רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדבר איש מעולם ההיי-טק אז תסלחו לי על השאלה... שאני מסיר לוחיות רישוי מהרכב, זה עניין של הברגה או תלישה ? לא רוצה לעשות פדיחות כשהשכנים מסתכלים תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
תהיתי מה הפתרון המועדף על אנשים כאן לבעיה הזו. אם אתם רוצים להחליף רכב, בהנחה שלא מעוניינים לקנות חדש, יש בעיה של חפיפת שני הרכבים. אפשרות ראשונה היא שמוכרים קודם את הרכב ואז נתקעים בלי רכב בכלל. אז אם יש רכב שני במשפחה אפשר להסתדר, אבל במידה ואין מה עושים? השכרת רכב לא זולה וגם לא ברור לאיזו תקופה לשכור בגלל שקשה להגיד מראש מתי בדיוק תמצא רכב עם הנתונים, המחיר והמצב הרצויים. תחבורה ציבורית וזהו? נשמע קשה בעיקר כשצריך לנסוע לכל מני מקומות מגוונים ולפעמים לא צפויים כדי לראות רכבים שמוצעים למכירה. ויש את הבעיה ההפוכה, כשמוצאים את רכב החלומות אבל אף אחד עוד לא התקשר לקנות את הנוכחי. אז לא רק שאי אפשר להשתמש בכסף מהמכירה כדי לכסות חלק מהסכום לרכב החדש, גם נתקעים עם …
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 830 צפיות
שלום, שכרתי רכב באתר של באדג'ט לתקופה של 29 ימים ושילמתי מראש באתר שלהם, כאשר המחירים באתר כוללים כבר מע"מ. היום החזרתי את הרכב 5 ימים לפני המועד וכמובן שלא קיבלתי זיכוי על הימים האלו בטענה ששילמתי מראש וקיבלתי הנחה על זה (נגיד ומקובל). אבל מה, הם גם חייבו אותי על מע"מ בטענה שהמחירים באתר לא כוללים אותו. נכנסתי לאתר שלהם לוודא אולי ואני טעיתי, אבל לא, אני לא טעיתי. פניתי אליהם בטלפון והנציג שלהם אמר לי שמה שראיתי זאת טעות ויש טעות באתר ושהם מחייבים את כולם במע"מ. מישהו נתקל בזה? נראה לי הזוי כל העניין. מדובר במעל 500 ש"ח חיוב נוסף שהם עשו בלי הצדקה. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג פלוס תינוק שמאוד אוהב לטייל. יש לנו סקודה פאביה רכב חברה ולעיתים גודל הבאגז׳ מגביל אותנו.. אני מתלבט בין התקנה של גגון ותא חפצים לבין פשוט תיק לכב כמו זה: https://carbag.co.il/ היתרון של תיק לרכב כמו שאני רואה את זה, זה שאני לא צריך להתקין גגון, זה זול וגם בגלל שזה רכב חברה אני לא אפרד ממנו עוד 3 שנים. האם יש לכם ניסיון עם התיק הזה או אחר? האם כדאי להשקיע ולקנות גגון? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי, ראיתי אכיפה בכביש מהיר בשעה די סואנת וכביש מלא. מה שלא הסתדר לי זה איך אפשר לסמן לנהג לעצור בצד? נניח אתה בשמאלי וצריך לחתוך 3 נתיבים על מנת לעצור בשול הימני, איך יבקשו ממך לעשות את זה כשכל הכביש מלא במכוניות? יש אולי מכשור חדש שבו מצלמים אותך ושולחים אח"כ בדואר? בד"כ בלייזר לא מצלמים אלא עוצרים מיידית ומראים את הקריאה...
הודעה אחרונה מאת TT, -
התלבטתי אם לפתוח את הדיון פה או באוף טופיק, בגלל שאני חושב שהשרשור יכלול שאלות ומידע שאני אנסה לספק בחרתי לפתוח אותו פה. אחרי 4 שנים עם פיג'ו 206 XS החלטתי ביחד עם החברה שלי (אישתי לעתיד הקרוב) לשדרג למשהו מעניין יותר. ההתלבטות הייתה בין: 1. פיג'ו 208 GTI 2. יונדאי ולוסטר 3. סיאט לאון FR 1.8 4. קליאו RS 5. 500 אבארט. אני מחליף מכוניות בקצב מאוד נמוך ואני רוצה להשאר לפחות 5 שנים עם המכונית החדשה. בנוסף, חברה שלי לא נוהגת עם גיר ידני לכן החלטנו על 2 אפשרויות: 1. מכונית ספורטיבית אוטומטית + גיר אוטומט ולפחות דלת אחורית אחת (ולוסטר, לאון, קליאו) 2. שתי מכונית, הספורטיבית עכשיו ובהמשך נקנה עוד מכונית כיד שניה. אחרי חקירה ונסיעות מבחן: 5. האב…
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן שלום חברים, משהו יודע, מכיר או שמע במקרה על אופציה להשכרת הרכב הפרטי לחברת ליסינג לתקופת זמן מוגבלת? לפני כחודש בערך קניתי סיאט איביזה חדשה (2019); עקב רלוקיישן לתקופה של שנה בחו"ל, אני מעדיף שלא להשאיר את האוטו לצבור אבק בחניה, מאידך גם למכור אותו, זאת אופציה פחות אופטימלית עבורי. הייתי שמח לדעת אם קיימת אפשרות אולי להשכיר אותו לליסינג ולקבל תשלום חודשי עד שאחזור. אני יודע שיש היום הייזמים כמו Weelz שהן למעשה פלטפורמות שיתופיות, מעין "Airbnb" של רכבים. המלצות, הצעות, חוות דעת יתקבלו בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
אהלן, רציתי לבדוק האם רק אני נתקלתי במקרים האלו, או שזה מצב די נפוץ. לעיתים בקניית רכב משומש, יש מוכרים (או סוחרים בעיקר) שמסתירים תקלה כלשהי ברכב, לפעמים עושים לה תיקון 'זמני' (כמו למשל למלא גז במזגן דולף), ולפעמים התקלה מתרחשת בלי הקדמה, והבעלים הקודמים גם כנראה לא ידע עליה (וגם זו תקלה שלא ניתן לבצע לה תיקון זמני). אתן דוגמאות לביש המזל שאני נתקלתי בו: אקסנט הראשונה שקניתי - המזגן כנראה דלף ורק מילאו גז לפני הקניה גטס שקניתי - אחרי שבוע מהקניה נקרע הטיימינג והלך ראש מנוע (המוכר היה אדיב והשתתף בתיקון) גטס שחבר קנה - במהלך הנסיעת בדיקה לא היה שום דבר משונה, איך שביצענו העברת בעלות נדלקה נורת לחץ שמן והרכב הושבת עד ניקוי בוצה. פיקנטו שידידה קנתה - שום תק…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
השאלה בנושא. הבעלים שרשומים ברשיון הרכב הוא אדם פרטי (סמנכל ידוע מחברת נדלן). ברשיון רשום שעבוד לחברת הנדלן. נהוג להפחית במחירון במצב כזה, או שזה נקרא רכב פרטי לכל דבר? מה יהיה רשום ברשיון בבעלות קודמת אם אני קונה? תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
קאדילק XT4 בישראל
מאת פבל- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם הוא יצליח להציג רמות עידון ואיכות כמו של המתחרים האירופאים, נראה שה-XT4 החדש יכול להיות קלף חזק מאוד ביד של קאדילק.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
סמל"ת, יבואנית ראם, הודיעה אתמול על תחילת השיווק של הדור החדש (החמישי במספר) של טנדר ראם. כל הגרסאות יצויידו באבזור בטיחותי הכולל בין היתר מערכת בלימה והתראה בפני התנגשות, בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי שטחים מתים, זיהוי תנועה חוצה מאחור והתרעה בפני סטיה מנתיב (מובילאיי בהתקנה מקומית). הראם ישווק בשתי גרסאות: 3500 ו-2500. ראם 3500 בעל יכולת העמסה מרבית של 1.9 טון. מנוע הדיזל בנפח 6.7 ליטר מפיק 400 כ"ס ו-138 קג"מ (נתון המומנט החזק בקטגוריה). ה-3500 מגיע בגימור ביג הורן עם שישה מושבים (הקדמיים מחוממים), חיישני חניה לפנים ומאחור,מסך מולטימדיה 8.4" עם אנדרויד אוטו/אפל קארפליי, התנעה מרחוק ועוד… ראם 2500 בעל יכולת העמסה מירבית של 1.1 טון. מנוע הדיזל בנפח זה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שוקלים טיול באירלנד. אני בשלב הבדיקה הראשוני וראיתי שבאתר rentalcars.com יש הצעות דרך חברת flizzer לאופל אסטרה וכתוב "לא ממוזג" אני בעיקר סקרן כי כנראה הטיול יהיה בעונה קרירה, אבל יכול להיות שמשכירים שם רכב ללא מיזוג? נראה לי שזה באג/טעות. כמו כן אם כבר אז אתם ממליצים על rentalcars.com ?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
שהייתי ילד, בשנות ה- 90 העליזות אני תמיד זוכר ששמעתי את השם "וולוו" ותמיד זה היה שם דבר. ועם חלוף השנים נראה שהמותג הזה נעלם מהתודעה... מישהו יודע מה בדיוק קרה מאז? האם זו מגמה ארצית או עולמית?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נוסע לבולגריה באוגסט, נחיתה בסופיה. קיבלתי המלצות להשתמש בחברת רכב מקומי. א. השפה הבולגרית לא שגורה. ב. חיפוש באינטרנט הניב בינתיים חברה אחת בלבד. כמובן שכל החברות הבינלאומיות נמצאות שם, אבל זה לא הרעיון Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, אני יודע, הנושא נטחן עד דק, וחיפשתי ומצאתי שירשורים ישנים בנושא, אבל לא עדכניים. יש מכון בדיקה מנסיון שמומלץ מהתקופה האחרונה? לפני שש שנים בדקתי ב מממ ליד משרד הרישוי ולא נפלתי מרצפה לכיסא. ליאור.
הודעה אחרונה מאת Saar Berman, -
אהלן, יש לי שברולט קרוז טורבו 2012 כבר שנתיים ואני מאד מרוצה ממנה. בטיפול האחרון המוסכניק (לא מוסך מורשה) אמר לי שלאחר 100000 ק"מ המנוע מתחיל לעשות בעיות רציניות והמליץ לי להפטר מהרכב. כרגע הרכב עבר 85000 ק"מ ואני רוצה לתכנן את צעדיי לעתיד. אשמח לדעת אם ידוע לכם משהו על כך. תודה!
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני לא מעלה דיון פוליטי כאן אך הופתעתי לגלות בקריאת מספר כתבות על חקירות ראש הממשלה שהייתה יוזמה להקים מפעל של רכבי נאנו בישראל (ישראל יחד עם הרשות הפלסטינית וירדן). בכתבות מתוארות פגישות שהיו אי שם לפני כמה שנים בין ארנון מלצ'ין, לבין ראטן טאטא (יש לו קשר לטאטא?) והמלך עבדאללה. עד היום לא ראינו פרי מהיוזמה הזאת וכנראה גם לא נראה אך לא תמה תקוותינו! עצם העובדה שיש יוזמה זה יפה בעיני. שוב לא נכנס לפוליטיקה! Sent from my MI 9 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 929 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב משנת 2011-2013. מידי פעם מופיעים רכבים עם קילומטרז' של 100 ולעיתים נמוך יותר. מה שמעלה אצלי חשדות לגבי האמינות. אני יודע שכתוב בטסט של הרכב את הקילומטרז' האחרון. אבל זה טוב רק על הצד שהקילומטרז' הזדייף אחרי הטסט. כיצד אדע שלאורך שמונת השנים האחרונות לא היה זיוף מכוון? האם במקרה שהבודקים במכון רואים קילומטרז' לא ריאלי הם לא מעבירים את הרכב טסט? האם זה כתוב איפשהו במשרד הרישוי? במקרים הנ"ל כאמור אין ספר טיפולים לרכב (שלפי הבנתי עד כה קיים רק במקרה של טיפול במוסך מורשה) תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
שלום אני רוצה לבטח רכב ואחד ההצעות שהוצעו לי מחברת הביטוח להוזיל את הביטוח היא התקנת "כספת" מישהו אולי יודע עלות התקנה והאם יש סיכון בתקלות לאחר מיכן בגלל התקנה מקומית? האם צריך לפרק את הרכב או שיש גישה מהירה? השאלה האם דברים זולים יעלו ביוקר? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
למי שלא מכיר, "ידידים" זה ארגון מתנדבים לסיוע בדרכים - עוזרים לאנשים להחליף גלגל, להניע רכב עם מצבר ריק וכו'. לא השתמשתי אף פעם בשרות שלהם, יודע להתמודד עם הדברים האלו לבד. אתמול בגלל ההפגנות הייתי תקוע בפקק אינסופי בכביש החוף ליד שפיים משעה 17:30 עד 02:30 בלילה. 9 שעות ארוכות... לא היו לי מי שתיה באוטו וגם לרוב הנהגים שמסביב לא. בשלב מסויים זה התחיל להיות ממש מציק ומעצבן. החל משעות הערב היותר מאוחרות ועד אחרי חצות החברה' מ"ידידים" עברו לאורך הפקק על קטנועים עם בקבוקי מים וכוסות חד פעמיות וחילקו מים לכל אחד, למי שביקש ולמי שלא. אז תודה וישר כוח, זה היה מאוד במקום.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
היי חברה שלי הולכת לעבור בקרוב בדיקת MRI, באתוסא אשדוד, והיא ביקשה שאני אשאר איתה בחדר של הבדיקה. העניין הוא, שאסור להכניס לחדר הבדיקה מתכות מכל סוג. כלומר בין היתר אסור להיכנס לשם עם המפתח של הרכב. יש לוקרים בהם אפשר לנעול את החפצים האישיים. אני לא מרגיש בנוח להשאיר בלוקר את המפתח של הרכב שלי ששווה 200,000 שקל. אבל היא מתעקשת שאני אכנס איתה לחדר הבדיקה, כי היא מפחדת. האם הייתם סומכים על הלוקרים של בית החולים עם המפתח של הרכב שלכם? מה אתם הייתם עושים בסיטואציה הזו? תודה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נקנה על ידי קרובת משפחה שלי. כמובן כל התקלות תוקנו לפני הקנייה, אצל הקודמים. הרכב רק עם 93000 ק"ם, אבל עם רשימה ארוכה מאוד של תקלות. כמעט כל כמה אלפי ק"ם. מצורפים כמה דפים ממחשבי המוסכים המורשים שבו טופל. ציינתי כאן, גם, שהרכב הפסיק לנסוע אחורנית, כמה ימים בודדים לאחר הקנייה. לשמחתי, הגיר הוחלף על ידי המוכר{סוחר, אבל כל הכבוד לו}, על חשבונו, בגיר חדש לגמרי{לא משופץ, או מפירוק, אלה חדש}, במוסך מורשה UMI. יש לציין שהרכב נראה מעולה חיצונית, ומבפנים, והכל עובד בו כמו שצריך. כרגע. לסיכום, כל מה שמתואר כאן, זה אופייני לדגם?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
על זה שה-DS3 קרוסבק שנחת אתמול בישראל יותר מאובזר משוורצנגר ב"הטורף" אין ויכוח. אבל האם זה הגיוני שהוא גם יעלה כמו החוזה של שוורצנגר* ב"הטורף"? *אני לא באמת יודע כמה שוורצנגר קיבל על "הטורף" וזה לא מספיק מעניין אותי כדי לבדוק, אבל מרגיש לי הגיוני שזה הרבה. וה-DS3 עולה הרבה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
סיאט מיי חשמלית
מאת Benor- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 561 צפיות
למישהו יש מושג האם היא תשווק בארץ? https://www.seat.com/company/news/cars/mii-electric-unveil.html
הודעה אחרונה מאת robertf, -
הנדסאי רכב
מאת elmatan21- 5 תגובות
- 860 צפיות
יש פה מישהו שלמד הנדסאות רכב שיכול ליצור איתי קשר/ לעזור לי במספר שאלות?
הודעה אחרונה מאת orbah1, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 93 תגובות
- 32.3 אלף צפיות
מעניין אותי למה בנאדם שהוא לא מבוסס במיוחד קונה רכב שכזה כשמדובר ברכב העיקרי ואולי היחיד שלו שבו הוא מתנייד ביום יום, בדרך לעבודה ובחזרה, כשיש סידורים לעשות, כשיוצא בערב לפעמים לחברים וכו׳ הרי עד כמה הוא באמת מנצל את הרכב למטרה שלשמה הוא יועד, כמה פעמים כבר באמת הוא הולך למסלול ובאמת מתחרע איתו, כמה כבישים מעניינים וטכניים הוא כבר עובר איתו ביום יום? רוב הזמן הוא תקוע בפקקים ביחד עם הלאון והגולף הרגילות שעלו בערך חצי מהרכב שלו בגרסת הקופרה או ה GTI. זה לא נושא שנועד להתריס, באמת מעניין אותי להבין מה האפיל, בשביל מסלול פעם בחודשיים במקרה הטוב לא יהיה זול יותר כבר להשכיר רכב במסלול במיוחד ולחסוך את התוספת של המאה פלוס אלף שקלים עבור הרכב? זה בטוח יהיה זול יות…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
מישהו יודע מה קורה עם מכשיר האיתוראן לאחר שהתנתקתי מהשירות? האם הוא ממשיך לצרוך זרם? האם הוא ממשיך לשדר מדי פעם?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
בעיות בהנעה
מאת Pikon- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 484 צפיות
ברשותיכלי עם מנוע 4 פעימות ,עם צילינדר 1 )dvx 400) הכלי מניע רק עם ספריי קרבורטור ,ואז הוא ממשיך להניע לבד לבערך יום... דלק מגיע לקרבורטור, הקרבורטור די חדש, אחרי כיוון מצוף, הבנתי שזה או קרבורטור סתום איכשהו או קומפרסיה גרועה .. אם יש מישהו שיכול למקד אותי ,אשמח.... אפי
הודעה אחרונה מאת Pikon, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתמול קיבלתי דוח משטרה על זה שלרגע החזקתי ביד דף בזמן בזמן נהיגה, לא קראתי אותו רק לרגע החזקתי אותו בזמן שאני אוחז בהגה, הקנס הוא 500 ש"ח + 6 נקודות (סמל סעיף 2429) כדאי לערער על הדוח הזה?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
מישהו יודע מה הצפי להגעת הגרסה המעודכנת של יונדאי איוניק לארץ? הנה הסבר קצר על הדגם החדש. http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%92%D7%94-2019-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94 תודה!
הודעה אחרונה מאת itsik170,