Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לאילת ,המלצות לדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיעה לפני כמה שבועות, גם בהלוך וגם בחזור, כביש הערבה היה עמוס מאוד, וכלל אף מקומות של "מיני פקק", עם ירידה

למהירות אפס. ממליץ להימנע ממנו כמה שאפשר. ממליץ כמו רוב קודמיי על נסיעה דרך מצפה.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו הרוב כאן גם אני ממליץ לנסוע דרך מצפה רמון רק עדכון אחד חשוב, גם בדרך הזאת עלולים לפגוש את נציגי אכיפת החוק. יעיד על זה הדו"ח שקיבלתי בגין המהירות המטורפת של 110 קמ"ש, בקטע שבין צומת ציחור לצומת נאות סמדר, ליד שיטים.

לגבי נקודות עצירה בדרך, "המנסרה" במכתש רמון. זהו מסלול הליכה סיבובי קליל, שגם ילדים בני שנתיים יכולים להתמודד עם רובו. אם רוצים עצירת אוכל שונה מהרגיל אז הפונדק של נאות סמדר מומלץ. רוב האוכל הוא אורגני ומבוסס על תוצרת עצמית של הקיבוץ (מוצרי חלב, מיצים, יינות, עוגות ועוד).

דרך אלטרנטיבית שהוזכרה כאן ושאני מחבב זה דרך המכתש הגדול ומעלה העקרבים (כבישים 224, 225, 227). מבחינת הנוף עדיף לרדת אותה (מירוחם לכיוון הערבה) מבחינת הנאה מנהיגה, עדיף לעלות אותה. החסרון הוא ירידה מוקדמת לכביש הערבה, ליד עין חצבה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מסכים עם כולם, ומוסיף משהו לגבי בטיחות:

להצטייד בכמויות מספקות של מים למקרה של תקלה בדרך! אם נדרש חילוץ הוא עלול להתעכב מספר שעות. אחותי המתינה פעם 5 שעות עם 4 ילדים . חיבים להיות מצויידים בפק"ל.

לגבי תדלוק - לפחות בדרך הלוך כדאילתדלק במצפה רמון. נכון שהתחנה מנצלת את מעמדה המיוחד וגובה חיר מכסימלי, מצד שני שקט נפשי שווה כמה שקלים.

מבחינת עצירות עם ילדים - זכור לי לטוב החי-בר ביטבתה, אם כי מלפני באמת הרבה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הדרך של 40-12 לא ממומלצת בלילה למי שלא מת על נסיעות בחושך מוחלט בלי נפש חיה...

מבחינה בטיחותית, עדיף כביש בלי מכוניות על כביש עם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תחליט, או מצפה רמון ומכתש רמון או מכתש גדול / קטן ( במכתש הקטן אין בכלל כבישים..)

וזה גם לא 150 ק"מ ללא תחנות דלק,

ממצפה רמון ליוטבתה זה כ 100 ק"מ ( לאילת זה 150 ק"מ )

המסלול הרגיל זה - מת"א>כביש 6 עד הסוף,צ.להבים עד ערד,ירידה וחיבור לערבה ומשם עד אילת (דרך משעממת,ניידות פה ושם,הרבה טריילרים (ים המלח) וסתם מובילים שמעכבים) ושאר דברים מציקים.

המסלול המומלץ על שוכני קארזפורום - ת"א >כביש 6 עד הסוף>חיבור לכביש 40 (עוקף ב"ש),המשך כל הזמן עד למצפה רמון (המכתש הגדול\קטן),הגעה לאילת מדרום (הרי אילת),יש לציין שזוהי דרך ארוכה מהרגיל לכן עדיף לתדלק במצפה רמון או לפני כי יש לך קטע של לפחות 150ק"מ ללא תחנות.

לגבי הפסקות - תכף יגיעו הבכירים ויגיבו.

פורסם
מבחינה בטיחותית, עדיף כביש בלי מכוניות על כביש עם...

כולם כאן מנסים לגרות את הבחור לקחת את הכביש המהנה יותר לנהיגה. הקטעים שם אכן מפצירים בך לנהוג מהר עד שמגיעים הסיבובים, שבלילה קשה לעיתים לראות אותם.

אין ספק שכביש עם תשתית טובה ושדה ראיה רחב בטיחותי יותר, אבל במקרה של כביש לא מוכר + נסיעה לילית במהירות - להורים שלי הייתי ממליץ לנהוג בדרך אחרת.

A3

A4

פורסם

הם יכולים להמליץ לו לנסוע בלילה אבל לא ראיתי שהוא אמר שהוא נוסע בלילה..

אין הגיון לנסוע הלילה ולהיות עייף כל היום , גם אם רוצים לנצל יום שלם אפשר גם לצאת ב 5 בבוקר

ב 5 וחצי כבר אור היום

כולם כאן מנסים לגרות את הבחור לקחת את הכביש המהנה יותר לנהיגה. הקטעים שם אכן מפצירים בך לנהוג מהר עד שמגיעים הסיבובים, שבלילה קשה לעיתים לראות אותם.

אין ספק שכביש עם תשתית טובה ושדה ראיה רחב בטיחותי יותר, אבל במקרה של כביש לא מוכר + נסיעה לילית במהירות - להורים שלי הייתי ממליץ לנהוג בדרך אחרת.

פורסם

ההורים הקשישים שלי נוהגים שם והתשתית מצויינת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

4:00.

זה מה שעשיתי כאשר היה לי תינוק בן 10 חודשים (ועוד שני ילדים בני 6 ו-4). הגענו לאילת בשעה 2 בצהריים, אחרי סדרת עצירות בדרך, חלקן לביקור באתרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז באיזה שעה יוצאים לדרך בנסיעה עם תינוק?

אני יצאתי עם ילדה בת שנה בשעה 19:30. אחרי 20 דקות נרדמה עד סוף הנסיעה והמשיכה לישון עד הבוקר במלון.

נסעתי בחורף דרך מצפה רמון ולקח כ-4 שעות עם עצירה אחת מינימלית. (נסיעה בלילה כמובן איטית יותר)

A3

A4

פורסם

מוסיף אזהרה על פונדק סמדר... לא, לא האוכל (לא יודע, לא טעמתי) אלא מלכודת משטרה.

אין שם דרך נורמלית לעצור וכולם חותכים לחניה דרך קו הפרדה רציף. גם עבדכם הנאמן חטא בזה לפני פחות מחודש. 10 שנים של עבר נקי מעברות תעבורה זיכו אותי באזהרה בכתב.

כל הקטע של הכניסה לחניה שם פשוט מעצבן. יש טווח ראיה של קילמטרים רבים קדימה אבל יש קו הפרדה רציף. או שתסע כמה קילומטרים עד שתוכל לפרסס, או שתהיה עבריין. המשטרה כמובן מודעת שהרוב יבחרו באופציה ב' ועורבת בחניון :mad:.

פורסם

בפונדק סמדר אין סיבה לעצור זה יקר ומיותר.. ( קפה הפוך לקחת עולה 12 או 14 ש"ח),

אם בכל זאת רוצים להיכנס נוסעים כ 200 מטר לכיוון עובדה ואז פונים צפונה לדרך עפר וחוזרים לפונדק על הדרך במקביל לכביש,

אני מעדיף לעצור בעבדת במקום במצפה רמון, יש שם מקדונלדס ארומה וילו

מוסיף אזהרה על פונדק סמדר... לא, לא האוכל (לא יודע, לא טעמתי) אלא מלכודת משטרה.

אין שם דרך נורמלית לעצור וכולם חותכים לחניה דרך קו הפרדה רציף. גם עבדכם הנאמן חטא בזה לפני פחות מחודש. 10 שנים של עבר נקי מעברות תעבורה זיכו אותי באזהרה בכתב.

כל הקטע של הכניסה לחניה שם פשוט מעצבן. יש טווח ראיה של קילמטרים רבים קדימה אבל יש קו הפרדה רציף. או שתסע כמה קילומטרים עד שתוכל לפרסס, או שתהיה עבריין. המשטרה כמובן מודעת שהרוב יבחרו באופציה ב' ועורבת בחניון :mad:.

• תוכן חדש...