Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב משועבד אחת ולתמיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מוכר הרכב לא מסוגל לקבל הלוואת גישור מהבנק, העלות של עורך דין משתלמת.

בכל מקרה, להלן דוגמא מהיום מה יכול לקרות:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?683285-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A3-%D7%94%D7%93%D7%95%D7%90%D7%A8

אם הרכב היה גם ממושכן (משכון לא פוסל הטלת עיקול למיטב ידיעתי) והרוכש היה משלם לבנק / חברת המימון, היה כעת נותר בלי כסף ובלי רכב אם אין למוכר מהיכן לשלם את סכום העיקול.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בסיטואציה הנ"ל בזמנו.

הבנק של המוכר הוציא לי מכתב כוונות על הסכום המדויק שבגינו השעבוד יוסר.

ניגשנו יחד לסניף הבנק, לאחר קבלת המכתב העברתי בהעברת את הסכום והשעבוד הוסר לנגד עיני.

ניגשנו לדואר להעברת בעלות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לקוראי השרשור - הבדילו נא בין שעבוד על הרכב לטובת הבנק שמימן את רכישתו, ובין עיקול שהוטל/יוטל על הרכב.

אלה שני מקרים שונים לחתולין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אפשר לבקש מהבעלים להוציא כפל רשיון בדואר או ברשיומט לפני העברת הכסף כדי לשלול אפשרות שהוטל עיקול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סדר פעולות לסיכון מינימלי:

- העתק רשיון רכב באינטרנט או בדואר (חינם) לבדוק שאין עיקולים נוספים חדשים מלבד השיעבוד לבנק או לגוף מממן אחר.

- חתימה על זכרון דברים ומתן מקדמה של 500 ש"ח.

- הולכים לבנק של המוכר או שולחים אותו להביא מכתב כוונות עם יתרת סכום ההלוואה לפירעון.

- הנפקת 2 צ'קים בנקאיים אחד לגוף המממן עם יתרת סכום ההלוואה לאותו היום וצ'ק ההפרש למוכר.

- הפקדת הצ'ק הבנקאי (או העברת זהב) לגורם המממן.

- העברת הבעלות ומתן צ'ק ההפרש למוכר. אם לא התאפשרה העברת הבעלות מסיבה טכנית או אחרת הרי שהרכב עובר לרשות הקונה עד להעברת בעלות.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
אני מרגיש כמו תקליט שבור. מה קורה אם אחרי הסרת השיעבוד מוטל עיקול? או שאי אפשר להעביר בעלות מסיבה טכנית?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ומה קורה עם על רכב לא משועבד שמוטל עיקול אחרי ששילמת ולפני שהועבר בעלות?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני מרגיש כמו תקליט שבור. מה קורה אם אחרי הסרת השיעבוד מוטל עיקול? או שאי אפשר להעביר בעלות מסיבה טכנית?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

סדר פעולות לסיכון מינימלי:

אני מחזק את Nemesis , וגם שם לב ש-tinoki לא רשם "ללא סיכון" אלא סיכון מינימלי.

ואני לא חושב שמישהו צריך לסכן 150 אלף ש"ח.

אני גם ארשום את מה שרשמתי בעבר..

מוכר רכב שאין לו כסף לכסות את ההלוואה, בעצם מבקש הלוואה מהקונה.

שימו לב !!! ההלוואה היא ללא בטחונות , הקונה נותן למוכר הלוואה ואין לו ביטחון מלא שיקבל תמורה בעד כספו.

נכון, רוב האנשים שמוכרים רכב הם נורמטיבים ואין להם בעיות כספיות , הם בסה"כ רוצים לחסוך את עלויות הקמת הלוואה בבנק,

ומנצלים את הקונה שיכול לתת להם הלוואה ללא עלויות, הם לא מתכוונים לעקוץ אותו בכל הסכום, אלא רק לחסוך את עלות הקמת ההלוואה.

אבל מידי פעם , יש גם מוכרים ששוקעים בחובות, הרכב שווה 100,000 ויש הלוואה של 50,000.

בכללי יש עוד עיקולים והוצאה לפועל על ה 50 אלף הנותרים.

והם חושבים אולי להיפטר מהאוטו ולקבל 50,000 מזומן ביד...

אז הם חושבים שאם הקונה יפקיד 50,000 כנגד ההלוואה אז הם יקבלו את ה50,000 הנותרים.

רק כדי להתאכזב בדואר שהאוטו לא הצליח לעבור לשם הקונה..

פורסם

לא מבין למה להסתבך.

רכב משועבד זה נטל של בעל הרכב ולא של הקונה!

במידה ובעל הרכב רוצה למכור את הרכב אז או שיסגור את ההלוואה מכספו ויסיר את השעבוד

או שיגש לבנק ויבקש הלוואת גישור בשביל להסיר את השעבור על הרכב ואז ימכור את הרכב.

ואחרי קבלת הכסף מהקונה יסגור את הלוואת הגישור.

אם בעל הרכב לא מסוגל לסגור את ההלוואה ולהסיר את השעבוד אז על הקונה עדיף לדלג על הרכב ולחפש רכב אחר.

לא צריך לסכן 150אלף שח במידה ואתם לא יכולים להתמודד עם נוכלים ורמאים.

פורסם

נתחיל בכך שעל הרכב יכולים להיות רשומים הגבלות העברה הנובעים ממספר מקורות

הראשון שעבוד בגין הלוואה למימון הרכב

השני עיקולים מסוגים שונים החל מרשויות מס וכלה מתיקי הוצל"פ

השלישי מגבלות טכניות כמו ריקולים ועוד

לכן יש לבדוק בדואר מה הגורמים הקיימים ברגע הבדיקה שיכולים למנוע העברת בעלות.

וכולם יכולים להתקיים על אותו רכב.

מעקל לא ממתין להסרת שיעבוד כדי להטיל עיקול. הוא מטיל עיקול באופן מיידי כאשר מתאפשר לו.

השיעבוד אמור להירשם בשני מקומות

במשרד הרישוי ו ברשם המשכונות אם מדובר ברכב בבעלות פרטית או ברשם החברות אם מדובר ברכב הרשום על שם חברה או ברשם האגודות השיתופיות אם הרכב רשום למשל על שם אגודה שיתופית כמו קיבוץ.

הטוב ביותר שבעל הרכב יסיר את המגבלות המונעות העברה ואז תבוצע העברה כספית ויחד עימה העברת בעלות.

לא תמיד ישים ולכן תמיד יהיה קיים סיכון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה מציע לרשום חוזה לפני רכישת רכב? שואל ברצינות, האם הדבר נפוץ? אני מעולם לא עשיתי זאת, לא כקונה ולא כמוכר ולא שמעתי על מישהו שעשה זאת.

פורסם
בעבר קניתי רכב מבחור שלא עמד בתשלומים (הרכב היה משועבד)

הלכתי איתו לבנק ושילמתי ישיר לפקידה ולידי הוציאה מכתב לרשם המשכונות לביטול ונתנה לי העתק ואז הלכתי לדואר לבצע העברת בעלות. (שילמתי עם צ'ק בנקאי ומנהלת הסניף התקשרה וקיבלה אישור בטלפון ממנהל הסניף שלי שהם מאשרים וערבים - כדי לא לחכות את פרק הזמן שגם צ'ק בנקאי צריך לקבל אישור וכך במיידי יש לך אישור)

תעשה כך - לך בעצמך ודבר עם הפקידה בבנק ותוודא שתיתן לך העתק מהמכתב ששולחים לרשם ואת אתה בטוח שהרכב שלך "נקי"

קובי צודק.

לפני כמה שנים קניתי רכב משועבד ב 150K.

ישבתי בסניף בנק של המוכר יחד איתו. מצד אחד על הקו הבנקאי שלי ומצד שני הנקאי שלו.

הבנקאים סיכמו בינהם את התהליך (אני משלם, הבנקאי שלו רואה במקום הסכום ומיד לוקח אותו לטובת ההלואה על הרכב - ואז מיד מסיר את השעבוד).

לאחר שעושים את זה - זה הופך לעסקת מכירה רגילה של אני שילמתי עכשיו צריך להעביר בעלות.

• תוכן חדש...