Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, חל שיפור בתשתיות ויש התקדמות עם התחבורה הציבורית.

אבל - מצב התחבורה הציבורית עדיין רחוק מלהיות טוב.

יש לנו עוד כ"כ המון להתקדם ולהשתפר, קל וחומר בהשוואה לאירופה וארה"ב.

טעות נפוצה בקרב הציבור והתקשורת.

המטרה של הקמת תחבורה ציבורית יעילה היא שתהיה תחבורה ציבורית יעילה.

הסיכוי של זה לפתור את הפקקים נמוך והמתכננים לא באמת מכוונים לזה.

אתה טועה ידידי.

כשתהיה פה תחבורה ציבורית טובה (אבל באמת טובה) נתח גדול יעדיף להתנייד באמצעותה, במקום ברכב.

משיחות עם חברים ואנשים מפה ושם - חד משמעית רובם יעזבו את הרכב לטובת התחבורה הציבורית.

בארה"ב למשל, תאמין או לא, מנהלי בנקים ואנשים בעלי תפקידים בכירים נוסעים באוטובוס.

במדינתנו הקטנה והשופונית, כנראה שלא נזכה לראות את זה. לא בקרוב.

גם אם זה אומר 40 דק' נסיעה בפקק לעומת 20 דקות בתחבורה ציבורית.

פורסם

איפה בארצות הברית נוסעים מנהלי בנקים באוטובוס? אולי די עם הפנטזיות?

ארצות הברית מכורה לרכב הרבה יותר מישראל. יש להם באיזור הצפון מזרח כמה מערכות הסעת המונים ברמת ״בסדר״, וזהו. שאר המדינה זה רכב פרטי אחד גדול.

באירופה המצב שונה, גם בערי מדינה כמו סינגפור והונג-קונג באסיה. שם כן אפשר לראות אנשים מכובדים נוסעים במטרו לעבודה.

ולא, המטרה של תחבורה ציבורית טובה זה לספק אלטרנטיבה לפקקים, לא להעלים אותם. אני רוצה להגיע בשילוב רכבת, מטרו, ואוטובוס על נת״צ ליעד שלי במהירות. שאנשים אחרים ימשיכו לעמוד שעתיים בפקק. בעיה שלהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
איפה בארצות הברית נוסעים מנהלי בנקים באוטובוס? אולי די עם הפנטזיות?

ארצות הברית מכורה לרכב הרבה יותר מישראל. יש להם באיזור הצפון מזרח כמה מערכות הסעת המונים ברמת ״בסדר״, וזהו. שאר המדינה זה רכב פרטי אחד גדול.

באירופה המצב שונה, גם בערי מדינה כמו סינגפור והונג-קונג באסיה. שם כן אפשר לראות אנשים מכובדים נוסעים במטרו לעבודה.

ולא, המטרה של תחבורה ציבורית טובה זה לספק אלטרנטיבה לפקקים, לא להעלים אותם. אני רוצה להגיע בשילוב רכבת, מטרו, ואוטובוס על נת״צ ליעד שלי במהירות. שאנשים אחרים ימשיכו לעמוד שעתיים בפקק. בעיה שלהם.

אני חייב לדעת איך האמירות שלך מסתדרות עם זה שאתה בפורום של כלי רכב.

אתה לא אוהב רכבים?, אתה מוכן לא לנהוג בכלל? שילקח ממך החופש, הנוחות ופרטיות הזאת? שהנהיגה ברכב תהייה יקרה יותר?

אז למה אתם בפורום של רכבים?

פורסם

אתה לא אוהב רכבים?, אתה מוכן לא לנהוג בכלל? שילקח ממך החופש, הנוחות ופרטיות הזאת? שהנהיגה ברכב תהייה יקרה יותר?

אוהב רכבים. אוהב נהיגה. בין זה ובין יוממות לעבודה במזדה 3 ועמידה של שעה וחצי בפקק מפולג עד השלום אין שום קשר. יוממות בפקקים ברכב היא סבל. לפחות בשבילי.

עברתי לפני שנה וחצי לאירופה. לא קניתי פה רכב. נוסע בתחבורה ציבורית כל יום לעבודה. באופניים עד הרכבת ואז נסיעה של 22 דקות. תענוג.

בחופשות (הרבות) שאני לוקח, וגם לפעמים בסופי שבוע, שוכר רכב ונוסע לטייל להנאתי. ואז אני באמת נהנה ממנו. משתדל גם לשכור רכבים מעניינים.

אז לשאלתך, כן. מוכן לא לנהוג בכלל. מוכן שנהיגה תהיה יקרה יותר במהלך השבוע ביוממות. מוכן לאגרת גודש בכניסה לעיר הגדולה. מוכן להקצאת נתיבים קיימים לתחבורה ציבורית. הלוואי ויקרה כמה שיותר מהר.

נ.ב.

חשבתי שהאידיאל של רכב לכל פועל נשאר בשנות ה-60...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אתן את הדוגמות אישיות ואת דעתי בנושא מ החודשיים אחרונים בנסיעה מבת ים לתל אביב באוטובוסים בלילה (יציאה מבת ים בסביבות 21:00) לתל אביב ו חזרה בבוקר (בסביבות 07:00/7:15) לבת ים.

אז קודם על, משהו לגבי הבניה/חידוש כבישים, אולי מישהו מכיר את הרחוב היינריך היינה (מצומת וולפסון עד אסטדיון בלונפילד בתל אביב) שם ב2015 אם אני לא טועה, התחילו לשפץ אותה (או לא יודע בדיוק מה התחילו לעשות שם, ועד עכשיו לא סיימו ב100%, ועוד התחילו לעשות עוד דברים בגלל שהתחילו לבנות את הרכבת ברחוב שדרות ירושלים, הוסיפו נתיב רק לתחבורה ציבורית, לא יודע אם הכל היה מתוכנן מראש, אבל יש מצב) בקיצור, נהיה יותר פקקים בבוקר זה גרם לי לצאת הבית לעבודה בבוקר לפני 6:00 כדי להגיע לתל אביב ב07:00 כי אם לא, לא מגיע (פעם היה אפשרי לצאת ב6:15/6:20, היום כבר לא), אז דעתי היא שבניה/שיפוץ ממש לאט של כבישים היא הבעיה ראשונה פה.

לגבי האוטובוסים, קודם כל לא עומדים בזמנים, חודשיים הייתי מגיע לתחנה שלי ו או שהאוטובוס היה עובד כמה דקות לפני הזמן שהיה צריך לעבור או שהיה מאחר בהרבה (זה היה קורה ביציאה מבת ים, חייב להגיד שהחזרה מתל אביב האוטובוסים היו מגיעים בזמן, אין לי הסבר לזה לצערי)

כדי להגיע ב22:00/22:20 לעבודה, הייתי צריך לצאת מ הבית בסביבות 21:00/21:15 (בגלל מה שכתבתי למעלה עם האוטובוסים) עם הרכב שלי אני יוצא ב22:00 ומגיע ב22:20...

בחזרה, אם הייתי יוצא מ העבודה ב07:01 הייתי מצליח להגיע הביתה ב7:40 (זה אומר ללכת מהר לאוטובוס כי אם הייתי מפספס, הייתי מגיע הביתה ב08:00 ++), אם הרכב לוקח לי 20 דקות בבוקר.

חוץ מכל זה, הפקקים נגרמים בגלל התרבות נהיגה בארץ לדעתי שכבר דיברו על זה הרבה בעוד אשכולות, נסיעה במהירות נמוכה בנתיב השמאלי, נסיעה ממושכת ללא צורך בנתיב השמאלי ואז בדקה 90 נזכרים שרוצים לקחת ימינה, עוצרים סתם באמצע הכביש וגורמים לפקק וכו'

כאשר אני חוזר עכשיו הביתה על הטיילת בתל אביב, יש נתיב שזה כדי לקחת רק שמאלה (בצומת של מלון דן פנורמה, איפה ש תחתנה דלק YELLOW אם מישהו מכיר) והכמות רכבים שפשוט ממשיכים ישר כדי לעקוף את הפקקים וגורמים שעוד יותר פקקים זה בלתי האמין :-(

אז בגדול, עד שהנסיעה מ הבית לעבודה עם אוטובוס לא ייקח לי 30 דקות, אמשיך לנסוע עם הרכב שלי לצערי. זה ממש מעצבן שלוקח לי פי 3 באוטובוסים להגיע לעבודה.

פורסם

אתה טועה ידידי.

כשתהיה פה תחבורה ציבורית טובה (אבל באמת טובה) נתח גדול יעדיף להתנייד באמצעותה, במקום ברכב.

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.

אגב, מה זה תחבורה ציבורית טובה באמת?

פורסם
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.

אגב, מה זה תחבורה ציבורית טובה באמת?

לדעתי??

אוטובוסים 24/7 כל 15 דקות, שלא מארחים, בלילה אפשר פעם בשעה.

אם נסיעה ברכב לוקח 10 דקות, באוטובוס לא אמור לקחת שעה..

לא יודע מה עוד כרגע.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

לא יקרה. מעבר לעובדה שחברות התחבורה יצטרכו לגייס עשרות אלפי נהגים נוספים בזמן הם אפילו היום לא מצליחים למלא את התקנים שיש כבר היום אף אחד לא יפעיל מערך תחבורה ציבורית בהיקף מלא 24/7.

פורסם

תכלס?

לא יקרה בגלל החרידים. נקודה (וסליחה מראש אם אני פוגע במישהו)

תחבורה ציבורית 24/7 זה אומר יותר הכנסות גם, אפשר לעלות משכורות ותנאים (תנעים? לא זוכר איך כותבים, סליחה)

לדעתי, אם משכורת וזה נורמלים, אנשים ירצו לעבוד, אין לי מושג כמה מקבל נהג אוטובוס היום אגב.

חוץ מכל זה (משהו שגם דיברו על זה בעבר), המדינה לא מעוניינת שאנשים יסעו באוטובוסים, מרוויחים הרבה יותר על המיסים של הדלק ורכבים, יהיה להם הפסד אם 80% מ האנשים יסעו באוטובוסים. אבל זאת דעתי.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם (נערך)

קרא את ההגדרה בראש הפורום:

אנשים שאוהבים (לדבר על) מכוניות

ומכוניות זה כל כך הרבה - בטיחות, טכנולוגיה, ספורט, ועוד מיליון תחומים. ואתה לא חייב לאהוב תחום כזה או אחר כדי לעסוק בו. אישית הגעתי לפורום כאשר חיפשתי מכונית, והתאהבתי במספר האנשים החכמים שעוסקים במגוון נושאים עצום במסגרת האוף טופיק. ובינתיים למדתי הרבה על עולם הרכב והתחבורה.

הגישה שלך היא הגישה האמריקאית האינדיבידואליסטית, אני ואפסי עוד. אתה חי במסגרת של חברה, של מדינה, וצריך להתנהל בהתאם לפשרויות שלה. בישראל, כמו בלא מעט מדינות אחרות, אתה צריך להתחשב באחרים. ואחד הביטויים לכך הוא הצורך בצמצום השימוש ברכב הפרטי לטובת שימוש בתחבורה ציבורית, כזו שמעמיסה פחות על התשתיות ומאפשרת ניצולן טוב יתר.

לגבי נושא התחבורה הציבורית: היא אמורה לספק פתרון למרבית האוכלוסיה. הפרישה והתדירות צריכה להתאים לצרכים. יש אזורים בהם אכן מדרשת תחבורה 24/7 (אם כי בתדירות משתנה לפי שעות היממה והיום בשבוע), יש אזורים שבהם ניתן להסתפק בפחות. מה שחשוב הוא שהתחבורה תהיה אמינה - כלומר דיוק הגעת כלי התחבורה יהיה מספק וניתן יהיה להסתמך על לוחות הזמנים, ושתהיה מספקת כמותית, שלא ישארו נוסעים מחוץ לאוטובוס\רכבת\כל אמצעי אחר. וגם שהתכנון יאפשר ניצול טוב על ידי הנוסעים, כאשר שיטת קוים מזינים וקוים עיקיים מחייבת תכנון ודיוק על מנת לבצע את המעברים בלי לאבד יותר מדי זמן.

לגבי התשתיות - בנייתן בעייתית בכל מקום בעולם. קל וחומר במידנה כשלנו, שמצד אחד היא צפופה מאד, ומצד שני יש בה תרבות שאינה מקדשת את התכנון ארוך הטווח ואת הדייקנות. וכמובן הפוליטיקה, לעתים הקטנה והקטנונית, שיכולה להרוס פרוייקטים אדירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי, אם משכורת וזה נורמלים, אנשים ירצו לעבוד, אין לי מושג כמה מקבל נהג אוטובוס היום אגב.

בין 50 ל-60 שקל לשעה בסיס תלוי בחברה. על זה יש שעות נוספות, גמול לילה, תוספת בגין עבודה במוצ"ש ועוד ועוד. אם אינני טועה הם מקבלים גם קרן השתלמות כעבור תקופה מסוימת בחברה.

הקאץ שצריך אשכרה לעבוד וזה משהו שרוב האנשים בישראל לא אוהבים לעשות.

פורסם

...

אנחנו בשרשור על פקקים- שאלוהים יקח אותי אם יש משהו שקשור בין נהיגה בפקקים לבין להיות חובב רכב.

פורסם
קרא את ההגדרה בראש הפורום:

אנשים שאוהבים (לדבר על) מכוניות

הגישה שלך היא הגישה האמריקאית האינדיבידואליסטית, אני ואפסי עוד. אתה חי במסגרת של חברה, של מדינה, וצריך להתנהל בהתאם לפשרויות שלה. בישראל, כמו בלא מעט מדינות אחרות, אתה צריך להתחשב באחרים. ואחד הביטויים לכך הוא הצורך בצמצום השימוש ברכב הפרטי לטובת שימוש בתחבורה ציבורית, כזו שמעמיסה פחות על התשתיות ומאפשרת ניצולן טוב יתר.

הגישה שלי אולי אינדיבידואליסטית אבל לא כמו האמריקאית, ובכלל לא אמרתי מה הגישה שלי, אז איך הסקתה את זה?

הגישה שלי היא אינדיבידואליסטית אבל מתחשבת, נגיד דוגמה אם כל הרכבים הפרטיים יהיו קטנים(אולי אפילו עד 2 מושבים) אבל לכל היותר עד גודל של סמארט ל4 כבר יהיה יותר מקום, יותר דו גלגלי ותלת גלגלי(שבטוח הרבה יותר מדו גלגלי)

משאיות וכלי הובלה עדין ישארו כמובן

פורסם

שזו, שוב, חשיבה שגויה. לאנשים שונים צרכים שונים. אין דין בעל משפחה עם 3 ילדים כדין רווק הולל, שדינו שונה מזה של זוג פנסיונרים.

אם אתה מכיר את הגישה שלי לבחירת הרכב הרי שאני בהחלט בעד בחירת כלי רכב קטנים אבל הדגש הוא על הקטן שמתאים לצרכים. ודרך אגב, כנראה שמידות הרכ משפיעות על עומס התנועה פחות ממספר כלי הרכב, שכן מה שמעמיס הוא המרווחים בין כלי הרכב וההשהיה בתחילת תנועה, וכמובן התנהגות הנהגים. כל אלה אינם שונים בין כלי רכב בעורך 3.5 מ' לכאלה באורך 4.5 מ'.

דרך אגב, לפני מספר שנים קראתי מאמר מעניין ב-Scientific American שדיבר על חוסר היכולת של המהנדסים לחזות את השפעת השינויים במבנה הכביש על העומסים. ההתנהגות של נהגים - והמאמר ההזה הוא מארה"ב, לא מישראל - היא בלתי צפויה לחלוטין, ולעתים שינוי מבנה בכביש או צומת שצפוי לשפר את זרימת התנועה גורם דווקא לפקיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...