Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדכון מחירונים 2020

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מהיכן אתה יודע? יש מחירון לוי יצחק למדידת השירות של עורכי הדין?

הנה רעיון לפיקוח על שוק נוסף, מהיום נפרסם את מחירון פומבי לכל עורך דין. נעשה אחוזי הפחתה מהמחירון לפי אחוזי ההצלחה של התיקים שהעורך דין ייצג.

אתה סתם מתקטנן ומשווה לשוק לא רלבנטי. יש בעיה למישהו ללמוד משפטים? יש מחסור בשירות הזה? סתם נדבקת לזה כי זה המקצוע שלי אז אתה ממשיך להידבק אליו ללא הצדקה, בניסיון להוכיח - אני לא יודע מה. אתה עובד אצל יבואן רכב? קשור ליבואן רכב אחרת? שתף אותנו איך סיטרואן באופן פלא כן הצליחו להוזיל רכבים על אף העליות המטאוריות בשער היורו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אתה סתם מתקטנן ומשווה לשוק לא רלבנטי. יש בעיה למישהו ללמוד משפטים? יש מחסור בשירות הזה? סתם נדבקת לזה כי זה המקצוע שלי אז אתה ממשיך להידבק אליו ללא הצדקה, בניסיון להוכיח - אני לא יודע מה. אתה עובד אצל יבואן רכב? קשור ליבואן רכב אחרת? שתף אותנו איך סיטרואן באופן פלא כן הצליחו להוזיל רכבים על אף העליות המטאוריות בשער היורו...

אין לי שום דבר נגד המקצוע שלך, אני רק מראה לך שכל מקצוע ניתן לתקוף ולבצע רפורמה.

אין מחסור גם בשירות של יבואנים. גם אתה בר72 יכול מחר להיות יבואן מקביל. כל מה שאתה צריך זה לרתק הון מסוים, לעשות קורס (מבטיח לך שהוא הרבה יותר קל מתואר במשפטים) ואתה יכול לייבא איזה רכב שאתה רוצה.

אתה לא צריך לתת לרכב אחריות, אתה לא צריך לתת לרכב שירות, אתה לא צריך להחזיק רשת מוסכים, אתה לא צריך לנהל מלאי חלפים.

אז גם כאן אין חסמים כמו שחשבנו.

נתחיל מזה שסיטרואן לא הוזילו את כל הדגמים. אני לא מתיימר לדעת מה קורה שם בסיטרואן אבל יכול להיות שבעבר התמחור היה "חזירי" ולכן התייקרות קטנה לא פגעה בהם (בהשוואה ליבואנים אחרים שעובדים על שולי רווח קטנים יותר). יכול להיות שיש להם מספיק רכבים במלאי במחיר הישן, וההתייקרות תגיע בעתיד כשהמלאי הזה ייגמר.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעיה היא כמובן המחיר. אני לא אוכל לקנות ישירות מהיצרן, משום שיש ליבואן בישראל בלעדיות - וזה שורש כל הרע... אני אצטרך לקנות את הרכב מסוכן של היצרן ולכן מראש אקנה במחיר גבוה יותר משמעותית משום שאהיה תחנת רווח שלישית ולא שניה.

יכול להיות שבשוק כמו שלנו, שהוא קטן יחסית, הבלעדיות נחוצה. אבל לכן גם הפיקוח נחוץ. נוצר פה סוג של אוליגופול.

תמיד אפשר להגיד שרכב הוא לא מצרך נחוץ וכו, אבל בהיעדר תחבורה ציבורית נורמאלית - הוא די נחוץ...

פורסם

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
מהיכן אתה יודע? יש מחירון לוי יצחק למדידת השירות של עורכי הדין?

הנה רעיון לפיקוח על שוק נוסף, מהיום נפרסם את מחירון פומבי לכל עורך דין. נעשה אחוזי הפחתה מהמחירון לפי אחוזי ההצלחה של התיקים שהעורך דין ייצג.

לא כל עורכי הדין גובים את אותו המחיר על שירות, אני יודע מידיעה.

לוי יצחק לא משקף שום דבר, הוא בסך הכל שמאי שגם עובד לכאורה עם חלק מחברות הרכב ויש שם יחסים הדדיים.

שוק הרכב בישראל אינו שוק חופשי, הוא שוק מונופוליסטי שנשלט על ידי מספר קטן מאוד של יבואנים.

עד שלא יעברו פה לשיטת הדילרים כמו בארצות הברית - לא תהיה פה תחרות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

וגם סובארו מצטרפים עם מחירון חדש, שבמפתיע מאוד - עדיין כולל את הלבורג. הייתי בטוח שהתייאשו ממנה כבר מזמן.

מחירון-סובארו-01-2020.pdf

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
מחירוני לקסוס, סיטרואן, פיג'ו, DS, MG ואופל החדשים:

תודה רבה, מאוד מעניין. מחירון אופל קצת מאכזב, מחירים גבוהים. מניח שקשה להם לתת מחירים טובים משום שהם מוכרים את המתחרים הישירים, אבל עדיין - טובות לגבי המותג הזוהר מהעבר זה לא מבשר...

פורסם
וגם סובארו מצטרפים עם מחירון חדש, שבמפתיע מאוד - עדיין כולל את הלבורג. הייתי בטוח שהתייאשו ממנה כבר מזמן.

כחובב סטיישנים מטורבתים, וסובארו באופן כללי, חבל לי שזה המחיר של הרכב. גם אותי מפתיע שהוא עוד מופיע, לדעתי זה מכוח האנרציה :-)

מפתיע לא פחות הוא קיומה של ה- B4, שאינני זוכר מתי ראיתי אחת (למעט בצילומים לפאודה).

פורסם

עצוב מאוד שעדין ה-B4 והאאוטבק הבסיסיות מגיעות בלי מערכות בטיחות בכלל.

אימפרזה ב-135k עם מנוע 1.6 ומובילאיי? המתחרות יכולות לישון בשקט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לא כל עורכי הדין גובים את אותו המחיר על שירות, אני יודע מידיעה.

לוי יצחק לא משקף שום דבר, הוא בסך הכל שמאי שגם עובד לכאורה עם חלק מחברות הרכב ויש שם יחסים הדדיים.

שוק הרכב בישראל אינו שוק חופשי, הוא שוק מונופוליסטי שנשלט על ידי מספר קטן מאוד של יבואנים.

עד שלא יעברו פה לשיטת הדילרים כמו בארצות הברית - לא תהיה פה תחרות.

מה שאתה ובר72 כותבים עליו נכון ללפני 3 שנים. אתם לא מעודכנים.

היום החוק שונה, וכל מי שרוצה יכול להיות יבואן ולייבא איזה כלים שהוא רוצה.

בדיוק כמו שטלויזיה אתה יכול לקנות מהיבואן הרשמי או מייבוא מקביל ככה גם עם רכבים.

גם ייבוא מקביל של טלויזיות אין לו הסכם מול היצרן, למה שם אתה לא מתלונן שזה שוק מונופוליסטי.

אם יעברו לשיטה כמו בארה"ב אף רכב לא ייכנס לארץ שלא דרך היבואנים הרשמיים.

ברגע שכל יבואן חדש יצטרך לתת שירות, אחריות ולהחזיק חלקי חילוף, הם לא ייבאו רכבים כי זו אופרציה שדורשת השקעה כספית לטווח ארוך.

אתם מסתכלים על עניין היד שנייה, יד שלישית כאילו שם "קבור הכסף". המכשול הגדול עד היום היה בדרישות תפעול.

אתה יכול לראות שבשנים האחרונות היבואנים המקבילים גדלים ומתרבים. נכון שהם עדיין לא שחקנים מרכזיים, אבל זה לא תהליך שיכול להתרחש ביום בהיר אחד.

פורסם
מחירוני לקסוס, סיטרואן, פיג'ו, DS, MG ואופל החדשים:

לובינסקי פרשו מסגמנט המיני (C1 ו-108 )?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

במה ינהגו עכשיו כל הסיירים של מוקד אמון?

פורסם
גם דגמי סובארו לא מופיעים.

פיאט בארץ נשארו רק עם ה-500 והמסחריות, אחרי עצירת ייבוא הפנדה והפסקת ייצור הטיפו.

בדיוק סגרו מולי סניף מת שלהם ליד העבודה בראשל"צ, המקום היה שומם בהגזמה.

אבל במקום הבנתי שיהיה סניף של אלפא ו JEEP (לא מבין ת'הגיון בכל אופן)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...