Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ארוכה עם רכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש לי מאזדה לאנטיס 2001,

והיום אני מתכנן לנסוע רחוק, מה שכמעט ולא קורה באוטו הזה,

נסיעה של 130 ק״מ

ורציתי לשאול - האם בגלל שזה רכב ישן כדאי לעשות עצירה כדי שהמנוע יתקרר?

נניח אחרי 60-70 ק״מ לתת לרכב לנוח כמה דקות, האם זה יכול למנוע בעיות כלשהן?

ולפני נסיעה כזאת -

מה אני צריך לבדוק חוץ משמן ומים?

דרך אגב הרכב עשה 200,000 קילומטר

תודה

עריכה אחרונה על ידי yorng
פורסם

לרכב לא נדרשת שום עצירה.

אם אתה מרגיש שאתה צריך הפסקה, כמו כל בן אדם, אז תעצור.

הרכב מצידו עדיף לו לגמוע אלפי קילומטרים בנסיעה רציפה, מאשר גיחות קצרות בעיר.

כל זאת בהנחה שהרכב תקין ומטופל כמובן.

יום טוב גם לך

פורסם
לרכב לא נדרשת שום עצירה.

אם אתה מרגיש שאתה צריך הפסקה, כמו כל בן אדם, אז תעצור.

הרכב מצידו עדיף לו לגמוע אלפי קילומטרים בנסיעה רציפה, מאשר גיחות קצרות בעיר.

כל זאת בהנחה שהרכב תקין ומטופל כמובן.

תקין ומטופל בהתאם, היום לשמחתי עבר טסט בלי בעיות.

רק כדי לוודא - הוחלפו פלאגים, פילטר שמן ושמן מנוע.

פילטר אוויר לא החלפתי כי ראיתי שהוא תקין, הוצאתי אותו, ניקיתי אותו כמו שצריך והחזרתי למקום.

לא אמורה להיות בעיה נכון?

פורסם

הרכב לא מתחמם בשגרה? נוסע כרגיל ולא מתנהג בצורה שאינה אופיינית לו? אם הכול בסדר, אני לא רואה סיבה לדאוג.

לא רואה צורך בעצירה, 130 ק"מ זה שעה וקצת נסיעה בהנחה שמדובר על נסיעה שרובה בינעירונית בכבישים מהירים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
תקין ומטופל בהתאם, היום לשמחתי עבר טסט בלי בעיות.

שמח לשמוע,

סע לשלום, המפתחות בפנים.

ולהבא תזכור שהרכב שלך סובל בנסיעות עירוניות הרבה יותר מאשר מחוץ לעיר, לכן אין מה לחשוש מנסיעות ארוכות

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

את הבדיקה החשובה ביותר שכחת: לחץ אויר בצמיגים.

הסכנה הגדולה ביותר היא תקלת נהג: עצבנות, חוסר ריכוז, עייפות. לכן מומלץ בהחלט לעצור מדי פעם. צריך לחלץ עצמות, לשתות מים (או קפה), להתפנות.

תחזיק במכונית בקבוק מים ואיזה חטיף כדי להרגע אם הנהיגה מעצבנת.

סע רגוע, תהנה מהדרך ורק שים לב שלא נדלקת איזו נורת אזהרה. נכון למכונית בת שבוע, חודש, שנה או אספנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שמח לשמוע,

סע לשלום, המפתחות בפנים.

ולהבא תזכור שהרכב שלך סובל בנסיעות עירוניות הרבה יותר מאשר מחוץ לעיר, לכן אין מה לחשוש מנסיעות ארוכות

מתוך התעניינות, אפשר לשאול מה הסיבה לכך?

חוץ מהבאמפרים שהיא הסיבה היחידה שעולה לי לראש, שלהבנתי גורמים לבלאי מואץ של הבולם זעזועים?

את הבדיקה החשובה ביותר שכחת: לחץ אויר בצמיגים.

הסכנה הגדולה ביותר היא תקלת נהג: עצבנות, חוסר ריכוז, עייפות. לכן מומלץ בהחלט לעצור מדי פעם. צריך לחלץ עצמות, לשתות מים (או קפה), להתפנות.

סע רגוע, תהנה מהדרך ורק שים לב שלא נדלקת איזו נורת אזהרה. נכון למכונית בת שבוע, חודש, שנה או אספנות.

32psi זה הלחץ שמתאים לרכב שלי לא?

אני פשוט לא מוצא את הספר רכב.

ותודה רבה לכם על המענה האדיב!

פורסם (נערך)

הכלל של לחץ 29 או 32 psi אינו נכון, כיון שהלחץ תלוי בדגם הרכב, במידות הצמיג המותקן, ובמידת ההעמסה. את הגלגל הרזרבי נפח לפי הלחץ הגבוה ביותר המומלץ ובדוק את הלחץ בכל פעם בה אתה מנפח את הצמיגים. אם מדובר בגלגל חלופי קטן ("ביגלה") הלחץ הנדרש יותר גבוה, ויהיה מסומן על הגלגל עצמו, אל תופתע מ-60psi או ערך דומה.

חפש את ספר הרכב במרשתת, או, עוד יותר פשוט, לוחית בחלק התחתון של eורה B בצד הנהג. יש פירוט של הלחץ המומלץ למצבי העמסה שונים של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העיקרון הוא כזה.

אם יש תקלה פתאומית היא תבוא אחרי 1..2.33.200.3000 קילומטר או בקיצור אין לזה כתובת. שאני מתכוון תקלה פתאומית זה תקלות נדירות שאין להם סימנים מקדימים, דוגמא סליל הצתה "קויל" שבלי סימנים מקדימים שווק חיים.

מה שאני בא לומר שמשך נסיעה ארוכה לא אמורה להיות סיבה לתקיעה בצד. מה שכן אם יש צריך לדעת את מצב מערכת הקירור ברכב, האם נוזל קרור נעלם זו תקלה שאפשר לחיות איתה בערבון מוגבל אבל צריך להיות סופר זהיר ולדעת כמה נוזל קרור נעלם ביחס לנסיעות. כנ"ל לגבי שמן במידה ונוזל/הרכב צורך שמן בהתאם לק"מ.

בגדול רכב שטופל בזמן לפי הצורך שומר על הרכב ומבטיח בערבון מוגבל להימנע מתקלות שנבועות מהזנחה לדוגמא רכב שלא טופל יכול להיקרע רצועת טיימינג בלי סימנים מקדימים). אוסיף גם שאני מדבר על טופל בזמן אני גם על לטפל בחלקים שמראים סימני גסיסה בזמן כמו למשל גיר אוטומטי. הכי חשוב בכבישים ללא שטח הפרדה להיזהר ממטורפים ממול שיוצאים לעקיפה וגם ושים לב מאחורה אם יש משוגע כזה שמנסה לעקוף אותך ולסכן אותך.

פורסם

הייתה לי פיז'ו ישנה, נתקעתי באמצע כביש המווווון פעמים.

אם אתה ממש חושש שתהיה לך תקלה באמצע הנסיעה:

1) אפוד זוהר באוטו ולא לשכוח להשתמש בו במידה ונתקעת.

2) משולש אזהרה באוטו

3) בקבוק מים גדול באוטו (זה ממש ממש חשוב אם אתה נתקע באמצע כביש ארוך בשמש) + כובע למקרה שתצטרך לחכות הרבה זמן לגרר

4) מספר טלפון של שירות גרירה שאתה עובד איתו (בין אם ביטוח או מישהו מומלץ)

5) טלפון שלך טעון לגמרי וגם מטעין במהלך הנסיעה

מקסימום נתקע לך האוטו, גוררים למוסך ולוקחים מונית או מבקשים עזרה ממשהו. לא סוף העולם בתנאי שאתה דואג לעצור בשול ימני ודואג לשמור על הבטיחות שלך.

תדליק אורות חירום, תשים אפוד ומשולש במרחק גדול מהאוטו כדי שנהגים לא יופתעו.

אם נתקעת באמצע הכביש או בשול שמאלי אתה צריך להזמין משטרה\להתקשר לנתיבי אילון.

לא מומלץ לצאת מהאוטו אם נתקעת באמצע כביש מהיר.

פורסם

130 זו לא נסיעה ארוכה, 20 דק נסיעה בעיר בפקקים ותנועה צפופה תעשה למנוע רע יותר מכמה סיבות והנה 2

1. סלד גבוה יחסית בהילוכים נמוכים, ולחיצה רצופה על הגז או בלמים, בניגוד לשמירה על מהירות בנסיעה בינעירונית וסלד נמוך יותר.

2. אוויר קר שנכנס למנוע ממהירות הנסיעה וגם עוזר למערכת הקירור לצנן את הרכב. בניגוד לאוויר חם לח ומלא פיח בעיר בתנועה צפופה

כל עוד אין נזילות, סע לשלום, התקלה יכולה להתרחש כשתניע את הרכב או כשתסע לסופר.

פורסם
מתוך התעניינות, אפשר לשאול מה הסיבה לכך?

חוץ מהבאמפרים שהיא הסיבה היחידה שעולה לי לראש, שלהבנתי גורמים לבלאי מואץ של הבולם זעזועים?

כמעט כל מערכת שתסתכל עליה עובדת הרבה פחות קשה בנסיעה בין-עירונית מאשר בעיר:

1. מנוע - אתה עובר מרחק גדול יותר בכל סיבוב שהמנוע מבצע, המנוע נמצא בטמפרטורת עבודה במשך כל הנסיעה, אין עמידה בסרק (סיבובי מנוע מבוזבזים), טמפרטורת המנוע נעה בתחום צר יחסית כי תמיד יש זרם אויר עוצמתי דרך הרדיאטור.

2. בלמים - אין כמעט שימוש בהם, ניתן לגמוע עשרות ומאות קילומטרים מבלי לבלום פעם אחת. לעומת זאת בעיר עוברים מבלימה להאצה וחזרה לבלימה.

3. גיר - בעיר בכל האצה הגיר מעביר לפחות 3 הילוכים, מה שעשוי בקלות להפוך לכמה עשרות החלפות הילוך בנסיעה של דקות בודדות. לעומת זאת מחוץ לעיר הגיר לרוב בהילוך הגבוה ביותר ולעיתים ניתן לגמוע עשרות ומאות קילומטרים ללא אף החלפת הילוך.

4. היגוי - פקודות ההיגוי מחוץ לעיר איטיות וזוויות ההיגוי קטנות מאוד, מה שגם מייתר כמעט לגמרי את תגבור ההגה. לעומת נסיעה עירונית שבה לא חריג למצוא את עצמך נותן פקודות היגוי זריזות וברדיוס פניה קטן.

ניתן להמשיך לפרוט עוד, אבל זה בגדול..

יום טוב גם לך

פורסם

אם על כל 130 קמ נסיעה הוא ישתה מים עם חטיף, הסכנה הגדולה שלו תהיה השמנה.

ולחשוב שירדתי למדבר לטיולים של מאות קמ, עם רכב משנת 2000 שעבר 320,000 קמ, נשמע ממש חוסר אחריות...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא נכון. הוא יצטרך הפסקת שירותים ואז זה כבר לא יהיה 130 ק"מ אלא שני קטעים עם מנוחה לרכב.

חטיף - רק אם הוא ממש, אבל ממש, עצבני. ואתה יודע: צפרת, שרפת קלוריה. חזרנו לשתיה.

• תוכן חדש...