Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לשימוש משפחתי - למה לא מסחרית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אם לא קונים, רב האנשים לא חושבים על רכב כזה, בטיולים בחו"ל ומפספסים.

כשטיילנו בספרד שבועיים, שכרנו פיזו פרטנר למשפחה. גדול, מרווח, מעמיסים מזוודות של חמישה אנשים בקלות ובמהירות (זה היה חשוב כי עברנו מלון כל יום או יומיים) וכל זה בחצי מחיר משכירות של SUV.

...רק שאתה חייב לנסוע למלון לפרוק, קודם כל, כי אם תחנה בעיר לארוחת צהרים עם כל הלאגדז' שלך מוצג לראווה לכל המחוצקנים והפיסחים, רוב הסיכויים שלא תמצא אותו כשתחזור.

בגלל זה אני משתדל בד"כ לשכור רכב סדאן שכל המזוודות נכנסות בו בצורה "דיסקרטית".

(וזה הופך להיות קשה למצוא משנה לשנה, אגב)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הייתי יכול לקנות את הדובלו 2015 שהיה לי בעבודה הקודמת.

חזק, נוח, פרקטי ב-10 רמות מהפיזו 308 SW שיש לי עכשיו.

הוא היה רועש יחסית לפיזו אבל אוטו נהדר.

גם הקנגו דור שני בנזין אוטומט היה אוטו נהדר למשפחה.

פורסם
...רק שאתה חייב לנסוע למלון לפרוק, קודם כל, כי אם תחנה בעיר לארוחת צהרים עם כל הלאגדז' שלך מוצג לראווה לכל המחוצקנים והפיסחים, רוב הסיכויים שלא תמצא אותו כשתחזור.

בגלל זה אני משתדל בד"כ לשכור רכב סדאן שכל המזוודות נכנסות בו בצורה "דיסקרטית".

(וזה הופך להיות קשה למצוא משנה לשנה, אגב)

יש מדף כיסוי די אטום וכ 650 - 700 ליטר נפח מתחת למדף.

פורסם

:oops::oops: כנראה שלא ראיתי אחת מאובזרת מקרוב כבר מזמן.

(אלו שאני נחשף אליהן מפורקות כדי להעמיס חומרי בניין)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש לי עכשיו את הברלינגו הרביעית, כולן ברמת איבזור הכי פשוטה. בכולן יש את המדף הזה.

פורסם

הייתה לי ברלינגו דיזל.

קצת אכלתי איתה קש כי הייתה שחוטה. חוץ מזה היו למ רק יתרונות איתה: מרווח ענק למטען ולמשפחה, תנוחת ישיבה גבוהה (אצלי חובה), היה זריז ונוח מאוד גם ביחס לרוב הפרטיות הסטנדרטיות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בכל היבט אחר כמו שימשיות, פרקטיות, מרווח ל 5 אנשים, נוחות כניסה ויציאה, מקום לנהג, מרווח ראש, רוחב פנימי, מקום למטען (וזה לא חייב להיות משהו כמו לוחות גבס) כל השוואה בינהן מסתכמת ב(עבירה על חוקי הפורום) - חחחחחח.

אתה רק מתעלם מהעובדה שרכב משמש להרבה יותר דברים מאשר לשנע משפחה עם 3 ילדים קטנים שכולם חייבים מושבי בטיחות ועגלה לקמפינג של שבועיים, כל שבועיים.

רובינו נוסעים ברכב בעיקר לבד לעבודה, עם הילדים לסידורים או לטיולי שבת קצרים. בכל הנסיעות האלו, הפוקוס תהיה הרבה יותר מעודנת ו"נעימה", לא רק במובן של שיכוך אלא של בידוד רעשים, הנדסת אנוש, אבזור, איכות מערכת השמע ואפילו עיצוב, שכשמחברים אותם יוצאת תמונה גדולה של נסיעה נעימה יותר. נכון שבקמפינג השנתי הברלינגו תהיה עדיפה משמעותית, זה פשוט שימוש מאוד משני לרובינו, שלא שווה את הפשרה בשאר השנה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אבל אם אני צריך לבחור רכב אחד בין השניים, אז:

ברלינגו יכולה לעשות את כל המשימות שפוקוס עושה. פחות נעים, יותר רעש, פחות עידון אבל עושה.

פוקוס, בשום מצב לא יכולה לעשות את המשימות שברלינגו עושה. לא שהיא תעשה אותן פחות טוב, היא לא תעשה אותן בכלל.

פורסם (נערך)

מכל הרכבים שהיו לי בחיים, הכי נהניתי מסיטרואן ג'מפי. החזקתי כמה רכבים מסחריים רק לשימוש משפחתי ( גם קנגו וניסאן nv200 ). מרחב פנים, כוח, צריכת דלק נמוכה, וכל זה כאשר אין מיני וואן ידני איכותי ( כי מבחינתי לרנו לוגאן בעבר או דאצ'יה לוג'י אין שום יתרון על רכב מסחרי).

עכשיו, כאשר רכב מסחרי מגיע עם מערכות בטיחות ואבזור נוחות, בתור מי שלא מחפש פוזה ( סופר ג'יפ/ ג'יפ לסופר ) ולא מעניין אותו דימוי אינסטלטור או כל שטות אחרת, בהחלט הייתי בוחר בברלינגו על רכב משפחתי רגיל.

אילו לפני 3 שנים היתה כאן ג'מפי במחיר של ורסו ( ולא ב 200 אלף₪ ) ועם כל המושבים בהתקנה מקורית בצרפת, הייתי קונה ג'מפי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
זוכר את ההסבה שלהם ל 505 סטיישן. הייתי מת לשים יד על אחת כזו.
אחרי שראיתי את התמונה הזאת, קצת "ירד" לי מדאנג'ל.

הרכב מוגבה אבל בשביל לשמור על זווית העבודה של הציריות הנמיכו את המנוע על ידי הוספת ספייסירים מתחת לתושבת מנוע. אפילו לא תושבת חדשה. זה ברלינגו דור קודם.

התמונה השניה, בורר מצבי הנעה שיש בדגם הנוכחי המוסב. במקורי יש שם בורר של מערכת Grip Control או מכסה דמה.

d1.jpgd.jpg

פורסם

בלימת חירום, תיקון סטיה מהנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי רכבים בשטח מת.

בקיצור, רמת בטיחות 4 לעומת 6 בדגמים פרטיים רבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תודה רבה לכולם על התגובות

לגבי אבזור הבטיחות - אני מסתכל למשל על המפרט העדכני של רנו קנגו (https://www.renault.co.il/cars/kangoo/specifications.html) ונראה דווקא שבנושא הבטיחות יש מפרט לא רע בכלל, מה חסר בהשוואה לפרטית?

קנגו שנמכרת היום זה דגם וותיק שהוצג לפני יותר מ 10 שנים. חלק ממערכות הבטיחות המתקדמות לא ניתן ליישם בדגם וותיק כי (סתם לדוגמא) יש לו הגה הידראוולי. עם הגה הידראוולי לא ניתן ליישם תיקון סטייה מנתיב כי טכנית לא ניתן לשלוט בהגה הידראוולי על ידי פקודת מחשב.

לעומת זאת ברלינגו יצא בדגם חדש בשנה שעברה ושם יש (כמעט) את כל המערכות המתקדמות חוץ מבקרת שיוט אדפטיבית.

קנגו חדשה כנראה תוצג בעוד שנה - שנתיים.

זו סקירה שלי על הברלינגו החדש:

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3419/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%95---%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A

פורסם

שכרנו קנגו דיזל למשפחה באירופה לטיול בין אתרי קמפינג. הרכב היה זול יותר מרכבי סדאן המתאימים לארבעה.

תענוג של רכב- נוח, מרווח ויחד עם זה משתחל לכל מקום, חלונות ענק, מראות גדולות עם שדה ראיה מצוין, חסכוני.

מתאים לי בול כזה בארץ, גם מהיעדר הפוזה אני יהנה. הבעייה היחידה מבחינתי- משומשות שחוטות וחדשות יקרות מידי בהשוואה למה שאפשר לקבל מרכבים פרטיים.

• תוכן חדש...