רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכב חשמלי חדש הוצג אתמול, ה - One של חברת Lightyear. (חברת Lightyear נוסדה על ידי אותו צוות סטודנטים לשעבר שניצח במירוץ בניית המכונית הסולארית ב-2013 בעזרת המכונית ״Stella) המכונית החשמלית תטעין את עצמה באמצעות לוחות סולארים או באמצעות חיבור הטעינה המסורתי. ע"פ אתר החברה: בישראל תוכלו להנות מ221 ימי טעינה סולארית וסה"כ 65 קילומטר ליום , ממרץ ועד נובמבר. לטענת החברה ניתן להגיע ל800 קילומטר ליום , אך מתחייבת לסף תחתון של מינימום 400 קילומטר. החברה מתכננת לייצר 500 יחידות. תג המחיר לרכב 150,000 יורו , את המפתחות תקבלו רק ב2021. ההשקה: [video=youtube;i1Rb_z6p0-Q] חישוב כמות הימים באתר החברה לנסיעה על חשמל מאנרגיה סולארית : קצת…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- 0 תגובות
- 526 צפיות
ארנולד שוורצנגר פרסם וידאו משעשע שבו הוא מתחזה למוכר מכוניות שמנסה לשכנע קונים לקנות רכבי בנזין במקום רכבים חשמליים. [video=youtube_share;rXodSqMpuUQ]
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם יש תחשיב למי כדאי להשתמש במוניות או לעשות מנוי בקאר טו גו או להחזיק רכב ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 19 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
להלן קישור לכתבה באתר - wheel. https://wheel.co.il/%d7%94%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%a1%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%94%d7%97%d7%9c-%d7%9e-143900-%d7%a9%d7%a7%d7%9c/
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 0 תגובות
- 604 צפיות
אהלן, למישהו יש מוסך בבאר שבע להמליץ עליו?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
נהיגה ללא מספר רישוי 1 2
מאת locus- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש איזו סיבה שנסיעה ללא מספר תהיה מותרת? נתקלתי ברכב הבא (נראה חדש לגמרי) במוצש האחרון.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
מאזדה CX-5 טורבו
מאת L25- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי חברים, נראה שבעולם (ארה"ב לדוגמה) מאזדה כבר עברו למנועי טורבו בדגמי ה CX (גם ב9) . קטלוג היצרן בישראל עדיין מציע את המנועים ה"רגילים" והמוכרים. ידוע לכם מה ומתי מתוכנן להגיע ארצה אם בכלל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת L25, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 692 צפיות
הי חברים. הדגם הנ"ל הגיע לארץ ב 2016, וכרגע נכנסה הטויוטה קורולה הייבריד להתחרות בו מה שגורם לי להניח שבקרוב נקבל דגם חדש. מישהו יודע משהו לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למישהו יש מידע מתי היא תגיע לארצנו?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
שבוע הבא אני טס לרומניה לשבוע (סיגישוארה, בראשוב והגזרה. אין עוד ממש תוכנית. נתגלגל ספונטני) אין דגש מוטורי לטיול אבל אם תהיה הזדמנות אז למה לא. ככלל אני תוהה מה יש לפורום להציע בתחום. כמובן שנגיע לטרנספגרשן. כמה שאלות: 1. איזה רכב? ההתלבטות היא בין ג'יפ לרכב כביש (אם רכב כביש הכוונה זה לשכור משהו סטנדרטי ואם יש משהו מעניין לשדרג בעמדה) אני יודע שג'יפ פותח עוד אופציות. אף שאני גם מבין שאפשר להגיע לרוב היעדים גם ברכב רגיל אם יותר זהירים. יהיה לנו נחמד להרחיב גבולות עם ג'יפ אבל אם זה יקרה מעט אז אולי עדיף רכב כביש יותר מהנה. 2. הכבישים מוצלחים? 3. מעולם לא עשיתי יום מסלול ואני תוהה אם רומניה עם המחירים הזולים זה אולי מקום לנסות. גם קרטינג טוב יכול להיות …
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
רכב ישן עם 8 ספרות? 1 2
מאת avizaz-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לא כל כך הצלחתי להבין מה אני רואה כאן, רכב שירד מהכביש והחזירו אותו עם מספר חדש או שמא לוחיות רישוי מזויפות.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. לאחרונה חזרתי מטיול בגאורגיה ובאוקראינה. הכמות של הפריוסים במדינות הללו היא עצומה! במיוחד הדור השני והשלישי. המון המון מכוניות נוסעות. מוניות/ פרטיות/ מוסבות למיטות מאחורה. ואני שואל, למה דווקא פריוסים? אני מבין גם מהארץ שמהכוניות הללו טובות ואמינות, אך אני מנחש שבמדינות שכאלו לא תמיד המכוניות יטופלו לפי הספר/יצרן, ועדיין נוסעות ונוסעות. מה לגבי מערכת היברידית? פה בארץ ניתן לרכוש ביטוח, בגאורגיה אין דבר שכזה. לפי הבנתי שהסוללה מתקלקלת מתקנים במוסכים כאלה ואחרים. ראיתי פריוסים מהשנים 2004-2005 שנוסעות כחדשות! האם המכוניות הללו באמת מיוחדות באמינות וחסכון?
הודעה אחרונה מאת hissi, -
-
הודעה אחרונה מאת system_x,
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הדור השני של הבייבי ריינג' הוא טוב. באמת, ממש ממש טוב. ולקנות אותו יהיה מעשה הזוי.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 957 צפיות
שקניתי את הרכב שלי הבעלים הקודם השאיר לי את הגלאי שלו, ומעולם לא חיברתי אותו כי אני לא מכיר את החברה/דגם ולא יצא לי לחקור עליו עדיין. מה אתם אומרים עליו? הוא שווה משהו היום? איזה תכונות יעילות יש לו ואיך הוא מבחינת התראות שווא? Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני צריך לעשות recall לפג'ו 107, הבנתי שלא כולם עושים recall בשישי, מי כן עושה? עדיפות באיזור המרכז ולא בתל אביב תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז היום קראנו שניסן אקסטרייל מגיע עם מנוע דיזל חדש 1.7, הכל טוב ויפה אבל אך זה בדיוק שהמחיר הזה דומה בול למחיר של המתחרה? קודיאק. אז בתור אחד שיש לו אקסטרייל אם אתם שואלים אותי היום אז הקודיאק עדיף מהניסן מקבלים יותר תמורה למחיר. מלא המחיר היה זול יותר אז בסדר. וזה נכון לכל שאר הרכבים בשוק. מעצבן שפתאום המחירים בין הדגמים שווים. צריך לשים לזה סוף.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מתבאס שקניתי את השברולט ספארק לפני מתיחת הפנים עם הבלימה האוטונומית. האם המערכת הזו הינה גימיק בלבד, או שהיא באמת מזהה אובייקטים קרי מכוניות ויכולה לבלום ולהציל חיים ולמנוע נזק לרכוש. האם ניתן להוסיף את המערכת לרכב קיים ?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, מי ביטח את הרכב שלכם ואם אתם ממליצים עליו?
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
יש לנו ספייס סטאר 2014 עם 75000 ק"ם, ומרוצים ממנה מאוד. רכב בסיסי שעושה את עבודתו נאמנה. מורגשות רעידות פה ושם, רעש מנוע בטורים גבוהים, ורעש מבתי הגלגלים והבולמים. אבל מצד שני היא מפצה, בצריכת דלק מצויינת, זריזות, ואיבזור די נדיב לשנת הייצור שלו, ולמחיר ששולם עבורה. לאחרונה נולד הצורך ברכב נוסף. החלטנו, אני ואשתי שספייסטאר 2019 היא אופצייה מצויינת, כרכב עיקרי, וה-2014 יישאר רכב משני. הרכב התקבל, במעמד מסירת הציק האישי, כעבור 5 דקות. פשוט שילמנו ויצאנו מהסוכנות עם הרכב. ה-2019 מתעלה על ה-2014, כמעט בכל פרמטר אפשרי. רעשי רוח ובתי הגלגלים בקושי נשמעים, רעש המנוע שקיים ב-2014 ירד בכ-% 70, הבולמים טובים יותר בהרבה ואינם ננשמעים כמעט, ורעידות פשוט אין כאן.…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הריו ה"קודמת" (לא באמת קודמת, סתם לפני השינויים האחרונים) הייתה מכונית שקשה מאוד להצדיק. קיה ריו ה"חדשה" (לא באמת חדש... נו, הבנתם) היא מכונית שקשה מאוד לפסול. חתיכת הבדל.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לחלוק עם הפורום מקרה שנתקלתי בו בחיפושי רכב משומש. מצאתי בלוח יד2 אקסמפלר שעל פניו נראה טוב מבחינת נתונים. יצרתי קשר עם בעל הרכב, נפגשנו והתרשמתי לטובה מרכב. המוכר טען שהיה בעבר פגיעה בטמבון האחורי שהוחלפה על ידי היד1. הוא גם הציג בפני היסטורית טיפולים מלאה של הרכב - ועל פניו הכל נראה טוב. ביקשתי מבעל הרכב כי ישלח לי פלט של עבר ביטוחי של הרכב ממרכז הסליקה של חברות הביטוח (שירות שהמוכר לא ידע על קיומו בכלל). הוא אמר שאין לו בעיה להתחייב בבדיקה ולמרות שהוא לא מכיר את המרכז הזה, הוא הסכים לבדוק. חזר אלי לאחר יום ושלח לי את הדוח. ופה הגיע ההפתעה. הסתבר שהייתה פגיעה ברכב ביד הקודמת ששוי התיקון שלה מעל 26 אלף שקל. ועוד תשלום של ירידת ערך לבעל הרכב הראשון על סך …
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
שלום, המשפחה התרחבה ברוך ה' לארבעה ילדים. אנחנו לא יכולים לנסוע ברכב בפרטי בהרכב מלא, וכרגע אין באפשרותינו להתקדם ל7 מקומות, והאמת שגם אין הרבה זמנים שאנחנו נוסעים בהרכב מלא, לכן עלתה התהייה- האם אפשרי וחוקי להוסיף מושב או ספסל בתא מטען, לאותם זמנים שלחוצים וצריכים לנסוע עם כולם... אם כן, האם זה יכול להיות מבוטח גם בביטוח? ואם כל זה בסדר, מה דעתכם על זה מבחינת בטיחות ליושב מאחור? נראה לי קצת מפחיד... והאם יש לכם המלצות או על בעל מקצוע באיזור המרכז או השפלה שאפשר לברר איתו על הנושא הרכב המדובר הוא קיה סיד סטיישן 2013 תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הי חברים, ברשותי אודי 6 2019. הרכב מאפשר לבחור בין מצבי נהיגה Comfort, Dinamic, Auto והתאמה אישית. לרכב יש "מראה" של קומפורט, והאמת שגם אני טיפוס של קומפורט - הנהיגה שלי נינוחה בד"כ, לא עושה דריפטים בכלל, אבל לפעמים תוקפת אותי הג'אננה ואז אני באיזור ה-200 קמ"ש. הנסיעות שלי הן חצי בעיר, חצי בין עירוני. לפני האודי היתה לי קדילאק CTS ומאוד סבלתי מהבמפרים בעיר, וכל פגם בינוני בכביש שלח לי שדר ישיר לעמוד השידרה. אודי ממליצה, מבלי לפרט יותר מדי, על מצב קומפורט לכבישים מהירים ועל דינמיק לנהיגה ספורטיבית. האמת שלא הצלחתי להבין מה משתנה במערכות הרכב? האם ההגה והמתלים קשים יותר ב"דינמיק"? מה אני מאבד ב"קומפורט", אחיזת כביש? הגה קל מדי? - מה הבעיה בהגה קל?…
הודעה אחרונה מאת Zeev Soler, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 774 צפיות
שלום לכולם, ברשותי סובארו אימפרזה 1.5 שנת 2007. הרכב יד 1 ועבר רק 120K ק"מ. היום לצערי הרכב עבר תאונה שברובה קוסמטית . פרטים נוספים נמצאים בפורום המשפטי עלותו לפי מחירון לוי יצחק 11,639 ש"ח וובשקלול היד והק"מ 12,903 ש"ח. הרכב נוסע סבבה ובלי בעיות מסויימות, עושה לו טיפולים תקופתיים בזמן ונהנה מהאמינות. בזמן הקרוב אני אצטרך להחליף לו זוג צמיגים ואם ללכת לפי הספר אז ב2020 אצטרך לעשות טיפול טיימינג כולל החלפה של כל מייסבים, עסק של כמה אלפים טובים. החלפת הטיימינג הקודמת הייתה ב4.2016 ב92 אלף ק"מ. הייתי אצל חבר בעל מוסך פחחות, הוא אמר שעלות התיקון מגיעה כמעט ל50% אבל אפשר למשוך מעט מטה ולתקן. מחר אני במוסך הסדר אבדוק מה הם אומרים. לאחר שהלחץ, הר…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לשכור רכב לחודש לפחות ואצטרך לנסוע מדי יום בכביש 6. איך עלי למזער עלויות שלא אקבל חיובים גם מכביש 6 וגם מחברת השכרה על הטיפול בעניין? אולי עדיף ליצור קשר עם כביש 6 לפני ולבקש שישלחו חיוב אלי לכתובת? תודה.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, הורדתי אתמול מהכביש ע"י שוטר שהראה לי אקדח לייזר עם מהירות גבוהה מהמותר. השוטר עמד על אי תנועה מימין לכביש שבו נסעתי כשאני בנתיב השמאלי ואז יצא לרדוף אחרי. בדו"ח הוא רשם ששמר על קשר עין עם הרכב שלי לכל אורך המקרה. אני שואל - איך הגיוני ששוטר מסיים למדוד את המהירות שלי, נכנס לרכב שלו, מתפעל את הרכב להגעה למצב נסיעה , מתפרץ לנתיב שיש בו רכבים (ככה"נ היה חייב להסתכל במראה הצדדית) וכל זה מבלי להוריד את המבט לרגע מהרכב שלי שעקף אותו במהירות במצב הזה. האם יש לי משהו לעשות עם הדו"ח הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת rotman23, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני מתכנן נופש לשלושה ימים בים המלח איזו חברה השכרה נחשבת אמינה? למה לשים לב בהסכם (השתתפות עצמית, נזקים וכ')?
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם משהו כאן התנסה בשרות של פנגו לגבי איסוף רכב לטסט ולקיחת רכב לטיפול שנתי. עלות 288 ש"ח כלומר 24 ש"ח לחודש. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3242802
הודעה אחרונה מאת סאפיר,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,256 אורחים (הצג רשימה מלאה)