רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מסתובבת שמועה שמתארגן מפגש ספונטני של קארספורום ביום שישי 12.7 בשעות אחהצ המוקדמות. מישהו יכול לאשר או להכחיש? מישהו יודע משהו?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
מקסים לקח את ה-A1 החדשה למבחן, וחזר עם כותרות שמתחילות - משום מה - בסולמית...
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
https://m.ynet.co.il/Articles/5525765 ראו הקישור לכתבה הנ"ל ובה פרטים על מתווה המס החדש שייכנס לתוקף בהדרגה בינואר 2020. רכבים היברידיים משפחתיים יתייקרו בכעשרת אלפים ₪ כבר בשנת 2020 ובעוד עשרת אלפים ₪ בשנת 2021. רכבי פלאג אין ורכבים חשמליים יתייקרו גם הם, רכבים יוקרתיים יתייקרו אפילו במאות אלפי ₪.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
המכונית שבתמונות בימים אלו חוגגת 20, למרות שהיא כבר מזמן לא אצלי חשבתי שיהיה נחמד לעלות סקירה: מה היית מקבל בסופר מיני אולי הכי מודרנית ומואבזרת בשנת 1999? כאמור השנה היא 1999, שנה ראשונה של יבוא קליאו דור 2 לארץ. כדי לבדל אותה מהדור הראשון היא מקבלת כאן כינוי Clio B. וסלוגן פירסומת "כולם רוצים לנהוג B"... זו רמת האיבזור הגבוהה ביותר שהייתה באותה שנה - RXT. החידוש הגדול והמשמעותי ביותר לעומת הדור הקודם - תיבה אוטומטית חדשה 4 הילוכים DPO/AL4, פיתוח משותף של פיז'ו ורנו. זה הדגם הראשון של רנו שמקבל את התיבה הזו. בסוגריים אפשר לציין שהתיבה הזו בתחילת דרכה (וגם בהמשך, אבל פחות) סבלה ממגוון תקלות והרכב הספציפי הזה עבר החלפת שסתומים בתיבה עוד בתקופת האחריות ושיפ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתכוון למבצע של "חבר" מישהו יודע או זוכר מתי היה המבצע האחרון? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אני מתעניין בקיה ריו החדשה או i20 והייתי רוצה לדעת האם הרכיבים הנ"ל (מנוע / גיר) הגיעו כבר לבשלות ואמורים להיות אמינים יחסית. אישית הייתי מעדיף גיר ידני, אבל לצערי לא מביאים לארץ. אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
"זה אולי ישמע מעט מוזר, אבל אנחנו יכולים לייצר קורסה בנזין או דיזל בפחות מעלות ייצור הסוללות שנמצאות בקורסה החשמלית" https://cars.walla.co.il/item/3243345
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מצאתי הרבה מידע לגבי אופציה של יבוא רכב אישי. מעבר לעובדה הידועה שלא כל כך משתלם כלכלית לעשות יבוא אישי ומדובר גם בהרבה ריצות, אישורים ומסמכים , מה עוד אפשר להגיד נגד היבוא האישי ? אם ברצוני ליבא לצורך הדוגמה , טויוטה chr הכי מאובזרת , וגם עם מנוע 2 ליטר... זה אפשרי אם בארץ מיבאים רק מנוע 1.8 ? מהם המדינות שאיתם יש לנו הסכם סחר ? ניתן ליבא כאשר המוכר בחול עושה את השילוח ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ערב טוב. כבר קרוב לעשור שכמעט כל נהג על הכביש מחזיק בטלפון חכם ובו אפליקציית "Waze", שיכולה לתת לכל מבקש תמונת מצב מדוייקת להפליא של התנועה בדרכים - וזה כולל פקקי תנועה, תאונות, חסימות וכו'... ולמרות זאת, דיווחי התנועה בתחנות הרדיו השונות עדיין כאן, וכנראה לא יעלמו בזמן הקרוב. האם אתם נעזרים בדיווחי התנועה מן הרדיו? ואני לא מדבר על אלו שעובדים במשרות נהיגה שונות וחיים על הכביש, אלא על כל אדם ממוצע שנוסע בבוקר לעבודה וחוזר בערב הביתה. האם אתם חושבים שקיים היום צורך משמעותי בהם? או שאולי מרבית האנשים לא ירגישו בחסרונם? אשמח לשמוע כל דעה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 25.7 אלף צפיות
היי כולם. ניסיתי לפרסם את רכבי למכירה ואני שם לב בסיום התהליך שהמודעה שלי מוגדרת כמודעה עסקית ועליי לשלם תמורת פרסומה. לאחר בירור הבנתי שהמערכת של יד 2 זיההתה שפירסמתי בעבר 3 רכבים למכירה ולכן הם חושבים (שלא בצדק) שאני סוחר רכבים. אכן, פירסמתי בעבר 2 או 3 רכבים כדי לבדוק את סחירותם, מסתבר שעשיתי טעות. התקשרתי ליד 2 והסברתי להם שאיני סוחר, אמרתי שאני מוכן לספק כל פרט שירצו (רשיון רכב, ת.ז וכ') ע"מ שיבדקו ויגלו שאני אדם פשוט שרוצה למכור רכב. כל הנסיונות כשלו. עד כאן הכל מובן. מכאן השאלה שלי היא טכנית: ניסיתי לפרסם את המודעה בניסוח שונה באמצעות מספר טלפון אחר, דוא"ל אחר, אפילו ממחשב אחר וניסוח אחר של המודעה. כל ניסיון מסתיים בתיוגי כמודעה עסקית. מה אנ…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום וצהריים טובים לפורום , חשבתי לעדכן את הניסיון שלי במשך 40 אלף קילומטר . פרטים יבשים על האוטו : יונדאי I20 , דגם INSPIRE , שנת 2013 , 155,200 ק"מ , אני היד השנייה . הרכב נקנה ממגרש עם 115,000 ,בתאריך 03/2017 , במחיר 46,000 , במסגרת הקנייה הוחלפו שני הצמיגים האחוריים , סליל כרית אוויר , מצבר , וטיפול (שמן פילטר). הרכב עבר טיפול כל 30,000 ׁאצל אלדן , בכנות לא יודע מה חשב היצרן/היבואן על מרחק טיפולים כזה ועוד במוסכים של חברת ליסינג החלטה נפלה שאני אעשה כל 10,000 טיפול וכך היה . 125,000 : נעשה טיפול 10,000 שמן (עומד בתקן C3 ) וצמיגות 5-30 , פילטר שמן(מקורי) , פילטר אוויר(חליפי) , פילטר מזגן(חליפי) , שייבה ריקון - 280 ש"ח טסט : 24 שח (נכה)…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 631 צפיות
שלום רב במקרה של טוטאלוס אני משלם 4200 או 2400 השתתפות עצמית? אני יודע שאני יכול להתקשר לביטוח אבל זאת שאלה ממש דחופה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זה לא טוב כמו מערכת התראה מקורית. השאלה עד כמה זה גרוע . מישהו התנסה ? עלויות וכו' ? יש המון מערכות סיניות במרשתת. החל בכאלה שמתחברות למסך המקורי או OBD2 ועד מערכות שמתלבשות רק על פנס איתות אחורי.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הפסטיבל המהולל יצא לדרכו בפעם ה-26, בשבוע הבא, ביום חמישי וימשך, כרגיל, 4 ימים שלמים של טירוף מוטורי באחוזתו הענקית של הלורד מארץ'. בפעם הראשונה, אחרי 4 (!) ביקורים רצופים, אני מתלבט אם לטוס גם השנה. מצד אחד, חוגגים את הישיגיו של מיכאל שומאכר בפורמולה 1, מה שאומר שיביאו את דגמי הפרארי איתם זכה באליפויות העולם שלו, כולל מכונית הפורמולה אחת היפה ביותר, לטעמי, ה-F310B מעונת 97', אותה אף פעם לא ראיתי "בלייב". מצד שני, השנה ישימו דגש על עולם הדריפטים, מה שאותי קצת פחות מעניין. מצד שלישי, זה האירוע המוטורי האולטימטיבי, למרות שאני עדיין מעכל את החוויה ממירוץ המוטו ג.פ בחרז, לפני חודש וחצי (הייתי VIP). חייבים להודות שזה הוצאה כספית לא קטנה בכלל, בעיקר מציאת מקום לינ…
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מקובל להוסיף למחיר ביד2 שווי תוספות כגון איתוראן, חיישני רוורס, מערכת? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
דפדפתי באתר של צמפיון ונתקלתי בזה: https://www.championmotors.co.il/wp-content/uploads/2019/06/0000106.pdf לא שמתי לב אם מישהו פרסם את זה עדיין. זה בטח יעניין כמה אנשים. ההסכם עדיין לא נחתם, אבל בקריאה מהירה, מוצעת אחריות לשנה החל מהחתימה החזר כספי למי ששילם על תיקון. ועוד 250 שקלים לקניות במחיר מחירון ממוסכי צמפיון בדלפק.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 0 תגובות
- 699 צפיות
כבר זמן רב שאני מחפש כיסוי לרכב ולא מוצא. חיפשתי ברשת (איביי, אמזון וכו') וגם בחנויות בארץ ולא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש.. אני מעוניין בכיסוי לרכב (רכב מיני) שיגן על הרכב ושיהיה בעל חלוניות שקופות ללוחיות הרישוי ולתו החניה (שממוקם על השמשה) שכן הרכב חונה ברחובות ת"א. לא הצלחתי למצוא משהו כזה. אודה למי שיודע היכן אוכל למצוא זאת או להפנות אותי לאתרים מתאימים.. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת louisvuitton1, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 468 צפיות
היי איך יונדאי אקסנט הדגם הקודם 2008-2010 (מה זה 66 בסוף הלוחית רישוי?) אמין,חסכוני,בטוח? לא בטוח עם ה1.4 או 1.6 Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
בנושא תו חניה
מאת Edi Ros- 1 תגובות
- 527 צפיות
שלום, אני חושב שזה הפורום המתאים ביותר לשאול את זה. בן 19. אמא לפעמים מביאה את הרכב. גרה בראשלצ, אני גר בתל אביב עם אבא. יש לה מן הסתם תו של ראשון לציון. האם אני יכול להנפיק לי תו של תל אביב לזמנים שאני נוסע איתו ומשתמש בו בתל אביב? אם כן - האם אפשרי שיהיו 2 תווים של ערים שונות על רכב אחד? תודה.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי רכב לפני כשבועיים מחברה מוכרת שלא אנקוב בשמה, במהלך כל הקניה לא נאמר לי כלל על ההיסטוריה המלאה של הרכב, בטח ובטח זה שהוא היה גנוב, אך לאחר שהרכב כבר ברשותי גיליתי את המידע הזה, ע"י טופס סליקה של חברת הביטוח בו מצוין את ההיסטוריה שלו וכך שלפני חצי שנה נגנב ונממצא עם נזקים( כל זה הוסתר ממני) אחרי זעם רב כמובן וטענות מצידם "אנחנו בעצמו לא ידענו" הם החליפו כמובן את הרכב אך נאלצתי להוסיף עוד כ8 אלף מהמחיר המקורי כי לא היה רכב מתאים שרציתי מבין כל שאר המכוניות,בנוסף הם אפילו לא רצו להחזיר את הכסף - וזה כבר אמרתי להם שניפגש בבית משפט. מישהו מכיר / יודע מה החוק לגבי עניין זה? אני יודע שיש חובת גילוי נאות וזה לא בעיה שלי שהם הסתירו את המידע וזה באחריותם …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 656 צפיות
שלום חברים, היכן נמצא מד טמפרטורת המנוע ברכב סי 3? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום נבין למה אתם צריכים לבחון דווקא את ה208 הזו כאופציה לרכב משומש, בין אם אתם סטונדטים חיילים או פשוט בעלי סכום מוגבל ורצון לקבל את התמורה הטובה ביותר למחיר, תמחקו לרגע את היפניות והקוראניות מהראש והצטרפו אליי לסרטון הבא!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
קארספורום יוצא בקמפיין חדש שמטרתו שינויי תרבות הנהיגה והקניית הרגלי נהיגה משופרים לנהגי ישראל. בתור התחלה, החלטנו ללכת על רעיון שקיים בכל מדינות אירופה, נוהג שלא קיים בארץ והוא שכאשר בדרך בין עירונית/מהירה נהג מגיע בדרך לפקק או לכל מכשול בדרך מיד מדליקים את אורות האזהרה (4 וינקרים) בכדי להזהיר את הנהגים שמאחור. נוהג מעולה אשר מונע תאונות (בעיקר תאונות שרשרת) אשר אם כולנו פה נתחיל מהיום להשתמש בו באופן קבוע, נהגים אחרים בדרך יראו, ילמדו, יפנימו ותוך כחצי שנה (להערכתי) הנוהג יהיה מושרש בישראל כנוהג קבוע שכל ציבור הנהגים ישתמש בו. כולנו בקהילת קארספורום נוכל למתוח את החזה בגאווה ולדעת שאנחנו גרמנו לשינוי הקטן הזה ובמו ידינו הצלנו חיים על כבישי ישראל. אז י…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, דיברתי עם קונה פוטנציאלי שמעוניין ברכב שלנו. הייתי אצלו אתמול, בערב, הוא ראה את הרכב ועשה סיבוב והיום יצר קשר פעם נוספת. מדובר ברכב מסחרי, פולקסווגן טרנספורטר T5, 2013, ידני. 84 כ"ס. מנוע 1.900. רכב נכים (זה חשוב, כי כמדומני המחיר שונה בין רכב לנכים לרכב כזה שהוא לא נכים). אמרתי לקונה שאני אברר את מחירו של הרכב, נכנסתי למחירון לוי יצחק, לא הצלחתי למצוא את הקוד דגם שלנו (שכתוב ברישיון רכב) 00724-0378 [ATTACH=CONFIG]520119[/ATTACH] מה שכן מצאתי, זה את ארבעת המחירים הבאים (אבל הקונה אומר שזה לא לרכב נכים, אני גם הסכמתי אתו. הקוד דגם לא תואם לרישיון) [ATTACH=CONFIG]520120[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]520121[/ATTACH] [ATTACH=CONF…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
הודעה אחרונה מאת Night Driver,
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
כמעט כל השאלה בכותרת..... פוקוס מונדאו אסמקס פיאסטה רכבים שנמכרו בכמות לא מעטה ופשוט נעלמו יש סיבה?
הודעה אחרונה מאת Yirg, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם. החלפתי מצמדים כאמור בכותרת. השירות היה במסגרת האחריות והוא היה מקצועי ויעיל. הרכב מסוג גולף 2016 עם 31,000 ק״מ.
הודעה אחרונה מאת SPB, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז הזדמן לי לקבל טוסון 2.7 למשך שבוע, אני נוהג סביב ה-130 קילומטר ביום, ככה שיצא לי לנהוג בו לא מעט במהלך הזמן. אני מראש אציין שהמסלול שלי משלב כבישים ישרים ללא הרבה תנועה, וכבישים משובשים עם הרבה תנועה ורמזורים+ נסיעה במרחב עירוני, בנסיעה רגועה יחסית של סביב ה-110 קמ"ש ולא כבישי אפר או מסלולי שטח למינהם, אז קחו את זה בעירבון מסויים. אז איך זה מרגיש? במילה אחת : "בעע" בכמה מילים: מנוע 2.7 V6 שמרגיש מן הסתם חזק מהספייסטאר עם כוח המחץ של 3 צילינדרים, אבל 180 כ"ס ו-25 קג"מ? לא מרגיש ככה. האם זה המנוע ? האם זה הגיר 4 הילוכים? או שאולי ה-1500 קילו של הבהמה? לא יודע. אבל חזק במיוחד- זה לא. לרכב יש הגה של אוטובוס. ענק, נוקשה. מן הסתם עם יותר פידבק משל הספיי…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם שבוע טוב שיהיה רציתי לשאול האם ידוע לכם מתי צפוי להגיע מתיחת הפנים הקרובה? מה היא תכלול ? כמה זמן לדעתכם עד שיהיה אפשרות לרכוש ב0 ק"מ בהנחה משמעותית ? תודה
הודעה אחרונה מאת huber,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)