Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם יצא לי לחשוב על זה, חוץ מאנשים עם כל מיני טנדרים מובילים וכד' אני בכלל לא בטוח שהאדם הממוצע חושב על זה או מתעסק עם זה.

באופן נדיר ביותר יוצא לי לנסוע יותר משני אנשים ברכב, אבל שאני חושב על זה אם אני נוסע עם 4-5 מבוגרים ברכב שכל אחד שוקל בסביבות ה 80 קילו אז כבר אני עובר את המשקל המותר המירבי (בסביבות ה- 300 קילו ).

אני מניח שברכבים מקטגוריית הסופר מיני ובמשפחתיות המשקל המותר גבוה יותר.

פורסם

הסתכלתי לגבי הדגמים החדשים של המכוניות שאני מחזיק (סוזוקי סויפט וקרוסאובר). ההפרש בין המשקל העצמי לבין המשקל הכולל המותר הוא 500-600 ק"ג - די והותר ל-5 מבוגרים, תא מטען מלא ומיכל דלק מלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה מה קורה עם מעמיסים חומרי בנייה בתא המטען (שקי מלט, מרצפות ושקי חצץ) ,

וקופצים לצומת לאסוף 4 פועלים ...

האם לא חורגים מהמותר?

אם יעצרו אותי .. איזה דוח אקבל? על המשקל העודף או על העסקת פועלים באופן לא חוקי?

למרות שבפועל אני רק נותן להם טרמפ, עדיין לא התחלתי להעסיק אותם

פורסם

אתה תראה כבר את הקפיצים לא עומדים בעומס ואת הבגאז מלטף את הצמיגים שלך בכל באמפר.

אני רואה מלא אנשי עבודה שנוסעים עם 3 סינים מאחורה בקורולה מיושנת עם גגון ומזדעזע מחוסר האכפתיות

פורסם

את השטות הזו עשיתי פעם אחת עם רנו 14 שהעמסתי עליה כמה מאות ק"ג קרמיקה לדירה ונסעתי לאיטי מהצ'ק פוסט לרמת אלון דרך עוקף נו"ש. במהירות שהדבר הזה נסע כנראה שהסיכון היה מינימלי, אבל Never again. כיום המכסימום זה 5 אנשים ו-5 מזוודות, מה שמביא אותי ל-500 ק"ג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה תראה כבר את הקפיצים לא עומדים בעומס ואת הבגאז מלטף את הצמיגים שלך בכל באמפר.

אני רואה מלא אנשי עבודה שנוסעים עם 3 סינים מאחורה בקורולה מיושנת עם גגון ומזדעזע מחוסר האכפתיות

כמה אכפתיות אתה מצפה להפגין כלפי קורולה מיושנת המשמשת כרכב עבודה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
הסתכלתי לגבי הדגמים החדשים של המכוניות שאני מחזיק (סוזוקי סויפט וקרוסאובר). ההפרש בין המשקל העצמי לבין המשקל הכולל המותר הוא 500-600 ק"ג - די והותר ל-5 מבוגרים, תא מטען מלא ומיכל דלק מלא.

600 קילו זה כבר בטריטורה של קנגו וגם 500 זה כנראה לא המספר המדוייק אלא אם כן הייתה כוונה לנתון של רכב ריק מנוזלים.

בדרך כלל החישוב הוא 75 קילו פר נוסע + 50 קילו בתא המטען, מה שמוביל אותנו להפרש של כ 420-430 קילו בין משקל הרכב ריק מוכן לנסיעה לבין משקל מורשה מותר.

אכן אם עולים 5 מבוגרים במשקל 90 קילו כל אחד ומעמסים את תא המטען, תהיה חריגה מהמשקל המותר. ככה זה פחות או יותר בכל רכב פרטי שאני מכיר, אולי רק אמריקאיים מחשבים לפי משקל גבוה יותר פר נוסע.

פורסם

בדקתי את זה לסוזוקי קרוסאובר (הדגם העכשוי) - ההפרש בין המשקל העצמי למשקל הכולל המותר הוא כ-550 ק"ג. 50 ליטר בנזין זה פחות מ-40 ק"ג, כך שנותרו מעל 500 ק"ג. אם אתה מביא בחשבון נוסע של 80 ק"ג ומטען של 20 ק"ג לנוסע זה בדיוק 500 ק"ג. לסויפט הפרש קצת יותר קטן, אבל נסה להכניס יותר ממזוודה אחת לתא המטען.

פורסם (נערך)

זה נכון, למרות שכאשר מתוכננת נסיעה משפחתית לנתב"ג אני עושה זאת. עד כה זה קרה בערך פעם בשנתיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בדקתי את זה לסוזוקי קרוסאובר (הדגם העכשוי) - ההפרש בין המשקל העצמי למשקל הכולל המותר הוא כ-550 ק"ג. 50 ליטר בנזין זה פחות מ-40 ק"ג, כך שנותרו מעל 500 ק"ג. אם אתה מביא בחשבון נוסע של 80 ק"ג ומטען של 20 ק"ג לנוסע זה בדיוק 500 ק"ג. לסויפט הפרש קצת יותר קטן, אבל נסה להכניס יותר ממזוודה אחת לתא המטען.

כנראה שבדגם הספציפי הזה זה קצת חריג כי משאירים מקום (מבחינת משקל) למערכת 4X4. עם המערכת משקל הרכב ריק הוא 1275-1300 ולא 1195, משקל מקסימלי מורשה ללא שינוי 1730.

זה משאיר לנו כ 430-450 קילו משקל נוסעים + מטען, בערך כמו שרשמתי מקודם.

דגם בלי 4X4 נהנה מאפשרות לסחוב יותר משקל.

עריכה: בדקתי גם עבור סוויפט.

משקל ריק של הדגם האוטומטי 900-925.

משקל כולל 1365.

אותו הפרש של 450 קילו פחות או יותר.

פורסם

מתעוררת שאלה מעניינת: כיצד נקבע המשקל הכולל המותר. האם, למשל, הוא נקבע עבור נתונים מסויימים של צמיגים - והחלפת הצמיגים בחרים אמורה לשנות אותו . המוכן - מה משמעות חריגה קלה (כמה עשרות ק"ג) על התכונות הבטיחותיות של הרכב.

פורסם
מתעוררת שאלה מעניינת: כיצד נקבע המשקל הכולל המותר. האם, למשל, הוא נקבע עבור נתונים מסויימים של צמיגים - והחלפת הצמיגים בחרים אמורה לשנות אותו

לא יודע לגבי רכב פרטי, אבל במשאיות זה ממש משנה את המשקל הכולל. לדוגמא ראש גורר עם צמיגי בלון (קדמיים), מורשה לגרור 4 טון יותר מאשר אותו רכב בדיוק עם צמיגים רגילים.

פורסם
לא יודע לגבי רכב פרטי, אבל במשאיות זה ממש משנה את המשקל הכולל. לדוגמא ראש גורר עם צמיגי בלון (קדמיים), מורשה לגרור 4 טון יותר מאשר אותו רכב בדיוק עם צמיגים רגילים.
אני חושב שאתה שוב פעם מבלבל בין 2 נושאים שלא בהכרח קשורים.

אשמח לראות את התקנה הרלוונטית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...