Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה חושב שיש סתירה? אני אשים את זה, בפעם השלישית השבוע. יש מי שנהנה מכל העולמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני נהנה החל מהרגע שרואה אותה בחניה, דרך המושב האוחז, איך שההגה נראה ומרגיש, צליל המנוע (במיוחד כשהוא קר), אחרי זה צלילי התאוצה מהמקום ותאוצות הביניים שמפיקות צליל גירגור נעים. נהנה מהחדות שלה, מהיציבות שלה בכל מצב (כמעט נו...) ומהיכולת ליישר כיכרות. איפה שרכבים רגילים מאיטים, אני נכנס רגיל ומשתמש רק בהגה. אפילו לוחץ יותר על הגז במידה ומתאפשר.

כל זה בלי ימי מסלול, בלי מהירות לא חוקית או מהלכים מטורפים בכביש. גם אותם יש, אבל לא תמיד ולא בכל מצב.

אפילו תגובות הסביבה, המבטים בכביש, השאלות, הבקשות לראות ולשבת בתוכה, הילדים הקטנים שחוצים את הכביש עם ההורים בזמן שאני עוצר להם במעבר החציה ומצביעים על הרכב ואומרים משהו לאחד ההורים. כל זה רק מוסיף לחוויית השימוש.

מעדיף להיראות באלפא ישנה מברכב משעמם שכמוהו יש עוד הרבה על הכביש.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
אני נהנה החל מהרגע שרואה אותה בחניה, איך שנראה ומרגיש, צליל (במיוחד כשהוא קר), אחרי זה צלילי התאוצה ותאוצות הביניים שמפיקות צליל גירגור נעים. נהנה מהחדות שלה, מהיציבות שלה בכל מצב (כמעט נו...) ומהיכולת ליישר. אני נכנס רגיל ומשתמש רק בהגה. אפילו לוחץ יותר על הגז במידה ומתאפשר.

הלכתי לאיבוד בשרשור . אתה מדבר על רכב או אשה? :lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היא האחת שלי. החברה והאישה וגם הילדה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לא צריך לנסות להבין את כולם,תמיד יהיו "משוגעים". זה בסדר.

זה פשוט כיף לא נורמלי שיש לך דיילי דרייבר שמספק את כל צרכי המשפחה ומעלה חיוך בכל פעם שאני לוחץ על דוושת הדלק.

היום לקחתי את אחד החברים מהעבודה (שלא נסע על רכבים חזקים בעבר) ל"סיבוב" קצר, זו היתה אחת הפעמים הבודדות שראיתי אדם בוגר מחפש את ידית האחיזה בדלת ובמשקוף במקביל :)

תן לי קצת torque steer על הבוקר ואיזה פירפור קטן, אני מבסוט לפחות לחצי יום.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

לא נקנים בשביל אותו ניצול פעם ב...

נקנים מהנשמה והאהבה לרכב, במיוחד הכלים הקצת יותר רציניים, שברור שלא נקנים על עיוור, אלא כפי שציינתי, מהלב

פורסם

אין שום צורך בקופרה,אפשר לחיות נהדר גם עם ה1.2.

אנשים קונים כי בא להם,ובא להם מהרבה סיבות.

*צעירים שקונים כדי "להנות כשהם צעירים",

*מבוגרים שקונים כדי "להרגיש צעירים"

בא לסוכנות ומבקש את הגולף הכי יקרה שיש(מכיר מישהי *שמחליפה golf gti אחת באחרת כל כמה שנים).

*סתם כי אוהבים.

לא צריך יום מסלול או לסוע לכביש מיוחד כדי להנות מרכב כזה.

הסאונד,המושבים,המבטים מאנשים,התאוצה מספקים חוויה ברמה היומיומית.

הייתי בכיף קונה קופרה אם היה לי כסף, כרכב יומיומי עם אפס ימי מסלול.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

מי שקורה את השרשור הזה חושב שרכישת רכב ספורטיבי הפך להיות המיינסטרים ושיש הרבה הגיון ברכישת רכב ספורטיבי,

כי גיהוץ מחלפים וכיכרות :shock: זה כיף חיים (בהעדר אפשרות אחרת) ובכלל לא צריך אישה כשיש רכב ספורטיבי :wink:

אז בואו נשים דברים על השולחן, קומץ אנשים רוכשים רכבים ספורטיביים, הרוב המכריע רוכש רכבים רגילים ואפילו כרסתניים במיוחד (ספורטז, טוסון), עגלתיים במיוחד (פיקנטו ושות), או סתם חסכניים ומשעממים במיוחד (היברידיים למיניהם).

ולמה רוב האנשים נוהגים כך, כי הם מבינים שרכב זה לא מתקן בלונה פארק וכביש ציבורי זה לא מגרש חופשי של רכבים מתנגשים בלונה פארק- הוא הרבה יותר גרוע ועמוס והמהירות הממוצעת בו די דומה והנוהגים בו לא יותר מקצועיים מילדים בלונה פארק :) וממילא לא מעניין אותם כל הרגש השופע והבלתי נגמר שיש ברכבים ספורטיביים, כן הם מוכנים לוותר על כל הטוב הזה.

בתמורה הם מקבלים תכונות אחרות שהרבה יותר חשובות (להם) ואפילו יותר מהנות אותם וזה גם עולה להם פחות כסף.

אני דרך אגב הייתי נהג עם רגל כבדה (מאד) על הגז ומכיר את כל התיאורים וההנאה שמצוינים כאן.

עבר לי, לגמרי, אחרי שהבנתי מה שכולם הבינו לפני, היום אני נהנה מדברים אחרים ברכב שדי הפוכים ממה שמציע רכב ספורטיבי, בראש ובראשונה נוחות מתלים, שקט, עידון, פעולה זורמת ועדינה של מערכת ההנעה דווקא במהירויות נמוכות (וכמובן שאר הדברים הרגילים).

ברכבים לא שלי אני עדיין חוזר להיות קצת יותר חוליגן, אני נהנה חייב להודות.

אחרי זה אני חושב לעצמי מה עשיתי כאן בעצם.

קצת דומה להרגשה אחרי לעשות ביד על רכב :?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אולי יש מי שלא קרא את השרשור הרלוונטי ועוד עלול לקחת אותך ברצינות. :-D

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
לא יודע אם אני כתבתי בפורום רכבים או בפורום אסקימו לימון עם חלק מהתגובות פה :lol:

היה שווה לפתוח את הנושא רק בשביל זה.

אם כבר זורמים אז אני לא בטוח שהשוואה מדוייקת, סקס זו תחושה שונה לגמרי שבנאדם לא יכול להבין עד שחווה אותה בעצמו, רכב ספורטיבי עממי אפשר לשער איך זה מרגיש על סמך נהיגה ברכב סביר, זה לא משהו שמדבר בשפה שונה לגמרי כמו סקס מול אוננות, זו אותה משפחה של חוויות רק שפה מדובר במשהו חזק יותר, חד יותר ומתנהג יותר אבל ברור שבשביל להנות באמת מהיתרונות האלה צריכים כביש טכני ברמה כלשהי אחרת זה בעיקר רכב כמו שלי יש רק חזק יותר (לא שאני מזלזל בזה אבל בשביל זה לא חייבים ספורטיבי, יש מספיק רכבים משפחתיים רגילים שהם די חזקים) לכן גם מישהו שלא נהג ממש ברכב כזה יכול לשאול מה הצורך בזה אם אין באמת כבישים כאלו ב 99 אחוז מהזמן.

בכל אופן קיבלתי פה מספיק תשובות טובות וקיבלתי מושג כלשהו לגבי האפיל שיש לזה גם ברמה היומיומית וגם בשביל הפעם הזאת שכן מזדמן קטע כביש טוב נגיד בדרך לחופשה באילת או בדרך לצפון או סתם בנסיעה לירושלים ואז כיף לנהוג ברכב שנותן את הפאן הזה שרכב רגיל לא יכול.

אז אני מבין שאף פעם לא מהגת ברכב ספורט ואף פעם לא עשית סקס.

את שניהם אתה יכול לדמיין (אחד אחרי נהיגה ברכב רגיל והשני אחרי אוננות מול המחשב) אבל שניהם שונים ממה שדימיינת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לא זה לא. ההרגשה שונה מאד בהוט האצ'ס הטובות, ושונה בתכלית במכוניות ספורט ייעודיות, גם אם תיקח את הבסיס שבבסיס, למשל ברז/מיאטה. זה פשוט עולם אחר. נהנים מכל מטר בנהיגה. כל פניה עירונית, כל כיכר, כל שינוי נתיב פתאום שטוח יותר, ההגה קצר ומתקשר יותר, התגובות טובות, מהירות וליניאריות יותר - כל החוויה משתנה. מאד קשה לחזור מזה אחורה.

אתה גם די אונס את המשוואה למי שגר במרכז וחייב נס הרים לנסוע לעבודה (כשתכלס לא נסעת ברכב ספורטיבי מעולם). ניוזפלאש - לא כולם גרים במרכז. לחלק שיותר בר מזל יש כבישי נהיגה קל"ב. ברדיוס אווירי של 15 ק"מ מהבית שלי יש את בית אורן, נשר, הכביש לגלעד וכביש הקיבוצים למשמר העמק. כולם מהטובים שבכבישי הנהיגה בארץ. יש גם עוד 4 קטעים טיפה פחות מעניינים אך מהנים, העליה לדליית אל כרמל וכביש הגישה לעופר, הכביש שמוביל מגבעת הרקפות לבא"ח גולני וכביש הגישה לעמיקם. מקומות שאולי לא שמעת ממקום מגוריך, וזה רק ברדיוס 15 ק"מ מהבית, כלומר ראן בוקר שבת של חצי שעה - שעה, קפה והביתה הוא מעשי ביותר, וקפיצות צהריים מהמשרד לנשר גם כן מעשיות, ונעשות. למי שבאמת אוהב מכוניות ואוהב נהיגה, אלה החיים.

פעם הגעתי למשרד עם רכב די חזק, והמזכירה שאלה מה עושים עם 300+ כ"ס בארץ. כשבאתי לצאת לנשר, משום-מה הסכימה להצטרף. צרחה גם צרחה, עוד בפניה הראשונה :lol:

מיאטה/ברז זה הבסיס של הבסיס? ממש לא, אם לא שמת לב רוב הדיון מתרכז ברכבים פחות ספורטיביים וטהורים ויותר עממיים ופרקטיים ליום יום כמו GOLF GTI או קופרה או אולי 208GTI (למרות שפה יש 3 דלתות אז לא יודע אם נכנס להגדרה של פרקטי אבל הוא בטח עממי), גם הרכבים האלו זה ״עולם אחר״ מהנהיגה שאני מכיר כמו שאתה מתאר?

וכבר אמרתי כמה פעמים בדיון שאם יש כבישים טכניים שממש נגישים עבורך ברמה שפוגש אותם לעיתים קרובות מאוד אז הפוסט הזה לא רלוונטי אליך, הוא כן מתייחס לפרופיל של המון בעלי רכבים כאלה שלא באמת פוגשים כבישים כאלו ובמשך כל הזמן הרכב משמש כרכב רגיל מבחינת אופן השימוש שלו.

כל אלו שאומרים שזה כמו מישהו שעושה ביד שלא מבין מה זה סקס, בואו תגידו לי מה אני צריך לעשות כדי באמת להבין את זה, לעבור נהיגה במסלול עם מדריך? קורס נהיגה מתקדמת על רכב מיוחד? אולי חייב לחיות עם רכב כזה? אולי מספיק סיבוב אחד על רכב כזה? בקצרה, מה נחשב עבורכם לאיבוד בתולים מוטורי (זורם כבר עם הראש פה ;))

אז אני מבין שאף פעם לא מהגת ברכב ספורט ואף פעם לא עשית סקס.

את שניהם אתה יכול לדמיין (אחד אחרי נהיגה ברכב רגיל והשני אחרי אוננות מול המחשב) אבל שניהם שונים ממה שדימיינת.

אבל זה בדיוק מה שאמרתי על סקס. המחלוקת היא אם זה באמת מקביל לרכב ספורט עממי באותה הצורה.

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם
אין שום צורך בקופרה,אפשר לחיות נהדר גם עם ה1.2.

אנשים קונים כי בא להם,ובא להם מהרבה סיבות.

*צעירים שקונים כדי "להנות כשהם צעירים",

*מבוגרים שקונים כדי "להרגיש צעירים"

בא לסוכנות ומבקש את הגולף הכי יקרה שיש(מכיר מישהי *שמחליפה golf gti אחת באחרת כל כמה שנים).

*סתם כי אוהבים.

לא צריך יום מסלול או לסוע לכביש מיוחד כדי להנות מרכב כזה.

הסאונד,המושבים,המבטים מאנשים,התאוצה מספקים חוויה ברמה היומיומית.

הייתי בכיף קונה קופרה אם היה לי כסף, כרכב יומיומי עם אפס ימי מסלול.

סלח לי אבל איזה מבטים מאנשים אתה מקבל על נהיגה בגולף משופצרת קלות או בנהיגה על 208 עם תג GTI קטן שהרוב בכלל לא שמים לב אליו אפילו או ב 308 GTI שבכלל בקושי אפשר להבדיל.

אולי רק הקופרה מהרכבים הספורטיביים עממיים האלה נראית באמת מרשימה למדי גם חיצונית.

פורסם

אשיב בסיפור:

מתיישב בדודג' וויפר אדומה ועצבנית. אחרי שגולף 1.5 ליוותה אותי כמעט שבועיים, זה היה משהו מעולם אחר. המושב, הקלאץ' הכבד, לוח המחוונים של פעם. ידית הילוכים קצרצרה. מניע. WTF. כל הגוף רועד, אני בגן עדן?

ריח של דלק וגזי פליטה מכל עבר. מטושטש. הכל מקרקש, זז ונע, אין דבר שעומד במקום. הלב פועם מהר מידי. והצליל! מה זה הצליל הזה? מי אישר להוציא את זה לייצור המוני?

הגיע הזמן להתגלגל. "רק שלא ייכבה, תרים את הקלאץ' לאט" אני חושב לעצמי. מוסיף גז. כמו שמן למדורה. היא מראה לי שהיא מוכנה, הסל"ד עולה - כך גם הדופק. אני כבר לא בתוך הסיטואציה. המוח התנתק. מעביר לשני, מוסיף עוד גז. היא רוצה עוד. אז אני מוסיף. עכשיו בשלישי. ואז הצחוק יוצא ממני, פראי כמו של ילד קטן שקיבל צעצוע חדש. עוד גז, שיט - פנייה. מאיט, מעביר לשני, מנסה לתפוס קו. אחרי הפניה עוד צחוק. כמה מאמץ כדי לסובב הגה ללא תגבור.

חלפה לה שנה מאז הנסיעה הזו, והיא צרובה לי היטב בזיכרון. ברור ש-GTI היא לא וויפר, אבל אני מאוד מבין מישהו שרוכש ספורטיבית "עממית" (200 אש"ח, בסופו של דבר) כדיילי. היכולת לטעום קצת מה-real deal, זה פשוט כיף. גם אם לא "מתגרזנים" כל יום, כל היום.

על החתום, אחד שחולם על מיאטה כדיילי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אם כבר זורמים אז אני לא בטוח שהשוואה מדוייקת, סקס זו תחושה שונה לגמרי שבנאדם לא יכול להבין עד שחווה אותה בעצמו, רכב ספורטיבי עממי אפשר לשער איך זה מרגיש על סמך נהיגה ברכב סביר

you're not doing it right

פורסם

אני דרך אגב הייתי נהג עם רגל כבדה (מאד) על הגז ומכיר את כל התיאורים וההנאה שמצוינים כאן.

עבר לי, לגמרי, אחרי שהבנתי מה שכולם הבינו לפני, היום אני נהנה מדברים אחרים ברכב שדי הפוכים ממה שמציע רכב ספורטיבי, בראש ובראשונה נוחות מתלים, שקט, עידון, פעולה זורמת ועדינה של מערכת ההנעה דווקא במהירויות נמוכות (וכמובן שאר הדברים הרגילים).

ברכבים לא שלי אני עדיין חוזר להיות קצת יותר חוליגן, אני נהנה חייב להודות.

אחרי זה אני חושב לעצמי מה עשיתי כאן בעצם.

זה שהיתה לך רגל כבדה, לא עושה אותך נהג שנהנה מנהיגה ספורטיבית. רחוק מכך. זה עושה אותך נהג שאוהב לנהוג מהר, זה הכל. היום אתה מעדיף נסיעה נוחה ורגועה, הגיוני. להגיד שאתה הבנת מה שכולם הבינו לפנייך זו שטות גמורה.

מי שאוהב נהיגה ספורטיבית וחייב בסופי שבוע או אפילו ביום יום כמה סיבובים או כיכרות בשביל הנשמה, לא היה אומר כאלה דברים.

אגב, הרבה מבעלי רכבים ספורטיבים מחזיקים גם רכב דיילי רגוע. וגם כאלה שלא, לרוב לא מתבלטים בנהיגה פרועה בכבישים הישרים.

הימים הקשים חלפו :-)

• תוכן חדש...