Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אוקיי אז קודם כל

רציתי לדעת, מה אני מחויב להחזיק ברכב?

רישיון רכב, רישיון של הנהג,

האם אני צריך להחזיק ברכב גם מסמכים על הפוליסת ביטוח של הרכב?

דבר שני, מישהי באה מולי במהירות בכביש וחטפה את הנזק הנ"ל

damage1.jpg

dmage2.jpg

דיברתי איתה והצעתי לה ללכת לתקן את השפשוף הנ"ל-צבע - אין שום נזק פח - על חשבוני

לפי הבנתי מדובר בנזק של מאות בודדות של שקלים - פחות מ500 - ועבודה של פחות משעה, תקנו אותי אם אני טועה

היא לא מעוניינת ללכת למקום שאני מציע אלא למקום אחר שיותר קרוב לביתה - עניין של מרחק של 2ק"מ.

דיברתי עם הביטוח והם אומרים שאין כל עילה אפשרית לתביעת ביטוח עליי כי הנזק נמוך מ1500 ש"ח, ולכן הביטוח יסרב להתערב בכלל

אגב, האם אני מחויב לתת לנהג אחר לצלם את הפוליסת ביטוח שלי-רישיון רכב?

יש חוק כזה? או שמבחינתי לתת מספר רכב ומספר פלאפון זה הנוהל?

רציתי לשמוע את עמדתכם בעניין

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

אתה צריך להחזיק תעודה מזהה רשמית של הנהג (רשיון נהיגה, תעודת זהות או דרכון) וכן תעודת ביטוח חובה.

אישית יש לי נרתיק המכיל את רשיון הרכב ותעודת הביטוח, נמצא בתיק שלי (יחד עם תעודת הזהות ועוד כמה דברים חיונים כמו משקפיים וארנק).

לגבי ה"נזק" - אם אין שם שום כיפוף זו עבוד זעירה, מהסוג שאני נמנע מלתקן שכן ממילא תוך מספר חודשים יהיה נזק נוסף. מהכתיבה שלך לא ברור מי אשם בתאונונת הזו, אבל הנזק נראה זעיר, מהסוג שאפשר לתקן עם מיכל צבע שעולה 30 ש"ח וקצת פוליש. אבל היא בעלת הרכב וזכותה לתקן איפה שהיא רוצה. בקש שתתן לך הצעת מחיר, שלם לה בצ'ק או בהעברת Bit (כדי שיהיה תעוד), החתם אותה על כך שקיבלה את הכסף ושאין לה תביעות נוספות ושלום על ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי עלות התיקון אבל מדובר כנראה באנשים פחות סימפטיים

נכון שזכותה לתקן איפה שהיא רוצה אבל אני לא מחויב לשלם על כך

בגלל זה אני שואל גם לגבי עניין הביטוח, האם יש עילה לתביעה בכלל במקרה הזה?

פורסם

אם אתה אשם בתאונה זו זכותה.

לכן - בקש שתתן לך הצעת מחיר ממוסך. אם מדובר בסכום סביר שלם וסגור את הפרשה. כמובן שאם היא תחליט להחליף פגוש ב-5000 ש"ח זו תהיה חוצפה. לכן, אם נראה לך מוגזם אתה יכול לבקש חוו"ד שמאי - אלא שגם חוות דעת כזו עולה כמה מאות ש"ח.

מכל מקום, הסבירות שמדובר בהוצאה של יותר מכמה מאות ש"ח אפילו אצל איזה פיינשמעקער נמוכה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה אתה מתעלם ממה שאני שואל?

בגלל זה אני שואל גם לגבי עניין הביטוח, האם יש עילה לתביעה בכלל במקרה הזה?

אין פה שום נזק לפגוש, לא אמרתי שאני אשם בשום שלב

הנזק מינורי לחלוטין ואני מעוניין לסגור את הנושא, להחליף פגוש על שריטת צבע קטנה? אל תהיה מגוחך

פורסם

החלטה שלך,

תחשב את עליית הפוליסה לאחר תביעה(לפחות 30-40% למשך 3 שנים, שלא נדבר אם בטעות תהיה מעורב לא עלינו בתאונה נוספת ואז עם 2 תביעות אתה בצרות והביטוח של הרכב יהפך למשימה כמעט בלתי אפשרית) - לדעתי? תעשה הכל שיסגר בלי לערב ביטוח.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

האם יש עניין לביטוח? 99.99% שלא. אתה מפעיל ביטוח רק כאשר ההוצאה על התיקון עולה על עלות הביטוח (השתתפות עצמית + עלית הפרמיה). זה כמה אלפי ש"ח.

פורסם

מעולה. זה מה שרציתי לשמוע

משיחה עם הנציגה של הביטוח שלי היא אמרה כי הם יגידו לו שהוא יכול ללכת לחפש לפי עלות התיקון-השתתפות עצמית

אגב, כשאתה תובע מישהו, האם גם הפוליסה שלך בתור תובע מתייקרת ? או רק הצד הנתבע?

פורסם

רק הפוליסה המופעלת.

• תוכן חדש...