסוג הזה, ומה אני צריכה לבדוק לפני ששמים לי את הגלגלים כדי לדעת שלא עובדים עליי. מידות הגלגלים מהרישיון: 215/55R 16 93V תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
היי אולי מישהו יודע איך לשנות את יחידות התצוגה של צריכת הדלק בטויוטה פריוס מליטרים ל 100 קילומטר לקילומטר לליטר? תודה
הודעה אחרונה מאת Salomon951, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 763 צפיות
אהלן, הוצאתי רשיון חודש שעבר. מבחן הנהיגה כמו השיעורים התבצעו עלרכב ידני- סקודה אוקטביה. רכשתי רכב ידני דגם פיאט פנדה. ההתרשמות שלי טובה מהרכב, מלבד תגובה שונה בקלאץ. מה העצות שלכם כדי להתרגל ולהמקצע בקלאץ של רכב חדש? אפרט שבזינוק בעלייה הורגלתי בסקודה להרים קלאץ חצי לחכות לרעידות קלות ולאחר מכן להוסיף גז וללוות את הקלאץ לאט. בפיאט איני מרגיש רעידות ואני מרגיל את עצמי לשים גז וללוות את הקלאץ בזריזות. ברמזורים: בסקודה שיחררתי קלאץ ורק לקראת הסוף הוספתי גז. בפיאט אני מלווה את שחרור הקלאץ מהתחלה עם לחיצה עדינה על הגז. תודה ושבוע טוב!!
הודעה אחרונה מאת Bicycle, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול (שישי) קיבלתי רשימה של כתובות ופיזרתי מוצר מסויים לאנשים ברכב האישי שלי סובארו איפרזה, כל הכתובות היו חיפה\כרמל\נשר ,בסך הכל עשיתי 102 ק"מ כמה עלי לבקש לדעתכם על הוצאות דלק ? אני חושב שגם בגלל הפקקים והבלאי אז אני יכול לחשב קצת יותר לא?
הודעה אחרונה מאת דניאל770, -
חיישנים קדמיים
מאת Adith- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי , רכשתי רכב חדש מחברה וקיבלתי אותו שבוע שעבר , הרכב מגיע מאובזר עם חיישנים קדמיים ואחוריים (גם מצוין במפרט הרכב) . החיישנים ממוקמים בצידי הרכב ומשום מה לא קולטים שום עצם שהוא יותר צר מהרכב שלי לדוג' רכבים קטנים יותר , עמודים וכו,. הלכתי לחברה והם טוענים שככה זה חיישן קדמי וזה תקין. האם כך פועלים חיישנים קדמיים ברכבים חדשים? היה לי את אותו הדגם בשנתון 2017 ושם החיישנים קלטו גם מדרכות גבוהות מאוד .. מאוד מתוסכלת מההתנהלות כמה זמן אם בכלל יצרן מחזיר תשובה?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 383 תגובות
- 106.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לשתף אתכם בחויה שעברתי עם יבואן רכב קרסו. מי שמכיר אותי יודע שספורט מוטורי ורכבים בכללי הוא תחום שאהבתי עוד מקבלת הרישיון לפני כ15 שנים. לפני כ3 חודשים התחלתי בחיפוש אחר רכב הספורט הראשון שלי, ההתלבטות היתה בין לאון קופרה לקליאו טרופי, בתקופת החיפושים נודע לי שבסוכנויות לא נשארו כלל קופרות, אז ניגשתי לרנו. מהר מאוד הוזמן לי נסיעת מבחן על הקליאו, חייב לציין שחווית נסיעת המבחן והיחס הם באמת שגרמו לי להחליט לרכוש את הרכב הזה. מכאן מתחיל הבלאגן, טעות אנוש (נכון קורה לכולם) נגרמה בבונדד של היבואן והרכב ניזוק. הערכת שמאי מצד היבואן - חצי אחוז ! (פלסטיקה ,רדיאטור,עבודה) . הוחלט על פשרה של פיצוי כספי בסך 5,600ש"ח , האוטו יתוקן בחלקים חדשים…
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני גר בכפר עוספיה בפסגת הכרמל. לאחר לא מעט שנים פה עדיין אני מתקשה להתרגל לתרבות הנהיגה כאן. לפני מספר חודשים נצבעו רוב החניות בכביש הראשי בכחול-לבן. לדעתי הכפר הדרוזי/ערבי היחיד עם כחול לבן. בפועל, אף אחד מעולם לא קיבל כאן קנס, ורכבים רבים חונים הפוך ב-90 מעלות ולמעשה תופסים 2 חניות מלאות. גם מצפצפים על הכחול לבן ועוד עושים זאת בהפגנתיות. כל המדרכות מלאות רכבים חונים, כאשר אני עושה הליכה בערב בכפר אני חצי מהזמן באמצע הכביש. הולך רגל לא יכול לעבור במדרכות ובטח לא כסא גלגלים או עגלה עם תינוק. יש מחסור חמור במעגלי תנועה, יש צמתים שמגיעים אליהן רכבים מ 3-4 כיוונים בשיטת "הראשון זוכה" או מי שמצליח להדחף. לפעמים כמעט נוצר מצב של דד-לוק, כמה רכבים באמצע הצומת, כ…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 887 צפיות
עם הגיע חובת ההדלקה, האם ברכבים שיש להם DRL אפשר להסתפק בזה? או שחובה להדליק ממש תאורת דרך? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה קטנה האם רכב שעבר בעלות בירושה - מוסיף יד (בעלים) לרישיון רכב?
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
בשיחה עם חבר בעל רשיון מוגבל לאוטו' עלתה האופצייה שיעשה השלמה לרשיון על ידני. כשסיפרתי לו על התפעול של התיבה הידנית (כולל גז בניים ודאבל קלאצ') חברים אחרים אמרו שהם לעולם לא השתמשו בדאבל קלאץ ובגז בניים והדברים האלו נועדו רק לנהיגה ספורטיבית או משאיות ישנות. אני מרגיש פעולה חלקה וזורמת יותר בתיבה שאני משתמש בשיטות הללו וכשלא, אני מרגיש חיכוך בתיבת ההילוכים. אז, מה אתם עושים?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 824 צפיות
כשהתחילו השמועות על כך לפני כמספר חודשים, אני מאלה שאמרו שזה לא יקרה (בעיקר כי אני לא מבין מה זה נותן לפיג'ו סיטרואן). אז טעיתי כנראה... https://www.dw.com/en/fiat-chrysler-psa-group-announce-merger-plan/a-51059036 https://www.motor1.com/news/379538/psa-fca-merger-plan-announced/ עריכה למנהלים: נפתח בטעות כנושא חדש, האם אפשר למזג את ההודעה לשרשור הקיים?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
הרכב יכנס לחדר על הגג לכמה שנים טובות. העבודה באיזור ראשון לציון. אפשרי? עלויות?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 41.5 אלף צפיות
בס"ד שלום רב, מישהו יודע מהו לחץ האוויר הנכון בקודיאק דיזל 150 כ"ס ?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בעוד כחודש אני יוצא לטיול/מסע של כמה חודשים , יש ברשותי רכב אספנות במצב נסיעה תקין עם טסט וביטוחים בתוקף הבעיה שחוץ ממני אף אחד לא נוהג בו, הוא חונה לרוב ברחוב ציבורי ליד הבניין שבו אני מתגורר, עכשיו השאלה האם זה מהווה בעיה מבחינת העירייה כמו רכב ללא טסט(״גרוטאה״)? נניח ואני אכסה אותו במשך התקופה איך העירייה/הפקח יידע אם יש לו טסט בתוקף או לא?מה אתם ממליצים לי לעשות במקרה כזה?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ה-XT4 של קאדילק הוא הרכב הראשון מסוגו בפורטפוליו של קאדילק, ובמקום לשבור את השבלונה, היצרנית החליטה לייצר דגם שמשחזר את המתכון של הרכבים שלה בצורה כמעט מושלמת.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול על כדאיות או יותר נכון על "כתם הליסינג" שנדבק למכוניות שנקנו ב0 ק"מ ומה ההשפעה שלו בעתיד. הרכב המדובר הינו יד 2 (01), נקנה במסגרת מבצע 0 ק"מ. במידה ואני ארכוש אני יהיה יד 3 (02), כך שיוצא שמבחינת בעלויות הרכב: 1. בעלות מקורית - ליסינג 0 ק"מ 2. בעלות פרטית 3. בעלות פרטית לא הצלחתי למצוא חוות דעת מדוייקת לגבי מה קורה לרכב מבחינת ירידת ערך ושווי ביטוחי, כמו כן חלק אומרים שכתם הליסינג נעלם ברגע שהרכב עבר לבעלות פרטית וחלק אחר אומרים שכתם זה לעולם לא נעלם. השאלות שלי הן: 1. ידוע שהפחתה לפי מחירון לוי יצחק הינה באזור 12-14%, האם מדובר ממחירון הרכב הרשמי ע"פ היבואן או ע"פ מחיר הרכב שנרכש בעסקת 0 ק"מ? (כאשר האפשרות השנייה ל…
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בס"ד שלום רב ! לאחרונה רכשתי רכב עם ק"מ מסוים ואילו בטסט האחרון הבוחן בשל טעות הוסיף עוד ספרה כך שהפך את הרכב מרכב עם 43,000 ק"מ לרכב עם 430,000 ק"מ, ברשותי תיעוד מלא של כלל הטסטים הקודמים ושל היסטורית הטיפולים בחברה כך שאני יכול להוכיח בנקל את הק"מ הנכון שעליו אין חולק ככלל. אך למען הסדר הטוב פניתי למשרד הרישוי שם הפנו אותי למכון הטסטים לשם תיקון הרישום, אך מכון הטסטים נמצא כ 100 ק"מ ממקום מגוריי, נשמע לכם סביר ? ביקשתי שיאפשרו לי לגשת לכל מכון אחר בסמוך למקום מגוריי אך הם לא מוכנים, מישהו כאן חווה משהו דומה ?
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
ראיתי לפני יומיים רכב יפה ונדיר למדי - פורשה 911 טארגה. נראה ממודל לא חדש - תחילת שנות ה - 2000 אך שמור היטב מבחינה חיצונית. קצת כאב לי הלב על בחירת הצמיגים של בעל הרכב. מאחורה - שם בפורשה עם מנוע אחורי חשוב מאוד שיהיו צמיגים איכותיים - יש זוג מישלנים ראויים אך מקדימה הרכב נועל צמד צמיגים סיניים ירודים של לינג-לונג LING-LONG. נכון שיש גם צמיגים סיניים שאינם ממש גרועים אבל דווקא דגם זה של לינג לונג L688 - זכה להישגים מאוד מפוקפקים. במבחן בלימה של AUTOBILD שכלל 45 סוגים הגיע למקום ה - 42.... במבחן כללי זכה במקום 10 מ- 10 . בדרוגים של TYREREVIEW קיבל ציונים מאוד ירודים. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Linglong/L688.htm
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי רכב מסוג פיג'ו 508 , עקב נזילה מבית תרמוסטט הכנסתי הרכב למוסך שירות מורשה ושם חויבתי ב-6.4 שעות עבודה בגין החלפת בית תרמוסטט וצינור מים אחורי . מבדיקה שערכתי מול מוסכי שרות אחרים עולה כי לפי הנחיות היצרן בגין החלפה זו יש לחייב רק 1.4 שעות . כיצד אני יכול לאמת את הנחיות היצרן ? האם ישנה גישה לאתר חברת פיג'ו העולמית עם הנחיות אלו ?
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,488 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- urich
- Michazzz
- Ron Poh
- ניקו פ.
- TheArcane
- שחר 1
- yuvk
- David32
- פינדר
- ליבמן
- yoni162
- Gavrik