Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

דיברתי עם קונה פוטנציאלי שמעוניין ברכב שלנו.

הייתי אצלו אתמול, בערב, הוא ראה את הרכב ועשה סיבוב והיום יצר קשר פעם נוספת.

מדובר ברכב מסחרי, פולקסווגן טרנספורטר T5, 2013, ידני. 84 כ"ס. מנוע 1.900.

רכב נכים (זה חשוב, כי כמדומני המחיר שונה בין רכב לנכים לרכב כזה שהוא לא נכים).

אמרתי לקונה שאני אברר את מחירו של הרכב, נכנסתי למחירון לוי יצחק, לא הצלחתי למצוא את הקוד דגם שלנו (שכתוב ברישיון רכב)

00724-0378

[ATTACH=CONFIG]520119[/ATTACH]

מה שכן מצאתי, זה את ארבעת המחירים הבאים (אבל הקונה אומר שזה לא לרכב נכים, אני גם הסכמתי אתו. הקוד דגם לא תואם לרישיון)

[ATTACH=CONFIG]520120[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]520121[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]520122[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]520123[/ATTACH]

מישהו יודע לאיזה מחירון עלינו להתייחס?

או יכול אולי לברר את המחירון עבור הקוד דגם שלנו, ספציפית לרכב נכים?

אשמח גם לקצת עזרה והכוונה לגבי התהליך של מכירת רכב של נכה שמשועבד לביטוח לאומי.

כמובן אצור קשר גם עם ביטוח לאומי על מנת לקבל תשובות, אבל בינתיים אין מענה בטלפון שלהם (עומס וניתוק, נא לנסות מאוחר יותר).

בשלבים מתקדמים כבר אשמח להתייעץ, אם המכירה אכן תצא לפועל, לגבי תהליך המכירה. התשלום.

ציינתי בפני הקונה שאנחנו משלמים אגרת רישוי בסך 26₪ וכי יש לשלם אגרה מלאה בעת העברת הבעלות (?)

וכי יהיה עליו להמתין מעט עד שנקבל את הרכב החדש מרגע ביצוע ההזמנה (זה בסופו של דבר הרגליים של אחי, תרתי משמע.

אנחנו לא יכולים להתנייד במונית (כיסא גלגלים ממונע) או להסתדר בלי רכב נגיש עם מעלית.

אבל זה אני מאמין בשלבים מתקדמים יותר אני אתייעץ כאן.

אם מישהו שעבר את התהליך ירצה לשוחח איתי בטלפון - בשמחה. אתן את הטלפון שלי בהודעה פרטית.

תודה חברים

פורסם

סתם מסקרנות, איך זה רכב נכים והוא ידני? האם לאדם הנכה שנוהג עליו אין בעיה ברגליים או בידיים לבצע החלפות הילוכים?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

אז לדעתי :

אם זו לא הזמנה ביבוא אישי אז תתקשר סתם לסוכן ביטוח , תן לו את קוד רישוי של משרד התחבורה הוא יוציא לך מיד את המחירון. אין בעיקרון דבר כזה מחירון נכה.

ב. אם הרכב נלקח על חשבון הלוואה של ביטוח לאומי צריך לשלם את היתרה (אם קיימת) .שלם בבנק וקבל אישור על סילוק החוב. לחלופין לגלגל את החוב בעזרת הלוואה עומדת...

לגבי להשיג ביטוח לאומי בטלפון: הצחקת אותי . שלח טופס פניה באינטרנט.

ג. אח''כ נגשים לפירוק אביזרים (מוסך מיוחד לזה) (תפוח וכו') ושומרים את האישור על הפירוק.

ד. נגשים למסלול מס1 במשרד התחבורה הקרוב עם כל הטפסים מסעיפים קודמים. אפשר גם יום שני אחה"צ. העברת בעלות בחינם אבל רישוי יש להשלים הסכום לרישוי מלא.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שכחתי לציין - נכה מוסע. לא נכה נוהג. טוב ששאל החבר.

save - לא הזמנה ביבוא אישי. אין לי כ"כ למי להתקשר, כי יש לי רק 2 חברות שמבטחות את הרכב שלנו. ספציפית לנכים.

החברה שאתה מבטח והחברים פה מבטחים לא מתעסקים עם הרכב שלנו (רכב עם אבזור/נכים - לא).

כמדומני אין כבר הלוואה?

הרכב 2013, אנחנו ב-2019.

ישנה זכאות לנכה מוסע להחליף רכב כל 5 שנים.

אם אני לא טועה משמעות הדבר היא גם שכל 5 שנים ההלוואה הופכת למענק. לכן לדעתי אין הלוואה על הרכב (?) יש רק שעבוד.

פניה באינטרנט - אנסה. תודה.

פירוק אבזור אני לא דואג זה שלב מתקדם, צריך לראות אם נתקדם עם הקונה אכן למכירה (אני מקבל רושם מהכיוון שלו שהוא מעוניין מאוד ברכב).

פורסם (נערך)

מה שאני מנסה להגיד זה שהרכב נחת בנמל אשדוד הוא קיבל קוד רישוי סטנדרטי. עוד לפני התקנת אביזרים.

לכן גם סוכן ביטוח פשוט יוכל לדעת מחירון יצחק לוי לצורכי ביטוח עתידי.

לא ברור לי למה אתה צריך את המחירון . רכב בן 6, הקונה והמוכר מחליטים על מחיר כפי שבא להם בהתאם לכוחות השוק.

לא נותר אם ככה הרבה : שיעבוד תצטרך להסיר כמו בכל רכב רגיל.

פירוק אביזרים ניתן לעשות ביום של העברת בעלות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אין שום מחירון מיוחד לרכב נכה. יש לבצע שלבים שרשמו כבר. להוריד אבזור מיוחד אם יש. להוריד את הרכב מפנקס הנכים במשרד הרישוי (הפרשי אגרה)

פורסם

בתור בן לנכה מוסע:

אם זה דחוף לקונה אזי תוכל להסתייע במוניות מיוחדות בעלי מעלון או בהשכרת רכב מיוחד להסעת נכים עם מעלון.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...