Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא תל אביבי ולכן אין לי ניסיון עם השירות, אני גם יודע שהרבה תל אביבים מתעבים את השירות בגלל שהפקיעו להם עשרות חניות שהרבה פעמים עומדות לדבריהם מיותמות בשביל העניין הזה.

בדקתי את האתר ואת התעריפים, וואלה זה נשמע לי באמת רעיון טוב שאמור לצמצם משמעותית את מספר כלי הרכב בעיר כי מספר רב של אנשים ומשפחות מתחלקים לפי הצרכים שלהם ברכב אחד, בפועל זה לא ממש קורה ואין באמת אימוץ המוני של צורת התחבורה הזאת.

מה הם בעצם החסרונות והבעיות של השירות שמונעות מבנאדם להשתמש ברכב שיתופי עם חנייה מסודרת ואולי להפטר מהרכב שלו/ להמנע מקניית רכב פרטי ולא לשלם ביטוחים יקרים/ דלק/ ירידת ערך וכל הדבר הזה?

התמחור גם נראה לי בסכ״ה הוגן בהתחשב בזה שנמנעים מלשלם אלפי שקלים בחודש על רכב פרטי בזכות זה.

ועדיין נשמע שהרבה מהתל אביבים שונאים את זה ושזה לא באמת תופס מעבר לנישה. למה זה קורה לדעתכם?

פורסם

לא לכל מקום שתגיע אליו תמצא חניה להחזיר את הרכב. לא בטוח שכשאתה צריך רכב תמצא אחד קרוב אליך . למה שמישהו יילך 4 רחובות בשביל הרכב הקרוב ביותר כשבחוץ חמסין או ברד והוא צריך להגיע עכשיו מנקודה א לנקודה ב ?

אלו רק מקצת מהסיבות .

מי שמבוסס כלכלית יחזיק רכב צמוד בחניה שזמין לו מתי שהוא צריך . לא חייב רכב חדש . גם משומש עושה את העבודה .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הנה למה תל אביבים לא אוהבים את אוטותל:

1-החוצפה. המיזם התחיל כיוזמה פרטית (CAR2GO) ונכשל! עיריית תל אביב החליטה לממן בכספי הציבור את המיזם הכושל כדי לסבסד למתי מעט אנשים את השירות הבלתי נחוץ הזה.

2- השירות לא באמת מחליף רכב פרטי/מונית כי אף אחד לא מבטיח לך שיהיה רכב בקרבתך כשתצטרך אותו וייתכן שתצטרך ללכת כמה רחובות כדי למצוא אחד וכמובן שאין כסאות ילדים כך שהוא לא יכול לשמש משפחות.

3- השירות פועל רק בתוך רחבי תל אביב(ראה סעיף 4). בתור אחד שחי באיזור הפחות סואן של העיר, ל-90% מהעיר אני יכול להגיע עם לא יותר מאוטובוס אחד שזמן ההמתנה הממוצע לו הוא 10 דקות בערך וזה לפני שדיברתי על אופניים, קורקינטים חשמליים או BUBLE שהוא שירות יעיל יותר(מונית שיתופית ולא מכונית פרטית שיתופית). כך שבערך באותו זמן פעילות יש פתרונות זולים ויעילים יותר ומונית אכן יקרה יותר אבל נוחה הרבה יותר(לא צריך לחפש אוטו או למצוא חניה)

4- וזה השוס הגדול!!! לא ניתן לעצור שירות מחוץ לתל אביב רק חניית ביניים! כלומר אם תרצה לקחת את הרכב ליום עבודה תצתרך לשלם מעל 500ש"ח , 3 שעות ביקור להורים 200 ש"ח, ניתן להשכיר רכב ליום שלם במחירים האלה ולנצל אותם יותר. מחוץ לתל אביב ניתן רק לקפוץ לרגע ולחזור.

בקיצור שירות מיותר וזה מוכח גם במספרים, לא ברור לי איך עדיין העירייה משלמת על זה. שתעביר את המימון הזה למיזם BUBBLE שיפעל גם בשבת ובלילות, ימנע הרבה תאונות ובאמת יעזור לתל אביבים לא להחזיק מכונית.

פורסם

לדעתי, העירייה משלמת על זה ממניעים לא טהורים. מישהו שם לחץ למישהו את היד.

או, טמטום ברמות שטרם נצפו על כדור הארץ.

באופציה השנייה אני לא מאמין.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המטרה היא לצמצם את הצורך בשימוש ברכב בתוך העיר וה"פיתרון" הזה בדיוק ההפך, רק מעודד אנשים לנהוג בתוך העיר.

אם היה אפשר לצאת עם זה מת"א זה סיפור אחר, אבל כמו שכתבת, יש מספיק סוכנויות השכרת רכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא הבנתי איפה אתה רואה משהו חיובי באוטותל.

1. עדיף לקחת מונית מאשר אוטותל, אתה לא צריך לחפש חניה ולא יותר זול.

2. הרעיון המקורי היה להשתמש ברכבים חשמליים בסגנון רנו טוויזי נגד זיהום אוויר אבל ראו שזה יקר מדי אז לקחו יונדאי i10, אז עכשיו זה מזהם כמו כל מכונית אחרת, אין פה שום ייתרון לעיר.

3. בהתחלה זה היה קטסטרופה במחינת מקומות חניה בעיר, עכשיו בעיריייה החליטו להוריד מקומות חניה בעיר בשביל קורקינטים חשמליים שזה עוד יותר קטסטרופה.

בקיצור העירייה הפכה את החניה בעיר לקטסטרופה.

4. העירייה תשלם סה"כ לחברת car2go בערך מאה מיליון ש"ח בשביל אוטותל, כל פעם שאתה רואה אוטותל תחשוב כמה זה עולה לתושבים.

הסברים למה זה קורה:

המומחה בעירייה לתחבורה, מי שמוריד מקומות חניה, שדפק את כיכר דיזינגוף, שדפק את בתחבורה ציבורית ועוד הרבה נזק שנעשה לעיר.

זאת מיטל להבי, פוליטיקאית של מרץ שאין לה שום מושג בנושא שהיא אחראית עליו. אבל ככה זה בפוליטיקה.

בערים אחרות משתמשים ברנו זואי אבל אז יש בעיה אחרת, צריך כל יום לאסוף את כל הרכבים לטעינה והלחזיר לרחובות

אייל

פורסם
מי הספקית של היונדאים כלמוביל ?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

כן

כל המיזמים השיתופיים האלו פשוט לא עובדים. חברות ממשלתיות ועיריות משלמות הון תועפות, חברות עושות אקזיט בזכות המהלך הזה

והתשלום מוגש לתושבים..

פורסם

בבודפשט יש רכב שיתופי מסוג פולקסוואגן UP, דגם חשמלי.

היתרון הוא שיש הרבה יחידות ממנו.

בנוסף, רכב חשמלי בבודפשט נהנה מחניה ללא עלות וללא הגבלת זמן.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

גם בחיפה זה פועל עם מכוניות חשמליות - רנו זואי. אין לי מושג מה מידת ההצלחה, אם כי אשתי מספרת על חברה אחת שהעבירה את כל הנסיעות העירוניות שלה לדבר הזה. אישית איני מכיר אף אחד המשתמש בשירות.

לא פעם אני רואה את המכוניות של car2go חונות בחניות "רגילות" סמוך לחניות ה"ירוקות" מחוסר מקום בחניות הייעודיות.

יש בחיפה גם אפשרות לשכור מכונית בנזין לנסיעה מחוץ לעיר, אבל יש להחזירה לחניה מנה נלקחה (בניגוד לזואי אשר אפשר להחזיר בכל חניה ייעודית), ותחנות אלה מעטות. לא זכור לי שראיתי את מכוניות המסלול הזה בכבישים, אבל אולי יש אחת פה ושם, במספרים קטנים מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מקטינים גודש תנועה על ידי יצירת גודש תנועה.

בקיצור העירייה הפכה את החניה בעיר לקטסטרופה.

החניה בעיר תמיד הייתה קטסטרופה. העירייה החליטה לסיים את השכונה. השלב הבא צריך להיות הפסקה של חלוקת תווי חנייה חינמיים. למי שלא מתאים שיעיף את הרכב או יעזוב את מרכז העיר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
השלב הבא צריך להיות הפסקה של חלוקת תווי חנייה חינמיים. למי שלא מתאים שיעיף את הרכב או יעזוב את מרכז העיר.

בעיירה בה אני גר, יש כזו מדיניות. חניה ברחובות מוגבלת לשעתיים בכל העיר אלא אם כן יש תמרור שאומר אחרת. זה אומר שמי שאין לו חניה פרטית פשוט לא יכול להחזיק רכב.

פורסם

אני אענה בקצרה למגיבים פה, קודם כל בעניין כסאות לתינוקות אז לפחות לפי האתר של אוטותל כן יש בוסטרים.

אין לי ניסיון עם השירות אבל נראה שיש לו פריסה יפה על סמך המפה באתר.

בנוגע לחניה, נשמע שיש סיכוי גבוה יותר למצוא אחת עם רכבי אוטותל שכן יש פחות שמתחרים עליה, מה גם שהבנתי שבתמיכה עוזרים לך למצוא אם אתה לא מסתדר.

אז איך שזה עוזר בפקקים? זה שיש יותר אנשים שמתחלקים על רכב אחד, זה אומר שיהיו יותר חניות פנויות ברחבי העיר, זה אומר פחות צפיפות ויותר יעילות של התחבורה האישית.

וזה אומר אולי בסופו של דבר שיותר אנשים יוותרו על רכב פרטי בעקבות זאת.

ההיגיון אומר שדווקא יהיה מועיל יותר להרחיב את השירות, לייעד עוד חניות עבור השירות ככה שהוא באמת יציע אלטרנטיבה טובה וככה לפנות את העיר ממי שלא באמת חייב רכב פרטי, לפנות יותר חניות. זה יקל גם על בעלי הרכבים הפרטיים שכן יהיו יותר חניות פנויות בזכות זה בגלל שאנשים רבים משתמשים ברכב אחד שפעיל לאורך כל היום במקום שישב נטוש 9 שעות במקום חניה.

• תוכן חדש...