רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם. ב 29 למאי, מתוכנן לטוס לארבעה ימים לאיטליה. נחיתה (וחזרה) בוונציה (4 מבוגרים). התכנון הוא לשכור רכב ולטייל באיזור, וביום השלישי להגיע למראנלו למוזיאון פרארי לטובת סיור במוזיאון ונסיעה קצרה בתשלום על פרארי. אשמח להמלצות בעלי הניסיון: 1. לאיזה חברת השכרת רכבים מומלץ לפנות? 2. לגבי החוויה במראנלו, הבנתי שיש מספר מקומות שסמוכים למוזיאון שמציעים חווייה כזו. האם יש אחד מומלץ? מה טווח המחירים הצפוי? והאם מומלץ לבצע הזמנה מראש מהארץ או שמומלץ להגיע למקום ולהתמקח? מודה מראש לכל סיוע. Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
משרד התחבורה העלה את המכסה ליבואנים קטנים שיכולים לייבא בצורה מקלה רכבים שעברו תקינה אירופאית עד לכמות של 400 רכבים. מנסים לשווק את זה כאילו שמדובר בנסיון לעודד ייבוא של רכבים חשמליים, בעיקר רכבים מסין שנמכרים גם באירופה. יתכן שזה באמת יעלה את כמות הרכבים החשמליים שיגיעו לארץ ואולי גם ידרבן את היבואנים הגדולים להתחיל לדחוף ברצינות רכבים חשמליים. אבל לא ברור אם ההקלה היא רק לרכבים חשמליים, או שתתחיל פתאום גם הצפה של סדרות קטנות של רכבי בנזין זולים. בכל מקרה אם באמת רוצים לעודד מכירה של רכב חשמלי בארץ, הדרך לדעתי היחידה כרגע להוציא את היבואנים הגדולים מאזור הנוחות של רכבי הבנזין ולגרום להם להתחיל לשווק רכבים חשמליים ברצינות, היא לחייב אותם למכור אחוז מסויים של רכבים ח…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, לפני שלושה שבועות מכרנו את האוקטביה ששימשה כרכב המשפחתי שלנו במשך ארבע שנים ושמונה חודשים, במהלכם עברה 100,000 קילומטר. הזדמנות נהדרת לסכם את התקופה. קצת על הרכב:הרכב נרכש באופן פרטי, יד ראשונה מהסוכנות. מנוע 1400 סמ"ק עם 140 כוחות סוס - TSI, משודך לתיבת הילוכים DSG יבשה עם 7 הילוכים. רמת גימור אלגנס. אבזור עיקרי: מערכת מולטימדיה מקורית עם בלוטוס, בקרת שיוט, שמשות אחוריות כהות, בקרת אקלים מפוצלת, חישוקי סגסוגת 16 אינץ'. בנוסף הותקנו חיישני רוורס קידמיים ואחוריים בהתקנה מקומית (הרכב ארוך). נוחות נסיעה: המושבים נוחים אם כי מעט קשיחים, בסך הכל נוחות טובה ברוב הנסיעות עם הרגשת עייפות בגב התחתון בנסיעות ארוכות מאוד (מעל שעתיים). המתלים מכוילים יותר ל…
הודעה אחרונה מאת ori_fadida, -
לאחרונה רכשתי קיה סטוניק עם מנוע פיצפון של 3 צלינדרים עם טורבו שמפיק בקירוב 120כ"ס. את הרכב רכשתי במחשבה שמנוע 1 ליטר עם טורבו יהיה חסכוני לעומת רכבים עם מנועי 1.4 ליטר וכן הלאה. בפועל הרכב אומנם מרגיש מספיק זריז בכבישים אך הוא ממש לא חסכוני. אם כבר אז להיפך. ומפסיד את כל הארקטיביות שלו אם אינני יכול להנות מחיסכון משמעותי בדלק לעומת רכבים יותר מעניינים שבאים עם מנועים יותר חזקים. נשאלת השאלה האם המנועים האלו באמת חסכוניים ועדיפים על פניי מנועים עם 1.4ל' טורבו ומנועי 2.0 ל'. שלהם יש יותר כוחות סוס ולכן מתאמצים פחות ממנועי 1ל'.
הודעה אחרונה מאת old school, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בראשון לציון בשדרות היובל יש שלט צהוב וכתוב שם "מכמונת מהירות לפניך" מישהו נתקל בשלט הזה ויכול לומר לי מה זה אומר? האם מדובר על מצלמת מהירות? כי הוויז לא התריע על זה.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
איבוד שליטה בכיכר? 1 2
מאת lsdaniel-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי, לפני כמה זמן ביצעתי פנייה בכיכר שמאלה ולקחתי את הפנייה קצת מהר, במהלך הפנייה הרגשתי כאילו הג'אנט של הגלגל הימני הקידמי בה במגע עם הכביש ואיבדתי שליטה בקטנה על הרכב... בדקתיי לחץ אויר והוא תקין, יש לציין שגם באחת הבלימות שעשיתי היום הרגשתי ממש את הברקס מאותו גלגל דופק חזק וזה היה מורגש גם בדוושת הבלם... האם הבעיה בכלל מהברקס? הם חדשים אפילו לא חודש.. עוד משהו הייתי במכון פרונט לפני חודש כי הרגשתי משהו לא תקין אבל בבדיקה הכל יצא תקין...
הודעה אחרונה מאת lsdaniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה קצת מטופשת. יש לי קיה פיקאנטו אוטומאטית שנת 2013. לפני מספר שנים (ולפני הקיה) אמר לי מכונאי רכב שאצלו עשיתי טיפול שעדיף לא לעלות מעל 2500-3000 סל"ד במכוניות קטנות מעין אלה על מנת שלא לפגוע במנוע. מאז אני מקפיד שלא לעבור את המספר הזה גם אם לפעמים זה נראה לי לא ממש הגיוני. זה כבר הפך יותר לאמונה תפלה שלי מאשר כל דבר אחר. הבעיה (שהיא לא באמת בעיה) היא ש-3000 סל"ד בדרך כלל מגביל את מהירות הנסיעה ל-100-105 קמ"ש. האם אני מגזים? האם המנועים האלה יכולים לעבוד גם בסל"ד גבוה יותר מבלי להינזק באופן משמעותי? האוטו מטופל בקביעות ואני מקפיד מאד לבדוק שמן מנוע/בלמים/גיר ואת שאר הנוזלים כל שבוע-שבועיים. תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי מישהו יודע לומר לי איזה דגם מגיע לארץ ? ספורט, גרנד טורינג, אני לא מצליח לאבחן איזה דגם זה. שאלה נוספת. האם בייבוא אישי אני עלול להתקשות לבטח את הרכב במקיף וחובה ? מדובר על שנתון 17,18,19 ומבחינת אחראיות איך זה יהיה ? תודה
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נכון להיום אני עם רכב חברה (שכולל דלקן), הרכב משמש אותי מהבית וחזור כל יום כ 150 ק"מ (עובד שישה ימים בשבוע) אם אני מחליט להחזיר לחברה את הרכב ולהתנייד בכוחות עצמי לעבודה אני מקבל 3000 שח כל חודש (חייב לציין שתחבורה ציבורית לא אופציה) החלטתי בלי קשר לרכב חברה שיש לי, לקנות אאודי קבריולט שנת 2011 עם 90 אלף ק"מ למטרת ההנאה שלי. השאלה היא האם כדאי לי להתנייד עם האאודי כל יום לעבודה ולהחזיר לחברה את הסקודה, או להשאר עם הסקודה ולהשתמש באאודי לסופי שבוע? השאלה מתייחסת לכדאיות כלכלית. העדפה שלי זה לנסוע כל יום עם האאודי ולהחזיר לחברה את הסקודה, אבל חושש מעלויות וירידת ערך גבוהה לאאודי.
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 439 צפיות
לאיזה סכום להכין את עצמי, כמה גובים היום עבור שיעור, מה משך שיעור, כמה טסט מה כדאי A1 או A2? יש לי רישיון לידני 10 שנים מורים מומלצים בדרום? שדה משה והסביבה
הודעה אחרונה מאת אלירן צנעני, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 190 תגובות
- 33.2 אלף צפיות
לפי אתר משרד התחבורה הגיעו שני דגמים : פרימיום עם מנוע 1.6 ט' ו 180 כ"ס, ו GT עם 1.6 ט' 225 כ"ס. כל הכבוד ללובנסקי שלא מתייאשים לאחר שהדגם הקודם לא נחל הצלחה עד שהגיע למבצעי 0 קילומטר מעולים. בנוסף מאזדה תתחיל לשווק את ה CX5 עם מערכות בטיחות גם בכל הדגמים (מידע רשמי מאחת הסוכנויות) אך בחיפוש שאתר משרד התחבורה ראיתי שיש שלוש רמות גימור חדשות : אקזקיטיב פלוס וקומפורט עם מנוע 2.0, וסגנצ'ר הכי מפוארת עם מנוע 2.5 - ועדיין ללא טורבו. מעניין אם יהיה דגם כניסה חדש מופשט וזול יותר.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני פוגש לעיתים קרובות את המושג "יכולות דינאמיות" כאן בפורום וכן בשלל ביקורות לרכבים, ואין לי שמץ על מה מדובר. אשמח להסבר. תודה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לאחי יש רשיון למונית ולרכב פרטי ,כמעט 30 שנה , לפני כמעט שנתיים קיבל מכתב רשום ממשרד הרישוי לגשת למרב"ד ולבצע בדיקה עקב מידע שהתקבל מבית חולים פסיכיאטרי שבו היה מאושפז תקופה קצרה, הוא לא רצה לבצע בדיקה בעלות 930 שקל , ואז קיבל מכתב שגם הרשיון הפרטי וגם של המונית "מותלים" ...מה הוא יכול לעשות ? האם הוא חייב לבצע בחינה ? האם צריך לקחת עורך דין ולגשת איתו למשרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 574 צפיות
לא מצאתי שום דבר הקשור לחוות דעת על הb class דיזל 2,100 מנוע ,אוטו עם 136 כ"ס 2013-2016 אני ממש לפני קניה על אחת כזו מונית לשעבר הגכב עם 140קמ במחיר שממש זול 36 אלף רק. האם זה שווה ? אשמח לדעת על האמינות ,(הבנתי שהמנוע שלה הוא צרפתי בכלל) מ הצריכת הדלק? על הנייר נשמע שהרכב חזק , האם יש לו מספיק כוח ? לדחוף 4אנשים עם מזגן בעליות של הצפון?... ובכללי אם יש למישהוא נסיון אשמח לשמוע עם הרכב נוח בכלל .
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מתארגנת קבוצה להגשת תביעה כנגד יבואנית פיאט-סמל"ת עבור תקלות במערכת תיבת ההילוכים אשר מסתבר שיש בה פגמים ותיקונה כרוך בהוצאה ניכרת,ממני ביקשו 25,000 על כל מערכת הגיר לאחר 52,000 קילומטר בלבד!! כל מי שהייתה לו בעיה בתיבת ההילוכים ונדרש לשלם סכומים גבוהים עבור התיקון מוזמן לכתוב לי למייל[email protected] מקווה שאני לא פוגעת בחוקי הפורום תודה,גלית הרכב שלי הוא פיאט 500X פופ סטאר.מטופל בזמן ובלי תקלה מוקדמת או משהו כזה,פשוט הרכב נעצר על המקום ונתקע בלי יכולת להחלפת הילוכים. הרכב מטופל במוסך מורשה של פיאט-פטין בעכו. אשמח לתת כל מידע למתעניינים תודה,גלית
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רכשתי לאחרונה סקודה אוקטביה חדשה בעלת בקרת שיוט אדפטיבית. הפונקציה הזו ממש נהדרת, אבל יש לה בעיה שאשמח לשמוע דעתכם עליה: כאשר רכב מנסה להשתלב בנתיב שלי בפרק זמן קצר (מה שקוראים בשפתנו "חותך" אותי), המערכת מתחילה לבלום רק כאשר רוב המכונית נמצאת בנתיב שלי! כאשר בנהיגה רגילה אנחנו אמורים להתחיל להאט מיד כאשר אנו רואים שהוא מבצע את המהלך. מה דעתכם? האם מישהו מכיר דרך להתמודד עם זה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התמונה צולמה באיטליה על ידי חבר שלא מבין הרבה בתחום והוא לא צילם תמונות נוספות.
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 532 צפיות
האמת שלאחרונה עניין אותי מדוע ברכבים האירופים בעיקר אין פקק מתכתי למילוי ישיר לרדיאטור אלא מיכל עיבוי עם פקק פלסטי מתברג. מה ההבדל בין מכלי עיבוי עם פקק מתברג וכאלו עם מכסה בסגנון של מכסה של נוזל מילוי שמשות שנפתח בקלות יחסית שקיימים בעיקר בסוג השני. האם ברכבים האירופים ללא פקק מתכתי על הרדיאטור קיימת סכנה לפתוח את המכל שהוא חם? (בדומה לפתיחת פקק מתכתי) מה ההבדלים המהותיים? ניסיתי לברר ולא הבנתי.
הודעה אחרונה מאת windows, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לכבוד יום העצמאות, ולאור ההתקדמות הכבירה ברוב תחומי החיים בישראל, אני מעלה להלן כמה נתונים על מצבת כלי הרכב בארץ כיום לעומת לפני 50 שנה. מעניין לראות פילוג ארצות המוצא של המכוניות וההבדלים שחלו. לחובבי הנוסטלגיה ניתן להזכר במותגי רכב שהיו נפוצים לפני 50 שנה וכיום פסו מן העולם. הנתונים נלקחו מנתוני הלמ"ס המעודכנים שנתפרסמו. בתחילת 2018 היו על כבישי הארץ - 2,856,959 כלי רכב פרטיים. בשנת 1969 - לפני 50 שנה - 131,312. יש לשים לב שנתוני ייצור מארצות ייצור אינו תואם כיום את מקור המותג. יש כיום מותגים גרמניים המייצרים בארה"ב , איטלקיים בפולין, יפניים בהודו וכו'. לפני 50 שנה תופעה זו כמעט ולא הייתה - כל המותגים הגרמניים יוצרו בגרמניה , כל האיטלקים באיט…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
https://glz.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%A6/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%93%D7%A8/%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%93%D7%A810-03-2019-1501/%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9B%D7%91%D7%93-100319 המקרה הזה,של בירוקרטיה מעצבנת,הופיע לפני כמה שבועות בתוכנית יהיה בסדר בגלצ,ואני מקווה שזה מתאים לכאן כי הוא פשוט מקומם.למעלה הבאתי שיתוף של השיחה עם הבחור בתוכנית. אני אנסה לתמצת עד כמה שאפשר:מר בחור השתחרר לא מזמן מהצבא אחרי ששירת שלוש שנים כנהג משאית והוא בעל רישיון לסמי טריילר,וכמו שהוא מספר,הוא עבר בצבא טסט אזרחי,ומיד אחר כך קיבל את רישיון הנהיגה הצבאי שלו,שאיפשר לו לשרת כנהג,כשאת…
הודעה אחרונה מאת NEW10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 680 צפיות
שלום אני מחפש כלי רכב שיוכל לשמש לא לנסיעה אלא ככיתת לימודים וכדומה, אבל שיהיה לו אפשרות לנסיעה, כלומר הוא יוכל להיות כל שבוע במקום אחר. לא צריך רכב טוב העיקר הוא השימוש הפנימי אבל אני חייב ניידות. אשמח לקבל ייעוץ היכן ניתן לקנות במחירים זולים
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מישהו יודע איזה סוג גיר יש בהונדה סיוויק 2010 אקסקיוטיב (ידוע לי שהוא אוטומטי טפטרוניק יש לי אפשרות למצב ספורט ובו אני מעביר הילוכים מההגה)צריך לדעת אם הוא רציף או או פלנטרי מחפש מקור מוסמך שבו זה כתוב ולא עפ חוות דעת אישית תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
מישהו יודע מתי ההשקה כאן? פרטים על מחירים? תודה
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
ה"שוורצע" סיכום שנה. 1 2 3
מאת Haim_gds-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
ב 1/7 רכשנוE-class E350 avant-garde 2008 עם 50,000 ק"מ יד ראשונה (אנחנו שניה). היום, 14 חודשים אחרי עם 25,000 ק"מ של נסועה רציתי לעשות סיכום קצר ל 12 החודשים הראשונים של הרכב במחיצתנו. *למה. הדרישה הראשונית הייתה לרכב הנעה אחורית משומש, שמאופיין כאלגנטי, אמין, חזק ומפנק והמגבלה הייתה שמחיר הרכישה יהיה דומה למשפחטומטית קטנה חדשה (90-120 אש"ח) ועלות התחזוקה השוטפת לא תהיה גדולה בהרבה ממשפחטומטית פרמיום חדשה למשך העשר שנים הקרבות. לאחר דיון בפורום ("http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?531191-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%97%D7%99-%28C240-%D7%91%D7%AA-15-%D7%A9%D7%A0%D7%94%29-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%93%D7%95%D7%9…
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 20.4 אלף צפיות
היי קראתי באיזה מקום בפורום שעם מנועי TSI ותיבת DSG צריך לנהוג בצורה מסוימת כדי לשמור עליהם לאורך זמן. אשמח אם מישהו יכול לרשום או להפנות אותי להוראות המדוברות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ntd, -
-
מישהו עבר למוד הנהיגה הזה (ממצב של עקיפות) ויכול לספר על זה קצת?
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום רב, היכן ניתן למצוא מתאם לפיוז עבור חיבור מצלמת רכב בארץ כמו זה שצירפתי פה בתמונה? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת gamepol, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות סיאט, יש אצלם רק את הדגמים היקרים של ארונה או אטקה. לגביע האטקה - עם המנוע הישן, כאשר במפרט הגבוה אקסלנס וצפונה מכך כמו כן הארונה - דגמים יקרים בלבד. לגבי מלאים עתידייים של הגרסאות המוזלות והמשתלמות יותר- טענו שיגיעו רק לקראת סוף השנה. כיצד ניתן לדעת אם מנסים ל"דחוף" את הדגמים היקרים כאשר אלו המשתלמים יותר "מעבר לפינה" או שיש אכן מחסור אמיתי בהקצאות?
הודעה אחרונה מאת raniing1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן,מה ההבדל בין רכב שכל הילוך אתה צריך להעביר מהר יותר מאשר מרכב שלוקח לו זמן להגיע להילוך הבא?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,367 אורחים (הצג רשימה מלאה)