Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הוא עבר תקינה עם מובילאיי (סנטרה, טיפו) אז אי אפשר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל מה שבאמת מעניין בשנה החולפת שסוף סוף מערכות אקטיביות הגיעו לדגמים מסויימים של מסחריות שגרמו להם לוותר על המובילאיי - דוקאטו, ספרינטר, קראפטר, ברלינגו.

מגמה מאוד מבורכת שאני מקווה שתזלוג השנה גם לדגמים כבדים יותר.

אז זאת הרשימה המעודכנת ל-1/1, מי שיכול לתקן אני אשמח - אבל השנה ניתן לראות שהרבה דגמים דגמים זקוקים למערכת בהתקנה מקומית.

אאודי - כל הדגמים פטורים ממובילאיי פרט לאאודי TT ו-R8 שמגיעה בלי מערכות בטיחות כלל.

אינפיניטי - כרגע משווקת בישראל רק שני דגמים Q30 ו-QX60 ששניהם פטורים ממובילאיי.

איסוזו - דימקס מגיע עם מובילאיי.

אופל - האדם כבר לא משווקת, משאיר אותנו כרגע עם אינסיגניה, קרוסלנד וגרנדלנד שבאים על כל המערכות בטיחות.

BMW - כולם פטורים חוץ מ-i3 ו-i8.

ג'יפ - פרט לרנגלר שחלק מהגרסאות מגיעות עם מערכות בטיחות חלקיות וחלק לא מגיעים בכלל, כל הדגמים פטורים ממובילאיי.

דאצ'יה - אין מערכות בטיחות מהיצרן, לכן כולם מגיעים עם מובון.

הונדה - לאחרונה הופסק השיווק של הג'אז הבסיסית (שהגיעה רק ים בלימה אוטונומית) והסיוויק סדאן, ה-HRV מגיע רק עם בלימה אוטונומית וצריך התקנת מובילאיי, סיוויק 5 דלתות, CRV וכל הדגמיל בייבוא מקביל פטורים.

וולוו - כל הדגמים מגיעים עם מלוא מערכות הבטיחות.

טויוטה - פרואייס מגיע בלי מערכות בטיחות ומחייב מובילאיי, היילקס ולנד קרוזר זקוקות למובילאיי בגרסאות הבסיסיות - כל שאר הדגמים פטורים.

יגואר ולנד רובר - יש מובילאיי בכל הדגמים בגלל חוסר בהתראת מרחק.

יונדאי - i10, אקסנט, i20 בסיסית ו-i800 בלי מערכות בטיחות כלל - כל השאר פטורים - השנה תגיע i10 חדשה.

מאזדה - מאזדה 2 ו-CX3 דורשות התקנה של מובילאיי, בגלל מערכות בטיחות חלקיות, CX5, 3 ו-6 פטורות.

מיני - יש בכל הדגצים גם מובילאיי וגם חלק ממערכות הבטיחות.

לקסוס - כל הדגמים פטורים ממובילאיי.

מרצדס - כולם פטורים למעט סמארט שנראה לי שגם ככה לא משווקת יותר בארץ.

ניסאן - קשקאי ואקסטרייל פטורים, NV200, סנטרה ו-GTR בלי מערכות בטיחות בכלל.

מקסימה, אלטימה ומיקרה זקוקות למערכת מקומית בשל אי התרעה על סטייה מנתיב (המיקרה הבכירה יותר פטורה) - יש לציין ששנה שעברה מיקרה ואלטימה לא הגיעו עם אף מערכת.

סאנגיונג - בטיבולי אין כלל מערכות בטיחות, הרקסטון פטור - מעניין מה יהיה בקורנאדו.

סובארו - BRZ, אימפרזה, xv 1.6 בסיסית, B4 בסיסית, אאוטבק בסיסית מגיעים בלי מערכות בטיחות כלל, כל השאר מגיעות עם האייסייט ופטורות ממובילאיי.

סוזוקי - הג'ימני פטור, כל השאר מחייבות מובילאיי, ב-2019 הקרוסאובר והבלאנו קיבלו בלימה אוטונומית אבל זה לא מספיק.

סיאט - איביזה, ארונה ולאון מחייבות מובילאיי כיוון שאין התראת סטייה מנתיב (בשניים הראשונות היצרן לא נותן), אטקה עברה השנה לרשימת הפטורים ופה ושם גם כמה גרסאות של הלאון שמגיעות עם תיקון סטייה מנתיב.

סיטרואן - כל הדגמים פטורים ממובילאיי (כולל DS) חוץ מהג'אמפי.

סקודה - פאביה מחוייבת מובילאיי כיוון שאין התראת סטייה מנתיב מקורית, השאר פטורים.

פולקסוואגן - הפולו מחוייבת במובילאיי (בדיוק כמו הפאביה והאיביזה), קאדי מציע מערכות בטיחות כאופציה, הטרנספורטר מגיע רק עם בלימה אוטונומית, השאר פטורים.

פורד - קוגה, אדג', אקספלורר פטורים, מובילאיי קיים במסחריות.

פיאט - אין מערכות בטיחות ב-500, קובו ודובלו - לכן חייב מובילאיי.

פיג'ו - 208 ו-2008 מחייבות התקנה של מובילאיי בגלל שיש רק בלימה אוטונומית, השאר פטורים - השנה יגיעו 208 ו-2008 שכנראה יהיה גם פטורים.

פרארי - כולם חייבים מובילאיי.

קאדילק - כולם פטורים ממובילאיי.

קיה - פיקנטו רק עם בלימה אוטונומית לכן זקוקה למובילאיי, אופטימה דיזל בלי מערכות בטיחות כלל (ההיברידית היתה פטורה) - כל שאר הדגמים פטורים.

רנו - מגאן וקאדג'ר נכנסו לרשימת הפטורים ממובילאיי, השאר בלי מערכות בטיחות כלל, השנה יגיעו קליאור וקפצ'ור חדשים שכנראה בהם יהיה שינוי.

שברולט - הספארק פטורה כבר משנה שעברה, המאליבו והאקווינוקס קיבלו פטור במהלך השנה האחרונה, הטראוורס פטורה רק בגרסה הבכירה, השאר (קרוז, טראקס, אימפלה, סוואנה) ללא מערכות בטיחות - השמועות אומרות ששיווק הקרוז פסק ואין צפי להגעה של מתיחת הפנים.

פורסם

בג'יפ גרנד צ'ירוקי מיבוא מקביל יש דגמים שעדיין מגיעים עם מערכות מקוריות חלקיות ומקבלים השלמה של מערכת בהתקנה מקומית.

ביגואר ולנד רובר ראיתי שיש דגמים שהפסיקו להתקין בהם מובילאיי, אני דיי בטוח שברובם לא היה צורך מההתחלה אבל משום מה היבואן בחר להתקין לכל הרכבים.

למאזדה 2 ו-CX3 חסרה רק התרעה על קרבה מסוכנת, יש להן בלימה אוטונומית והתרעה על סטייה מהנתיב.

בסיאט רוב הגרסאות של הלאון כבר מגיעות עם תיקון סטיה מהנתיב.

שברולט העלתה כמה יחידות של הקרוז מתיחת פנים על הכביש ויצא לי לראות אותן, עדיין עם מובילאיי. לאחרונה השיווק פסק והרכב גם לא מופיע יותר באתר של שברולט.

פורסם

שכחתי את הבלייזר שמגיע עם מערכות בטיחות מקוריות ואת הקאמארו שמגיעה עם מובילאיי.

• תוכן חדש...