רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
סוף החורף, המדבר ירוק, בפיג'ו אדומה, ולמני מרוח חיוך ענק על הפרצוף. האם ה-GTi חזרה (למרות שכאמור היא לא הלכה לשום מקום בשנה וחצי האחרונות)?
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
היה לי היום טסט שני - נכשל. קיבלתי בוחנת פחדנית ממש. הוסיפה לי סתם סעיפים מגוחכים כמו "אינו מאט או בודק בהתקרבות לצמתים" פשוט בשוק ממנה. לא הייתה פעם אחת שלא האטתי בהתאם לצומת או שלא הסתכלתי. הייתי עם אלף עיניים על הכביש, נזהר. עצרתי לכל עובר רוח, נתתי זכות קדימה כמו שצריך וכו.. מה זה בכלל הסעיף המגוחך הזה, מי מתפרץ לכבישים כמו בהמה? פעם אחת נסעתי בכביש 70, היה רכב מקדימה שנסע 55 קמ"ש, אני הייתי על מהירות זהה ובמרחק מעולה מהרכב מקדימה, מרחק מספיק לכל סיטואציה (50 מטר בערך) במיוחד למהירות יחסית לא גבוהה. היא אמרה לי לשמור עוד יותר מרחק למרות שהיה אפשר להכניס 2 רכבים בינינו. (היא רשמה הערה שהייתה חייבת להתערב מילולית שאני אתרחק מהרכב ממול, שזה פשוט פתטי ל…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
לא רואה את היתרון בזה.
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
הבנתי שבקיה היא נמצאת מתחת למושבים האחוריים. האם גם בטויוטה זה כך ? החשש מקרינה מהסוללה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, אנחנו ממש שמחים ונרגשים לספר לכם שפתחנו בדרום ת"א חנות קונספט חדשה בה תוכלו לרכוש את המוצרים אותם אנחנו משווקים. בחנות תמצאו מצברי ורטה וסטארט אפ, כולל התקנה במקום. אם תרצו רק לרכוש מצבר או עשרה מצברים ולהתקין לבד - אתם מוזמנים. חדי העין יוכלו לראות באחת התמונות גם את מצברי אופטימה שאנחנו מייבאים. מדובר במצברי פריקה עמוקה, האיכותיים ביותר שיש - גם הם ממתינים לכם במקום. כמובן ששטח מיוחד בחנות מוקדש לשמני מוביל וצ'מפיון. תמצאו אצלנו את השמנים שיתאימו לרכב שלכם. אם מדובר בשמן מיוחד מאוד ואתם לא בטוחים אם הוא נמצא או לא, או אם אתם רוצים לעשות הזמנה מיוחדת, אתם יכולים להתקשר לשירות הלקוחות בטלפון 1-700-700-130 ואנחנו נדאג שההזמנה שלכם תמתין לכם בחנו…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 37 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו פותחים פוסט חדש בנושא על מנת להיות ממוקדים וברורים. כזכור, ב 27.5.19 אנחנו מארגנים יום עיון בנושא שמנים. במפגשישתתף המנהל הטכני של אקסון האחראי על מזרח אירופה, וגם על ישראל. הפעם נהיה יותר ממוקדים בפרטים הטכניים שמעניינים אתכם. המפגש יתקיים במסעדת 'קפית' ברח' עמק זבולון 1 במודיעין. חשוב לנו להיערך לכמות האנשים ולכן נודה מאוד אם תוכלו לאשר הגעה במייל [email protected] או בהודעה פרטית. מוזמנים כמובן להביא חברים שבעניין, רק כתבו לנו כמה אנשים מגיעים. להתראות בקפית, שרות לקוחות טלרון
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
תוהה מהי צריכת הדלק של טויוטה קורולה/פריוס/chr מתל אביב לירושלים. כלומר מסלול מהיר ובעליה. בנוסף אשמח לשמוע על התנהגות הגיר הרציף בתווי זה,כלומר האם הגיר הרציף רועש ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים, מצאתי אתר שבו אני יכול למצוא את המק"ט של הונדה לחלקים מקוריים. ניסיתי לחפש באינטרנט וזה נותן לי המון אופציות והמון יצרנים שמייצרים חלקים תואמים. אני מחפש את הצלחות והרפידות המקוריות של הונדה סיוויק 2010. איך ניתן לדעת מי סדיוק היצרן שמייצר בשבילם? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתלבט בין האופציות שציינתי בנושא (על רביעיית האוטסו יש 10 אחוז הנחה בטיירקלאב פער של 100 ש"ח מהפלקן, השאלה אם יש מה להשקיע כי הבנתי שהם אותו יצרן ויחסית דומים) קיימת אפשרות להוסיף עוד ממש מעט ולקבל את הדגם החדש של הפאלקן 310 ניסיתי לרכוש Goodyear perf אבל אין במלאי אז לא לבאס אותי ולומר שהוא הרבה יותר טוב ושווה לחכות לו כי יש לי כמה ימים להעביר את הרכב טסט.. מדובר בפאביה 12 (185/60/14) יבורכו העוזרים!
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
Subaru ascent
מאת bikeyb- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ידןע מתי ואם בכלל הרכב יגיע לישראל? https://www.automag.co.il/subaru-ascent-new-israel/ ומה לגבי הקיה טלורייד?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי חברים, זקוק לעזרה מכל המומחים בחלקי חילוף ובחלקים לרכב בכלל. אני צריך לדעת מה המידות של כסא הנהג בכל דגמי הרכב הקיימים היום בשוק, בישראל ובעולם. מה הדרך הכי מהירה לעשות את זה לדעתכם? כל עזרה מוערכת מאוד! תודה!
הודעה אחרונה מאת Uria3402, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! גיליתי ריח חזק של דלק בא ממנוע, במוסך אמרו שיש בעיה חמורה במערכתת הזרקתת דלק - אינ'קטורים של דלק נהרס ואפילו ראיתי בעניים שדלק משפריץ החוצה... החלתתי לא לקחת סיכונים ולטפל במקום, אך מחיר הפתיעה. מוסחניק אמר שיש צורך בלהחליף אינ'קטורים וה"מחשב" (בקר?) של אינ'קטורים + עבודהת. עלות כוללת 13000 ש"ח. זה הגיוני? סליחה על חובבנות בהסברים , מנסה רוצה להבין האם לא עקצו אותי
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאבא שלי יש מיצובישי האנטר שנת 2011 עם 100 אלף קילומטר. שנה שעברה כשהוא ניגש לעשות טסט היה לו רשום 80 אלף קילומטר וככה אמר לבוחן שבדק את הרכב, כמו כן יש לו את ברשיון רכב משנה שעברה שאיתו ניגש לטסט ושם רשום 64 אלף קילומטר של השנה לפני כן, ויש את השנה אפילו לפני זאת עם 25 אלף קילומטר. לא יודע איך, אבל חודש הבא יש לו טסט והוא קיבל שוב רשיון רכב שצריך לשלם ורשום שם שיש לו 260 אלף קילומטר !!!! לא יודע איך אבל הם העלו לו מי 80 אלף ל260 אלף משום מה. מה עושים ? איך אפשר לסדר את זה ? יש עם מי לדבר ?
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה... היה לי פנצ'ר בצמיג קדמי ימני, שמתי את הצמיג החלופי(הקטן והמוזר הזה (: ) השאלה שלי כמה זמן אני יכול לנסוע איתו? ועל איזו מהירות? לגבי הצמיגים אני רוצה להחליף את כל ה4 לחדשים איזה כדאי במחיר לא גבוה? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
וכמו שכבר ידענו מראש, היא עוברת להנעה קדמית כי לפי החברה ״רוב הלקוחות לא מבדילים בין הנעה אחורית וקדמית״ וכנראה שהם גם צודקים. וכך לאחר 15 שנה שהנעה אחורית היה הUSP שלה בקרב המשפחתיות האצ׳בק הקטנות, הם נכנעים לדרישות הלקוחות שבסופו של יום מעדיפים פרקטיות ומרווח על זריקת תחת בכיכר... הגרסה הספורטיבית שחוזרת לשם M135i תהיה הנעה כפולה. למרות שהיא קצרה במעט מהקודמת, היא רחבה וגבוהה יותר ואמורה ליישר קו עם המרווחות שבחבורה, ובנוסף זוכה לתוספת של 20 ליטר מקום למטען, עם 380 ליטר בסה״כ (בדומה לגולף...). ב.מ.וו גם שינו את צורת פתח הטעינה והפכו אותו לפרקטי ונוח יותר כאשר פתיחה חשמלית היא אופציה בכל הדגמים. עיצוב הפנים מיישר קו עם שאר דגמי החברה האחרונים, עם עיצוב דומה מאוד …
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
בקצרה? לקחתי אותה יד שניה בליסינג תפעולי . ב15,000 עברה החלפת מצמדים אצל הבעלים הקודם, אני לקחתי אותה עם 23,800 על השעון . הוחלפה רביעיית צמיגים של מישלין אנרג'י סייבר בפאלקן 914 . הותקנה תכנה של APR . + עוד כמה תוספות קטנות . הוחזרה ביום ה' לחברת הליסינג. בלמים אחוריים הוחלפו לראשונה ב75,000 . בטיפול 90 הוחלפו הקדמיים . ב72,000 ק"מ שוב קרסו המצמדים . הייתה תקלה אחת שהטרידה - בחברת הליסינג הורכבו מצתים סיניים, בכל עצירה בסרק נורית מנוע הבהבה. מלבד זאת? בקצרה? הרכב הכי טוב שנהגתי עליו מבין המשפחתיות - פשוט נהדרת. מה לא אהבתי? חוסר אחיזה בחלק הקדמי, קשה להסביר מה בדיוק. לצערי - ההגה התחיל ל…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נתקלתי לפני ימים אחדים בכביש בעיר הקודש במונית קיה שעובדת עם נוסעים ונראית זוועתית למדי - מן הסתם ספגה תאונה מאחור. ניתן לשער שהנהג/בעל המונית החליט שחבל להשביתה מעבודה לצורך תיקון ואולי משתלם יותר להמשיך בעבודה. למה לא ? את הנזק אפשר לתקן בתיקון זמני מאולתר עם סרט דביק שאולי יחזיק את החלקים הרופפים במקום. האם מבחינה חוקית יש כאן עבירה? האם מותר לנסוע ברכב במצב כזה, ועוד במונית שמסיעה נוסעים בתשלום? האם מותר לנסוע ללא פגוש אחורי? האם תיקון פנסים אחוריים כמו שנעשה כאן תקין?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
היום היה חם מאוד ומחר כנראה עוד יותר. מעניין לשמוע ולראות מהו החיווי שקיבלתם בלוח השעונים? האם המזגן עמד בציפויות שלכם? נראה מי ישבור פה שיא טמפרטורה לפי התמונות... אני אתחיל: בוולוו נמדדו 45 מעלות, המזגן המשיך להקפיא כרגיל. לא הורגש שום שינוי בהתנהגות הרכב כמצופה מרכבים מודרניים. במאזדה נמדדו 44 מעלות. גם פה המזגן המשיך לקרר ללא דופי
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי אלפא רומאו מיטו 2010 דגם 155 הוחלפו ג׳אנטים מצרף תמונה http://www.up2me.co.il/images/80669642.jpg המידה המקורית היא 4x98 והג׳אנטים עם מרווח ברגים של 4x100 שמו לי בסדנא ספייסרים קדמיים בגלל שהג׳אנט נגע בקאליפר וברגים צפים לכל הגלגלים. ראיתי שיש ספייסרים מובנים שמתאמים מ 4x98 ל 4x100, דוגמא בלינק https://www.amazon.com/Wheel-Adapters-4x98-4x100-Thickness/dp/B07KDZ481Z מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בעקבות השרשור הקודם שלי... לצערי היססתי ונגמר המבצע באוטו דיפו. מישהו יודע איפה כדאי לקנות צמיגים בנתניה? כמובן מקום זול ואמין, תודה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 951 צפיות
כארבע שנים לאחר שהדגם עלה על הכביש, וכיומיים לאחר שחשפה את האחות הקטנה סדרה 1 החדשה, חשפה ב.מ.וו את הX1 מתוחת הפנים. חיצונית השינוי הבולט הוא הגריל כליות הענק שהחברה מאמצת בכל הדגמים האחרונים שלה, ובנוסף עודכנו הפנסים האחוריים והקדמיים, פנסי הערפל, הפגוש הקדמי, ובתי המראות צד מקרינות מעתה לוגו בפתיחת הדלתות. בתא הנוסעים תמצאו מערכת מולטימדיה (iDrive) מעודכנת יותר, אך גודל המסך הבסיסי נותר על 6.5 אינץ׳, כאשר מסכים גדולים יותר בגודל 8.8, ו10.25 מגיעים כאופציה, או כסטנדרט בדגמים יקרים יותר. גם הריפודים וחומרי הגימור עודכנו ושודרגו. החדשות היותר מעניינות הן שגרסת פלאג-אין שעד כה נמכרה רק ברוסיה תגיע גם לשוק העולמי כולל אלינו כנראה בשנה הבאה מתישהו (הייצור יחל בסוף הרבעו…
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קניתי השבוע C4 גרנד פיקאסו (2016), אקסלוסיב, ויש לי כמה שאלות. לא בטוח שכולן רלוונטיות לפורום הזה, אז אשמח להפניה במידת הצורך. 1. ברכב כרגע יש קודן, אבל הוא לא מונע את התחלת הנסיעה. כששאלתי את המוכר, הוא אמר שזה אכן כך - לרכב יש איתוראן והם מתקשרים לאחר זמן/מרחק מסוים אם הקודן לא נוטרל. בביטוח שעשיתי (GO) לא מופיעה דרישה לאמצעי מיגון מסויימים, ולכן אני לא רואה טעם להמשיך עם איתוראן. כנראה שאפילו אפשר בלי קודן, אבל דווקא זה נותן לי תחושת בטחון מסויימת שלא פשוט לוקחים את המפתח ונעלמים. כשהמוכר שאל (היום) את המוסך המורשה שהוא מטופל אצלו, אמרו לו שאין אופציה (לפחות אצלם) לשנות את הקודן כך שיבטל את ההנעה. זה נשמע לי מוזר... האם אתם מכירים מק…
הודעה אחרונה מאת save, -
מורה נהיגה שמורח (?) 1 2
מאת Lam- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני לומד כרגע נהיגה (ומקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה) ואני מתחיל לחשוש שהמורה שלי מתחיל לנסות למרוח אותי בשביל לא להגיש אותי לטסט. אני כבר לקרת הסוף של המכסה מינימום וממש בשיעורים האחרונים הוא התחיל להתנהג איתי מוזר - כל שניה הוא דופק ברקס. זה לא שאני לא יודע לנהוג אלא להפך, אחרי שיעור 20 הוא עשה לי מן סוג של "מבחן" וגם אמר לי שאני נוהג טוב אבל מיד לאחר מכן הוא התחיל כל שיעור לאחוז לי בהגה בטענה שעוד רגע כמעט התנגשתי במכונית בפניה (כשיש מרווח של לפחות 20-30 ס"מ מהרכב), או לתת לי ברקס בטענה שאני קרוב מדי למכונית שמולי (שהתקדמתי על כ5 קמ"ש והיה מרווח של לפחות מטר וחצי מהמכונית שמולי - אני הייתי על הילוך ראשון ורגל על הקלאץ - לא לחצתי בכלל על הג…
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
סוזוקי קרוסאובר 2018 מנוע 1.4 טורבו 10000 קמ - אכל 400 גרם שמן . האם תקין ? האם יש כאן בעלי רכב כזה שיכולים לבדןק האם רכבם צורך שמן ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רגע! אבל הם חשפו בלייזר לפני שנה, לא? כן, ולא, וכן. קחו שני ריטלין ולחצו על הלינק להבין מה בדיוק קרה פה.
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
נוהג בגיר ידני רגיל. הרכב לנצ'יה איפסילון מנוע 1242 סמ"ק. שמתי לב לאופן פעולה מעניין ושימושי בתפעול הגיר, שאינו מוכר לי מגירים ידניים במכוניות אחרות בהן נהגתי בעברי. אם אני נוהג, למשל, בהילוך שני ועוזב גז (בלי לגעת כמובן במצמד) הרי לפי ההגיון וההרגל שלי מרכבים ידניים הרכב אמור להאיט בהדרגה, בשלב מסויים עם ההאטה והגעה למהירות נמוכה מאוד לרעוד ובסוף להכבות. מה שקורה בפועל במצב זה - הרכב מאיט עד למהירות 11-12 קמ"ש , הסל"ד יורד לסרק - כ- 800 והרכב ממשיך להתקדם ביציבות במהירות זאת. מה שמעניין הינו שגם אם התהליך שתיארתי קורה בעלייה, תלולה ככל שתהייה, הרכב ממשיך בסל"ד סרק להתקדם במהירות זו בלי שום רעידה או בעיית סחיבה. (וזה ממש מוזר שבהילוך שני, עלייה תלולה, מהירו…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפעמים עודף ידע גורם לנו לעבוד אחרת. האישה מתקשרת, האוטו לא מניע. טוב, קחי בוסטר. לוקחת. לא מניע. הגעתי אני בערב. חשמל יש? יש. מנסה להניע, אין סטרטר בכלל, דממה. פותח מכסה מנוע, בודק רצועות. תקין. פותח מכסה טיימניג: תקין בודק משאבת דלק- חיבורים + פיוזים + הגעת חשמל: תקין. מביא עוד מצבר,מחבר בטור, מקבל 12 וולט על 95 אמפר. לא מניע. מביא מפתח אחר, אולי האימבולייזר נדפק במפתח הראשון. לא מניע. מתקשר לאריה לאון, מוסכניק עם 40 שנות וותק. מתאר לו מה עשיתי: ..."אלעד,האוטו בהילוך,,,.... בוש ונכלם הנעתי הרכב אחר כבוד שהעברתי לP. אשכרה סיפור לחיים.
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נקווה שלא יהיו שינויים בדקה ה90
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז הדגם הקודם לא בדיוק עף מהמדפים, אולי הפעם היא תצליח יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מודה, למירוץ הראשון הגעתי עם המון חששות - למרות שאני מבלה לא מעט במסלולי מירוצים, לרוב אני עושה את זה במושב הנוסע...ואם כבר יוצא לי לנהוג קצת בעצמי, זה בדרך כלל בשביל להשתעשע עם החלקות זנב פוטוגניות בניסיון להלהיב את הצלמים ופחות כדי להוציא זמני הקפה מהירים. "בקטנה", אמרתי לעצמי..."נסתדר, יש 2 מקצי אימון כדי להסיר מעט חלודה", אבל אז נזכרתי שלמירוץ אני מגיע עם רכב שונה לחלוטין ממה שאני רגיל - צמיגים חדשים במידה רחבה, הרבה אחיזה, כיולים שונים, כיוון גלגלים חדש ועוד כמה קשקושים. הכל מבוסס על עבודת מחקר רצינית שעשיתי מבעוד מועד....או יותר, נחשתי מה יעבוד טוב על המסלול ובעיקר התפללתי שלא פקששתי מקצה אימון ראשון, עולים למסלול, אני מת לנסות את הרכב, להרגיש אם "פגע…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,606 אורחים (הצג רשימה מלאה)