Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוב החלקים אשר מתקינים

בבונדד נשלחים מהייצרן כאשר הם ארוזים

בתא המטען של הרכב ובאחריות הייבואן להתקינם.

איזה רכבים מגיעים ככה? איזה חלקים היבואן צריך להרכיב?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

להערכתי זה מתחלק

יש חלקים בולטים וחיצוניים שלא מורכבים מראש בגלל השינוע באוניה או במוביליות שבהם צריך להכניס כמה שיותר מכוניות לשטח נתון.

יש ליצרן מפעלים שונים בחו"ל שמייצרים את אותו המודל ברמת גימור שונה בהתאם לסטנדרט המקומי שם ואז בארץ צריך להתאים למודל שנמכר.

תוספות מקוריות שהיבואן מביא בנפרד ומרכיבים בארץ כמו למשל בזמנו מכרו מכוניות עם תוספת מקורית של בקרת שיוט או גלגלי מגנזיום שלא חייבים להיות ממש מקוריים.

עריכה אחרונה על ידי mrraz
פורסם

תשמע, אני לא מכיר רכבים שמגיעים עם חלקים שאינם מורכבים. בגלל זה שאלתי איזה רכבים ואיזה יבואנים כי זה חדש לי.

Always go sideways

פורסם
במקום שיתנו לך מערכת בשווי 3500 תבקש רק 3000 הנחה ממחיר הרכב. לא יתנו, אז חצי. רק 1750. או שזה מה שאתה עושה במקום לקבל מתנות?

כי לא לקבל בכלל מתנות יוצא שעשית להם טובה מבחינת כלכלית. חסכת להם עבודה.

"חסכת להם" אלה תופעות לוואי של "חסכתי לעצמי המון כאב ראש עתידי", בעיות חשמל, בעיות מערכת שמע ורעש של פלסטיקה שבורה בזמן נסיע.

פורסם
למה לדבר סתם? יש חיה כזאת ועוד איך.

ואזעקה לא מתקינים מ-2008 בערך, שאז אזעקות קוליות יצאו מחוץ לחוק.

2011

הרכב שלי 2010 עם אזעקה מקורית מהיצרן, ניתקתי את הקונקטור כי התחיל לפעול לבד

פורסם
תשמע, אני לא מכיר רכבים שמגיעים עם חלקים שאינם מורכבים. בגלל זה שאלתי איזה רכבים ואיזה יבואנים כי זה חדש לי.
יש אבל זה משהו די מצומצם, לפי מה שאני מכיר.

בפיז'ו למשל בשנים קודמות אפשר היה לשלם בהזמנה X שקלים ולקבל בקרת שיוט בדגם שלפי המפרט מגיע בלי. את הידית המקורית היו מתקימים בארץ. בפורד, ניתוק כרית אוויר מקורי היו מתקינים בארץ.

חישוקים קלים אם מתקינים בארץ זה לא מקורי. גם חלומות חשמל מאחורה בדגם שמגיע עם חלונות ידניים, הקיט שמתקינים הוא לא מקורי.

רוב האיבזור שמותקן בהכנת הרכב למסירה הוא איבזור אפטרמרקט, לא איבזור מקורי של היצרן.

גלגל ספייר בג'יפים שמגיע לא מורכב כדי לחסוך מקום באוניה - מובן ומקובל, אבל זה לא התקנה.

פורסם

המולטמדיה מצלמת רוורס חיישני רוורס מובליי ואפילו הגלגל ספייר והכלי נהג בספייס סטאר הם התקנה מקומית.

כדי לעבוד בגיל קאר אתה צריך להיות חייל משוחרר לא משנה איפה שירתת השכר ההתחלתי הוא 30 ש''ח לשעה אתם יכולים להבין לבד מה רמת המקצועיות של העובדים בחברה הזו.

פורסם (נערך)
2011

הרכב שלי 2010 עם אזעקה מקורית מהיצרן, ניתקתי את הקונקטור כי התחיל לפעול לבד

תודה על התיקון.

בפיז'ו למשל בשנים קודמות אפשר היה לשלם בהזמנה X שקלים ולקבל בקרת שיוט בדגם שלפי המפרט מגיע בלי. את הידית המקורית היו מתקימים בארץ. בפורד, ניתוק כרית אוויר מקורי היו מתקינים בארץ.

חישוקים קלים אם מתקינים בארץ זה לא מקורי. גם חלומות חשמל מאחורה בדגם שמגיע עם חלונות ידניים, הקיט שמתקינים הוא לא מקורי.

רוב האיבזור שמותקן בהכנת הרכב למסירה הוא איבזור אפטרמרקט, לא איבזור מקורי של היצרן.

גלגל ספייר בג'יפים שמגיע לא מורכב כדי לחסוך מקום באוניה - מובן ומקובל, אבל זה לא התקנה.

ממה שאני מכיר, אבזור שמותקן בהכנה למסירה מסתכם במובילאיי ומערכות איתור. במידה ויש תוספות נוספות שהלקוח בחר, אז גם יותקנו, אבל מדובר בתוספות מקומיות ולא בתוספות שהיצרן שלח עם הרכב בבגאז'.

מעבר לזה, לדעתי יש להבדיל בין אבזור שהיצרן שולח ברכב ואומר ליבואן "תסיים את ההרכבה לבד" לבין אבזור שהמוסך יודע להרכיב כתוספת במידה והלקוח מבקש ומשלם על זה.

חישוקים - זה נופל לקטגוריה של תוספת שהלקוח משלם עליה.

חלונות אחוריים - שוב, לא מגיע עם הרכב ואומרים ליבואן להרכיב, אלא מוסיפים בארץ על פי החלטת היבואן.

גם בדוגמאות של פיז'ו ופורד - נשמע שמדובר בהחלטה של היבואן לאפשר להוסיף אבזור מסוים בהתקנה מקומית.

בכל המקרים, לא נראה שהיה מדובר באבזור שהיצרן השאיר בבגאז' ואמר ליבואן לסיים את ההרכבה.

זה מה שמפתיע אותי במה שאומרים פה.

יבואנים שמציעים אבזור בהתקנה מקומית לא חסר - כשחמי הלך לבדוק את היאריס החדשה והסוויפט החדשה, גילינו שחצי מהרכב מוצע בהתקנה מקומית - מרימי שמשות, כיבוי אורות עם כיבוי מנוע ועוד דברים ששכחתי.

אבל שוב, זה לא שהרכיבים האלה מגיעים בבגאז' מהיצרן, אלא היבואן מזמין את הרכבים בלי זה, ומתקין משהו מקומי פה שלא בהכרח הוזמן מהיצרן.

מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

Always go sideways

פורסם
לגבי המערכת סטריאו - אין CarPlay או Android Auto מובנה?
תלןי ברכב, למשל, לאון FR כן מגיע מספרד ככה.

נדמה לי שגל רכב סיאט ביום מגיע כבר עם זה במערכת המקורי, אבל הגרסות יותר זולות, נועלים (או מבקשים שיגיעו נעולות) כדי למכור את הקוד אחר כך למי שרוצה לפתוח.

לא יודע ביבואנים אחרים איך זה עובד.

אני למשל, כאשר הזמנתי את הלאון שלי, לא לקחתי כלום (איתוראן ו המובילאיי הייתי לייב לצערי), כאשר המוכרת אמרה לי "אפילו בחינם אתה לא רוצה?"

עניתי לה: "לא רוצה שגיל קאר יגוע לי ברכב"

היא ענתה: "יכולה להבין אותך, גם אני לא הייתי נותנת להם לגכת י ברכב" [emoji2357]

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

אתה מדבר על התקנות מקומיות שחלקן נעשו עם חלקים מקוריים (כמו הקרוז קונטרול בפז'ו. חלונות חשמליים אחוריים התקינו בארץ משיקולי מס כי שילמו על המנגנונים מס הרבה יותר נמוך מהמס על הרכב). לא מדובר על רכב שיובא "חצי מורכב" עם חלקים בבגאז'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכוון מאוד. לא אמרתי בשום מקום שהחלקים האלו הגיעו בבגאז'...

איו דבר כזה. חוץ מגלגל רזרבי בג'יפים שזה הגיוני.

חלונות חשמליים מאחורה התקינו כי דגם עם חלונות ידניים היה נראה גרוע לעומת המתחרים אבל היצרן הציע את גרסת איבזור הנמוכה רק עם חלונות ידניים. קשה לי להאמין שזה נעשה עם מנגנונים מקרויים, יותר סביר שעם מנגנונים של SPAL או יצרן אפטרמרקט אחר.

פורסם
איזה רכבים מגיעים ככה? איזה חלקים היבואן צריך להרכיב?

בגולף הקודמת שלי אנטנת גג+שטיחים מקוריים ועוד כמה דברים.

איזה כייף לי :)

פורסם

^

בסדר, אבל אלו חלקים שהותקנו במפעל והוסרו על מנת שינוע או "שימור" (למשל השטיחים). לא התקנות מכלולים כפי שנטען בשרשור.

אם כבר, זה נפוץ באופנועים, שנשלחים בארגזים וכדי לחסוך מקום, בחלקם הגלגל הקדמי מפורק מהאופנוע ומותקן בחזרה ע"י היבואנים. בלתי ניתן להימנע מזה, כי ככה היצרן "אורז" את הכלי:

bidJIdH.jpg

פורסם
בגולף הקודמת שלי אנטנת גג+שטיחים מקוריים ועוד כמה דברים.

אני לא באמת יכול להחשיב את החלקים האלה כ"הרכבה בארץ".

ממה שנטען פה בשרשור היה נשמע שהיצרן שולח את הפגושים, הפנסים, הגלגלים והדלתות בתוך התא הנוסעים במקום שיהיו מורכבים על הרכב.

בקיצור, כרגיל, סתם דיבורים.

Always go sideways

• תוכן חדש...