Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק 98 במקום 95 - אפשרי/כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לא יודע עם הפוסט מתאים למקום סליחה מראש.

ישלי מאזדה 3 הצבק 2008 היצרן נראלי ממליץ כמובן 95 אבל ישלי אפשרות למלא 98 במחיר יותר זול השאלה אם זה לא יפגע באוטו תודה מראש

פורסם

אוקטן יותר גבוה רק אומר יותר עמידות להצתה עצמית. אין בו יותר אנרגיה ואם המנוע לא מצלצל/חיישן הנקישות לא מתערב האין שום משמעות לאוקטן גבוה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני גם לא מבין... אתה יכול לגבות את הטענה שלך לפסילה של הטענה שלי.

Sent from somewhere...

זה בסדר הרבה כמוך חושבים שלהשתמש באוקטן גבוה יותר יגרום לרכב להיות טוב יותר בגלל שהוא יותר יקר..זה פסיכולוגי כמו הרבה דברים בחיים.

ביסוס לטענה אתה יכול לקרוא כאן:

https://www.cars.com/articles/if-my-car-recommends-regular-gas-is-it-good-to-use-premium-occasionally-1420684149356/

וכאן :

https://www.sundevilauto.com/is-higher-octane-gas-better-for-your-vehicle/

וגם כאן :

https://www.consumer.ftc.gov/articles/0210-paying-premium-high-octane-gasoline

פורסם (נערך)

אין שום ביסוס לטענה יש עובדות:

1. אוקטן יותר גבוה מתנגד טוב יותר להצתה עצמית, ובכך מונע דטונציה.

עד כאן לא תוכל לטעון אחרת.

גם אם הרכב כביכול מותאם לאוקטן 95 בימי קיץ חמים במאמץ ועם באיכות ירודה/מהול יכולות להיות דטונציות.

2. הוא אומר שיש לו אפשרות לתדלק 98 במחיר נמוך יותר מ 95 ושאל אם יכולה להיות בעיה, ואני עניתי שלפגוע זה לא יפגע רק טוב זה יכול לעשות, כעת, אם היה אומר שהמחיר לא יותר נמוך הייתי מציין שזה לא נחוץ בשבילו, וחבל על הכסף.

מישהו מכם הסקפטים יכול לומר לי בוודאות שהמנוע שלו לא מצלצל בתנאים קיצוניים (קיץ חם מנוע מתאמץ סל"ד גבוה, דלק באיכות ירודה/ מהול ולא חסר תחנות...) ושהמחשב לא מאחר הצתה בעקבות כך??

ולכן בעקבות כך יש לו מחיר טוב יותר מדלק נחות יותר אז קיבל את התשובה שלי.

אל תתפסו לעניין הספציפי שבמזדה שלו זה לא נחוץ . תענו לבחור על מה ששאל, ולפגוע זה לא יכול לפגוע.

נכון ברוב הרכבים לא יהיה הבדל, יש רכבים שכן יהיה, וחייב לתדלק באוקטן גבוה יותר, כמו רכבי ספורט, ורכבים ששופרו וכוונו לאוקטן גבוה יותר.

חוץ מזה שאם ייתנו לכם אופנוע במחיר של קורקינט, לא תגיד אני לא צריך אלא תיקח, מה גם שהוא אומר שזה יותר זול.

Sent from somewhere...

עריכה אחרונה על ידי moshe_levy
פורסם

לפי מה שאני יודע

רכב שתוכנן ל 95 יכול לעבוד עם 98 ולא צפוי שום נזק לרכב כתוצאה מאוקטן גבוה יתר.

מצד שני אין שום תועלת בדלק באוקטן גבוה יותר..

יש חברות שמפרסמות לפעמים שבדלק היקר יותר הם מכניסים יותר תוספים ולכן הוא יקר יותר..

ולכן אם יש לו אפשרות לתדלק ב 98 במחיר יותר זול מ 95.

ומדובר אכן בתחנת דלק סטנדרטית ולא סתם דלק שהוא מצא על הריצפה אז אני לא רואה כל מניעה..

אולי הוא מצא קומבינה על דלקן 98 של רכב אחר... בקיצור תהנה מדלק זול וספר לנו איפה

פורסם
הכוונה על הטוב ש אוקטן 98 עושה למנוע.

תשמע, זה תלוי סיטואציה. ב95% מהרכבים זה כניראה לא יעשה שום הבדל. אבל לפעמים זה עושה טוב.

אני אתן לך דוגמא מהיום, לחבר מהעבודה יש סיאט אלהמברה מנוע ה1.4TSI המקולל עם המגדש הכפול. כן זה מנוע שידוע כמועד לפורענות מבחינת צלצולים ורבים מהמנועים הללו מסיימים עם בוכנה שבורה.

הרכב משמש בעיקר את אישתו לנסיעות קצרות בעיר. מן הסתם המנוע מפוייח ורואים את זה גם על המצתים.

בזמן האחרון המנוע החל לצלצל בעליות, בבוסט גבוה, ואף לאבד כח.

מעבר לדלק 98 נכון להרגע פתר לו את הבעיה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...