Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה כזה בפורד מונדאו דור 3 ימשו"ז, היו לה שני כבלי מצערת, אחד הלך לדוושת גז, השני לקופסה של בקרת שיוט. כנ"ל פוקוס 1 גיאה.

הקליאו הייתה מאוד מתקדמת מהבחינה הזאת. היו רכבים עם מצערת מכנית עד סוף שנות ה2000, כמו מיצובישי לנסר קלאסיק, ואני מאמין שעוד כמה.

רק כשנכנסה חובת ESP ב2010, סוף סוף נפתרנו מהעונש של זה.

אני זוכר שכשקיבלתי את הקורולה 2013 (הרכב הראשון שהיה לי עם מצערת אלקטרונית) סוף סוף יכולתי לנהוג למרחקים ארוכים בלי לקבל כאבים בפרק כף רגל ימין, כי אני לא צריך להחזיק את הרגל כל הזמן בדיוק באותה זווית בגלל מצערת סופר רגישה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה הדגם הבסיס עליו דיברתי, לא מופיע בקטלוג שעלה פה. מודל 2000 או 2001. פה אין כרית אוויר נוסע ושום דבר חשמלי.

אבל עדיין היה אוטו נחמד, רובן היו השכרה ביד הראשונה.

אגב צבע לבן שנשרף לא ראיתי בשום רכב אחר.

אכן יד ראשונה השכרה, מודל 2001. :mm_yeah:

פורסם

הגירסה הזאת הייתה תמורה טובה לכסף כמשומשות. המחיר שלה צנח אפילו יותר מהר משל רנו אחרות - איבזור נמוך, ידני ולרוב מקוריות השכרה.

לדעתי זו קליאו B האמינה ביותר, אין כמעט מה שיכול להתקלקל.

פורסם
קטע. גם אצלי צינור יניקה התפרק, פאק שכחתי להגיד את זה לגפילטאפיש, טוב שהזכרת לי.

תודה על הטיפים.

אגב אם אתה צריך ספר רכב (חוברת הדרכה שמקבלים עם הרכב) - יכול לשלוח לך, בזמנו סרקתי אותו לקובץ PDF.

פורסם

הקליאו הייתה מאוד מתקדמת מהבחינה הזאת. היו רכבים עם מצערת מכנית עד סוף שנות ה2000, כמו מיצובישי לנסר קלאסיק, ואני מאמין שעוד כמה.

מצערת אלקטרונית היא לא תמיד יתרון, הדיליי של המצערת בקליאו פייז2 הוא גדול, ובנהיגה ספורטיבית לצורך העניין יכול להפריע מאוד, לעומת הקליאו פייז1(של בוקי).

Miata ND2

פורסם (נערך)

האמת, מכונית חביבה ביותר.

לאמא שלי אחת כזו - גרסת RXT שהיתה הבכירה באותו זמן, הוזמנה מקרסו עם 4 כריות אוויר, ABS וגג נפתח באוגוסט 1999, כיום עם 63K ק"מ וללא אף תאונה בעברה...

בשלוש השנים הראשונות עשתה קצת בעיות - מחשב מנוע התאבד ממש בהתחלה, תיבת ההילוכים עשתה את זה קצת אחריו וגם משהו במוט ההגה הוחלף - כל זה תחת האחריות. מנגנון הגג הנפתח הוחלף לאחר תקופת האחריות לכן נרכש בזמנו באיביי והניתוח בוצע בבית כי המחיר שקרסו נקבו היה קרוב למחיר מכונית חדשה, ומאז - שום דבר ממש רציני למיטב זכרוני.

יש לציין שלמרות 20 שנותיה הנסיעה לא השתנתה מהותית יחסית לאיך שהיתה שתחילת שנות האלפיים! אין יותר מידי קרקושים, הכל יושב במקום ופועל, המנוע מושך בדיוק באותה צורה ואפילו הצליל שלו נשאר כשהיה, המכונית נוחה בצורה יוצאת דופן ומזכירה רכות של C3 הנוכחית. למרות שאבא שלי משייט לו חרישית בלקסוס על בסיס קבוע, הוא עדיין נהנה לקחת את הקליאו פעמיים-שלוש בשבוע לנסיעות עירוניות וכל פעם נרעש איך הרנו הזו לא נגמרת...

באמת דגם מוצלח, לא בטוח שהדגמים הנוכחיים יזדקנו באותה צורה.

Clio-1.jpg

Clio-2.jpg

עריכה אחרונה על ידי X9500
  • אהבתי 1

The older you get, the better you used to be

פורסם

מעניין שלוח שעומים פה שונה ממה שהיה אצלי, נראה כמו גרסה יותר מתקדמת. אצלי תאריך עליה לכביש היה מאי 1999.

בשלי לא היה חיווי מצב הילוך.

בהמשך היה לפחות עוד שינוי אחד בלוח שעונים.

1066cf36bcfedd7ebe25b9348e0145fb.jpg

296651da2343d39f54f6a3bf9a2c336a.jpg

• אחראי פורום
פורסם

אחלה שרשור, בוקי.

לפני שנתיים בערך המצבר ב-159 התעייף ולא הצלחתי להניע ולקחתי טרמפ עם שכן עם קליאו כזו, 02' אוטומטית.

זכרתי את הדור הזה של דגמי רנו לטובה ובכ"ז הופתעתי מאיכות הנסיעה היחסית, מהנוחות, מהמושבים הטובים.

היא גם נשמרה יפה ולא מדובר בבעלים פדנט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

בוקי גם אצלי הלוח שעונים כפי שציינת אכן מעניין.

עוד צירוף מקרים חביב, הצבע אצלי (לפחות מה שהשאר ממנו) הוא אותו צבע כמו בתמונות שהבחור העלה, הכינוי שהענקתי לו הוא ״חום ברונזה צואתי״.

X9500 אני תמיד אוהב לראות אנשים שממשיכים להחזיק ברכב המון זמן כי הוא עושה את העבודה ולא מתפתים לזרוק אותו. מקווה שתמשיך להזדקן בכבוד.

לגבי פלסטיקה וכו, שום בעיה ברכב שאצלי, הכל במקום, אין קירקושים, וכל הפונקציות החשמליות עובדות.

לגבי הספר רכב תודה. יש לי אותו יחד עם שאר הדברים שהגיעו עם הרכב. רק שתיסע כבר הצפרדעה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עוד צירוף מקרים חביב, הצבע אצלי (לפחות מה שהשאר ממנו) הוא אותו צבע כמו בתמונות שהבחור העלה, הכינוי שהענקתי לו הוא ״חום ברונזה צואתי״.

הצבע הוא דווקא בורדו מיטלי יפה, רק שהצילום בחושך לא ממש מראה את זה.

The older you get, the better you used to be

פורסם

משהו מעניין, במהלך שיווק הקילאו דור שלישי, הדור השני עדיין שווק באירופה תחת השם "קליאו קמפוס" עד להצגת הדור הרביעי, ואז התואר קמפוס עבר לדור השלישי.

הדור השני באותו זמן עדין לא מת, הוא קיבל עוד מתיחת פנים ושווק עד שנת 2017 בארגנטינה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

הרכב הראשון שלי היה קליאו 2003 1.2 ידני עם המנוע 8 שסתומים :)

איזה כיף של רכב זה היה.

מזגן מקפיא, אמין למדי (למרות שנסע רק 60K ק"מ), וכצפוי חסכוני מאוד. ועל אף ההספק הנמוך היה מספיק זריז אם ממש רוצים.

רק תקלה אחת ממש שגעה אותי בזמנו, מרזבים סתומים שגרמו לפארק מים באוטו כל פעם שירד גשם או אחרי שטיפה. עד שעליתי על הבעיה... בסוף לאחר פירוק הכנפיים (שאגב מפלסטיק ברכב הזה :) ) התגלו כמויות מפחידות של עלים וענפים.. כנראה הרכב חנה הרבה מתחת לעצים.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בקליאו ספורט גם היה נעילת דלתות אוטומטית עם תחילת נסיעה, חיישן גובה שמן שהיה מראה לך מפלס כל הנעה, ומחשב דרך (אם כי שלי היה חולה), המחלה של הרכבים האלה היה החלק העליון של הדשבורד שהיה הופך לדביק בשילוב של שמש וחומרי ניקוי ישראליים וצמות חשמל שעם השנים הבידוד בהן התחיל להתפורר.

וכמובן - המחלה הידועה של האירופאיות, אורגן אורות בפנס האחורי (אכלתי את זה גם בפיאט).

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...